-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Aki ubuntu szervert futtat, tudna nekem segíteni ebben?
-
cinemazealot
addikt
válasz
robi222 #46896 üzenetére
Elég gány megoldás, de én azt csinálnám ilyen esetben, hogy tennék valamelyik kapcsolt tápvonalra (pl. 12 V-osra?) egy kisfogyasztású relét, és azon keresztül (vagy akár közvetlenül onnan) tápolnám a ventilátort. Ha a gépet lelövöd, azaz megszűnik azon az ágon a betáp, akkor a venti sem fog kapni tápot.
Az eredeti kérdésedre egyébként a válasz: mérd meg, mennyit fogyaszt bekapcsolva!
Ezt már csak azért sem egyértelmű megmondani, mert egyedi tápod van. Már néhány ezresért lehet kapni kis házi fogyasztásmérőt. Az amúgy is hasznos a ház körül.
-
válasz
asanotadanob #46891 üzenetére
Azért a J3160-nak is vannak korlátai Win10 alatt, pl. HD hangok hiánya (driveres limitáció), Linuxon van HD hang, de nincs 3D. Kinek melyik a fontos.
És mostanában elég drágák lettek ezek a lapok. Én az N3150-es lapomat 26k alatt vettem 2015 Augusztusában.
-
robi222
senior tag
Szerintetek kb mennyit fogyaszthat egy htpc ha nincs kikapcsolva ?
Egy Asus h170 ed3 alaplap és i7 6700 proci van benne.
Vajon rosszat tesz a gépnek ha mindig bevan kapcsolva ?
Van a gépben egy beépített proci ventilátor ami ha bevan kapcsolva akkor minimumon nincs hangja de ha kikapcsol a gép akkor iszonyú hangosan pörög ,de az analóg tápolás miatt nem lehet lekapcsolni.
Ezért gondoltam ,mi lenne ha sosem kapcsolom ki. -
válasz
asanotadanob #46889 üzenetére
Eredetileg Intel-re volt fejlesztve a VAAPI, de Wiki szerint 2009 óta AMD zárt driver is támogatott. Hogy most mi a helyzet, arról nincs infóm sajnos.
Próbáld ki mindkettőt. SD és 720p tartalmakkal.
-
asanotadanob
tag
Csak egy gyors megerősítés:
Athlon 5350-en Libreeleccel Vaapi-t használjak és ne Vdpau-t, ugye?
-
Zsohi
őstag
válasz
MasterMark #46887 üzenetére
Meg van minden, nagyon köszönöm.
-
Zsohi
őstag
válasz
MasterMark #46882 üzenetére
Nagyon köszönöm, ezzel meg is lett oldva.
Az MPC-HC-ben a playback menü pont alatt a kimenet opciónál az erősítőre állítottam és az audiorender menüpontál szintén. Ezen kívül van még valami amit be kellene állítanom?
-
StLui
veterán
válasz
MasterMark #46884 üzenetére
Köszi! Kipróbálgatom ezeket!
Pl Kodi 17-ben állandó gondom volt hogy balra húzom az egeret, hogy előjöjjön a balról beúszó menü, de vissza is ugrik, mert átcsúszok a másik monitorra. Szóval ez roppant hasznos lesz így! -
MasterMark
titán
Persze át lehet ott is húzni, csak kell egy kis lendület különben nem viszi át.
Különböző hang mehet ki különböző kimeneteken egyszerre, azzal nincs gond.
Nagyon egyszerű a filmet beállítod a lejátszóban(!) hogy a HDMI-re küldje mondjuk, de a Windowsban az alapértelmezett kimenetnek a fülhallgatót állítod be. Így a film ott szól, minden más meg a fülhallgatón.
-
StLui
veterán
válasz
MasterMark #46882 üzenetére
Nekem sikerült már összehozni, nem is próbáltam, így nem is értem, hogyan történt, hogy filmet nézett a család a vetítőn, számítógépről, és ment a hdmi-n a hang az erősítő felé, közben én fejhallgatóval, pc előlapjába dugva, tudtam YT videót nézni. De direkt nem tudom összehozni!?
Ez az eélrendezés, hogy az egeret ne huzigáljam össze vissza, jó tipp, de a sarokban átlósan át tudom húzni azért ugye? (most nem tudom kipróbálni) -
MasterMark
titán
Mint írtam a kiterjesztés lesz jó csak, ha nem akarod hogy bekavarjon a monitorban. (Mivel akkor nem csak a képfrissítést hanem a felbontást is lejjebb veszi, mivel klónozásnál csak ugyanazzal tudja hajtani mindkét megjelenítőt.)
Képnek mindenképpen meg kell jelennie, másként hangot se visz át. (Egy csomag egyben, nem lehet szétválasztani.)
Így rakd egymáshoz, akkor nem fogod véletlen áthúzni az egeret...
Bármelyik sarokba ahol neked kényelmesebb.
A VLC egy kalap szar, nem is lehet normálisan beállítani. MPC-HC, vagy Kodi kell neked és rendesen be kellene állítani hogy átküldje a sokcsatornás hangokat. Mert enélkül már az elején el van rontva, és nyomkodhatod az erősítőt ahogy akarod.
A Windowson csak egy hangkimenet lehet aktív egyszerre, de Realtek hangkártyával a mixerrel meg lehet oldani hogy máshova is kiküldje ha ez is fontos.
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami beszerzési forrást usb-s IR vevőhöz?
ARCTIC COOLING MCR2 távirányítóhoz kellene.köszönöm.
-
Szerintem is itt nagy adag beállítási hibáról, ill. nem megfelelő lejátszó programokról van szó.
VLC szerintem alkalmatlan ilyen környezetben a helyes lejátszásra, használj MPC-HC-t (Media Player Classic - Home Cinema), amiben részletesen állítható, hogy lejátszáskor melyik kijelző legyen a teljes képernyős és melyik hangkimenetre küldje a sokcsatornás hangot. Ezzel szerintem optikán is sikerült volna összehoznod az 5.1-et, vagyis inkább a kiküldését.
A másik "probléma" valójában nem probléma, hanem ez ilyen. A Win tudtommal csak egy képfrissítési frekvenciával képes kezelni több kijelzőt, ezért villan be az AVR bekapcsolásakor, mert frekvenciát vált és aktiválja a másik képkimenetet.
A megoldás a kiterjesztett asztal, ezt kell jól konfigurálnod + összehangolnod az MPC-HC-val, hogy a képet és a hangot oda küldje ki.
Ettől több/jobb konfig ilyen felállásra szerintem nem nagyon lesz.
Nem hiába használunk sokan dedikált PC-t filmezésre, mert akkor ezen problémák nagy része nincs.
-
Zsohi
őstag
válasz
MasterMark #46878 üzenetére
Ezt nem igazán értem, hogy hogyan is kellene. A monitor natív felbontása 2560*1440, az erősítő 1920*1080. Ha másolom az asztalt a képfrissítés 60hz-re korlátozódik, ha kiterjesztem nem tudom összehozni az eltérő felbontások miatt, ha csak a monitoron jelenítem meg a képet, akkor hang nincsen... A windows a legjobb tudomásom szerint megfelelően van konfigurálva, nincs is semmiféle problémám a dolog ezen részével. A VLC és a JetAudio is megfelelően van beállítva.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek, mert már az agyf*sz kerülget.
A napokban a meglévő stereo hangrendszerem kibővítettem és váltottam 5.1-re. A probléma, hogy PC-n egyszerűen nem tudom megoldani az összeköttetést az erősítővel tökéletesen, valami soha nem klappol. Az első nekifutásra optikai kábellel próbálkoztam, amin sehogy se voltam képes az 5.1es hangot továbbítani, egyszerűen nem volt hang, több külföldi fórumot végigolvastam, de semmiféle megoldásra nem leltem, így feladtam a dolgot és a HDMI-vel próbálkoztam. Azon problémám, hogy néma volt hang, sikerült megoldani, a hang tökéletesen átmegy. Szóval HDMI-n keresztül nem a hanggal van a gondom, amint bekapcsolom az erősítőt(Harman Kardon AVR2650) a Windows-ban nem csak egy hangeszközként jelenik meg, de mint egy megjelenítőként is(ha jól gondolom a video felkonvertálási képessége végett...), ami több probléma okozója is egyben. Elsőként minden alakalommal mikor bekapcsolom az erősítőt a kép elsötétedik egy pillanatra, amíg csatlakozik/elvégzi a beállításokat a fantom kijelzőhöz, ez nem lenne olyan nagy gond, de ilyenkor a monitorom képfrissítési frekvenciája 60hz-re korlátozódik, 75-ről, nem a világ vége, de zavaró... A második probléma, hogy sokszor az erősítő bekapcsolás után még játszanom kell a beállításokkal, mivel 50-50 arányban nem vált át automatikusan a megfelelő kimenetre a rendszer.
Az az erősítőben az HDMI pass through opció be van kapcsolva, minden viddeoval kapcsolatos beállítás kikapcsolva, próbálkoztam már a 2. számú fantom kijelző letiltásával, de ilyenkor a hang se megy át, az asztal kiterjesztése beállításnál próbálkoztam a kiterjesztés letiltásával is, az eredmény azonos volt, mint az előbbinél, ha az asztalt kiterjesztem a 2. megjelenítőre a valós kijelzőn megmarad a 75hz-es képfrissítési ráta, de ilyenkor a képernyő szélére húzva a kurzor "elveszik", ami roppant idegesítő tud lenni... Az erősítőn próbálkoztam még a video és audio forrás különböző portokra való átállításával is, de valami oknál fogva a beállítás elvégése után azonos portra ugrik mind a kettő opció...
A gép a monitorral Displayport kábelen keresztül van összekötve, az erősítő a videokártyám(r9 390) hdmi kimenetén keresztül van összekötve. A monitor és erősítő nincsen direkten összekötve egymással.
Őszintén szólva már az erősítő cseréje is megfordult a fejemben, de nem szívesen válnék meg a jelenlegitől, mivel bitang jó hangja van. Viszont ha más lehetőség nincsen...
Kérlek segítsetek, mert már a hajamat tépem lassan...
-
Celtis
veterán
válasz
Prosectura2 #46875 üzenetére
Nekem a v17 RC4-re még simán felment.
-
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Frissítettem a stabil 17-es Kodira, de most nem tudom feltelepíteni a Tunein add-ont.
Superrepoban benne van, de nem tudom telepíteni, installation failed.
Valakinek sikerült telepíteni erre a verzióra? Neten sem találtam megoldást, csak 16.1-ig. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #46872 üzenetére
Átszervezéssel csatasorba tudnék állítani egy i5-4440 + R9 270X 2GB kombót is. Ez nem tudom milyen szintű beállításokat bírna el, nem próbálkoztam még madVR-el soha. Nem tudom mennyit hozhatna egy belépő W1300-as benq-val.
Egyébként elvagyok a mostani libreelec felállással is és nem akarok mindenáron kütyüzni, csak ha kis pénzből nagyot lehetne ugrani...
De ha pl. a projektor korlátoz, akkor nem töltöm az időt ilyesmivel.
-
Tamoo
nagyúr
G1820 4GB ram-al elég valamire madvr-el? Vagy fölösleges próbálkozni?
Eddig libreelec-el használtam.
-
drdr
senior tag
Van arról valakinek infója, hogy W10-en (64), Intel Pentium pl. egy G4560-nal megy a HD audio (TrueHD, DTSHD) az újabb driverekkel vagy csak i3-tól?
-
hm15
senior tag
Megnézem majd, de elég sokan panaszkodnak.
Egyetlen kedves fórumtárs volt képes elvégezni a két kattintást követelő tesztet, de az X4000 lekapcsolva nem látszik Windowsban. Ebből remélem az következik, hogy az új generációs Denon erősítők mindegyike ilyen, ahogy a régit is szerettem. Szerencsére Denonnál a bekapcsolási sorrend is édes mindegy, nem vágja el a már megfogott HDMI jelet HTPC-től, így az AVR-HTPC-vetítő sorrend is jó.
-
taranis
addikt
Van itt valaki aki ért a madVR finomhangoláshoz?
Adott ez a videó: http://distribution.bbb3d.renderfarming.net/video/mp4/bbb_sunflower_2160p_60fps_normal.mp4
H264 8bit 4:2:0, UHD 60ps
A lényeg, hogy i7-3770 + RX480 mellett sem tudtam megcsinálni, hogy fullscreenben (UHD felbontáson) framedrop nélkül játsszon mindent. A teljes videó alatt volt kb 200 drop frame.madVR beállítások:
Processing alatt minden kikapcsolva
Scaling alatt minden bilinearon
Rendering/General settings alatt minden kikapcsolva, queue size 16/16 (gyárilag 16/8, de úgy még rosszabbnak tűnt)
Rendering/Windowed mode és Exclusive mode gyári beállításokon
Rendering/Stereo 3D kikapcsolva, Smooth motion, Dithering kikapcsolva
Rendering/Trade quality for performance ha jól emlékszem gyári beállításokon vanSzoftver verziók:
MPC-HC 1.7.10.276
LAV filters 0.69.0.0 (DXVA2 copy-back-re belőve)
madVr v0.91.4
Windows10, 17.1.2-es Radeon driverek -
robi222
senior tag
Tudtok olyan programot ami az összes csatornára sztereót kever?
-
szabi__memo
nagyúr
Raven Ridge mikorra várható?
-
robi222
senior tag
válasz
MasterMark #46861 üzenetére
Fura mert teljesen más hang jön ki belőle ha ki van pipálva. Nem mondom hogy jobb csak más .Ezért nem tudtam eldönteni ,h melyik a jobb.
Én a 8 csatornás dac-ból csak az 5.1 et használom usb-n keresztül. -
-
robi222
senior tag
Mpc hc-ban audió rendernél az exluziv mód ki legyen pipálva vagy ne?
Mi az az exluziv mód?
Spdif-en megy ki nekem a 8 csatornás hang. -
pch
senior tag
Frissítettem le beta-ra.
Tökéletesen megy a dtspch
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem, mert már jó pár órája szenvedek vele. Adott asztali gépemen kodi 17-es verzóval. NAS-on közös adatbázis csinálva a filmekről. advancedsettings és source fájlokban a nas ip-vel megadva minden adat. Működik is rendben frissül már többször újratelepítettem kodi is akkor is megy a fájlok bemásolásával. Ez eddig rendben semmi gond.
Szeretnék egy új htpc-t berkani a hálóba amin libreELEC 17-es kodival menne, hogy ne legyen verzió eltérés. Viszont ott hiába másolom be a userdata mappába a fenti fájlokat akkor sem szedi le az adatokat. Mit ronthatok el? Ugyanerre a gépre win+kodi 17 userdata könyvtárba fájlok bemásolása után rendben megy. Eddig még csak openELEC-et használtam most akarok áttérni erre. Itt lenne esetleg más beállítás ami kell hozzá? Már többször próbáltam újratelepíteni, de semmi. Mi történik ha 16-os kodi-t teszek föl minden gépre? Elsőnek természetesen a fő asztali pc-n menne a 16-os. A 16-os kodihoz tartozó adatbázist már töröltem a NAS-ról.
Ha tudtok légyszi segítsetek.
-
hm15
senior tag
válasz
asanotadanob #46845 üzenetére
Még 5350 van nekem is. Kodi 16 hibamentes. 17-est próbáltam néhány hete és egy szoftverkatasztrófának láttam, minimális eséllyel, hogy valaha használható lesz.
-
drdr
senior tag
Ha ki volt kapcsolva a hdmi passthrough ill. control, akkor az erősítő kikapcsolva nem jelent meg sem hang sem képeszközként. Nem hogy letiltottként nem jelent meg a W10 "Lejátszó eszközei" között, de egyáltalán nem látszott.... Ez egyébként lehet függ még Windows verziótól (build) is, régebben emlékszem tele volt a lista mindenféle letiltott eszközzel ami épp nem volt jelen, de lehet driver kérdése is...
-
hm15
senior tag
Köszönöm neked is. Átmegyek majd az erősítő topicba és megkérek egy Denon tulajdonost nézze meg nekem kikapcsolva, hogy mit lát a PC.
Nagyon érdekes, egyébként azt gondolnám normálisnak ahogy nálad most van és ahogy nálam volt.
Régi felállásban nálam a kikapcsolt TV is alapértelmezett hangeszköz volt. Ha viszont előbb AVR-t kapcsolom, akkor AVR már kép és hang, plusz alapértelmezett hang. Ha HTPC után kapcsolom AVR-t, akkor persze újraindítás kell, hogy levegye a tévéről. Azonban ez természetes, mert DVI és HDMI hangeszköz egyszerre aktív nem lehet, valamelyik elsődleges. És ez így tökéletes is, ráadásként kölön használva tévét és projektor működik eltérő frekvencia állítással.
Arról nem beszélve ha egy AVR folyamatosan aktív, abban az esetben mindig 2 megjelenítőd is van (TV és AVR). Ez nagyon rossz, ha eltérő frekvencián működtetnéd egyébként, és külön bekacsolva is használnád. De ebbe most nem megyek bele hosszan. Mindenképp 1 aktív megjelenítő kell, és csak bizonyos alkalmakkor 2, amikor lehet klónozott vagy kiterjesztett, már lényegtelen. De folyamatos klón vagy kiterjesztés nem oké. Pont ezért is kell, hogy AVR kikapcsolva ne küldjön EDID infót.
-
lucas82
csendes újonc
-
devil-k
nagyúr
válasz
cinemazealot #46830 üzenetére
Igen, azt tudom, csak az a bajom, hogy nincs desktop verzióból olyan, ami nagyon nagyon csupasz.
(#46831) Patice
És mi a helyzet a hang-képminőséggel a Win10-hez képest? Azért a Win10 elég muzikális! -
drdr
senior tag
Mi már beszéltünk erről privátban is... Most kipróbáltam.
AVR: Marantz; TV: LG, Monitor: Asus; PC: AMD A8-7600
Összekötés: PC HDMI -> AVR -> TV; PC DVI -> Monitor HDMI
A monitorban van hangszóró, HDMI-n és DVI-on is megszólal és a PC is kiadja DVI-on.Ha az AVR-en be van kapcsolva a HDMI Passthrough:
mindig nála van a hang és kép. Ha a PC-n a monitorok klónozása be van kapcsolva, akkor értelemszerűen a monitoron is van kép, de hangeszközként akkor sem jelenik meg. Ha az AVR kikapcsolva, akkor megy a hang a TV-re (passthrough), Ha a TV is kikapcsolva, akkor nincs hang a monitoron, még a PC újra indítása után sem.Ha az AVR-en ki van kapcsolva a HDMI Passthrough:
mindig annál van a hang ami a PC bekapcsolásakor aktív volt, ha AVR és TV bekapcsolt, akkor az AVR a HDMI-n mind hang és mind képileg az aktív. AVR-t kikapcsolva, a kép a monitoron lesz, de nem jelenik meg hangeszközként. PC újraindítása után a monitor lesz a hangeszköz is, AVR bekapcsolva elveszi a képet, hangeszközként nem jelenik meg (újra kell indítani a windows-t).Én ezt inkább Windows- vagy inkább driver hibának gondolnám, mint az AVR hibájának.
Handshaking probléma nálam is szokott lenni, csak a TV és AVR között, de néha van, néha hetekig nincs, nem tudom mitől függ... Korábbi Pioneer-nál is volt, azelőtt Onkyo-nál nem volt (ugyanezzel a tv-vel).
-
hm15
senior tag
válasz
Patice #46846 üzenetére
Természetesen a projektorba HTPC+AVR-től megy, DVI-HDMI pusztán HTPC-ből TV. Addig nem nyúlnék a kábelezéshez míg ki nem derül, hogy egy mai modernebb Denon kikapcsolva látszik-e PC-ben.
A régit nagyon szerettem, nem volt handshake hiba, hangok is 100%-ban működtek. Ezért eldöntöttem hosszútávon újra Denon legyen, ami 4k átengedést is tud, Atmos és DTS X ready, de ezt a kikapcsolt tulajdonságát jó volna tudni. Esetleg Yamaha, de azokat sem tudom off látszanak vagy nem. Hangrendszer is új, nem akarnék semmit bolygatni ha nem muszáj. A Piot beraktam és minden létező hiba előjött, ami jöhetett. Ami persze nem az AVR hibaja, csak épp nem passzolt a kiépítésembe.
-
asanotadanob
tag
Van esetleg, aki rajtam kívül még am1/athlon 5350-es vasat használ?
Win 10 és Kodi 17 alatt hardveres gyorsításon gyönyörű kis mikrolaggok keserítik az életem. Nem sok, csak éppen annyi, hogy amikor már elmerülnék a filmben a szemem sarkából észrevegyem. Beta és RC alatt jóval durvább volt a helyzet, és megörültem, amikor a végleges verzió elsőre látszólag szépen vitte a filmeket, de mégsem...
-
hm15
senior tag
AVR-HTPC: projektor HDMI, TV DVI-HDMI.
Ha bekapcsolom PC-t van hang a TV-n erősítő nélkül is. Ha AVR + PC a sorrend, akkor az erősítőé a hang. Így lehet a TV 60 Hz, Projektor 24 Hz, 1 fő megjelenítővel. Amelyiket előbb kapcsolom, az az elsődleges.
Ha a rendszerbe egy olyan AVR kerül ami kikapcsolva is aktív HDMI eszköz, akkor borul minden, mert foglal egy kép, egy hang kijáratot. Tehát mindig az AVR elsődleges.
Így érthető miért érdekel és mitől függ az erősítőknél melyik mit mutat Windows felé kikapcsolt állapotban.
-
-
hm15
senior tag
válasz
Patice #46841 üzenetére
És hiába kapcsolom ki az erősítőt, a HDMI Controlt, hiába nincs ARC ás HDMI pass, mindig aktív lesz a hangkimenetem PC-n belül?
Megmondom miért nem jó így. DVI-HDMI-n lóg egy tévé, aminek lenne hangkimenete, ha nincs ott az AVR. Ráadásként a kilőtt AVR egyben megjelenítő is, így a PC két kép-eszközt is lát, aminek számos hátránya van, mint 3D megjelenítés.
Ha lenne valakinek Denon X1200-tól felfelé nagyobb erősítője HTPC-re kötve, megköszönném, ha megnézné kikapcsolva.
-
Újabb HM vasak HDMI része Stand By állapotban is aktív (több AVR-ben külön tápjuk van, hogy ne az erősítő rész nagy trafója menjen), amivel a gyártók azt az igényt szolgálták ki, hogy az AVR Standy By állapotában is átengedje a képet és a hangot a TV-re, amikor a tulaj nem akar "nagy hangot", csak TV-t néz és elég annak a recsegője.
Ezért marad nálad az AVR aktív hangkimenet.
-
hm15
senior tag
válasz
canniball #46838 üzenetére
Igen áramtalanítva is, amíg be van dugva HDMI kábelen.
A tévék is ilyenek, kikapcsolva is lehetnek aktívak hangkimenetként, ha nincs más HDMI eszkösz a PC-re dugva! Egyszerűen a PC kiolvassa az EDID információt. Ezért gondolok, arra, hogy az erősítők EDID infója eltér. Úgy gondolom a Denonok nem látszanak kikapcsolva, de ehhez kéne néhányat megnézni.
Volt olyan Pioneer, ami ezzel szemben mindig aktív hangkimenet. Nem érdekli, hogy kikapcsoltad.
-
hm15
senior tag
Expert szakikhoz lenne kérdésem. Alapesetben a Windows HD Audio panelen megjelenik a HTPC-re csatlakoztatott erősítő, erre a fülre gondolok:
Amire nagyon kíváncsi lennék, mitől függ, hogy ha az erősítő kikapcsolt állapotban van, a HTPC akkor is elsődleges hangkimenetként látja azt.
Példa:
Korábbi Denon erősítő csak akkor látszik Windowsban, ha HTPC bekapcs előtt az erősítő is bekapcsolt állapotban van. Ez így van rendjén szerintem.
Mostani erősítő akkor is aktív a Windows panelen és egyben elsődleges hangkimenet, ha az erősítő ki van kapcsolva! Véleményem szerint erősítőt kikapcsolva is olyan EDID információt olvas az AVR, hogy élő kapcsolatként kezeli az erősítőt. Ez pedig nincs rendjén, hiszen egyéb eszközt rácsatlakoztatva lefoglalja az audio kimenetet az AVR-nek.
Csodálkozom, hogy erre nincs szabvány és érdekelne, hogy nálatok az erősítő látszik-e a Windows audio panelen, ha az ki van kapcsolva. Egyáltalán melyik a helyes viselkedés? Erősítője válogatja EDID szintjén
Ha egy-két fórumtárs megnézi a HTPC-jében, picit előrébb jutnék, ha konkrét válasz nem is lesz.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Palika71 #46833 üzenetére
Írtad, hogy a problémás TV-n minden más működik HDMI-n kifogástalanul. Azokról a "minden más" eszközökről ugyanolyan tartalmat tolsz, mint a PC-kről? Mert ha más eszközről kisebb sávszélességű a tartalom (pl. 720p vagy 1080p24), mint a PC-ről (pl. 1080p60), akkor lehet, hogy az a tévé vagy annak HDMI kábele (!) kevés hozzá.
Esetleg érdemes kipróbálni a kábelek felcserélését is, hátha az a bűnös.
-
drdr
senior tag
Egy régi (Asus P5QSE; PCIe2.0 x16) gépet kellene feltuningolni. Max. fullHD, HD audio (TrueHD DTSHDMA) - hdmni passthrough, WIN10 64 és Kodi.
Egy MSI R5 230-at néztem ki kicsivel 10e alatt. Nekem úgy tűnik megfelelne a fenti feltételeknek.
Jól látom? Esetleg más olcsó megoldás?Köszi.
-
válasz
robi222 #46828 üzenetére
Asus Maximus Gene VII alaplap.
(#46829) devil-k:
Ahogy cinemazealot előttem is írta, a Server csak az alapokat tartalmazza, míg a desktop egy komplett asztali rendszer előtelepített programokkal (pl. böngésző), alkalmazásokkal (pl. LibreOffice, stb.), ami HTPC felhasználás esetén felesleges.
Fogalmazhatok úgy is, hogy a Linux jobban támogatja azt, ha a "másik oldalról" akarjuk megközelíteni a HTPC optimalizálását, azaz nem egy teljes telepítés után kell kiirtani, letiltani a felesleges folyamatokat (pl. Win10), hanem fel sem kerülnek egy Server installkor. Kb. mintha Win Server-t raknál fel.
Az már a következő "kérdés"/szint, hogy utána melyiket egyszerűbb használható állapotba hozni.
UI.: Ubuntu Server 16.04 azért felrak pár felesleges dolgot, szóval még egy Server installból is lehetne gyomlálni és Linuxon is lehet játszani a prioritásokkal, mint pl. Winen a Process Lasso-val.
-
cinemazealot
addikt
válasz
devil-k #46829 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a szerver verzió nagyon le van kopasztva, hogy a rendszergazda kizárólag azt tehesse fel rá, amit akar. A desktop verzió pedig nemcsak a GUI-t, de azon kívül sok más egyéb szolgáltatást is tartalmaz. Utóbbi épp ezért összkomfortosabb ugyan, de nagyobb terhelést is mérhet a vasra, illetve a sok előtelepített cucc miatt jóval kevésbé biztonságos is.
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Miben másabb vagy jobb az, hogyha Ubuntu servert + desktop gui-t telepítek, mintha simán egy desktop verziós Linuxot tolnék fel?
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Egy új, kis PC-ről néznék filmet. Vagyis két egyforma PC, két különböző TV-n. A probléma az, hogy az egyik TV-men működik mindkettő rendben, de a másik TV-n pedig totális digitális széttöredezés van (fixen, nem mozog), teljes képen. A problémás TV-n minden más működik HDMI-n kifogástalanul. Csak a PC-k nem.
Mi lehet a baj? -
PistiSan
addikt
válasz
bozsozso #46821 üzenetére
Nekem ugyan ilyen vasam van kodival és ubuntu szerver 16.04-el.
A hétvégén telepítettem, anno 60GB-os ssd-t vettem, mert azt gondoltam kell a windowsnak annyi, használtam is egy darabig úgy, de utána linuxra váltottam, a kezdeti telepítés nehezebb, macerásabb, de sokkal sokkal gyorsabb linuxal az egész. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Működés szempontjából intel vasra(n3150) hogy jobb a kodit telepíteni? win 10-el vagy pedig libreELEC. Szeretném a kodi 17-et használni tehát béta libreELEC menne fel rá ha jól láttam béta még. Kizárólag filmezés lenne rajta tv hangszórón tehát semmi házimozi.
-
pch
senior tag
válasz
Celtis #46816 üzenetére
Igen ezek megvannak...
Felraktam pár képet:
https://goo.gl/photos/GGYHuUhyc6R1dpGX7
Első-Második: AC3 mint látható van hang (a hangszóróknál ott a kiírás az erősítőn)
Harmadik-Negyedik-Ötödik: DTS Látható, hogy kiírja, hogy nem támogatott hang és az erősítőn is a DTS világít, de nincs hang ahogy látható a hangszóró ikonoknál nincs semmi
Hatodik: Beállítás Itt az látható, hogy a hang továbbítás eszköze nem is választható.pch
[ Módosította: radi8tor ]
-
RedCat
senior tag
válasz
Meglivorn #46805 üzenetére
Akkor mindenképp egy lap + proci kombó a megoldás? Pl egy g4600 proci már megfelelő ilyen célra? Most adtam el a régi htpc-m, most gondban vagyok mit vegyek helyette...
Ötletek? Cél a kis fogyasztású mozigép libreelec, openelec, esetleg ubuntu + kodi kombinációval. Win-es kodi-t még sosem próbáltam, mi előnye van? -
pch
senior tag
Most jött meg a WETEC libreelec boxa. (Még az első play)
Minden megy rajta csak a DTS nem.
S/PDIF -el van összekötve az erősítővel.
Mikor AC3-at nézek szépen szól, stereoval is viszont ha DTS-re rakom az erősítő elkezd vadul kattogni (váltana hogy AC3,DTS, akármi) és libreelec meg kiírja, hogy nem támogatott formátum.
Ezelőtt egy Z-Box-on ment és ott működött a DTS.
Amit még észrevettem hogy HDMI-n is kitolja a hangot amit viszont nem szeretnék.Tud valaki valami megoldást?
-
robi222
senior tag
Tud valaki megoldást arra ,hogy csináltattam egy nagyon drága full analóg htpc-t.
Asus h170 ed3 alaplap i7 6700t procival. Istenien szól de a ventilátort nem lehet ki kapcsolni .Amig a gép bevan kapcsolva addig a Windows szabályozza, de ha kikapcsol max-on pörög nagyon hangosan.
Ezért felraktak nekem egy kapcsolót amit minden alkalommal ki kellene kapcsolnom .De ez nem túl jó megoldás, mivel a vászon mögé kell mindig bemásznom. A ventilátor rendesen rá van dugva az alaplapra a helyére.
Nem kellene ennek automatikusan kikapcsolnia? -
stigma
addikt
Szasztok!
Már egy ideje megelégedéssel Használom a HTPC-m (N3150 + 8GBRAM + 6TB WD RED+...).
Ubuntu Server 16.04 van + Kodi 16.1 + Transmission + Plex,stb stb, viszont én annó mikor kodit feltettem akkor az EGL-es verziót tettem fel de nem konfiduráltam semmit sem.
Intel VAAPI howto with Krypton v17 based on Ubuntu 16.04 server
Itt leírtakat megcsináltam , de az 1. hsznben lévő beállításokat elfelejtettem beállítani. Mennyi plussz okozna nekem?1. Hszben az alábbi van:
2.) KODI settings
System ->Video->Acceleration:
Enable HQ Scalers for scaling above: 20%
Allow hardware acceleration (VDPAU): off
Allow hardware acceleration (VAAPI): On
Use Mpeg-2 VAAPI: Yes
Use Mpeg-4 VAAPI: if you like
UseVC-1 VAAPI: on
Prefer VAAPI Render Method: on <- This version has the banding fixed, so enable that setting to save CPU cycles with 100% quality.
Adjust Refreshrate to match video: OnSystem -> Video -> Playback
Sync Playback to Display: On if you don't use passthrough and Off if passthrough enabled (* This makes no sense when you want to use passthrough, why? Read: http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=...d2107461). In current versions (Jarvis) passthrough is disabled by us if users wants to Sync Playback to Display to care for people that refuse to read.
Adjust display refresh rate to match video: On Start / StopWhile watching a SD(!) video, that is accelerated by VAAPI, e.g. mpeg-2 or h264, click the film role and choose: Deinterlace: Auto
3. Color Management
If your TV is limited range. Go to System -> Video Output and choose "Use Limited Range", disable Dithering.
If your TV is full range. Go to System -> Video Output and unselect "Use Limited Range" and enable Dithering with 8 bits.
If your projector is of low quality, use a dithering setting of 6 or 7 bits. -
PuMbA
titán
Már kijavították az ASRock J4205 specifikációjában a gyorsított formátumok leírását: "- Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9"
Tehát a Skylake videó gyorsító egysége van benne, mert a 10bitet csak GPU gyorsított módszerrel tudja, ami nem sok esetben működik. Teljes hardveres támogatást csak a Kaby Lake tud HD6xx VGA-val.
-
MasterMark
titán
Ha nincs jelszó, akkor üresen kell hagyni. Felhasználónév: gépnév\felhasználónév az a gép amelyiken megosztottad.
Indításnál ki lehet kapcsolni, hogy kérje a jelszót, de megmaradjon. (netplwiz)
-
Nerazim
őstag
&
Köszönöm a segítségetek. Az egyes megoldást választottam az elsőre sikerült is ami ritkaság nálam
Ugye most az van így h minden bejelentkezéskor kérni fog jelszót, viszont ha kinyomom akkor nem tudom h az LE gép fogja -e látni a mappát amit megosztottam, elvileg mejgyeztettem vele a jelszót...hátha
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3445, 97% Akkumulátor
- Apple iPad Air 4 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest