Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mondjuk en a htpc fogalmabol, egyedul a hazat akarom egy tavval megszerezni
a tobbi osszetevo maradna
annyi hogy vid karit majd egy komolyabb min 7950 akarok... es mivel szerintem a mostani konfigok fogyasztasa boven jo igy a melegedes miatt sem aggodok hogy atlepnek a kritikus kusszobot.... es mivel a haz is kicsi a levegot is jobban kieleht fujatni azzal a 2-3 ventilatorral...egyedul arra kell figyelni hogy referencia kartyat vegyek ami kifujja a levegot a hazbol nem be
-
-
rbalint88
addikt
válasz
Enszuke #14793 üzenetére
köszi a válaszokat!
a konfig adott, így vettem apróról. játszani nem nagyon fogok rajta, de azért nem baj, ha van benne ilyen jellegű potenciál.
a hibrid tárolót meg lehet venni kb bárhol egyébként, nekem a nagyon laposomból lesz, mert megy a helyére ssd. -
slashing
senior tag
válasz
rbalint88 #14791 üzenetére
1.
Artic cooling freezer 11 lp
Big Shuriken rev 2
Alpenföhn Panorama
és még sok más, volt Ph teszt amiben összeszedtek néhányat
2.
Leginkább e-bay, riser card címszóval
[link] az oldalon van x16-os pci-hoz is.
3.
4 gb elég szerintem
4.
Nem értek hozzá de a proci 65w+vga 60w+vinyók max 20 az is csak indításkor, szóval teljesítéményben bőven elég de még egy 150 wattos is elég kell hogy legyen úgysem jár sose minden 100%-on de még akkor is elég a 150 is. -
rbalint88
addikt
Sziasztok!
A napokban én is megkezdem a htpc-m építését, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
-milyen max 6cm magas procihűtőt ajánlotok? (s1155-re, intel g620 procihoz, gigabyte h61m d2 b3 lapon)
-honnan lehet szerezni olyan pci-e toldót, ami el is forgatja a kártyát 90fokkal?
-4gb memória elég vagy inkább legyen 8gb? (letöltős gép is lenne, w7 64bittel)
- ilyen táp jó-e vagy ha nem, akkor milyet? egy ati 6570 low profile kártya van a csomagban a fentebbiek mellett, valamint egy 500+24gigás hibrid tároló kerül még bele, később talán bővül ssd-vel.
odd nem lesz, telepítéshez van usb-s meg van belső satás is, de az maximum addig, amíg felmászik a windows. ezen kívül egy wifi kártya kellhet maximum.A segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
Godefroy
senior tag
válasz
Enszuke #14779 üzenetére
Köszi választ.
P4/2,4 Ghz alatt 65 Watt volt a fogyasztása. Elnéztem egy FSP220CU(FP) a táp.
Így néz ki
Hatásfokáról nincs infom.
i3 3225 menne bele 55W TDP-s, a P4 59W TDP-s. -
cekkk
veterán
válasz
Topanka #14778 üzenetére
Mit hiányoltam én ?
Én nekem itthon van ilyen a gépembe, VDFet nem lehet kapni külön értelmes árban. Parancsolj, legalább is én nem találtamMost arra vagyok kíváncsi, hogy majd a Imon tudj-e vezérelni a HK saját VFD kijelzőjét. Mondjuk mind a kettő 2*16os.
De persze nem hívtak vissza a doboz árával kapcsolatba.Na majd holnap zaklatom őket
iMON VFD has VFD display and volume control knob and designed to fit to 5.25” disk drive bay., szóval ez nem LDC kijelző, ezért nem szabad hinni a webshopoknak, sok esetben pontatlanok és nem értenek hozzá.
-
Peak
addikt
válasz
Topanka #14778 üzenetére
Vacuum Fluorescent Display
A régi videomagnókban is már használták, meg pl. a mostani házimozi erősítőmben is ilyen van.
Egy hátránya van, hogy a folyamatos használat miatt lassan halványodik, csökken a fényereje.
Én pl. ezért kikapcsolt állapotban tartom az AVR-em kijelzőjét, csak aktivitáskor villan fel 5 mp-re. -
Godefroy
senior tag
[#14749] erre valami ötletetek?
-
Ed Parker
nagyúr
nem,ez nem baj,ez is tapasztalatszerzés.
de most kedvet kaptam nagy dobozhoz.
a laptop csak onnan jött hogy az kész van és kicsi,semmit nem kell kötni.
a nagy gépemmel nincs is semmi baj,az olcsóbb szutykok véreznek el több száltól.de majd körülnézek mibe áll meg egy A8 v A10-es proci,lap,ram,táp.
-
Topanka
aktív tag
válasz
dabadab #14772 üzenetére
Én is valami ilyesmire jutottam rövid ídőn belül, de amikor zenét hallgatnék, és ki szeretném választani, hogy mit is hallgassak, ahhoz is használjak TV megjelenítőt (nálam ez min 50 colos plazma lenne)
Vagy van egy használaton kívüli LCD monitor, és- mivel a Trinity négy külön megjelenítést is tud vezérelni, azt használjam ilyenkor?
Vagy ezt hogy szokták megoldani?
Igaz, távírányítóként Harmony 600-ast gondoltam, ez is alkalmas lehet? -
válasz
Fail3D! #14771 üzenetére
Igy ranezesre ezeken felcenti magas karakterek vannak, ami gyakorlatilag olvashatatlan, illetve az alacsony kontraszt es a velhetoen nem tul acelos hattervilagitas miatt vilagosban amugy se sokminden latszik rajtuk, de az legalabb csunya.
Annak idejen korbejartam a dolgot, ezek is latokorbe kerultek, es arra jutottam, hogy csak egy nagy darab VFD-nek van egyaltalan barmi ertelme, az meg nem fert el a hazon, illetve altalaban ugyis filmet nezek, akkor meg ott a TV, amugy meg okostelefonokra remek taviranyito appok vannak, szoval en a vegem kijelzo nelkul maradtam. -
Topanka
aktív tag
-
tendetiti
tag
válasz
Fail3D! #14754 üzenetére
Ugyanazon az oldalon, ugyanattól a gyártótól találsz 33000 Ft-ért Imon-os (táv + kijelző és szoftver) házat, ha neked megér annyit. Nekem nem érne meg. Távot találsz 3K-ért ahogy Cannibal is írta, szoftvernek ott az ingyenes XBMC ami nagyon jó, a kijelzőre meg te is azt írtad, hogy nem létfontosságú, de azt is találhatsz pár ezerért itt az aprón.
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #14757 üzenetére
Az a baj, hogy laptopokkal próbálkozol.
Én tapasztalatból tudom, hogy nem arra valók. Volt egy régebbi 2 magos AMD laposom ami mindenki elmondása szerint a mkv filmeknek menni kellett vola de nem ment. Hiába próbálkoztam az összes ismert beállítással amit javasoltak találtam a neten
De azt nem tudom megmondani pl, hogy egy E350es laptop és egy e350 asztali alaplapos gép mennyivel erősebb, de általában a noteszekbe szánt proci mindig gyengébb teljesítményű, mint ugyanaz asztaliba, vagy legalább is volt. De majd nálam jártasabb kijavít ha hülyeséget írtam, vagy helyeseljen, hogy tudjam mégsem írtam rosszul -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Topanka #14756 üzenetére
E elhiszem ezeket,sőt okosabb is olcsobb amd-t venni,mint intelt 2-300€-ért csak a procit.
Én szarabb AMD-ket próbáltam, aztán picit megrengett a bizalmam e350 es phenom II n660.
Ezek nem voltak a helyzet magaslatán.
De most ha minden igaz rendelek kész htpc-t az arctic oldaláról, a8 es a10-es procikkal,azzal biztosan nem lesz gond.
Vagy veszek valami hulladék DVD-t es annak a házába építek egyet,össze kell számolom,hogy melyik olcsobb.Fogyasztás nem érdekel, csak gyors legyen es működjön.
-
Topanka
aktív tag
válasz
Ed Parker #14731 üzenetére
Szia "Ed Parker"
Jó ideje én is filózom a HTPC építésén, mint "regger" és még sokan mások.
Mivel csak film és zene (3D BD video, HD audio) lejátszására kell, így számomra a grafikus vezérlő tudása a legfontosabb tényező egy konfig összerakásánál.
A teszteket olvasva, külföldi és belföldi: a Trinity kenterbe vágja az intel Ivy-Sandy procikat, igaz csak grafikus vezérlésben, mert kimondottan erre lettek kifejlesztve.
Én Intel párti vagyok, minden gépemben intel cpu van, de HTPC tekintetében csak a Trinity jöhet szóba.
Ezen belül is van erősebb, ami játékra és másra is használható, és gyengébbek is.
Fogyasztás?????????????????????????????
Ezt már nem annyira értem, miért számít valakinek itt, mert nálunk számít a lakás energia felhasználása, ezért a 100W-60W normál izzók, illetve a 15W-30W energiatakarékos égők (amik csak akkor takarékos, mikor elérte a max bemelegedést, addig zabál rendesen) helyett max. 4W-os LED izzók vannak, amik 380-460 Lumen fényerősséggel rendelkeznek. Ez pl. takarékosság.
10-20W többlettfogyasztás a HTPC esetében a jobb minőségű megjelenítésért cserében, nem igazán fog izgatni.
A többi funkció nem érdekel, mert arra nem akarom használni a HTPC-t, arra ott van a PC.
Az igaz, hogy az Intel 25nm-es technológiájával szemben maradi az AMD 35nm-es technológiája, de erre kiforrottab. -
tendetiti
tag
Nem reklámozni akarom , közöm sincs a hirdetéshez de pl: Használt htpc ház.
-
Godefroy
senior tag
Üdv!
Van egy Aopen EZ65 barebone-om.
Tökéletesen muködik azt nem tudom eladjam-e (ha igen mit ér P4 2.4Ghz/1 GB RAM?).
A másik 5letem, hogy kicserélem a belsejét, ugyan ebben SFF alaplap van de ahogy elnéztem a MicroITX es lapok lyuk távolsága ugyanaz csak az enyém hosszabb(a lap)
A kérdésem az lenne mivel a ház igen tetszetos és a szívemhez not, a benne lévo 275W FSP táp pedig szerintem elég kellene legyen egy Corei3 3225 höz, ha megtartanám akkor a 20 polusú ATX es alaplapi tápcsati gondot okozhat-e vagy vegyek egy 20->24es átalakítot.Minden ötletet szívesen veszek!
-
válasz
Fail3D! #14745 üzenetére
Például a kijelző láthatósága, kontrasztja. A belső tér átgondoltsága, elrendezése, bár ebben az antec is jó volt. A felhasznált anyag minősége, például a thermaltake házba csak benyultam és elvágta a sorja a kezemet, nem tudtak egy mágnest vagy a zsanért úgy felrakni, hogy a kis ajtó becsukódjon rendesen az előlapon. A silverstone házban van még egy kártyaolvasó is, és még atx méretű lapokat is fogad.
-
törölt tag
Én is kérdeznék XBMC ügyében: Ha hangkimenetként wasapi-t használok, akkor ugyan leginkább az XBMC indítása után, de előfordult már a későbbi filmek indításakor is, hogy egy vidám kattanással üdvözöl a progi. Van ellene valami "gyógyszer"? (Directsound-nál nem kattan.)
-
udv, erdeklodnek htpc haz utan, hogy honnan erdemes kulfoldrol rendelni? mo n nagyon draga meg hasznaltan is
lenyeg a taviranyito, jo szoftver, atx haz jofele vga ferjen bele, es tetszen
meguntam a hafx t es kisebbet akarok, a mai rendszereknek meg mar nem kell annyira komoly hutes hogy krit erteken alul maradjanak.
-
válasz
Ed Parker #14731 üzenetére
Arra, amit irtal (NAS, letoltes, hazimozi) egy kicsi Trinity (akar A4-5300) boven megteszi, tetszes szerint valasztott alaplappal, meg mondjuk 4-8 GB 1600-os memoria boven eleg + egy darab csendes, jol leszabalyzott procihuto.
"egyszer már írtam neked, hogy az Intel picit komolyabb procikat készít"
En vigjatekokat szoktam nezni, azok komoly processzoron elvezhetetlenek
-
Ed Parker
nagyúr
-
válasz
Gabesz26 #14684 üzenetére
"az E350 lapok nagy része 1.3-as HDMI-vel van felszerelve"
Ez igy, ebben a formaban legalabbis megteveszto. Az 1.0 ota hardveresen ket valtozas volt: a duplajara novelt savszelesseg (1.3) es az ethernet csatorna (1.4). Ezek egyiket sem tudja a Brazos (sot, altalaban nem szoktak tudni a GPU-k, a megnovelt savszelesseget az Nvidia a 600-as sorozattol, az AMD a 7xxx-tol kezdve tudja), viszont ezek egyike sem kell a 3D-hez. Az osszes tobbi valtozas tisztan szoftveres, azt meg nem befolyasolja, hogy milyen HDMI csatlakozot raknak az alaplapra.
Persze ez nem valtoztat azon, hogy az E350-ek tenyleg nem tudjak lejatszani a 3D BR-t (viszont az atkodolt, side-by-side meg hasonlo 3D filmeket viszont igen, mivel ezek a gep szempontjabol sima filmek, a 3D infot a TV halassza ki belole).
-
Ed Parker
nagyúr
Sziasztok,
Tudnátok egy halk, erős konfigot ajánlani?
Építenék én is egy htpc-t, ami ellátna nas, letöltés es lejátszó funkciókat.
Köszi -
jeni
félisten
Üdv.
mennyibe kerülne egy HTPC ami min. kiépítésben menne,és ne legyen fagyás,akadozás multimédia lejátszásnál.
Melyek ezek,mikből állna?
pikk-pakk-ban gondolom nem feltétel a direkt videokari. legyen benne Blu-ray olvasó,esetleg Pci-e tuner vagy USB 2.0 változatban.a távirányító feltétel-e vagy elegendő rádiós bill és rádiós egér akár egy gyártótól egy csomagban?
-
cekkk
veterán
XBMC kérdés.
Be van kacsolva, hogy a frekvencia igazítása a megjelenítőhöz, de néha mintha akadna a kép. Ha nézem a filmet be lehet kapcsolni azt, hogy Deinterlace így megszűnik ez a probléma, viszont ha másik filmet indítok el, akkor megint jön ez a szaggatás a 24pnél
Hogy lehet folyamatosra rakni ez a Deinterlace beállítást?
-
Attas
aktív tag
Hali.
HTPC-be tervezek adattárolásra HDD venni. Mivel hogy nem rendszer lemez lesz, úgy gondolom elég egy 5400 fordulatra képes 1,5 TB. Jól gondolom, hogy nem kell 7200 rpm mert az hangosabb? Western Digital 1,5TB 64MB SATA WD15EARX erre gondoltam konkrétan -
szabi__memo
nagyúr
Ha nem tévedek ezeken az inteles ecs alaplapokon dolgozó cpuk már frankón játszák a 24p-t
-
NTX
tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy W7 alatt amikor a képernyő felbontásokat kiírja, 23, 24, 25, 50, 60 hz hogyan lehet ezen üzemmódokból valamelyiket letiltani, hogy ne lehessen kiválasztani és az automata frekvencia se váltson rá?
-
válasz
Enszuke #14714 üzenetére
Sajnos nem azonos a TV és a monitor felbontása, de ez a dolog, hogy egyszerre mindkét kimeneted tudjon jelet küldeni, annyira talán nem is fontos. A lényeg, hogy pár kattintással lehessen windowsból választani a monitor és a TV között, de szerintem ez lehetséges.
A lényeg, hogy a hang biztosan át fog menni a HDMI kimeneten, ugye?
A másik pedig, hogy a Celeron G550-ben lévő IGP elég e 1080p mkv filmekhez vagy inkább +10.000 forintért legyen i3-2100 a HD2000 miatt..
Szerk.: Megnéztem, de nem jönnék ki olcsóbban FM1 ITX lappal + A6-3500-al sem.. az, hogy AVIban fél percenként ugrik egyet a kép, nem különösebben érdekel.
-
Sziasztok!
Szüleimnek rakok össze egy kis gépet, amit netezésre és filmezésre fognak használni.
Az alaplap már szinte biztos, hogy egy ASRock H61M-ITX lesz, de a processzorral gondban vagyok, illetve egy kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban.
A lényeg, hogy nem szeretnék diszkrét VGA-t rakni a gépbe, a két processzor, amire gondoltam G550 vagy pedig i3-2100. A TV-vel HDMI-n lesz összekötve az alaplap, a monitor analóg csatlakozós.Egyszerre, egy időben ki tudja küldeni a képet az alaplap az analóg VGA porton és a HDMI porton? Vagy ha nem, akkor ezt windowsban lehet állítani? A hang át fog menni HDMI-n (1.4-es szabványt tudja a lap)?
Érdemesebb a HD2000 miatt a 2100-as processzort venni? A filmek főként 720p és 1080p MKV-k lennének!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Pista0001
addikt
Némelyik gyártó gyárt szabványtól eltérő méretű alaplapokat is, így léteznek olyan méretek amik bizonyos ITX házakba (pl LianLi PC-Q11 alsó vinyótartó nélkül) is beférhetnek. Ilyen az MSI A55M-E33 is, aminek a mélysége ITX-es, a hossza pedig 22,5 centi. Az APU miatt diszkrét VGA nem kell, a szélső PCI-E nem használható, viszont a 16X-os PCI-E és a sima PCI teljes mértékben kihasználható. Így sokkal olcsóbban építhet kisméretű gépet az ember, ami mellesleg jobban is bővíthető.
-
canniball
nagyúr
válasz
rudi77 #14702 üzenetére
Nekem is volt korábban iMonom de én nem tapasztaltam ilyet, összedug - működik, ennél egyszerűbb talán nem is lehetne.
Btw van iMon topikunk, bár nem túl pörgős mostanában de rákérdezhetsz ott is, hátha valaki tud segíteni. -
bulyakit
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék HTPC-t építeni és szeretnék kérni véleményt, hogy mit vegyek manapság...
Amit tudnia kellene:
-magas XBMC-"kompatibilitás" (driverekre gondolok, XBMCbuntu-t szeretnék rakni rá)
-akadásmentesen játszani nagyobb (több 10GB méretű) mkv fájlokat is (meg persze minden elterjedt formátumot)
-halk működés (legjobb lenne passzív hűtés)
-természetesen HDMI kimenet, de jó lenne, ha lenne analóg 5.1 kimenet is a laponMit ajánlanátok ár/teljesítmény viszonylatban?
Nagyon nem szeretnék elszállni árban, úgy kb. 60k-t tudok rá kiszorítani.
Előre is köszi mindenféle jótanácsot!
-
Zozzy
aktív tag
válasz
Gabesz26 #14689 üzenetére
E350 Brazossal nem fog menni a BD 3D, ez egészen biztos. Simán mennek a BD50-ek is akár, de a 3D nem. Hogy aztán az 1.4 HDMI hiánya miatt, vagy a processzorteljesítmény is kevés lenne, azt nem tudom. Gondolkodtam már, hogy veszek egy 1.4-es videokártyát bele, de mivel nem tudom biztosan, hogy az megoldaná-e a problémát, így nem dobom ki fölöslegesen az árát az ablakon.
-
rudi77
tag
Asus A75 pro4 alaplapom mellé vettem egy imon távirányítót.
Az a bajom hogy így meg nem bootol be a gép csak ha letiltom usb legacy-t.
Szeretnék openelec-et használni usb-ről de így sajna nem tudom.
Hogy lehet ilyen Imon termék ennyire bugos ?
Hmmmmmmmmmmm.Most magam alatt vagyok.................
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Raspberry Pi
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest