- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
greeny7
tag
Sziasztok,
sikeresen visszaigazolta mind a két hely, hogy megjöttek a HTPC-be szánt dolgaim. Ahol a Silverstone SST-GD08B USB 3.0 Grandia Desktop házamat vettem volna, a megrendelést (aug 22.) követően, aug 26-án visszaírt, hogy sorry, de csak szept 5től vehetú át a cucc (másfél hetes csúszás). Egye fene, visszaírtam hogy okés, szept 9-én megyek érte. Ma meg a kiírt nyitvatartás ellenére is zárva a bolt, telefont nem veszik fel. Tud vki valamit a PCgear-ről? Elég gáz hozzáállás. :'(
A lényeg, tud valaki eladó HTPC házat, a fenti háznak kb megfelelő paraméterekkel?
Formátum: E-ATX, ATX, Micro ATX, Mini ITX, Mini-DTX
2x 2,5" belső
5-8x 3,5" belső
2x USB 3.0Köszönöm a segítséget...
-
greeny7
tag
válasz
tom_tol #22625 üzenetére
Hát, mivel popcornt akarok kiváltani vmire, ami nem akad/tudja a 24p-t döccenésmentesen, stb, akkor az cash
Most van rá.
Egyébként meg közben a fő kérdésem kapcsán utánanéztem, és kérdeznélek titeket:
- milyen ház/tápot?
Ezt a kettőt néztem:
psu: BE QUIET! Straight Power 400W [link]
ház: Silverstone SST-GD01B [link]A gondom a méret... PSU oldalán az vagyon írva, hogy 160 x 150 x 86, silverstonnál meg hogy satndard ATX tápot fogad, de ha megnézem az oldalukon, ők a standardnak 150mm (W) x 86mm (H) x 140mm (D) írnak...
Van esetleg olyan táp, ami hasonló a fentebb jelzethez, és elférne a dobozban??
tanácstalan vagyok...
köszi
-
greeny7
tag
Igen, a 24p-t tudtommal a haswell tudja tökéletesen. És emiatt az ivy kihúzva. Pont ez az a kritérium, ami miatt árban a magasabb kategória szükséges, azt sejtettem hogy egyébként meg erőben felül lövöm a célt.
Szeptember elején lenne időm arra, hogy összedobjam a cuccot, így a core i3-as haswell-ek miatt nem várnék.
fenti konfighoz + 3 v 4 vinyóhoz esetleg tápot tudnál mondani?
Kösziii
-
greeny7
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Most jött el az idő, hogy összeállt a pénzmag és időm is lesz a HTPC-m összerakására. Jelenleg egy popcorn a210-est használok, Samsung ES7000-es tv-vel, valamint egy Yamaha rxv 663-as erősítővel. Viszont NAS-om nincs, 4 db 2TB-os vinyót cserélgetek egy külső usb cuccban a popira kötve.
Most a célom az lenne, hogy egy olyan pc-t építsek, ami kizárólag letöltésre és filmnézésre, zenehallgatásra lenne használva, de azt minden gond nélkülmegoldaná, legyen az egy 40gigásmkv, full3d anyag, 24ps cucc. HTPC lenne, de annyi kompromisszumot kell kötnöm, hogy szeretném ha legalább 3 db 3,5"-es merevlemez beleférne, de jó lenne ha 4 is menne. Tehát ez esetben a ház és a táp ami kérdéses.
Az alábbi alapkonfigot néztem:
mobo: ASUS H87M-PLUS
proc: core i5-4570S
memó: KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KITSegítség kérés:
- jó az elgondolásom, hogy a célnak teljesen megfelelne (sőt) a konfig?
- milyen házat tudnátok ajánlani? Nem szeretnék 50et költeni a házra, design nem számít nekem annyira, ebben igen könnyen tudok kompromisszumot kötni (ár/design), de a vinyók számítanának
- milyen táp kellene nekem?előre is köszönöma segítségeteket.
Üdv,
greeny
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Jelszókezelők
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Battlefield 6
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bitcoin topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Oakley topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen hűtőt vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- PS Plus előfizetések
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest