Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Volkov

senior tag

Kaptam kölcsön havertól egy Pi-t kipróbálni a lehetőségeket, mielőtt döntenék Pi és PC közt.

A CEC tök jól működik az LG 55LF652 -vel. Sajnos nem minden gomb (pl számok nem) de a lényeg, az iránygombok, az ok, a vissza és a lejátszás vezérlés megy, tehát ez pipa.

Viszont a Pi baromi tetű, ezt nem merem bevállalni hosszú távra.

Egy kis matekolás után úgy döntöttem, marad a PC vonal egy passzív pici barbone géppel.
    (USB-s CEC adapter beszerzés alatt :)) )

Vagy Gigabyte BRIX GB-BACE-3000 vagy ASUS VivoMini UN45. Néztem a BeeBox-ot is, de nem értem miért kerül majdnem egy 10-essel többe mint a BRIX.
    (mindehárom ugyan azt tudja kb, N3000 proc)

Másik kettővel van tapasztalata valakinek?

Illetve még egy kérdés:
    van aki hosszabb távon pendriver-ról üzemelteti a gépet? OpenElec-hez bőven elég egy 4gb-os pendrive, kérdés csak az élettartam.

• Volkov

senior tag

válasz GZoli7 #45537 üzenetére

Kicsit utána olvastam a topicjában az S905-ös témának, igaz, hogy olcsó, de nem fogott meg, akkor inkább Pi3.

Viszont ez a CEC kérdés is mozgat, valahogy nem tudom elképzelni, hogy fogom tudni a TV saját távjával kiválasztani mit akarok nézni. Play/stop/pause ok, de a válogatás... Ki kéne próbálni vásárlás előtt, szerzek egy kölcsön Pi-t :))

Illetve mégis PC lesz, pl. mittumén, egy Asrock BeeBox, honnan lehet megtudni, hogy a CEC-t támogatja -e a HDMI csati rajta?

• Volkov

senior tag

válasz canniball #45533 üzenetére

DLNA a kényelem miatt lenne jó, nem akarok másik távirányítót/billentyűzetet stb. a TV saját távja mellett.
    Elsősorban nem is magam miatt, hanem család miatt, nem akarnak még egy távval vacakolni.

CEC-t támogatja a TV, lehet érdemes lenne elmenni abba az irányba? Viszont erről semmit sem tudok hogy működik, mi kell hozzá.

• Volkov

senior tag

Sziasztok!

Szeretnék otthonra egy HTPC-t vagy szervert, de igazán még én sem döntöttem el, hogy mi az a hardver, ami jó lenne az igényeimnek.

Jelenlegi felállás:
    - egy új LG okos TV, amibe USB-n egy 2.5-es WD passport bedugva szolgáltatja a filmnézéshez szükséges anyagot
    - ha kell valami, vinyó kihúz, laptopba be, letöltés, majd vissza a TV-be

Alapvetően működik a dolog, de a gond egyrészt, hogy vissza is kell tölteni néha, másrészt a TV-be dugott vinyó pár hónapos, de már 3000 induláson van túl, félek az élettartamtól.

Azt kipróbáltam, hogy a Windows-os laptopról DLNA-val tökéletesen mennek a filmek wifi-n, és a rendszerezés is "egész jó" (még épp használható) az LG saját szoftverével.

Szóval az igények:
    - 0-24-es működés
    - halk, lehetőleg passzív megoldás
    - nem kell erőmű (3D vagy 4k NEM kell, most vettük az új fullHD tv-t, szóval úgy 10 évig nem kell 4k : )
    - torrent kliens
    - DLNA
    - HDMI csati, ha a DLNA mégse hozza meg a hozzá fűzött reményeket hosszú távon
    - egy SSD rendszernek és egy 1TB 2.5-es vinyó tartalomnak

Szívem szerint a TV hátuljára szerelném a gépet, épp ezért VESA-s megoldásokat néztem eddig.
    Pl: Antec ISK110-el vannak tapasztalatok? Megy passzívban TV mögött, vagy megfő az egész a fenébe?
    Szerintem nem sok az igényem, kell ehhez Windows vagy valami Linux+Kodi jobb lehet?
    Vagy akár PI3 és nem kéne ehhez PC sem?

Szóval nem tudom mit érdemes, minden tanácsot és tapasztalatot szívesen fogadok! :)

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés