-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz vtechun #45692 üzenetére
Nekem első körben a router ugrott be, mint lehetséges "hibaforrás". Helyi hálón a WAN rész sebessége nem szól bele ugye a LAN-ba, ekkor csak a switch része dolgozik, ami ezen sebességek alapján gigabit. A WAN viszont lehet nem elég gyors, nem tud elég gyorsan NAT-olni, hogy áttolja a Plex streamet, vagy az ftp kapcsolatot. És ez független a net előfizetésed sebességétől.
Ismerőstől kölcsönkérnék egy erősebb routert, hogy azzal is kipróbálhasd ezt.
Ismétlem: csak tippelek, egyáltalán nem biztos, hogy ez a jelenség oka.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #45474 üzenetére
Hello!
Mivel gazdaságos megoldást keresek, ezt a két lapot néztem ki.
ASROCK Q1900M vs ASROCK QC5000M
Ez megfelelne, ha transzkódolás nélkül szeretném használni a plexre? Olyan 4 giga ramot gondoltam még mellé.
Vagy esetleg egy HP microserver is megfelelne erre a célra?
A lejátszó egy raspi3 libreeleccel, másik címen. A jelenlegi atom megszenved nagyon valamiért, ha interneten kell sugározni...
-
Patice
Topikgazda
válasz vtechun #45474 üzenetére
Plex-hez biztos, hogy a gép procija gyenge. NAS-nak meg még mindig jó lehet, bár gigás netet már nem biztos, hogy fullra ki tudna haljtani letöltésben, más kérdés, hogy tényleg kell-e a full letöltési sebesség mindig.
Plex dokumentációja szerint egy szálú streamhez 1080p/10Mbit-hez olyan proci kell, ami ~2000 PassMark pontot tud.
Integrált procis lapok közül párat megnézve:
J1900 --> 1882
J3160 --> 1840
J3455 --> 1960
J4205 --> 2329QC5000 --> 1889
Nem integrált procis lapok:
Athlon 5350 --> 2567
Celeron G3900 --> 3149
Pentium G3250 --> 3291Plex nem szívbajos, biztosara akar menni, így minimum Core i3-as procit ajánl (Passmark 5018), gondolom azért, hogy több egyidejű stream-mel is megbírkózhasson.
Én külön lap + külön proci irányába indulnék el, mert vagy olcsóbban jössz ki, mint a legerősebb integrálttal, vagy ugyan azért az árért erősebb procit kapsz.
Szvsz. gigás net és Plex mellé én elgondolkodnék egy HP Gen8 Microserveren.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
stigma
addikt
válasz vtechun #43600 üzenetére
Hát jó kérdés. Ez biztos buffer probléma lesz szerintem, de kérdés az hogy ha nem távolról, hanem otthonról nézed a filmet/sorozatot akkor nincs ilyen gond?
Ha távolról nézed, portot nyitottál a routeren?
Asszem FTP-s por 21, ha Plex-en távolról nézed akkor talán 80-as porot kell nyitni a böngészőnek már nem emlékszem.Mikor távolról nézed, akkor torrent ki volt lőve, mert az nagy mértékben hátráltat a buffereléstől, mivel ahonnan nézte, ilyenkor a te max feltöltéseddel tudsz bufferelni.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz vtechun #43589 üzenetére
Nah várjunk csak. Plex-et írtál, a képen meg Kodi van
Problémám ilyesmi még volt nekem is, Raspberry PI 2 + Openelec 6.03 alatt (Kodi 15.2 vagy 16.0 nem emlékszem pontosan melyik van rajta).
Ha openelec-ed van vagy Libreelec, akkor ez lehet a megoldás.
Problémát Celtis kolléága oldotta meg nekem PI-s topicban.Ha ez a gond és PI-d van a userdata-t uyg veheted fel, hogy a legegyszerűbb hogy hálózaton csatlakozol a PI-re, amihez vagy az SSH-t kell engedélyezni kodiban vagy a Samba servert.
- Hálózati meghajtót hozzáadod, jelszó, felahsználónév a Kodi ír (Asszem openelecnél => openelec openelec ; Libreelecnél => libreelec,libreelec)
-jegyzettömbben megnyitod a fájlt , megszerkeszted.
-PI-t restartolod.Ha más rendszered van , írd le mid van, mert szerintem más is tud segíteni neked.
-
stigma
addikt
válasz vtechun #43587 üzenetére
Re. Hát próbálj meg, mert nekem eddig tökéletesen működik.
1.Próbálj meg böngészővel belépni és ott elindítani a filmet, kíváncsi vagyok hogy ott jól működik a film vagy sem.
2. Nem tudom miről van szó, de ha win-es a gép, akkor a Plex Home Theater nevű program ami kb oylan mint a KODI csak más dizájnnal, tudsz filmet, sorozatot lejátszani.Én nálam eddig 1 db oylan sorozat volt amit megnéztem, hogy távolról megnéztem egy 1080p-s sorozatot akadásmentesen. A Steam oldalon Digi 100 volt asszem, az én netem ahol a HTPC található 30/5mbit volt.
Viszont nálam ilyesmi probléma volt már plex esetn, hogy régi volt az inter chipset driver és eattól laggolt mint állat. Azt frissítettem és midnen megjavult. Hozzáteszem ez ASrock N3150-es lapom van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Napelem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Yettel topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest