- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volkov
senior tag
Kaptam kölcsön havertól egy Pi-t kipróbálni a lehetőségeket, mielőtt döntenék Pi és PC közt.
A CEC tök jól működik az LG 55LF652 -vel. Sajnos nem minden gomb (pl számok nem) de a lényeg, az iránygombok, az ok, a vissza és a lejátszás vezérlés megy, tehát ez pipa.
Viszont a Pi baromi tetű, ezt nem merem bevállalni hosszú távra.
Egy kis matekolás után úgy döntöttem, marad a PC vonal egy passzív pici barbone géppel.
(USB-s CEC adapter beszerzés alatt)
Vagy Gigabyte BRIX GB-BACE-3000 vagy ASUS VivoMini UN45. Néztem a BeeBox-ot is, de nem értem miért kerül majdnem egy 10-essel többe mint a BRIX.
(mindehárom ugyan azt tudja kb, N3000 proc)Másik kettővel van tapasztalata valakinek?
Illetve még egy kérdés:
van aki hosszabb távon pendriver-ról üzemelteti a gépet? OpenElec-hez bőven elég egy 4gb-os pendrive, kérdés csak az élettartam. -
Volkov
senior tag
válasz
GZoli7 #45537 üzenetére
Kicsit utána olvastam a topicjában az S905-ös témának, igaz, hogy olcsó, de nem fogott meg, akkor inkább Pi3.
Viszont ez a CEC kérdés is mozgat, valahogy nem tudom elképzelni, hogy fogom tudni a TV saját távjával kiválasztani mit akarok nézni. Play/stop/pause ok, de a válogatás... Ki kéne próbálni vásárlás előtt, szerzek egy kölcsön Pi-t
Illetve mégis PC lesz, pl. mittumén, egy Asrock BeeBox, honnan lehet megtudni, hogy a CEC-t támogatja -e a HDMI csati rajta?
-
Volkov
senior tag
válasz
canniball #45533 üzenetére
DLNA a kényelem miatt lenne jó, nem akarok másik távirányítót/billentyűzetet stb. a TV saját távja mellett.
Elsősorban nem is magam miatt, hanem család miatt, nem akarnak még egy távval vacakolni.CEC-t támogatja a TV, lehet érdemes lenne elmenni abba az irányba? Viszont erről semmit sem tudok hogy működik, mi kell hozzá.
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék otthonra egy HTPC-t vagy szervert, de igazán még én sem döntöttem el, hogy mi az a hardver, ami jó lenne az igényeimnek.
Jelenlegi felállás:
- egy új LG okos TV, amibe USB-n egy 2.5-es WD passport bedugva szolgáltatja a filmnézéshez szükséges anyagot
- ha kell valami, vinyó kihúz, laptopba be, letöltés, majd vissza a TV-beAlapvetően működik a dolog, de a gond egyrészt, hogy vissza is kell tölteni néha, másrészt a TV-be dugott vinyó pár hónapos, de már 3000 induláson van túl, félek az élettartamtól.
Azt kipróbáltam, hogy a Windows-os laptopról DLNA-val tökéletesen mennek a filmek wifi-n, és a rendszerezés is "egész jó" (még épp használható) az LG saját szoftverével.
Szóval az igények:
- 0-24-es működés
- halk, lehetőleg passzív megoldás
- nem kell erőmű (3D vagy 4k NEM kell, most vettük az új fullHD tv-t, szóval úgy 10 évig nem kell 4k : )
- torrent kliens
- DLNA
- HDMI csati, ha a DLNA mégse hozza meg a hozzá fűzött reményeket hosszú távon
- egy SSD rendszernek és egy 1TB 2.5-es vinyó tartalomnakSzívem szerint a TV hátuljára szerelném a gépet, épp ezért VESA-s megoldásokat néztem eddig.
Pl: Antec ISK110-el vannak tapasztalatok? Megy passzívban TV mögött, vagy megfő az egész a fenébe?
Szerintem nem sok az igényem, kell ehhez Windows vagy valami Linux+Kodi jobb lehet?
Vagy akár PI3 és nem kéne ehhez PC sem?Szóval nem tudom mit érdemes, minden tanácsot és tapasztalatot szívesen fogadok!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- További aktív témák...
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest