- Yettel topik
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dagobah
csendes tag
válasz Celtis #45295 üzenetére
Szia!
Bootolás közben áll meg, csak egy SSD volt bent erre telepítettem volna. Ha a libreelec usb sd kreátorral openelek lemezképpből készítem el a pendrive-ot akkor simán tudok telepíteni, csak a libreelec lemezképből készített pendrive nem működik.
Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
PuMbA
titán
válasz #39445248 #45298 üzenetére
Windows alatt az Intel driverben ki kell kapcsolnod a képrontókat a Videó beállításoknál: Élesség, Bőrtónus javítás, Kontrasztjavítás, Zajcsökkentés. A megjelenítő beállításoknál pedig Teljes színtartományt kell beállítani a HDMI-re kötött eszközre és az IT módot pedig kikapcsolni.
Minden HTPC beállításánál ezek a legalapabb dolgok
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nos, megérkezett cirka 2 hónap (!!!) alatt az alábbi konfigom:
Gigabyte GA-H170N-WiFi
Intel i3-6100
2x Kingston HyperX Savage Black DDR4 2400 MHz 8GB
Kingston KC400 128GB SSD
Be Quiet SFX Power 2 400WÖsszerakás után a következőket tapasztalta:
LE (legfrissebb): nagyon gyorsan felment, de egy minimális hang sem jött a rendszerből, pedig felismerte a HDMI kimenetre kötött erősítőt (név kiírva)
Passtrough beállítva.OE(legfrissebb): szintén gyors felkúszást követően megjelentek a hangok, de mp3 lejátszása esetén néma csend. Erősítő szintén felismerve, passtrough beállítva.
Win10 + Kodi(legfrissebb):
szuper hang, erősítő ismét felismerve. A kép viszont bizonyos filmek esetén borzalmas. Olyan, mintha nem lenne elég színmélység, vagy felbontás. Kockás a színátmenetnél. Más filmeknél viszont nagyon szép képet ad.Linux alatt még nem próbáltam ki, mert már késő volt (meg életemben nem telepítettem Linux-ot)
Én még arra tudok gondolni, hogy a gyári lemezről felrakom a videokártya driver-ét.
A rendszer egyébként driverboosterrel frissítve (gondoltam ez aztán a legújabbat telepíti, talán gond nem lehet)
Van valakinek tippje? Minden érdekel. Bármelyik felállást újra előállítom, ha valaki szerint eredményt hozhat.
Van értelme a Linuxnak? Ezen a szinten van különbség? Gondolom aki mélyebben akarja használni, annak igen, de én film, zene, képek ennyi.
Majd később még ha már minden szuper és érzem a vágyat, akkor MadVR...
-
kimi02
őstag
Az előfordulhat , hogy a kodi nem szereti valamiért a Win 10 64bit-es verziót ?
Nálam vannak hibák bármelyik kodi verziót is használom.
Pl : ha fejezetet ugrok akkor valamikor megáll a kép de a hang megy tovább.
Vagy ha többször egymás után ugrok fejezeteket akkor valamikor megáll az egész lejátszás. Ilyenkor újra kell indítani a filmet.
Főleg a 16.1-es csinálja ezt. A 17-nél nem tapasztaltam.Érdemesebb lenne a Win 32bit-es verziót használni ?
De ez meg csak 4 giga ramot ismer fel ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Kérlek segítsetek.
Asrock QC5000 alaplappal szerelt gépre szeretnék libreelecet telepíteni, a pendrivot a libreelec usb sd kreátorral elkészítettem elkezd róla boot-olni de a folyamat megáll és nem megy tovább, csak fekete képernyő van. Mit ronthattam el?Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
Celtis
veterán
válasz LLKobe #45290 üzenetére
Amit használok az megy. Ezeket nem próbáltam.
Nem tart semmiből kipróbálnod. Csinálsz egy mentést OE-ben. Frissítéssel felteszed az LE alfát, kipróbálod. Ha nem tetszik visszarakod az OE-t és csinálsz egy visszaállítást a mentésről.
Szerintem érdemes meglépni, előbb utóbb úgyis rákényszerülsz. -
róland
veterán
-
gjanner
tag
válasz Patice #45287 üzenetére
Köszönöm a tesztet előre is.
Ha jól gondolom akkor ez egy egyszerű pendrive-ra telepített verzióban is próbálható, úgy, hogy közben a fix SSD-n levő rendszerem ne sérüljön, ugye?
Ha ez van és lesz egy kis időm, én is kipróbálgatom a dolgokat. Bár hétvége előtt biztos nem...Ja és nem iso-ban van a BD, hanem BDMV és CERTIFICATE könyvtárakba szervezve ("nyitva").
...most látom van egy .iso-m is, csak azt még nem is próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Patice #45287 üzenetére
Az LE8-as alfa verziók(LE7.90.00x) már a v17-es Kodi-t tartalmazzák, amiben benne van az EGL. Érdemes tehát ezt felrakni, ha kell az EGL.
Tapasztalatom szerint egyébként meglehetősen stabil az alfa kiadás is. Én napi szinten azt használom, és semmivel sem problémásabb, mint a stabil verzió. -
Patice
Topikgazda
válasz gjanner #45284 üzenetére
Az EGL-es Kodi fóruma szerint a munkájuk immáron a 17-es Kodiba beépült, arról viszont nincs információm, hogy ez hogyan változik OP rendszerek esetén.
A HTPC-men van Win10 és Ubuntu Server is és eddig a Win-es változatban nem igen láttam azokat az opciókat, amiket a Linuxosban.
LE mivel Linux alapú, ezért szerintem a válasz a kérdésedre: igen. Hétvégén kipróbálom majd pendrive-ról az LE-t és csinálok gyári BD-ről teljes .iso-t, hogy kipróbálhassam mi újság ezen a téren. A hangtovábbítást otthon nem tudom megnézni működik-e, de lehet lesz majd alkalmam elvinni egy ismerősömhöz, akinél igen. Meglátom összejön-e ez is.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
LLKobe
veterán
válasz GZoli7 #45279 üzenetére
Köszi, este upgradelem is LE-re
(#45280) gjanner: Én csak azt veszem észre hogy a YouTube plugin folyamatosan meghal, tegnap pedig feltűnt hogy az OpenSubtitles plugin se műxik. Hogy nem kapok új fícsöröket az egy dolog, de ami eddig ment legalább az ne haljon meg.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
gjanner
tag
válasz Celtis #45281 üzenetére
Akkor már csak egy kérdés. OE-ből a Fritsch féle verziót használom (6.0.98), mert valaki tavaly decemberben azt javasolta... (hogy pontosan miért jó ez az EGL dolog, sajna nem tudom és nem is olvastam nagyon utána)
De a standard LE az már tudja az előzőleg fejlesztett dolgokat is (pl. ezt az EGL témát)?
Bocs ha nagyon láma a kérdés... -
róland
veterán
válasz Celtis #45281 üzenetére
Az LE fejlesztői forkolták az OE-t és azt fejlesztik. (Gyakorlatilag az OE-nél maradt az alapító fejlesztő, a többiek "átmenetek" az LE-hez. Annak idején írtak valami fejlesztési, kiadási nézeteltérésekről.)
Már a KODI weboldalán is a LibreELEC-re mutat a link a v17 beta4 hírben.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
gjanner
tag
válasz LLKobe #45277 üzenetére
Nem érzem annyira nyögvenyelősnek, nálam közel 1 éve frissítés, egyebek nélkül fut (heti 1 újraindítás kb.), azonban van egy két dolog ami eddig nem tűnt fel (gondolom mert nem használtam).
Ilyen a fenti BD kérdés, vagy másik eset példa gyanánt:
Kodiban be van állítva, hogy x perc nem használat után kapcsolja ki az Audio kimenetet. Ez eddig szép és jó, le is kapcsolja, azonban a "HD hangokra képes erősítő beállítások" (csak DD és DTS) nem jönnek vissza, miután visszaadja az audio kimenetet. Ilyenkor kézzel kellett restartolni a Kodit, utána újra kiválasztani a HDMI kimenetet, majd ismét kipipálni a HD hangokat is kezelem opciókat. E helyett most állandó audio kimenet aktív opciót használok, mert bután kezeli (szerintem).
Ez szerintetek így helyes működés?@GZoli & Patice
Köszi a válaszokat/segítséget![ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
válasz LLKobe #45277 üzenetére
Állítólag az OE haldoklik, valami miatt otthagyták a fejlesztők és elkezdték az LE-t. Az nagyon gyakran frissül. Nightly-k 1-2 naponta jönnek ki. Portolják is őket erre-arra. Én kétféle Amlogicon, PC-n is meg vagyok vele elégedve.
Mivel az LE csak a minimal linux, ami alatt fut a Kodi, így nagyon nem lehet észrevenni különbséget. Minden olyan, mint eddig.(#45275) gjanner Erre sajnos nem tudok válaszolni, nincs BD filmem, de majd elmondják a többiek. Egyébként lehet eszközönként eltérő is. Pl.: FP 3D csak Rpi-n meg talán néhány Intel gépen megy. Nekem AMD-s mind, így nem tudom.
(#45278) fausto Pont jó felé kapiskálsz. Ez a kettő közül lesz valamelyik... Mindkettő okozhat ilyet. Cserealkatrész kell kölcsön... Nekem ugyanilyen lapban RAM okozta, de másik lapban meg a táp.
[ Szerkesztve ]
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, vagy egy Arock QC5000-es HTPC-m, ugye az alaplapom minden integrált. Egyszer csak azt produkálta, hogy bekapcsolt, de nem adott semmilyen képet (sem HDMI-n, sem VGA-n) Az alaplap még garanciás, visszavittem a boltba és ott tökéletesen működött!
Szerintetek mi lehet a baja? Mivel az alaplap jó, így a RAM-ra vagy a tápra gyanakszom, szerintetek mivel lenne érdemes próbálkozni? -
LLKobe
veterán
válasz GZoli7 #45274 üzenetére
Ez most elkezdett érdekelni, az OE tényleg elég nyögvenyelős mostanság.
Ez hogy van amúgy mi a nagy különbség az OE és a LE között? Pl. a skinek és repository-k ugyanazok?
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
gjanner
tag
Hi,
Kodi alatt (OE 6.0.98) tapasztaltam furcsaságokat komplett BD lemezekkel. Nemrég leszedtem pl. ezeket:
Home Theater Demonstration Bluray v2.0 . 1080p DTS HD 5.1
Dolby Atmos Blu-Ray Demo Disc (Sep 2015)
Reference Blu-Ray Demo Disc BD50
A helyzet az, hogy be tudja tölteni a menüket, sok esetben a demo részelteket is gond nékül lejátsza, ritka esetben képes az erősítő felé kiadni a hangot. Amikor viszont nem adja ki a hangot (vagy pl. a lejátszás folyamatossága lesz furcsa), oda vissza léptetéssel (pl. +/-10s) sikeresen előkerül a hang is (aztán az nem lesz szinkronban a képeel). Szóval az egész olyan mintha szenvedne vele. A HTPC alapja egy N3150 lap.
Valamit én állítottam be rosszul, vagy a Kodi nem képes full BD-k korrekt lejátszására?
(Ritkán használom full BD lemezekkel, de amit eddig próbáltam azokkal nem volt ilyen jellegű probléma.)Köszi!
-
kimi02
őstag
válasz cinemazealot #45267 üzenetére
Nem , az is átengedésen van.
-
kimi02
őstag
Újra raktam a gépet , windows 10 enterprise anniversary verzió.
Kodi 17 beta3
Egyszerűen csak PCM jelenik meg az erősítőn. Bármit állítok ugyan ez marad.
Pedig minden jól van beállítva.Van valami ötletetek ?
-
Sanchez997
csendes tag
Sorozatok követésére valaki asznál itt Sickraget vagy Sonarrt? Lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban ha igen.
-
-
Patice
Topikgazda
Ja, én asztali gépben gondolkozom. Fast boot-ot mindig kikapcsolom UEFI-ből multiboot környezet miatt. Laptopokon is ki lehet lőni. Számomra ez alap. SSD-vel nálam kb. tök mindegy, hogy "hidegindítás", vagy Fast Boot. Ugyan olyan gyors.
-
mg105
senior tag
válasz Patice #45255 üzenetére
8-as windows óta alapesetben be van kapcsolva a Fast Startup, azaz nem egyenlő a kettő. A restart csinál egy tradicionális power cycle-t, ahogy régen, de ha csak leállítod, a user sessiont állítja le, a kernel és a driverek hibernálódnak, hogy azt ne kelljen betölteni indításkor. Valahol az energiagazdálkodásnál lehet megnézni illetve állítani rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Patice #45257 üzenetére
Amúgy van ilyen amikor a ki-bekapcs valóban nem egyenértékű az újraindítással. A laptopom valamilyen rejtélyes okból pl. szabályosan minden 2. újraindításnál látja a DVD helyére beszerelt plusz HDD-t. Ki-bekapcs pedig ebből a szempontból mintha meg sem történne.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
Topikgazda
válasz kimi02 #45251 üzenetére
Igen, minden indítás után le kell futtatni.
Én inkább a kézi optimalizációt akarom megcsinálni. Csak végig kell játszanom a lehetőségeket virtuális gépen, hogy melyik szolgáltatás kilövése jó nálam és melyik nem. Aztán majd megtanulok szkriptet írni.
-
kimi02
őstag
Sziasztok !
Win 10 + kodi , ehhez érdemes felrakni az ingyenes Fidelizert ?
-
PuMbA
titán
válasz PrinceHerceg #45247 üzenetére
Igazából nem az adatmennyiség számít, hanem a tömörítés mértéke Egy Blu-ray-en lévő H264 kódolás például egyszerű (1 képkockában 2 vagy 4 környező képkockából lehetnek utalások stb, meg lehet nézni a kódolási paramétereket) és ugyanígy a H264 TV adások kódolása is az, egy 10 GB-os egyedi x264-es tömörítéssel szemben, ahol az a lényeg, hogy a lehető legkisebb méretben legyen meg a legjobb minőség. A legegyszerűbb lejátszani egy alig tömörített videót, ami 300Mbps-es. Egy 4K 10 bites 60fps-es 50Mbit-es HEVC-be például egy mai Core i7 is belebukik, mert annyira komplex művelet a kiszámolás, amely jobban fekszik a GPU-nak vagy egy dedikált egységnek.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz PrinceHerceg #45244 üzenetére
Ja bocs, 22.900...
Amúgy már a 2011-es Mali-400 is tudja a BD50-et. -
GZoli7
senior tag
válasz PrinceHerceg #45244 üzenetére
Azok is simán tudják, amióta hardveresen gyorsítják a h264/265-öt.
-
djnice
veterán
válasz PrinceHerceg #45241 üzenetére
Látom mostanában nem használtál okostelefonokat.
De rohanhatsz: Lenovo A2010 -
GZoli7
senior tag
válasz PrinceHerceg #45241 üzenetére
Nézz át az Amlogic topicba. Igaz nem telefon, de 6-7000Ft-tól beszerzhető, 4mag, 1,5-2GHz, 1-2GB Ram.
Az 1GB ramos is szépen viszi a legtöbb 4k filmet. -
PrinceHerceg
őstag
válasz bajnokpityu #45239 üzenetére
És mutatsz is egyet 20k-ért, mert akkor félbehagyva a napi munkát rohanok beszerezni eggyet?!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz PrinceHerceg #45236 üzenetére
A telefonokban ugyanúgy dedikált hardveres részegység van a videók lejátszásához, mint egy videókártyában, tehát ha megy rajtuk egy 1080p mkv, akkor egy BD50 is. A mai telefonok pedig HEVC gyorsítással is rendelkeznek már
Egy telefonban van mondjuk egy 4 magos Snapdragon 212, ami ma jelenleg tényleg alsó kategória és 1080p-ben még HEVC-t is visz:
Video Playback
Up to 1080p video playbackCodec Support
H.264 (AVC)
H.265 (HEVC)[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
6gb ramnál tartanak az okostelók, 8 magos 1.5-2.0Ghz procival.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Az a varázslat ebben, hogy külön hardveres egység van csak erre csinálva a GPU-ban, hogy ezt megoldja. (Hardveres gyorsítás ugye.)
Switch Tax
-
canniball
nagyúr
A BD25-t már a Brazos is vitte, 50-t ugyan nem próbáltam de ha mutatsz egy sample fájlt megnézem az N3150-nel.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
PrinceHerceg
őstag
Már bocs, de ez nettó marhaság... nekem egy otthoni Xeon-t is megtudnak döcögtetni ekkora filmek, hát akkor egy okostelót, a maga jóha 1GB RAM + lepkefing CPU-jával! Mégis hol bírnának azok el egy nagybitrátás BD50-et?
Max egy MKV-t, de előbbi sztem kizárt, alsóbb szegmenseknél!
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz PrinceHerceg #45230 üzenetére
parancssorból le lehet tiltani a frissitést.
-
törölt tag
Sziasztok!
Otthonra a hálóba szeretnék egy kis méretű gépet összerakni, aminek a dolga a torrent futtatása napi 24 órában, és a FHD filmek (BD50) lejátszása TV-n. Olyan kérdésem lenne, hogy Core i5-6500 procira gondoltam, de nem tudom, hogy ez lejátszik-e BD50 filmeket akadás nélkül.
Valakinek tapasztalata? Kell mellé VGA? -
kimi02
őstag
A Win 10 frissitéseket érdemes letiltani ?
-
djnice
veterán
válasz RedCat #45222 üzenetére
1080p esetén a Chroma upscaling javít legtöbbet a képen, a 4:2:0 miatti színfelbontás csökkenés miatt, itt vannak tesztképek: [link]
SD anyagok esetén szintén elég nagy különbség lehet, megfelelő nagyságú megjelenítőn nézve, régebben regger fórumtárssal hasonlítgattuk a VXP-s és az anélküli Sigma képét madVR-hez, voltak fent összehasonlító képek is, minden esetben a madVR adott pontosabb, szebb képet. -
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Erről a madVR-es dologról tudna valaki képeket feltenni? Azaz mennyivel szebb, jobb egy madVR-es kép, mint nélküle?
Gondolkozom, hogy fejleszteni kellene a htpc-t, de nem tudom érdemes e elmenni ebbe az irányba? -
Patice
Topikgazda
válasz kimi02 #45220 üzenetére
Ha a PC össze van kötve az erősítővel, akkor látszania kell a listában.
Hanglejátszás eszköze: HDMI (WASAPI)
Hangtovábbítás eszköze: AVR.
Ha sokcsatornás hangot is akarsz, akkor a csatornák számát (5.1/7.1) is ennek megfelelően állítsd be!
Ha az AVR be van kötve, akkor a hangtovábbításnál be kell jelölni, hogy az AVR milyen formátumokat tud dekódolni (DD, DTS, Dolby TrueHD, DTS-HD), ellenben sokcsatornás PCM-et fog kiküldeni, azaz a PC fogja dekódolni.
-
kimi02
őstag
Sziasztok !
Kodi hangbeállításnál mire érdemes állítani ?
Hanglejátszás eszköze
Hangtovábbítás eszköze -
cinemazealot
addikt
válasz shouryuken #45218 üzenetére
-
Patice
Topikgazda
válasz shouryuken #45216 üzenetére
"A kérdés, hogy fontos e a dvi feliratú hdmi-be dugni a hdmi kábelt?"
DVI feliratú bemeneten PC forrást "vár" a TV, azaz ott szerintem alapértelmezetten Full RGB-t várna, ami megfelel annak, amit általában a PC-k kiadnak magukból, mint ahogy a példád is mutatja.
-
shouryuken
senior tag
(ide is beteszem, hátha)
Sziasztok!
Pc-ről játszanék le filmeket 6400-on, ritkán játszanék is. A kérdés, hogy fontos e a dvi feliratú hdmi-be dugni a hdmi kábelt? (sajnos az hátul van, a tv meg a falon, nem fér el a kábel, nincs L dugóm.) Van külünbség? Ha igen, mi?
A másik kérdés a fekete szint. 970-em van, driverben nincs lehetőség full vagy limited állítására.
Ha a tv-n a low-t választom, totálisan elvesznek a fekete részletek. Ha felhúzom a brightnesst, akkor már a fehér részletek égnek be. Ha normal-ra, akkor láthatóak a fekete árnylatai, viszont a fekete nem fekete, hanem inkább nagyon sötét szürke, ez főleg akkor látszik, ha teljesen fekete képet kap a tv (mondjuk film eleje). Elvileg a normal amúgy azt jelenti, hogy alkalmazkodik a tv a küldött jelhez. Lehet ha átdugnám a pc bemenetbe, ott működne?
Köszi! -
Fleto93
tag
Szia!
Most építettem hasonló, bár gyengébb konfigot.
Node 304 ház, Be Quiet L8 300w, Asrock Q1900 lap, 2*3TB HDD RAID1-ben (valószínűleg bővül hamarosan 3*3TB R5-re), illetve egy 120-as SSD van bent.
Nekem leginkább szerver és NAS funkciókat lát el, HTPC csak azért lett, mert elég közel került a TV állványhoz, és akkor már miért ne...
A ház ventik és a táp nagyon halkak, nap közben nem is hallom, kertesházi övezetben éjfél környékétől viszont már kezdem tisztán hallani a szobában, hogy megy a gép. Ennyi lemez mellett valószínűleg a táp hangját észre sem fogod venni, szerintem a HDD-k valamivel jobban kihallatszanak. Filmezés közben viszont még akkor sem hallom a cuccot, ha a házimozi helyett csak a TV hangszórói szólnak szép csöndesen, szóval ha nem hálószobába tervezed akkor kb mindegy is. -
Borisz76
veterán
válasz #48613632 #45212 üzenetére
Természetesen nem....bár van olyan torrentem ami lassan 2 éve fut
Sok filmem, sorozatom, dokumentumfilmem van...
Eleinte .avi-ban kezdtem ( 1 vagy 2 CD-s ) aztán cserélgettem őket .mkv-ra ( FHD )
Manapság pedig a BDRemux-okat részesítem előnyben.Ezen kívül kb 700 GB saját termésű fotó és videó.
Jó sok zene : mp3 és manapság már inkább Flac.
Játékok, programok.És pl. : a Steam-es játékaim biztonsági mentése is a NAS-on pihen...
Tehát ha valamilyen oknál fogva újra kell telepítenem a rendszert nem kell a lassú letöltéssel bajlódni mert az itthoni gigás hálóról hamar visszakúszik a gépre az összes játék.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz #48613632 #45210 üzenetére
Nincs 50 Tb.
Formázás után egy lemez "csak" 3.6 Tb
10 lemez a hasznos tárterület. 2 darab pedig a "védelmet" szolgálja.
Tehát 36 Tb az összes hasznos kapacitás de ha kiesik 1 esetleg 2 lemez , akkor is elérhetőek az adatok.
Synology Hybrid RAID...azaz SHR-ről bővebben.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
válasz Borisz76 #45208 üzenetére
Ez komoly, hogy 50TB van otthon? Nekem 2x2 otthon torrentre, plusz van egy 2TB-s seed serverem, 20MB feltöltéssel, és simán túlteljesítem már ezzel is a nagy átlagot.
Az otthoni NAS pedig csak 50KB-vel seedel, pusztán illemből, no meg így is van 1.5TB szabad hely,hm15
Én is BD + remuxokkal operálok, fentebb írtam is, de azért ez akkor is túlzás azt gondolom. (Persze, nem vagyunk egyformák)[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz #48613632 #45207 üzenetére
1db Blu-ray film 20-45GB érintetlen képpel és hanggal, lehet számolni, ha az ember gyűjti a kedvenceit. Nem beszélve, ha később elérhető lesz 4k BD tartalom, arra sem árt gondolni.
#45208) Borisz76
Köszönöm, hogy kifejtetted. Nem kis mennyiséggel operálsz, így érthető. Próbálok úgy gondolkodni, hogy 6 SATA hely hosszútávra elég legyen, a mostani darabonkénti 2-3TB lemezeket 4-8-10+TB cserélni a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Nem vagyunk egyformák...ennyi.
Mint írtam 2 lehetőséged van :
Mindent bele gép...
vagy
2 db külön gép ( PC és NAS )Én kifejezetten szélsőséges vagyok ha torrentről van szó....
Míért is ? Jelenleg így nézek ki :
De ha te nem használod folyamatosan , akkor érthető ha egybe gépet akarsz.
Nálam annó az volt a gond, hogy "kinőttem" az alaplapomat.
Gyárilag 6 db SATA csatlakozó volt rajta...
Idővel kevésnek bizonyult.
Vettem külön PCI-e -s 4 Sata csatlakozós bővítőkártyát...erre dugtam az újabb 2 db HDD-t.És innen már nem volt hová feljlődni mert nem fért több vinyó a gépbe.
Ezek akkoriban 2 Tb-s Samuk voltak.Jelenleg pedig egy Synology 2415+ modellt használok. ( 12x4 Tb , SHR , 2 lemezes védelem )
Ennek több előnye is van... ( bár biztosan tisztában vagy vele ) :
- Folyamatosan töltögethetek.
- Ha a PC-m ki van kapcsolva, akkor is elérheti a család többi tagja ha a másik szobában éppen filmezni támad kedve.
- Fontos adatok biztonságban tudva. ( SHR + Külső usb-s HDD-re is készül biztonsági mentés )DE mint írtam nem vagyunk egyformák.
Nekem így megfelel.
Lehet neked pedig az egybeverzió a jobb.
Mérlegelj és dönts.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Annó én is beleestem "ebbe" a hibába....gép + 8 db HDD.
Maradj a NAS-nál...cseréld több fiókosra.....
Szerintem.
Igazából ...ha jól gondolom...nem nagyon van más variáció.
Egy gép benne sok-sok vinyóval vagy 2 külön gép ( PC + NAS )
Én ez utóbbira szavaznék inkább.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
hm15
senior tag
válasz devil-k #45203 üzenetére
Igen.
Eddig HTPC + NAS, amiből a tárhely akkor volt bekapcsolva mikor ment a vetítő, azaz heti 2-5x 2-3 órára, így értelmét nem látom fenntartani, nem letöltő vagy megosztó gép és hasonlók Egyéb külső tárhely, mint HDD dokkoló, külső ház több merevlemezzel macerás, főleg 5-6 külső ház, 2-3 dokkoló. Emiatt adta magát, hogy egybe legyen építve, mikor a következő hardver csere megtörténik. De ha van más értelmes ötlet, arra is nyitott vagyok.
A Node ház és bakok ügyesen nyeli a HDD rezgést, a táp halk és szintén jó minőségű, de ha lesz is kicsi hangja, a mozi hangerő elnyomja.
-
hm15
senior tag
Megválaszolom magamnak. Nagyrészt, lényegét tekintve gyanaz, mint az L8, az pedig ajánlott tápegység, úgyhogy ez a kérdés kilőve.
Ami még eszembe jutott a mostani jól működő HTPC-vel kapcsolatban a jövőre nézve.
HTPC HDMI kimenet ---> erősítő hang és kép ---> HDMI kép projektorba.
HTPC DVI kimenet ---> TV hang és kép.
Intel is tud DVI-on keresztül hangot továbbítani, vagy ez AMD tulajdonság?
-
hm15
senior tag
Sziasztok! Lassan összeáll bennem a HTPC fejlesztési iránya, és a tárhelyet is összevonnám vele. Kaby Lake vagy valamelyik új 4k-s AMD ITX lap izmos GPU-s processzorral, FRACTAL DESIGN Node 304 ház, 5-6db 3,5" HDD. Táppal kapcsolatban lenne kérdésem, az eddigi kocka helyett ATX-re lesz szükség, kiszemeltem a be quiet! PURE POWER 9 | 300W.
-80PLUS® Bronze certification and up to 87% power conversion efficiency
-High-quality 120mm be quiet! fan is thermally controlled and optimally governed to strike the best balance between proper cooling and deep quietnessEsetleg valakinek tapasztalat vele vagy egyéb javaslat? Halk legyen, ahogy a ház is, bírjon el stabilan 5-6 HDD-t, erős processzort, esetleg kisebb VGA-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest