- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t-bali3
senior tag
Elég süti vagyok multimédia lejátszás, illetve hálózatok terén. Azt szeretném kérdezni, hogy az megoldható lenne, hogy veszek mondjuk használtan egy Popcorn A210-et, amire rádugok egy 3,5-es HDD-t és a számítógépről közvetlenül a HDD-re mentem le a lejátszandó fájlokat, zenéket hálózaton keresztül?
-
t-bali3
senior tag
válasz
JohannZimu #30606 üzenetére
-
t-bali3
senior tag
Abban tudnátok segíteni, hogy mit állítottam el XBMC-vel, hogy most folyamatosan megjelenik a tálca és a programot körülvevő ablak?
Hiába megyek rá, hogy teljes képernyő, attól még ottmarad...
-
t-bali3
senior tag
válasz
MasterMark #27708 üzenetére
Igen, bocs az lemaradt HDMIvel.
-
t-bali3
senior tag
válasz
MasterMark #27706 üzenetére
Neked is ez a gondod? Visszaolvashattam volna...mindenesetre nekem már az jó hír, hogy nem az erősítő a rossz.
Összekötés:
5méteres alap kácsával van a laptop az erősítővel és méteres Avinityvel az erősítő a tvvel. Komponensek az adatlapomon. -
t-bali3
senior tag
Pár hónapja XBMCt telepitettem a laptopomra, úgy filmezek házimozi erősítőn keresztül. A program beállitásával elszórakoztam egy picit, de úgy tűnt jól sikerült. Azonban tegnap a következő teszt videó jutott a birtokomba: Home Theater Demonstration Bluray v2.0 és ott bizonyos filmrészleteknél nem volt hang. Ezek többnyire a True HD hangoknál fordultak elő, illetve a PCMnél, de ez utóbbinál a kép is akadozott, mint korábban amikor rossz kimenet volt beállitva xbmcben.
Először az erősítőre gyanakodtam, de szerintem valami beállítási hiba lesz.Van valakinek valamilyen ötlete?
Korábban találtam itt tuti beállitásokat egy hozzászólásban, azok alapján konfiguráltam. Wasapi kimenetek vannak beállitva, illetve bejelöltem az összes hangformátumot is, hogy képes rá az erősítőm.
-
t-bali3
senior tag
Szokom az XBMCt. Az a fura, hogy ha az ismereteim nem csalnak a sorozatok nem 24p-sek. Ennek ellenére arra állítja be a lejátszást. Ráadásul ezzel (szerintem) összefüggésben kialakul egy kis kép-hang elcsúszás az erősítő és a tv között. Az a fura, hogy amikor media playerről indítom a lejátszást, akkor nincs csúszás.
-
t-bali3
senior tag
válasz
canniball #24411 üzenetére
Kicsit furán tettem fel a kérdést, de a választ szerintem megkaptam. Én azt akarom, hogy az erősítő keverjen le, így beállítottam 7.1-re.
(#24412) MasterMark
Sajna már késő van teszteléshez, de szerintem 7.1 jobb megoldás abban az esetben, ha sima 5.1 forrásnál nem csinál kamu csatornákat a program.
HDMI összeköttetés van. És igaziból, csak azt akarom, hogy az XBMC ne nyúljon bele a hangba egyáltalán. -
t-bali3
senior tag
Még arra tudja egy házimozis a választ, hogy ha én passthrough küldöm a hangot az erősítőbe és csak 5.1-.es rendszerem van, akkor van-e különbség aközött, hogy a beállításoknál 5.1-et vagy 7.1-et állítok be?
Igaziból arra gondolok, hogy, ha csak 5.1-et jelöltem, akkor ugye nem vágja meg a jelet vagy ilyesmi? -
t-bali3
senior tag
Megoldódott minden!
(#24405) canniball
(#24406) MasterMark
tesztelgetem a lejátszót, aztán meglátjuk könnyen előfordulhat, hogy repül minden pack
A végső hiba egyébként a hangban volt. Elfelejtettem HDMI-ről levenni a hangot miközben egyelőre csak a laptopon akartam lejátszani. -
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Most telepítettem fel a laptopomra az XBMC-t és némi problémába ütköztem. Az a baj, hogy a képet akadozva adja a lejátszó.
A videó beállításokat a következőre tettem:
- Renderelés módja - Automatikus
- hardveres gyorsítás engedélyezése (DXVA2) - igen
- Képfrissítési frekvenvcia igazítása a filmhez - mindig
- Videó megállítása a frekvenciaváltás alatt - kikapcsolva
- Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz - igen
- Hang/kép szinkron ehhez Hang-órajel (hang érintetlen)Se a laptop kijelzőjén nem jó, se a géphez kötött Pana plazmán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest