- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyakunkon a Dimensity 9500, már 2 nm-re feni a MediaTek a fogát
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
A játék gépem leépítem (I5-4460) és helyette szeretnék egy htpc-t, amivel fullhd filmeket és 3D-t tudok nézni kadenciahelyes megjelenítéssel. Jól gondolom, hogy ezen a platformon maradva i3-4xxx alatt ezzel gond lenne? Van a családban egy athlon 5350-s APU is (ez volt a régi htpc-m, ez tudja tutira).
Kerüljön vissza az apu vagy van más olyan megoldás amivel 20k-ból (lap+cpu) ki lehet hozni olyan megoldást, ami a fentieket tudja?
-
tamasgal
senior tag
Most készülök egy Asrock beebox n3000-ret venni és azt szeretném kérdezni, hogy van e valami tuti tippetek, hogy milyen 2x2GB-os ramot és milyen 64GB-os SSD-t vegyek bele? A gép mozi és zenegép lesz kizárólag bár azt még nem döntöttem el, hogy Libreelec/Kodi vagy Win10/Kodi lesz rajta.
Köszönöm
-
vtechun
veterán
válasz
Patice #45693 üzenetére
de speedtest esetében nem jönne elő ez a probléma? Megnéztem, több szálon is, azaz egyszerre többet töltve, akkor is kb 4-5 mega max a sebesség, ami azért elég általában, de azért okozhat megakadást.
Torrenten 10-12 megával is tud tölteni le. Egyébként a szolgáltató által adott router-modem kombó, Huawei HG 8245H, másik gépen speedtesten tudott 975 MBitet is letöltésben.
-
válasz
vtechun #45692 üzenetére
Nekem első körben a router ugrott be, mint lehetséges "hibaforrás". Helyi hálón a WAN rész sebessége nem szól bele ugye a LAN-ba, ekkor csak a switch része dolgozik, ami ezen sebességek alapján gigabit. A WAN viszont lehet nem elég gyors, nem tud elég gyorsan NAT-olni, hogy áttolja a Plex streamet, vagy az ftp kapcsolatot. És ez független a net előfizetésed sebességétől.
Ismerőstől kölcsönkérnék egy erősebb routert, hogy azzal is kipróbálhasd ezt.
Ismétlem: csak tippelek, egyáltalán nem biztos, hogy ez a jelenség oka.
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Raspberry Pi 3, libreelec a lejátszóm. Az egyik címen. A nasom másik címen van 1000/200-as nettel. Speedtesten a nas funkciót ellátó gép, olyan 150/150 MBitet tud kitolni. Ez egy 7 éves vas, 330-as atom 2 magos procival, ION-os chipsettel. Szóval sokat nem várok tőle. Ezen van egy ftp szerver, Cerberus, ill. Plex szerver.
Az a problémám, hogy távolról elérhető sebesség ftp-vel olyan 3-4 MBps, azaz 20-30 MBit/s (ezt konkrétan total commanderrel néztem/teszteltem). Miközben ugye a vonal tuti bírja, és a gép is bírna legalább 150-et.
Helyi hálón, ugyanez az ftp szerver simán 500-600 MBit sebességgel szolgálja ki, ha egy másik helyi gépről csatlakozom rá.
A net egyébként Telekom optika 1000 MBit. Valakinek van valami ötlete, hogy mi miatt lehet ez? Köszi!
-
-
-
-
geeksnake
csendes tag
válasz
Patice #45676 üzenetére
Bocsánat, kihagytam ezek szerint egy-két részletet
Van SSD-m, van USB-s Bluray íróm, és van RAM-om is.
Az a lényeg, hogy a kis HTPC képes legyen lejátszani a bluray lemezeket, és a még ki nem írt ISO-kat (ezt NAS-ról). Illetve le tudja játszani a 4K-s bluray-t is.
Bluray-es házimozim van, csak az nem tud 4K-t, illetve nem lehet mozgatni a képet, így nem tudom megcsinálni azt, hogy a blackbarokat lehozzam a kép aljára... (természetesen a képmozgatás csak projektorozáshoz kell) -
válasz
geeksnake #45674 üzenetére
Hát, amit szeretnél, azt 50ezerből nem fogja tudni egyik sem.
Amit kinéztél, abban szerintem csak DVD olvasó van, más részről meg az egy barebone gép, tehát a linkelt árban nincs benne se SSD, se RAM! Ezeket még külön meg kell venned hozzá!
Ha blu-ray lemezeket is kell kezelnie, akkor én nem HTPC vonalon nézelődnék, hanem pl. okosított blu-ray lejátszókat céloznék meg. Csak ezek megint nem 50k-ból lennének meg hanem úgy a 2-3-szorosából.
Ha a 3D-t és a lemezt kivesszük a képletből, akkor egy Asrock BeeBox (nem az "S"-es verzió!) akár még jó is lehet neked (limitáció: 4K csak 8 bites lehet!), csak ugye ez is barebone gép, azaz SSD + RAM ehhez is kell. Ezt ki tudnád egészíteni egy külső, USB-s blu-ray olvasóval, ami megint pár tízezerbe fog fájni.
Vagy ha nem gyárilag szerelt gépet szeretnél, akkor építhetsz is, de az sem fog megállni 100k alatt még integrált procis lappal sem!
Szóval azt az 50k-t duplázd meg, és akkor viszonylag minimális kompromisszummal lehetséges az, amit szeretnél.
-
törölt tag
válasz
geeksnake #45674 üzenetére
Ha lesz projid is, akkor valószínű, hogy kelleni fog egy erősítő is. TV-n még elmegy a hang, ha arról van szó, de a proji hangszórói már bántóan rosszak tudnak lenni. Ha egyáltalán vannak benne.
Na, az erősítőből, akkor olyat kell keresni, amin van 2 HDMI kijárat. Szerintem ... -
geeksnake
csendes tag
Sziasztok!
Olyan HTPC-t szeretnék ami:
- Képes 4K tartalom lejátszására (Bluray ISO / Bluray lemez)
- Képes 3D Bluray lejátszásra szintén ISO-bol is, és lemezről is
- Az sem baj, ha van rajta kettő HDMI kimenet, mert két dolgot fogok róla hajtani: 4K TV és FHD 3D projektor (de ez nem feltétel)
- Olyan OS kell, amin lehet állítani a kép pozícióját, hogy a cinemascope-os filmeknél a képet fel tudjam tolni a képernyő tetejére, hogy csak az alján legyen blackbar, amit ki tudok takarni projektoronÉn ezt néztem, mert ez elvileg tud 4K-t. De abban nem vagyok biztos, hogy lejátszani is tud 4K filmet... lehet csak 4K-s képet tud megjeleníteni. Illetve az sem derült ki számomra, hogy HDMI-n tudja-e a 4K-t, vagy csak DP porton.
Árban a felső határ 50e.
Köszönöm a segítséget!
-
envagyok
veterán
Nem lesz blackfridayen vmi jó kis olcsó integrált cpu-s lap , ram, ház, táp?
-
zapikanka
tag
Köszönöm. Haza értem meg is nézem!
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
gondolkodom régebb óta otthonra egy multimédia centert összerakni és a minap hozzájutottam egy régebbi Lenovo laptophoz, aminek csak a HDD-je nem jó. Szeretném a véleményeteket kikérni, hogy érdemes-e erre szánnom a HDD árát és felrakni rá egy a HTPC-khez ajánlott OS-t?
Van egy HD TV-m, amit csak sorozat nézésre használok pendrive-ról, vagy saját laptopról HDMI kábellel. Ahhoz szeretném ezt a laptopot hozzá kötni, hogy akkor annak csak az a feladata, hogy mondjuk filmeket nézzek rajta, torrentezzek. Esetleg egyéb más hasznos funkciót amit ilyenkor használnak a tapasztaltabb felhasználok, azt szivesen vennék, ha van ötletetek.
Köszönm szépen előre is.
Szép napot.
-
gjanner
tag
válasz
MasterMark #45666 üzenetére
Jah, köszi, szuper hír! Valamiért úgy emlékeztem kell neki egy adapter.
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Ajándékba szeretnék egy RPi 3-at összerakni. Jól látom, hogy ezen normál méretű a HDMI csatlakozó?
Valamint többször olvastam, hogy CEC használathoz egy adapterre lenne szükség. Esetleg van bevált típus, vagy GIYF, nem lehet mellényúlni?
Ha nem akarom ezzel a CEC dologgal drágítani a végösszeget, milyen alternatív távirányítási megoldások lehetnek? Kodi app telefonról pl.?
Jah és pl. mi lehet az ajánlott rendszer hozzá, LE?Köszi!
-
-
canniball
nagyúr
válasz
t-bali3 #45656 üzenetére
Erre inkább a Popcorn topikban kérdezz rá, mi itt HTPC-ket építünk.
-
t-bali3
senior tag
Elég süti vagyok multimédia lejátszás, illetve hálózatok terén. Azt szeretném kérdezni, hogy az megoldható lenne, hogy veszek mondjuk használtan egy Popcorn A210-et, amire rádugok egy 3,5-es HDD-t és a számítógépről közvetlenül a HDD-re mentem le a lejátszandó fájlokat, zenéket hálózaton keresztül?
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #45648 üzenetére
"...nekem, az Exit Settings-ben, be van állítva, hogy a Metro, és az Explorer induljon..."
Én Metrot nem is látok...bár lehet amiatt hogy w7 van fent. Ellenben a Kodi exit settingsben beállítottam a Start windows explorer when Kodi is closed opciót és gond nélkül működik. -
törölt tag
válasz
canniball #45647 üzenetére
Az XBMCLauncher-ben, nekem, az Exit Settings-ben, be van állítva, hogy a Metro, és az Explorer induljon, ha az XBMC kilép, de sajna nem indul semmi.
Sima, fekete képernyő fogad, ami egyébként, nekem nem gond.
A spoti, vagy más progik indítása működhet, még nem próbáltam.
(Elméletileg, a spoti is futhat, ahogyan más processek is, attól, hogy a win10 grafikus interfész nem töltődik be, induláskor) -
törölt tag
Szia
A Kodi launcherben, a Shell fülecskét megnyitod, és az other-t kiválasztva, szépen betallózod a Kodi.exe-t
Ekkor a winGUI helyett, alapból a Kodi felülete fog betölteni, és mivel nincs asztalod, ezért oda le sem fogja tenni azt.
Másik kérdés, hogy ebben az esetben, nem lesz spotid sem (legalábbis azt hiszem) és a Kodi-ból való kilépéskor, egy fekete képernyő fog várni, egy egér kurzorral.
ALT+CTR+DEL combo mivel működik, ezért a feleadatkezelőben, be tudsz tallózni, és futtatni tudsz alkalmazásokat, ha mégis ilyesmire lenne szükséged.
Ha HTPC-d van, ez egy jó megoldás, de ha asztali géppel bűvölöd, és a mozi csak egy funkció, akkor a multiboot lehet még megoldás.patice
Ez "fícsör". Sikerült jól beállítanod.Na, ez király! Viszont, a TV adóknak nincs hangja optikán így, csakis HDMI-n (TV). (Kodi IPTV Simple Client)
Annyira nem tragédia, meg még majd rámegyek este, vagy holnap, de azért ha van ötleted, így első blikkre, azt örömmel fogadnám. -
canniball
nagyúr
válasz
Gorneck #45643 üzenetére
A gyártó is párban említi a DC és az AC adaptert és ezen a kicsomagolós videón is (9:30-tól) látszik hogy együtt járnak.
Ami a táp-alternatívákat illeti:
1. a házhoz nem pico, hanem paneltáp jár. Előnye hogy olcsó (kéne legyen, a tápos és anélküli ház ára közti különbség alapján ez nem igazán az), hátránya hogy ilyen kicsi házban küzdeni kell a 24 eres kábelköteggel.
2. ha megnézed a korábbi generációkból volt DC-s lap, ehhez már csak a külső adapter kell (bár úgy rémlik hogy valamelyikhez az is járt) és kész vagy. Biztos vagyok benne hogy előbb-utóbb ebből is lesz. Kérdés mennyire azonnalos a dolog...bár a kiszemelt lap sem kapható még... A megoldás előnye hogy nincs kábelköteg, cserébe annyival drágább is a lap és ha cserélsz újra gondolkodhatsz a PSU-n is.
3. veszel picoPSU-t: nincs kábelköteg és csere esetén megmarad, cserébe külön kell beszerezned.A wifiről miért kéne lemondanod? A lapon van mPCIe csati, a házon pedig van hely az antenna felfogatásához. De én (a stabilitás okán) ha megoldható inkább maradnék a kábelnél.
-
Gorneck
legenda
válasz
canniball #45642 üzenetére
Azt néztem Én is, de nem voltam benne biztos.
Néztem Őt is...
De aszhem ideje inkább megfordítani a kérdést...
Ezen a lapon gondolkodom: [link], gondolom ez nem volna baj a 4k-s tartalomhoz. Nem szeretnék úgy vásárolni, hogy mondjuk 1-2 év múlva dobhatom ki, mert nem lesz képes lejátszani. (multimédia PC-t szeretnék összerakni)
Ehhez keresnék vmi házat+tápot+adaptert...ezért is nézegettem ezt a Chiftec házat, mert a pico táp már benne van...csak magát az adaptert nem tudtam hova tenni...
Mondjuk kicsit bánt, hogy Wifi kiesik, ha jó lenne az a ház... -
canniball
nagyúr
válasz
Gorneck #45639 üzenetére
A termék oldala szerint jár. De lehet kapni a házat táp nélkül is (töredék áron), így alternatíva lehet ha:
- "tápos" lapot raksz bele
- picoPSU-val oldod meg a tápellátást.Illetve nem tudom ismered-e, ugyanez a ház módosított előlappal is kapható IX03B néven.
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Véletlen nem tudjátok, hogy ehhez a vashoz jár a külső adapter is? Vagy azt még külön kell venni?
-
válasz
Sziszifeca #45636 üzenetére
Ezzel a PC-vel igen, marad az "öszvér" 3D.
-
Integrált procis alaplappal felejtsd el a MadVR-t. Haswell, Broadwell, SkyLake asztali procik integrált IGP-jén elég alap algoritmusokkal már jó lehetsz, de ha egybe megoldás kell, akkor az egyetlen járható út az AMD A10-es APU-i, amikben elég erős az integrált VGA a MadVR-hez.
HDMI 2.0: Kaby Lake-ig várnod kell, ha MadVR-t is akarsz. Amúgy az integrált procis Apollo Lake (Asrock J4025-ITX lap) esetében már van integrált HDMI2.0, de akkor a MadVR felejtős. Hja és ezen a lapon max. 4 SATA csati van. Fractal Node 304 megtöltéséhez kell még kiegészítő kártya, hogy tele tudd pakolni.
(#45620) Volkov:
BeeBox tudja a RAM-oknál a dual channelt, a többi nem. Egyesek szerint ez semmilyen előnyt nem jelent. Szerintem igen.
OpenELEC helyett inkább LibreELEC-ben gondolkodj!
(#45622) pitepeti71:
Ez "fícsör". Sikerült jól beállítanod.
(#45626) stigma:
Szerintem ilyen felhasználás mellett nem érdemes lecserélned.
(#45631) 69pablotaxi:
Érdekes kérdés egy HTPC-s topikban. Szerintem egyiket se.
Amúgy mennyit szánnál egy lejátszó kütyüre? Mennyire akarsz szoftverekkel, OP rendszerekkel mókolni?(#45634) Sziszifeca:
MIlyen vas a "médialejátszód"? Az adatlapodon olvasható gép kicsit sok alá.
OpenELEC alatt szvsz. nem lesz 3D. Speciális linuxos disztró és vas kellene alá. -
Sziszifeca
őstag
Hali!
Bocsi előre a láma kérdésért, de Openelec fut a médialejátszómon, és BluRay 3D BD50-es filmet szeretnék nézni, de csak 2D-ben megy.. Van ennek valami varázsa? hogyan állítható be 3d-be?
-
cinemazealot
addikt
válasz
#46129152 #45631 üzenetére
Mit értesz "mindenféle formátum" alatt? Ha max. Full HD felbontású H.264/MPEG4 videókat és pl. nem BD50 3D vagy 4K HEVC tartalmakat játszanál le rajta, akkor erre elég egy Raspberry Pi is, amit később finomhangolhatsz, vagy bővíthetsz szoftveresen, vagy ha ilyen terved nincs, akkor többen javasolják az S905 SoC-s médialejátszókat. Laptopot erre a célra szerintem teljesen fölösleges venni.
-
stigma
addikt
válasz
#46129152 #45631 üzenetére
Hát jó kérdés, igaz most nekem válaszotál
Hát én olcsósságot is figyelembe véve
- Zyxel nsa 326/325-ös NAS-t vennék amivel töltöketnél, torrenteznél + egy rasbperry pi 2/3at amivel bármilyen formátumot le tudsz játszani.Kevésbé bonyolult dolog:
- Zyxel nsa 326/325-ös + médialejátszó.Itt az is fontos lenne mennyit szánnál rá, és mennyire akarod te konfigurálni a dolgokat.
konfiguráció alatt értsd az hogy sokszor van egy lista amin csak vévi kell menned hogy működjön a rendszer, ellenben több időbe kerül mint egy kész terméket venni. -
stigma
addikt
válasz
cinemazealot #45629 üzenetére
Habár most esett le előző kommenteket elolvasva 1 dolog változott...Spotify-t feltetem, és lehet az kavar be neki.
Chrome nincs fenn ha jól emlékszem, talán mozilla van fenn nálam, mert HTPC-n nem használok böngészőt.De köszi a gyors választ és infót.
-
cinemazealot
addikt
válasz
stigma #45626 üzenetére
Én 16.04 LTS-sel azt tapasztalom, hogy a Chrome-nak egyes téglalap alakú felületelemei időközönként villogva rajzolódnak újra (könyvjelző sor, oldalakon lévő animációk stb.), amit csak úgy tudtam eltüntetni, hogy kikapcsoltam a hardveres gyorsítás, ekkor persze minden nagyon lelassult (i3-6100). Ez persze nem a Kodi (ott eddig ilyen nem vettem észre), de lehet, hogy a háttérben ugyanez a jelenség bújik meg.
-
canniball
nagyúr
Egyrészt van a Launcherben valamiféle fix fókusz opció, ami előtérben tartja a Kodit.
Másrészt miért tölt be a Win desktop? A Launchernek pont az lenne a lényege, hogy ahelyett a Kodit tölti be; ha betölt a Win asztal akkor szvsz felesleges a Launcher (hiszen indítópultból is lehetne indítani a Kodit és társait). -
stigma
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, amit a napokban tapasztatam, hogy ha nézek valamit Kodiban és leállítom a filmet/sorozatot akkor villog a kép. Ez mitől lehet?
Ubutu 16.04-em van, kodiban 16-os stabil verzió, nem tudom fejből melyik rev.
Egyedüli változás annyi volt 2 hete vettem minőségibb HDMI kábeleket ,melyebbek rövidebek és minőségibbek mint elődei.Villogás sajnos nem minden film/sorozatj leállitásakor van, hanem valami random időnként.
Van valami ötletetek erre miért és hoyg lehet?Illetve ha már írok megkérdezem. N3150-et érdemes leválltani az Intel Kaby Lake valaemlyikére?
Mostani gépen 1080p-s filmek, sorozatokat játszok le, torrent (~100-200 db), illetve karácsony köül fogok majd nekiállni saját cloud telepítésének (Owncloud).Válaszokat előre is köszönöm.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Launcher gondom lenne.
Amikor elindul a gép szépen betölti a kodit. De utána automatikusan elindul a spotify is és ekkor leteszi tálcára a kodit.
Valami gond van a focussal. Mi lehet a probléma?
A spoti automatikusan indul nem a launcher indítja.Közben kikapcsoltam a sotit, hogy ne induljon. Akkor is valamiért leteszi a tálcára a kodit.
Nem tudom mi lehet a gond.
-
törölt tag
Nem tudom eldönteni, ez most ficsör -e, vagy bug?
Mindenesetre, nekem ideális.
4th gen i3 HTPC HDMI-n összekötve TV-vel, valamint külső, USB hangkeltő, optikán egy DTS HM erősítővel.
A win10 alapértelmezett hangkeltője a külső hangkártya, Azalea le van tiltva. (optika nincs a mob-on)
A Kodi (v17 MVC) alapértelmezett hangkeltője pedig a HDMI kimenet a TV-re kötve. Directsound, és wasapi alatt egyaránt működik,
passtrough enabled : HM erősítőre küldi a jelet
passtrough disabled: TV-re küldi a jelet.
Már csak be kellett bindelni egy gombra (nálam P lett a nyerő, mert nem tapasztaltam, hogy valamire be lett volna lőve alapból, és eléggé könnyen eltalálható sötétben is) és most egy gombra tudok váltani, hogy TV szóljon, vagy a HM erősítő.Nyilván, ez azoknak lehet érdekes, akik nem HDMI erősítővel operálnak. Na csak azért írtam le, mert előtte fél napot keresgéltem a neten, és nincs működő megoldás. Az egy gombos sound output váltogatók sajna nem mennek Kodi alatt, mint pl a Soundswitch.
Volkov
S905? -
-
Volkov
senior tag
Kaptam kölcsön havertól egy Pi-t kipróbálni a lehetőségeket, mielőtt döntenék Pi és PC közt.
A CEC tök jól működik az LG 55LF652 -vel. Sajnos nem minden gomb (pl számok nem) de a lényeg, az iránygombok, az ok, a vissza és a lejátszás vezérlés megy, tehát ez pipa.
Viszont a Pi baromi tetű, ezt nem merem bevállalni hosszú távra.
Egy kis matekolás után úgy döntöttem, marad a PC vonal egy passzív pici barbone géppel.
(USB-s CEC adapter beszerzés alatt)
Vagy Gigabyte BRIX GB-BACE-3000 vagy ASUS VivoMini UN45. Néztem a BeeBox-ot is, de nem értem miért kerül majdnem egy 10-essel többe mint a BRIX.
(mindehárom ugyan azt tudja kb, N3000 proc)Másik kettővel van tapasztalata valakinek?
Illetve még egy kérdés:
van aki hosszabb távon pendriver-ról üzemelteti a gépet? OpenElec-hez bőven elég egy 4gb-os pendrive, kérdés csak az élettartam. -
hm15
senior tag
válasz
Patice #45618 üzenetére
Kösz, de az még kínai,
Azóta sikerült találnom Kodi fórumán egy tetemes madvr leírást, lesz mit böngésznem.
Videokártya és madvr: pont ezért akarom kipróbálni és a meglévő alkatrészek mellé eldönteni, hogy alaplap+CPU+VGA-t tegyek bele, vagy elég - ahogy eddig is - egy integrált alaplap, mint például valamelyik Apollo, Kaby Lake.
Szimpatikusak a Kaby Lake szerelt mini PC-k is, Brix, Cubi 2, de azok mellé NAS kéne, arról meg múltkor lebeszéltem magam.
Fractal Node 304
Be Quiet 9 300W
8gb memória
5-6 3,5" HDDEzek mellé kell majd dönteni HDMI 2.0 kimenettel megáldott hardvert. Itt az AMD VGA-k népszerűbbek, a 460-as akár elég is lehet. Integráltból AMD HDMI 2.0 még nincs, ezért Intel.
-
válasz
Kovaratis #45614 üzenetére
cinemazealot (#45616) jól írta, sokcsatornás hang csak HDMI-n mehet ki - elvileg.
Szerintem egy USB-SPDIF átalakítóval bitstreamben ki lehet küldeni a DD és DTS hangokat, ami pont elég a Yamahához.
USB-SPDIF átalakítóbol nagyon sok féle van az olcsóktól a nagyon drágákig. Alap esetben sztereóra vannak kitatlálva, de szerintem a driver nélkül működő egységeket lehet használni sokcsatornára is. Sajnos biztosat nem tudok mondani, így csak kipróbálással lehetne megbizonyosodni erről.
(#45613) Castell:
Celtis-szel (#45615) egyet értek. Ehhez elég egy LE is, amihez nem kell ekkora SSD. Akár egy 8 GB-os is megteszi, vagy egy másik pendrive.
Az adattárolást remélem nem ennek a gépnek kell megoldania.
(#45612) hm15:
Gyere át esetleg a mélyvíz topikba.
Amúgy a madVR kipróbálásához is elég combos gép kell VGA oldalról. Ez megvan?
17-es Kodi jelenleg béta, ne ez alapján ítéld meg.
-
Kovaratis
senior tag
válasz
cinemazealot #45616 üzenetére
Kábé én is itt tartok, esetleg külső hangkártyánál.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Kovaratis #45614 üzenetére
Ha jól látom, akkor a Yamahának csak optikai és koaxiális digitális audio bemenete van, a NUC viszont csak a HDMI/DP kimenetén tud kiadni digitális többcsatornás hangot. Használati útmutató 4. oldal:
- Intel® HD Audio8 via Mini HDMI 1.4a and Mini DisplayPort 1.2 output supporting 8 channel (7.1) digital audio
- Intel® HD Audio via stereo analog audio jack (microphone in/headphone out/speaker out)Esetleg egy HDMI audio extractorral ki tudsz nyerni optikai hangot a HDMI-ből.
-
Kovaratis
senior tag
Sziasztok! Remélem megtaláltam a legjobb topicot a problémámnak. Vettem egy Intel NUC-ot itt a hardveren (D54250WYKH) amin szeretnék filmet lejátszani. Van egy Yamaha RX-V450-es házimozi erősítőm. Van valami gurunak ötlete hogy hogyan tudok minimum 5.1-es hangot varázsolni közöttük?
Köszönöm a segítséget előre is! -
Castell
aktív tag
Üdv mki!
Kodira és full hd videókra (youtube) szeretnénk htpc-t. Kb. 50 ezer Ft-ig, a lényeg, hogy hangtalan legyen.
Ez szerintetek jó lenne?
ASRock QC5000M-ITX/PH alaplap
2x2GB DDR3 memória
120 GB SSD -
hm15
senior tag
Tudnátok ajánlani naprakész madvr setup oldalt, ahol némi magyarázat is társul a beállításokhoz? Kipróbálnám 4k felskálázáshoz és úgy általánosságban is, mire összeáll a fejemben az új HTPC, tudjam, hogy szükségem van-e rá. Igazából ház, HDD-k, memória és táp adott, az alaplap és CPU annak függvény, hogy a külső lejátszó és madvr mennyivel nyújt többet a Kodinál. A 17-es Kodit én most reménytelennek látom a jövőre nézve, mint médialejátszó. Full HD vetítő és 4k tévé elé lesz kötve.
-
motoroskanál
tag
válasz
bajnokpityu #45610 üzenetére
Ott hol lehet?
Szűrők/Lav Video Decoder menün belül állítottam az output formats 4:2:0 esetén csak a 8 bit NV12 négyzetet pipáltam és lejátszás közben eltűnik a 10 bit 4:2:0, helyette megjelenik az NV12 8 bit 4:2:0 felirat. De ekkor is haldoklik a cpu. -
bajnokpityu
félisten
válasz
motoroskanál #45605 üzenetére
madvr-ben ha lebutitod a 10bitet 8 bitre, meggyógyul, nem?
-
PuMbA
titán
válasz
motoroskanál #45607 üzenetére
Akkor az a baj
NVIDIA-nál a GTX960 és GTX950 volt az első kártya, ami UHD gyorsítást tudott, ezek később jelentek meg a 970-hez képest. Illetve a mostani 1050, 1060, 1070 és 1080-ak is jók UHD videókhoz.
-
PuMbA
titán
válasz
motoroskanál #45605 üzenetére
Azért megy a CPU-d 100%-on, mert a VGA-d nem támogatja a 10 bites UHD videók hardveres gyorsítását és bármilyen erős CPU belehal ebbe a feladatba, mert ilyen műveletekre nem nagyon valók, nem hatékonyak. Milyen VGA-d van?
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #45596 üzenetére
A linux telepítő CD-k is "bootable installation media"-k mégis működnek liveCD-ként (is).
Azért merült fel bennem hogy ez is működhet így, mert egy 512MB-os pendrive-ra akartam tenni a telepítőt mire közölte hogy az kicsi lesz és furának találom hogy egy ilyen helytakarékos rendszer telepítőjének ez nem elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro 2020 13" // M1 // Számla + Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest