-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
canniball
nagyúr
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Patice
Topikgazda
Inkább HTPC --> Erősítő --> TV.
Persze ez csak akkor kivitelezhető, ha van HDMI kimenet az erősítőn.
Ha nincs, akkor a HTPC-t a TV-re kösd és koax, vagy optikai kimeneten kösd össze az erősítővel, így viszont nem lesz HD hangod.
Vagy ha a HTPC-n két HDMI van, akkor mehet az egyiken a kép a másikon a hang.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Brut
tag
Amennyiben van HDMI csatlakozóval rendelkező erősítőm, akkor az összekötés tekintetében: HTPC->TV-> Erősítő kombó megfelelő? Vagy a hang minősége romolhat a TV közbeiktatásával?
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #44490 üzenetére
En ugy tudom purple-nel az irasi muveletek vannak priorizalva az olvasasiak felett, illetve nem ellenorzi olyan szigoruan mint a red. (Mivel ugye nem gond ha egy egy kepkocka kimarad vagy hibas.)
De sajna konkret info a gyartotol nem nagyon van az ilyen reszletekrol.
Switch Tax
-
-
Patice
Topikgazda
Anno még a 2 TB-os WD RED megvételekor csináltam otthon velük HDD Sentinel-lel átviteli sebesség tesztet.
A lemezek elején kb. 160 MB/s-et tudnak, a végén 70 MB/s-et. (MB/s = Megabyte/secundum)Konstans 100 Mb/s bitrátájú filmek elég ritkák, jellemzően minden film ez alatt van jelenleg. (Mb/s = Megabit/s)
100 Mb/s = 12,5 MB/s, azaz egy 2 TB WD RED még a leglassabb esetben is több mint az ötszörösét tudja átviteli sebességben a filmek maximum bitrátájához képest.
Egy BD film bitrátája átlag 30-40 Mb/s...
Szóval az 5400-as vinyó is bőven elegendő.
Ha hálózaton lóg egy ilyen vinyó, akkor pl. a vezetékes hálózat és a kiszolgáló gép (NAS/szerver) képességei lehetnek limitálóak.
Otthoni gigabites hálózat elméletileg 1000 Mb/s-et tud, ez ugye 125 MB/s. Szóval sem HTPC-ben SATA-ra (SATAIII = 6 Gb/s = 750 MB/s) kötve, sem gigabites hálózaton sincs nagyon limitálva.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #44488 üzenetére
igen, valami ilyesmit mondtak a kürték, akik láttak mindkettőt darabokban. elérési idők vannak lelassítva, ezáltal kicsit lassabb maximális átviteli sebességben is. bár az tényleg minimális. viszont kamerarandszerek meg ugye nonstop iratnak valamit a hdd-vel, és ezt erre tervezték
-
MasterMark
titán
-
Patice
Topikgazda
Háttértárnak feleslegesen drága még az SSD, de ha sok elköltendő pénzed van, akkor hajrá. 1 TB-os darabok is kaphatóak már.
Amúgy HDD a jobb erre a célra. WD RED szvsz. optimális megoldás, elég csendes. A HTPC még csendesebb lehet, ha NAS-on, házi szerveren tárolod a médiatartalmakat és LAN-on kapja a kliens gép az anyagot.
-
Brut
tag
Hattertar tekinteteben mit ajanlanatok? Ssd vagy hdd? Amennyiben hdd, melyik a legcsendesebb?
-
sb
veterán
Kíváncsi leszek mit bír alulfeszelésben, azt gondolom hozza majd a régi G2020-as szintet, terhelve 30-35W körül a teljes konfigra HDD-k nélkül.
Az A6 is elég ütős volt, alulfeszelés+downclock-al vagy 30-35W-ot meg lehetett fogni de a kisebb órajelen azért már nagyon döcögős volt, gyakorlatilag egy Kabini lett belőle 1.8-2GHz-en. A G3900 saccra ennek majdnem a duplája lesz és még úgy is kisebb fogyival.
Szóval már csak a driver problémákat kell megúsznom.szerk: Nálam Big Shuriken 2 kerül rá, de csak mert van. Kb. 90%-ban a HDD-ket fogja hűteni nem a procit.
[ Szerkesztve ]
-
an0ny
tag
sziasztok!
valaki nem tudja, hogy libreelec merevlemezre telepítve miért vágja ki hangosan(!) a hdd fejét parkolóba bizonyos időközönként? eléggé zavaró, pláne, hogy nem jó a wincsinek sem. -
sb
veterán
Igen, most esett be. Végül legyőztem a kíváncsiságom, G3900 lesz. Még ehhez képest is majdnem féláron van. Holnap megjön, de még talán 1-2 hét mire átpattintom és nyugdíjba megy a jó kis A6-3620.
Remélem azért a driverekkel, 3D-vel nem lesz nagy szívás. Intelnél eddig semmi nem ment simán. AMD csak az utóbbi időben kezdett szívatni így, hogy X év után megszűnt a support.
-
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy 100mbit/s-nél többel nem tudok az Intel NUC-omra másolni. A feladatkezelőnél 100% a hálózat 100mb/s közelében. Gigabites lan van benne. Gigabites router és a másik gép is lanon van SSD-ről és HDD-ről úgy szint. Ennyit még a Raspberry-m is tudott, 10 MB/s körül.
-
Brut
tag
Van olyan alkalmazás, amit androidra telepítve bekapcsolható, sőt esetleg vezérelhető is egy HTPC?
Illetve ennek milyen hardveres plusz eszközigénye van? -
sb
veterán
Én is most próbálom ki a Skylake-et az A6-3620 után.
Nekem épp a G4400 nem szimpi. Jelenleg látok G3900-at 12-ért meg G4500-öt 19-ért, A 4400 pedig 16k.Szvsz a 3900 oda-vissza elég mindenre HTPC-be, a 4500-zal csak a dupla IGP miatt szemezek hátha egyszer jó lesz madvr-re vagy kis játékra. (Amúgy tisztában vagyok vele, hogy soha nem fogom úgyse ezekre használni. )
@djnice
Olyan buildről nem tudsz véletlenül ami MVC-t és dual audio-t is támogat? Csak külön találkoztam eddig velük.[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Sziasztok!
Korábban volt próbálkozásom HTPC építésére, akkor meghiúsult. Most aktuálissá vált, mit ajánlotok ilyen 40e környékén? Ház van, (integrált) alaplap, ssd, memória kellene.
Köszi!
-
Brut
tag
AMD vonalon nem is érdemes nézelődni? A6 v A8 esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Brut
tag
Egyébként még nincs meg a 4K tévé (jövő év elejére várható).
Mi lenne ha addig csak a FHD és 3D tartalmakra koncentrálnék, ebben az esetben mi lenne a minimum követelmény? -
PuMbA
titán
-
Brut
tag
Sziasztok,
FHD esetleg 4K filmekhez illetve 3D-hez szeretnék minél olcsóbban HTPC-t összerakni.
Érdemes az AM1 platformra építeni? -
sb
veterán
válasz SunMount3r #44389 üzenetére
Szerintem önsz*patás lenne.
Nem is hw-sen. Ahogy írták, működhet együtt két vga is, de egy vga-val is megoldható és egyszerűbb. kadencia gond úgy sem lesz.Az sw része szívatós szerintem. Ezt a dedikált vga-k felállást, vagy akár az egy vga, több kimenet dolgot sem támogatja minden 100%-osan. Onnantól meg csak az állítgatás, vacakolás lesz vele.
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy HTPC, amin egy openelec fut egy sd kártyán. A harmonyhoz szeretném bekonfigurálni a beépített Flirc SE-t. Van valami mód, hogy a konfigurálást elvégezzem openelec-en belül?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
vvili
csendes tag
válasz rappit4 #44434 üzenetére
Nekem egy CA 650r erősítőm van. Amikor nem volt itthon mediaplayer,akkor az asztali gépemet állítottam be "htpc"-nek. Az nvidia kártya (gtx660) felismerte a CA-t,erre biztosan emlékszem.
Viszont azt már többször tapasztaltam,hogy amikor hangot váltok a Dune-n (pláne ha hd hangra),akkor elég sokat szöszmötöl mire megszólal a hang.Amikor még Popcorn A400-am volt,sokszor újra kellett indítani a lejátszást,mert nem szólalt meg az erősítő csak kereste folyamatosan a jelet.Régebben az Onkyo erősítőmmel soha nem tapasztaltam ilyet.
Mondjuk a CA-tól kapott hang kárpótol minden ilyen hibáért[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz rappit4 #44434 üzenetére
A lapodat le kellene frissíteni,ha még nem tetted meg,legalább a chipsetet,hátha.
Más forrásról próbáltad a problémát kezelni,van esetleg másik PC-otthon,azzal is lehetne próbálkozni,hogy legalább forrás oldalon biztos lehess.
Egyébként a kapcsolási sorrend bizony nem mindegy,nekem is a TV .kézikönyvét elő kellett bányásznom. -
rappit4
őstag
válasz python1 #44432 üzenetére
Igen az erősítőbe, onnan pedig a TV-be. Kábelt meg portot cseréltem az erősítőn. Hol alapértelmezettként? Egyénbként még az a fura, hogy nem úgy látja a gép, hog CA 751r hanem, hogy SRT II vagy valami hasonló az openelec pedig @@@-nak látta.
(#44433) bajnokpityu
Szuper ötlet, eszembe sem jutott. -
mandju
senior tag
válasz dunkel #44428 üzenetére
én sehol nem olvastam, hogy az erősítőt kapcsolgatja ki-be...
az már csak a probléma megoldására tett kísérlet...az én olvasatomban pl zenehallgatásnál szeretné lekapcsolni a kijelzőt, hogy ne égjen be a plazma. Régen én is így csináltam. De amikor lekapcsolja a tv-t, elmegy a hang. Legalább is én így értelmezem.
korábban nálam a htpc torrentezett, ergo használtam nasnak. -volt, hogy egy hónapig nem volt leállítva.
itt ha jól értem, ha lekapcsolja nap végén a tv-t és az avr-t (forrást nem) másnap bekapcsolva nem vált frekvenciát, nincs hang szétesik kép...elfogadom, ha tévedek, de most is úgy gondolom, hogy hdmi handshake a probléma igazi forrása...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
-
Celtis
veterán
válasz bajnokpityu #44415 üzenetére
"openelec nem amd-e való"
Miért is?Én évek óta AMD-vel használom, közte QC5000-rel is, és teljesen jól működik.
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #44419 üzenetére
Amúgy,eddig nálam minden HTPC tökéletesen kiadta HDMI-n a hangot.problémám nem volt még velük.
Pedig legalább 10 különböző konfig futott legalább annyi megjelenítőn,+ még legalább 5-féle erősítővel,azért állok értetlenül az alaplap kompatibilitási probléma előtt. -
bajnokpityu
félisten
válasz mandju #44416 üzenetére
az ős upa emo proci meg a popit nem ette, PC-t igen. majd firm frissités után evett mindent.
fene se érti a hdmi szabványt, hogy lehetett ennyire pontatlanra csinálni.
amúgy meg nem hiszem, h nagyon megbántad volna a CA eladását, szerintem a többi készülék jobb hangú lehetett.
-
GZoli7
senior tag
válasz bajnokpityu #44413 üzenetére
Szia.
Nekem is qc5000 van, megy rendesen, bár én toslinken veszem le a hangot, hdmi közvetlenül megy a projektorba.
Win10 alatt is megy, bár némelyik szar release AC3 hangja nem szól, de a legtöbb igen.
Ezen kívül csak dts-t tud az erősítőm, az is rendben.
Most lireelec is van emiatt a gépen (vacak AC3 ), azon viszont minden szól szépen.
sajnos az egyéb funkciókat a régi erősítő miatt nem tudom kipróbálni, a proji meg nem tud HDMI-CEC-t, ami esetleg érdekes lehet.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Szerintem is CA HDMI kézfogás probléma...
nekem is voltak gondjaim a htpc és a ca között anno bár nem teljesen ilyenek, de visszavezethető volt a HDMI Handshakere... hiába szerettem a hangját, végül eladtam.sajnos vannak gépek, amik nem nagyon szeretik a htpc forrást... ilyen volt nálam a CA is, az umc1, az arcam avr600 HDMI1.3-mal és a primare is, amíg nem lett meg a HDVB Upgrade. Azóta minden OK. Nem értem, miért akkora kihívás a gyártóknak, hiszen egyre többen használunk HTPC-t forrásként.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
dunkel
őstag
-
bajnokpityu
félisten
-
rappit4
őstag
ááá mindjárt kitépkedem szálanként a hajam... Van egy 650ezer forintos erősítő (CA 751r) és feldobja a talpát egy htpc-től... Most megint visszaraktam a windows10-et mert az openelec/libreelec-el egyáltalán nem volt hang semmilyen rituálé hatására sem. Most sikerült vègigcsinálnom a win10-en az edid rögzítést a moninfo segítségével és működött is csak annyi volt, hogy miután ki be kapcsoltam a tvt lejátszás közben a 24hz helyett 60hz-en volt a TV. Egy stop aztán play megoldotta, örültem is, hogy legalább nem az egész hang adja meg magát viszont sajnos megint ez van. Kikapcsolom a tv-t és annyi a hangnak. Az erősítő kap hdmi jelet viszont azon kívül üres a kijelző. Hiába indítom újra csak a gépet, ki kell előbb kapcsoljak mindent és csak akkor lesz jó ha először a tv-t aztán a ca-t aztán a gépet kapcsolom be. Mit tegyek? Adjam el az alaplapot vagy talán az erősítőtől váljak meg? Hiába szól bitangul ha használhatatlan...
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #44405 üzenetére
Az AMD már legalább 10-éve készül a nagy dobással.
Most ezt a processzoraira értem,bár az utóbbi időben belehúzott,de a konkurenciát sajna nem érheti utol,viszont árban megfizethető szinten van.Most nem fikázás képen írom,mert 3 gépem itthon AMD-s.
-
python1
veterán
válasz MasterMark #44402 üzenetére
AMD A10-7860K-s procit kapott.
bajnokpityu: Na f@sza,most állítottam össze a rendszereket.
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #44402 üzenetére
AMDnél azért nem igyanaz a kettő.
és az új AM4es platformmal meg még kevéssé válik ketté. brutál nagy változást terveznek AMDnél. -
python1
veterán
Én is dűlőre jutottam a 2db HTPC-m véglegesítésében.
Mindkettő AMD-s lett,az egyikben ami a vetítőhöz megy lesz dedikált kártya a másik ami a TV-hez megy,csak egy Apu-s procit kap,így tudtam mindkét gépet passzívan hajtani,ami csak félig igaz mert a házból azért 1db 8cm-es szívja ki a hőt.
Ja itt említeném meg,hogy R7 370-es kártyámat aplenfön péterrel sikeresen passziváltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest