Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Patice #47899 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudom, hogy rárepüljek-e a QC5000M-re, mert ATX csatis, és egyelőre csak 6k körül találtam pico PSU tápokat. Ami azért eléggé bosszantó, mert az csak egy sima DC-DC váltó, de a lap árának kétharmadát kérik érte... Nem létezik olcsó, de megbízható eBay-es pico PSU? -
válasz
krisztianAMG #47892 üzenetére
"Ha ragaszkodnék a 4K-hoz, melyik lap lenne a minimum hozzá?"
Intel J3455, vagy Intel J4205 integrált procis lapok. Következő lépcső Intel Kaby Lake asztali procis összeállítás lenne, még feljebb árban dedikált VGA kártya kell.
(#47897) CirrMee
Mivel a Kodi a képernyőhöz szinkronizál, ezért "figyeli", hogy hány Hz-en ketyeg és ennek megfelelő frissítésű képet tol ki magából. Amikor kikapcsolod a kijelzőt, akkor ez a figyelés megszűnik, és nem tud tovább dolgozni. Szerintem ezért dob hibát.
Nekem nem szimpatikus ez a funkció, inkább a TV csináljon magának a forrás frekvenciából olyat, amilyet akar (amilyet beállítasz) és a Kodi tolja ki azt, amilyen a forrásé.
Truemotion-nal szvsz. ugyan azt az eredményt kapod.
A problémádat szerintem megoldja az a beállítás, hogy csak induláskor/leállításkor váltson frekvenciát, menü 1080p@60Hz legyen.
-
CirrMee
addikt
J1800 alapú gépezet:
decemberben szereztem egy LG 42LM640S-ZA tévégépet, amit azóta előszeretettel használok a truemotion funkciójával. Ahhoz hogy ez szépen fusson, belőttem a korábban nem nagyon használt képernyő szinkronizálást. Mennyire szabályos az, hogy pl a kijelző szinkronizálás bekapcsolásával rendszeresen fagy akkor, amikor pl a htpc lekapcsolása nélkül lövöm le a tévét (pl letöltőgép/zenegép funkcióhoz minek menjen a kijelző)? Blue screen az igp driverének egyik komponensét jelöli meg a hiba okaként. -
stigma
addikt
válasz
HRicky #47895 üzenetére
Re, hát a felvételt nem tudom hogy lenne a legjobb megoldani, de kodi támogato pvr client beáálítást melynél szerintem megoldható lenne hogy felvegyél dolgokat. De ebben nem nagyon tudok segíteni.
4k-s anyag lejátszsását támogatja, gondoloma 10 bitest, ebben majd kijavítani.
4k-hoz szükséges HDMI 2.0 vagy 2.0a-t nem egyszerű találni, lehet igazad van hogy csak Z270-nél van az alaplapokon.Low VGA-val a HDMI 2.0 orvosolható az általad írt 2 VGA-val(RX550, RX 460)
-
HRicky
tag
válasz
stigma #47894 üzenetére
Üdv.!
Tudom, hogy még jelenleg kevés 4K-s anyag van de elég sok időbe telt elmélyedni a témában így ha már megtettem akkor legalább olyan gépet szeretnék ami 5-8 évig biztosan kiszolgál.
A műsor felvétel azért lenne fontos, mert az N-es oldalon leginkább magyar és angol anyagok találhatók meg, német és spanyol anyagok kevésbé így hasznos lenne ha fel tudnék venni műsorokat a gyakorlás kedvéért.
De ez tényleg csak extra, nem elsődleges szempont.Azért Z270-es alaplapot választottam mert tudtommal ez az egyetlen amelyik 4K 60Hz-es jel leadására képes.
Mivel egy nagyon apró mini itx házban tervezem az építést ezért két elképzelést látok:
Vagy ez az alaplap vagy egy olcsóbb lap és amellé egy egy slotos videókártya ( RX550, RX 460).( Csak 1 slotos fér be)
-
stigma
addikt
válasz
HRicky #47893 üzenetére
Hi, lesznek majd mások is akik írni fognak a hsz-re, de szerintem ezek oldhatóak meg:
Erre használnám:
- hálózaton filmek letöltése hdd-re => OK, ez nem vészes
- 4K-s filmek lejátszása TV-n => igazi 4k-s anyagko nem igazán vannak sajnos, de majd mások segítenek ebben
- alkalmi internetezés => => OK, ez nem vészes
- alkalmi műsor felvétel => Ezt pontosabban kifejtenéd, mert itt a rendes TV-ről akarsz egy filmet felvenni, ami épp megy? olyan mintha a szolgáltatók által támogatott set-top boxban lévő HDD-re vennél fel filmet?Ezt azért nem értem, mert csúnyán fogalmazva az interneten fenn van minden illetve egy N-el kezdőtő oldalon
Amúgy Z270-es lap felejtős, tuning nem kell neked, sima itx-es lap tökéletesen jó neked.
A prodicat egy sima B150-es vagy H110-es lappal venném inkább, kérdés az milyen lesa hangkimenet, amit akarsz használni.(HDMI,Spdif...)Oprendszer az már szinte mellékes, mert minden elérhető Win és Linux alatt is.
-
HRicky
tag
Üdv.!
Segítséget szeretnék kérni. Régóta HTPC-t szeretnék építeni de tanácstalan vagyok.
Erre használnám:
- hálózaton filmek letöltése hdd-re
- 4K-s filmek lejátszása TV-n
- alkalmi internetezés
- alkalmi műsor felvételProcesszkorként egy G4560-at szeretnék. Megbirkózik az integrált videókártya a 4k-val?
Kérdésem az lenne, hogy elég megvennem egy Asrock Z270 ITX lapot ami tud 4k kimenetet vagy olcsóbb lapot kéne keresnem és beruházni egy VGA-ra?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
válasz
krisztianAMG #47890 üzenetére
Annyiért bontatlanul nincs ellenfél, viszont akkor a 4K felejtős. Bár ennyiért kb. van Amlogic S905-ös kínai csoda, ami LibreElec-kel tudja a 4K-t is, viszont csak egy kimenete van képhez.
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok,
Egy Arock QC5000M-ITX/PH lap mennyire jó választás HTPC-nek? Jelenleg Rpi-t használok, de szeretném lecserélni a HD hangok miatt. Egy LG 34UM58 monitor és egy projektor lenne rákötve. Csak HTPC-ként üzemelne (notebookot használok fő gépnek), a KODI nekem erre épp elég + samba, transmission. 4K egyelőre nem fontos, de jó lenne ha meg tudna vele birkózni, és a YT videók se kockáznának be.
Azért ez a lap érdekel, mert találtam egyet bontatlanul 10k-ért.
-
RedCat
senior tag
Van egy 4k hdr képes tévém. Egy gépbe próbaképp beletettem egy amd rx460-at és egy nvidia 1050-et is. A hdr-t szerettem volna kipróbálni Kodi alatt. De Libreelec nem ment fel az amd-re, 1050 alatt nem tudta a hdr-t.
Próbáltam win10 alatt is, de nem találtam erre vonatkozó beállítást, így viszont a Kodi nem tudta a hdr-t.
Van erre vmi megoldás? Inkább linux vagy libreelec alatt szeretném, de ha csak win alatt megy, akkor úgy is megfelel.
Köszi -
stigma
addikt
válasz
Prosectura2 #47882 üzenetére
Hello, igen meglesz , csak idő kérdése.
16-os Ubuntu óta megjelent a snap amivel eléggé leegyszerüsüdik a telepítés és nem kell külön feltenni az egyes package-ket , csak 1-2 parancsot használni.
A títkosítás 1-2 parancs , és megy, ez 100%. Amit a telepítésen felül kell csinálni még illetve beleírnia blogba, az az hogy:
- titkosítás (https)
- portátírányítás :443-as port lekezelése a routerben
- jogosultságkezelés => a feltöltött adatok ne a telepített meghajtóra(ssd-re) hanem a HDD-re mentődjenek.Ha kész lesz akkor jelzem feléd mindenképp.
-
Prosectura2
tag
válasz
stigma #47881 üzenetére
A nextcloud érdekelne, de csak akkor, ha tudom úgy használni, hogy nem minden bejövő kapcsolat kötelezően a https titkosítást használja. Mióta megpróbálkoztam vele, kívülről semmit nem érek el (router felülete, transmission, stb). És leszedtem mindent, de így maradt, nagyon idegesítő!!!
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Kezdetben a blogra tettem ki az írást mely az alapokról megmutatja hogy kell telepíteni Ubuntu-t + EGL-es Kodi-t + Transmission-t + SAmba (megosztás) +egyéb funkciók.
Nyugodtan írjatok hozzászólásokat mi nem stimmel vagy mit kell még beletennem.
https://logout.hu/bejegyzes/stigma/htpc_ubuntu_server_16_04_2_alapokon_2.html
Nextcloud-ot próbálom még megírni, de sajnos nincs sok időm, de ha kell kevesebbet alszok, de akkor is megírom.
-
Énis csak MPC-HCt használok. Kiváló ennyi csak
-
PuMbA
titán
válasz
bobojszan #47875 üzenetére
Nem kell semmi. Ahogy Te is írtad, az MPC-HC önmagában mindent lejátszik, ráadásul ingyenes is, szóval minden más teljesen felesleges és sok helyet is foglal, főleg a PDVD
Hát igen, már valami elindult, de érdemes ezt az oldalt nézni, mert még jó pár film van, amit nem 4K-ban készítenek el és mégis kiadják őket UHD Blu-ray-en.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Most üzemeltem be egy N3150-ITX alaplapot libreelecel. A video lejátszás elindul majd elkezd szaggatni és szétesik a kép utána teljesen megáll, ha beletekerek akkor azonnal megáll. Youtube videóknál ugyan ez a helyzet. Mi okozhatja, mit nem állítottam be jól?
-
bobojszan
tag
Szia.
Akkor semmilyen kode packot ne rakjak fel? Mert a DTS-hez szerintem mindenképpen kell valami! BD menü kezelés meg azért lenne fontos, mert az érintetlen BD lemezeket szoktam leszedni és ott meg eléggé macerás állandóan kikeresni az .m2ts filet a több 10 közül+audiót és feliratot is állítani benne, nem beszélve az extrákról! 4k-s filmek meg jönnek ki szépen sorban és mivel feltörték őket [link], hamarosan elérhetőek lesznek a szokott helyeken! Pl ezt már le is szedtem (The.Smurfs.2.2013.COMPLETE.UHD.BLURAY-THRONE) csak éppen a PowerDVD15 nem akarja megnyitni, MPC-HC meg csak az említett módon kezeli! -
válasz
MasterMark #47873 üzenetére
Ohh értem srácok. Hát egyrészt az itthoni TVm-en közbe most lestem, hogy nincs is optikai csatlakozó, viszont a muteromékén az LG 102 centis Full HD 3D LED esen van. Nekik veszek akkor soundbart. Itthonra meg egy HDMIs erősítőt leszek kénytelen így.
A TV típusa LM42 talán és 520 vagy 620 pontosan most nem tudom.Szóval a magam részéről elhamarkodott volt a kérdés, de muteréknál aktuális lehet.
-
MasterMark
titán
válasz
Lalikiraly #47871 üzenetére
Ez tévé függő.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Lalikiraly #47871 üzenetére
Ez szerintem erősen tévé függő, de ha elárulod a készülék típusát, talán valakinek már volt vele tapasztalata és az tud Neked segíteni.
-
Tisztelt fórumtársak!
A következő lenne a kérdésem!
Már hasonló kérdésem volt.
A lényeg, hogy van egy HP notebookom amivel lejátszom a filmeket, ez a letöltő gép is egyben
Namost ez a notebook össze van kötve a TVvel HDMI csatlakozóval. Szépen átmegy a kép és a hang is.
Nos, ha a TVre kötök optikai csatlakozóval egy hangprojectoros rendszert, ami 5,1-es, akkor a hang 5.1 be fog átmenni? Vagy a TV ből csak stereo jel jön ki?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Libreelecből van olyan verzió amiben magyar nyelvű a felület? A legutolsót töltöttem le de csak angol nyelvet lehet választani. -
PuMbA
titán
válasz
bobojszan #47862 üzenetére
MPC-HC mindent visz a BD menükön kívül, ez az ajánlott. Tökéletes, hiszen nem a menüt kell nézned, hanem a filmet
A K-Lite kodek packot gyorsan vedd le, mert eléggé belenyúl a Windows kodek beállításaiba és nem ajánlatos, hogy fent legyen. Mindenesetre ezzel a sok szoftverrel sikerült összekutyulni a gépeden egy pár dolgot, az tuti. 4K-nak egyáltalán nem kell SSD, egy mai modern vinyó tökéletesen elég, mert 200MB/s-mal tud olvasni a lemezről.
A 4K-ért meg nem kell aggódnod, mert ezeken a demókon kívül 5db 4K film van, szóval még nem most fogsz 4K filmeket nézni halomra.
-
bobojszan
tag
válasz
cinemazealot #47864 üzenetére
Arra valami ötlet?
-
cinemazealot
addikt
válasz
bobojszan #47862 üzenetére
Én egy i3-6100-zal Full HD (HDMI csatolt) monitoron próbáltam ki az Általad belinkelt IMAX intrót, és ugyan itt-ott megakad (persze, mert az iGP próbálja dekódolni), de cseppet sem érzem úgy, hogy szétesne (Ubuntu 16.04.2 + Kodi 15.2). Ráadásul a videó bitrátája mindössze ~80 Mbps, ami még egy 100/100-as hálózaton is rendben át kéne csorogjon, nemhogy közvetlenül HDD-ről. Az SSD itt szerintem sem tényező. Valami driver hiba lesz, mert szerintem a videokártyád nem veszi át a dekódolási feladatot a CPU-tól.
-
bobojszan
tag
Sziasztok.
10 év után most építettem magamnak egy új gépet 4k videózásra. TV adott LG55UF850 ehhez raktam össze egy gépet:
ASUS sFM2 A88X-PRO alaplap 34.390 Ft
AMD Athlon X4 880K dobozos Socket FM2+ 25.990 Ft
16GB 2400MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Gold Pro Kit 39.490 Ft
Gigabyte Radeon RX460 WINDFORCE OC 4G 4GB videokártya 37.690 Ft
THERMALRIGHT AXP-100H Muscle 15 377 Ft
550W-os táp, de ezt lehet lecserélem 600Wra
Az SSD 120GB és a ház már megvolt. 3 napja nyúzom mindenféle letöltött demó videókkal [UHD demo]
Tapasztalat szerint a 4k-nak bőven kell az SSD. 7200as 3TB-os WD vinyóról még így is beszaggat néha ez-az, az IMAX trailer [IMAX trailer] pedig egyenesen széthullik egy két résznél! Ezt kipróbálhatná más is, aki 4k-zik hogy nála mi a helyzet. Ti milyen lejátszó progikat és codeket használtok?
- Media Player Classic Home Cinema
- PowerDVD16 és 15
- DVDFab Media Player Pro
- Splash Pro
- BS Player
- VLC player
- K-lite codek pack
Ezeket próbáltam eddig, de mindegyiknek valami baja van, olyan sose volt, hogy mindegyik fileformátumot szépen vigye. A MPC-HC pl nem tudja a BD menüt kezelni, a PowerDVD nem olvas be pár .iso-t a többi nem nagyon kezeli a 4k-t.
Valakinek tapasztalat? -
Ispy
nagyúr
Mostanában a HTPC azt csinálja, hogy bekapcsoláskor teljesen felpörgeti a ventit (kis 5 centis fosch, nagyon kellemes hangja van fullon) és utána szépen visszaáll a fordulat. De eddig mintha ezt nem csinálta volna, ezt meg lehet valahogyan szüntetni?
-
cinemazealot
addikt
válasz
AggressiveGT #47859 üzenetére
Itt.
-
AggressiveGT
csendes tag
Sziasztok!
-csak film nézés fullHD-ben
-3d és 4k nem kell
-nincs hozzá semmi
-alaplap, processzor, táp új lenne, a többit használtan vadásznám össze
-a legköltséghatékonyabb megoldás érdekel -
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Most olvastam, hogy a Sony gyárt Full hd HDR-s tv-t.
Van esetleg a Full Hd-s HDR-es anyag?
Engem jobban érdekel a HDR, mivel a 4K- t nem nagyon lehet kihasználni, meg hát a lejátszáson sem kellene annyit variálni.
Tud valaki segíteni?
-
-
betyarr
veterán
válasz
MasterMark #47853 üzenetére
sem a külön vga,sem az áthúzás.azt hittem könnyebb megvalósítani,de az nem jutott eszembe,hogy külön kijelzőhöz nem elég egy hdmi kábel,ha egy időben ua gépről két megjelenítővel akarok dolgozni.
ebből valami kártya pc lesz,azt hiszem. -
bnorci71
addikt
Asrock QC5000M vs Asrock J3160
FHD-tól nem kel több, de az menjen BD tartalommal is
-
betyarr
veterán
válasz
MasterMark #47851 üzenetére
aha.akkor ez nem opció.
köszönöm a választ -
betyarr
veterán
üdv!
nem tom jó helyre írok-e,de nem találtam megfelelőbbet.
az lenne a tervem,hogy win10-re feldobok vmware-el egy linuxot.nade!ha a gépből egy hdmi kábellel elvezetem a jelet a tv-hez,akkor ezt a virtuális gépet megtudom valahogy jeleníteni a tv-n?ugyanis azt szeretném,hogy a gépen a win 10 is használható legyen a monitoron,de közben egyidejűleg a wintől függetlenül lehessen használni a linuxot (filmnézésre,netezésre).
mit gondoltok,ez simán a hdmi kábellel kivitelezhető? -
hétalvó
addikt
msi rx480-asrol lekaptam a gunyajat
passziv uzemben sokat nyertem vele. -
hétalvó
addikt
válasz
MasterMark #47837 üzenetére
silverstone gd04
-
Ispy
nagyúr
válasz
hétalvó #47828 üzenetére
Szép kis dög, az enyém a másik véglet. Látod mind a kettő HTPC, aztán nem is lehetnének különbözőbbek.
-
hétalvó
addikt
válasz
stigma #47827 üzenetére
512gb nvme ssd bele és nem kell sata se
egyébként ez lett -
stigma
addikt
válasz
hétalvó #47822 üzenetére
Ilyesmibe gondolkodtam régen, mikor OC-s korszakom volt asztali gépen, de mára már elillant
viszont egyre jobb házakat mutattok, a végén még kénytelen leszek bármit is venni.
Amúgy most egy jó kocka Lian-Li-t feltettek (Lian Li PC-V358A) eléggé megtetszett nekem, de sajnos elég nagy helyet foglal, viszont az ára barátiEzenkívül még Corsair 250D-n gondolkodtam el, de mindenhol 2 HDD hely van, igaz most is csak annyim van + 1 SSD-m.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterMark #47820 üzenetére
Libreelec 8 már tudja
-
-
knbs
senior tag
Valaki tudna ajanlani, kesz megoldast HTPC-re? (600 euroig kb.)
FHD felbontas neha 3D is, a meret nem fontos annyira, teljes erteku PC-t szeretnek.
A Fontos,hogy halk legyen mert a TV- ala kerulne.
Vagy felesleges kulon kesz megoldast keresni ha ennyire nem magasak az igenyeim?A segitseget elore is kosznom!
-
stigma
addikt
válasz
hétalvó #47816 üzenetére
Hát igen, költekezni lehet, plusz lehetőségeket bele lehet tenni, ami szem szájnak ingere.
Én HTPC-t Zyxel NSA325v2-vel kezdtem + Raspberry PI-2@ openelec-cel, ezek után léptem rá az igazi HTPC-s vonalra ami most is van itt sok mindenkinek.
Én is mindig kitalálok valami újat, de úgyvagyok vele már heti rendszerességgel nézek 1-2 filmet, meg pár sorozatot, ezért nekem plussz pénzkidobást nem ér.
Amúgy nekem most 42-es Sony TV-m van, ismerösömnél teszteltünk Dolby Atmos rendszert + neki van projektor és ~120"-os vászon, hát meglepődtem, hogy ott is elég szép képet adott az EGL-es kodi -
hétalvó
addikt
válasz
stigma #47815 üzenetére
és még hol a vége ez 150 az alap. fractal node 304 lenne a ház ami szerintem jó is +12k. azért egy normális cpu hűtő is jöhetne bele +10k. 3tb wd red mellé akkor már nas se kell +30k, ha játék is cél akkor még a vga-ra lehet költeni,madvr-hez rx470 kellene pl.+30k ha zenélni is akarna egy evga 550 g3 táp +20k. hol is tartunk
-
stigma
addikt
válasz
hétalvó #47812 üzenetére
(#47812) hétalvó: Igen ebben igazad van. Sokan vannak úgy hogy az 500k-s TV mellé úgy akarnak HTPC-t összetenni, hogy óh ez kijön 30k-ból, és utána csodálkoznak, hogy mellélöttek. Illetve az biztos sok embernek a HTPC a lejátszáson kíül NAS funckiót is ellát. (vagy még ezenfelül mást is)
Illetve igen, jogos amit írtál, mert én már egy jóideje ,,élek" itt hardverapro-n és ami nekem természetese, hogy egyes alkatrészeket olcsóbban és ahsználtan szerzem be, mint más meg drágábban vesz meg boltból.(#47813) Ispy: Igen, a házban igazad van, mert nem egy htpc ház amit írtam, inkább valami jól kinéző fekvő vagy álló ház lesz amire lassna én is majd benevezek (Silverstone vagy Frantal Node széria)
Egy jól berendezett nappaliból ne a csoda HTPC ,,kompjúter" logjon már kiIgen abban szerintem mindenki egyetért, mindenkinek mást jelent a HTPC.
-
canniball
nagyúr
Hárman háromféle megoldást írtok, ebből is látszik hogy mennyire szubjektív dologról van szó, így nem is lehet ilyen vagy olyan konfigot betenni az összefoglalóba mint alap. Ezért is kerültek be oda azok a kérdések (is) amik, ha azokra van válasz akkor nagyjából be lehet lőni hogy mit ajánljunk az érdeklődőnek.
-
Ispy
nagyúr
válasz
stigma #47811 üzenetére
Hát azért egy prodigyt nem tennék be a nappaliba a tévé alá, no offense
Szerintem maradjunk annyiban, hogy a HTPC egy összefoglaló név, ami nagyon sokfajta felhasználást lehetővé tesz, mindenfajta kombinációban, ezért nem is lehet általánosítani.
Van akinek netezős pc-ként is funkciónál, van akinek a minőségi zenehallgatás is ide tartozik, más meg torrentezni is ezen akar, vagy éppen nasként akarja használni, más meg ftp szervernek is használja.
Én meg csak filmezni, zenét hallgatni, minden egy külső nason van tárolva.
-
hétalvó
addikt
válasz
stigma #47811 üzenetére
persze lehet csökkenteni faragni az árat, de ez így bemész a boltba és meg tudod venni. hardveraprón is lehet horgászni persze. de ezzel kis játék is belefér és nem okoz neki semmi gondot. netezés élménye is jó lesz.
sztem. ajánlunk jót, hogy szeressék használni.
a htpc nem a költséghatékony kategória, mit fog kiszolgálni ahhoz képest kellene nézni az árat. 300k tv 500k hifi és 60k-ért legyen egy htpc, hát szerintem nem. -
stigma
addikt
válasz
hétalvó #47808 üzenetére
Ez egy jó ötlet, viszont 148k-s árat ha valaki meglátná , eldobná az agyát, hogy milyen drága egy HTPC-t összedobni...
Alternatívának lehetne egy ,,költséghatékony" változatot is beletenni, mely az alábbi itx konfig lenne:
Bitfenix Prodigy - 10k használtan
Asrock N3150-itx vagy DC-s változat illetve AMd vonalon AM1 + 5350-es proci (N3150 ~25k , DC-s változat ~30k, AMD-s lap + proci használtan 15-18k)
8gb ram ~20k
Seasonic vagy FSP 350W-os APN-es táp ~5k használtan
120SSD vagy m.2 sata-s ssd => Ide attól függ mit használsz, mert nekem van ,,játszós" SSD-m melyet 1k-ért vettem hardverapro-n 16GB_os Sandisk (Erre egy ubuntu lazán elférne)
HDD-t én beleírom, amin a filmek vannak nekem.Én használtan/újonan olyan 80k-s HTPC-t mondanék elsőre, mellyel FullHD-s tartalmakat le tudsz játszani problémamentesen.
A hsz-t csak építő jelleggel írtam, szerintem olcsóbban is ki lehet hozni, ezzel remélem nem bántalak meg.
-
bnorci71
addikt
ilyen 4pin-sata tápkábelt tud valaki hazai forrásból
-
hétalvó
addikt
válasz
szilagyi92 #47807 üzenetére
cooler master elite 110 12k
asrock h110m-itx lap 20k
g4560 17k
8gb ddr4 20k
chieftec force 450 12k
120gb ssd 17k
rx460 38k
logitech k400 12k148k és van benne bllentyűzet is.
de ezt így be is lehetne tenni, mint minimum alap htpc.
-
szilagyi92
újonc
válasz
devil-k #47800 üzenetére
Szerintem belefér a kategóriába, persze kompromisszumosabb, mint egy direkt csak a filmezéshez kitalált ezköz, cserébe viszont hordozható, ami nem rossz, ha az ember külföldön dolgozik.
Árat azért nem írtam, mert fogalmam sincs, hogy mennyit kell rászánni, hogy tényleg jó legyen a rendszer. De nem lenne rossz 100-150 ezerből megúszni a dolgot.
Majdnem elfelejtettem, jó lenne egy halk konfiguráció. -
envagyok
veterán
válasz
cinemazealot #47805 üzenetére
http://www.userbenchmark.com/UserRun/3521436
-
válasz
szilagyi92 #47799 üzenetére
Nem írtál árat, hogy mennyit szánnál az egészre, így az Ispy által linkelt korábbi hsz.-emben található ajánlat lenne az alap felállás, ha dedikált gépet szeretnél.
Innentől feljebb lehet menni dedikált VGA-val, AMD oldalon RX 460 asszem a minimum 4K-hoz.
Laptop esetében Intel oldalon Kaby Lake processzoros (~ 7XXX szériás) gépet nézegess, vagy drágább modelleknél olyat, amiben van dedikált VGA. Ezekkel nem vagyok képben, hogy most miket pakolnak beléjük.
Külső médialejátszó: jelenleg az Androidos TV boxok viszik a prímet, jól aláásva a klasszikus médialejátszók (Sigma chip ~ Dune, Popcorn; Realtek 1195 ~ Mede8er) hírnevét. Az Amlogic S905, vagy S905X (ARM) procis kütyük verhetetlen ár/érték arányúak, ha az ember rak rájuk LibreELEC-et (van külön topikja). Ebben a kategóriában versenyzik még a Realtek 1295 chip is (pl. Zidoo X8, X9, X10, Zappiti 4K), ill. a HiSilicon H3798 is (pl. HiMedia Q5, Q10).
-
Ispy
nagyúr
válasz
szilagyi92 #47799 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest