-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
E350 brazossal használok win7 alatt xbmc-t médialejátszásra. Eddig nem volt semmi gondom full hd videók lejátszásával, de egyik napról a másikra nem tudom lejátszani xbmc-vel a filmeket vagy el sem jutok a film lejátszásig, mert fekete képernyőt kapok. ALT+tab-al át tudok váltani asztalra és akkor be tudom zárni az xbmc-t. Ha pedig eljutok a film lejátszásig akkor pedig csak a hangot hallom képet nem mutat semmit. Az eddig lejátszott filmjeimmel is ezt csinálja. Próbáltam splash lejátszóval, de azzal is ugyanez a helyzet. Mi lehet a probléma? Ha valaki már találkozott ilyennel és tudja rá a választ az kérem segítsen. Az asztali pc-men van megosztva a filmes mappa és így megy a hálózaton a lejátszás. Lassú lenne a hálózat? Eddig nem volt semmi gond vele.
Előre is köszönöm.
-
Oldmobil
aktív tag
válasz bambano #12493 üzenetére
Igen 7010ix lenne a kártya első körben (DVB-C nem kell), aztán ha tényleg működik a koncepció, akkor jön majd egy DVB-T mellett DVB-S2-t is tudó kártya és megy a levesbe külön műholdas beltéri és földi beltéri. Így három helyett csak egy készülék marad. Nálam egyben lenne az egész, ezért kritikus, hogy egyszerre menjen több funkció, pl. a tévéfelvétel mellett lehessen akár helyi forrásból (NAS) is HD anyagot nézni, vagy felvétel mellett zenét hallgatni. Persze menjenek a programozott felvételek a gép automatikus indulásával és leállításával, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Oldmobil #12490 üzenetére
használt, de nem működik a dolog.
alapvetően jól gondolod, de a sok tuner egy gépben megoldással az a baj, hogy jó eséllyel össze fognak gerjedni és mákos lesz a kép.
rögzítéskor akkor nincs transzkódolás, ha digitális forrásból veszed fel (akkor valamennyi van, de az nem vészes), vagy analógból, de hardveres tömörítős kártyán.
mondjuk digitális forrásnál a fenti gerjedős probléma nemigen fordul elő.nekem hauppauge pvr sorozatú tunerkártyákkal van sok tapasztalatom, digitális cuccal még nem szórakoztam.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Oldmobil
aktív tag
válasz Oldmobil #12489 üzenetére
Végiggondolva, persze a videokártya ugyanúgy dekódolhatja a tunerből érkező adatfolyamot, mintha egy helyi h.264-et játszanék le, tehát ennek elvileg mennie kellene az ION-nal, a rögzítésnél, meg nincs transzkódolás, tehát csak az adatművelet által okozott terhelés lép fel.
Jól gondolom? Használ valaki soktuneres kártyát (pl. 3-4 tunerest) ilyen gyenge procin?
Köszi! -
Oldmobil
aktív tag
válasz bambano #12488 üzenetére
Köszi!
Tehát elvileg a tunerből jövő adatfolyam dekódolásában a videokártya is segíthet? (A tuneres világ új még nekem, eddig csak HD-lejátszós HTPC-vel foglalkoztam...) Valójában az a kérdés, hogy egy kétmagos 1,6-os Atom és egy Ion párosa mit lépne erre, illetve hány párhuzamos feladattal kell meglőni, hogy elfogyjon az ereje. -
bambano
titán
válasz Oldmobil #12487 üzenetére
hardveresen kódolt mpeg2 transport stream lejátszása debian squeeze-n mostani modern procikkal (3.4-en járó i7) 8% körül ugrál.
hardveresen kódolt mpeg2 transport stream magas bitrátával noti vinyóra 1GHz-es via procis gépen régi debianon összesen 4% alatti terhelés. ugyanez modern gépen 1-2%.
Szerk: azt nem tudom, mennyit dekódol a videokártya és mennyit a proci.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Akinek van tunerkártyája a gépében segítsen kicsit, mennyi processzorterhelést jelent a szoftveres MPEG2/MPEG4 dekódolás? Persze az adat procitípussal és használt oprendszerrel együtt lenne érdekes Illetve mi a helyzet két stream párhuzamos dekódolásával, mondjuk egy egyik rögzítése és a másik nézése esetén?
Köszi! -
bambano
titán
-
Peak
addikt
válasz Mezga Aladár #12482 üzenetére
Leggyakoribb a Sony PlayStation 3 SACD képes változata, Linux OS alatt.
Külön "üzletág" van rá a felhasználók körében DSD ISO-k készitésére.Ami érdekes az az, hogy pl. egy koncertfelvételt, mikor rögzitenek, az PCM kódolással történik. Abból készülnek az SACD kódolások. Aztán van, amikor a DSD kódból készitenek CD "Mastering"et...
A legprofibb CD albumok a közvelten első lépéses PCM Master anyagból minimális belepiszkálással készülnek. ( azt hiszem DDD jelzésűek )Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Mezga Aladár
veterán
-
Peak
addikt
válasz Mezga Aladár #12480 üzenetére
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Mezga Aladár #12478 üzenetére
nem szükséges analoggá alakitani. meg van rá az algoritmus, amely közvetlen PCM-mé alakit minden féle veszteség nélkül.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Mezga Aladár
veterán
Próbáld meg cd 16/44.1 felkonvertálni 96/24-be és azt próbáld meghallgatni.
Olvasd el légyszíves még egyszer, felkonvertálásról volt szó.
Én a felkonvertálást kipróbáltam, hallhatóan keményebb lett a hang.
Az SACD-ből hogy készítettél analóg hangot? Tudomásom szerint semmilyen megoldás nem létezik az sacd digitális másolására. Analóg másolás, nem igazán mérvadó.
Én annak idején 150 e ft fizettem egy pár xlr interkonektért. -
-
Peak
addikt
Eleve ott buknak meg a hívők, hogy fogalmuk sincs pl. a saját hangfaluk felső frekvencia határáól. 280kHUF/pár álló hangfalamnak is csak 27kHz a felső határa. Dobálóznak 96kHz-es cuccokkal... eleve fizikailag képtelen a hangrendszerük azt megszólaltatni hűen.
Érdekes dolog ez na...Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
drdr
senior tag
Nekem nincs csak középkategóriás erősítőm.... De nem is azt mondtam, hogy több magas hangot hallok, hanem azt, hogy így jobb a minősége. Nevezetesen, torzításszerű és mosott hangot hallottam.....
Korábban volt egy belépőszintű erősítőm, ott is ugyanezt tapasztaltam. A 96/24-re állítottam az optikai kimenetet. Ha szimplán 44.1-en volt ugyanilyen torzulást tapasztaltam...
Lehet hogy a tömörítés miatt van, nem emlékszem mi a helyzet cd-vel.
Szóval nem a magas tartomány lett szélesebb (de mitől is lenne hiszen információ sem volt)....
Mondjuk az sem véletlen, hogy egyes erősítőnek és hangfal szetteknek magasan meghaladja a 22KHz-et sávszélessége (pedig azt már nem halljuk)...[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Mezga Aladár #12471 üzenetére
Nézd... én hétvégén készitettem SACD DSD64 állományból 44.1kHz/16bit WAV-ot és 192kHz/24bit WAV-ot is... amiket mind a PC, mint a médialejátszó, mind az AVR támogat... az ég világon semmi különbséget nem hallottam a közel egymillás házimozi rendszeren sem én, sem a párom, sem a lányom (12 éves), se a haverom (megrögzött brit-HiFis 15 éve, aki képes volt 48.000 forintért venni egy 50 cm-es 2x2RCA interconnect kábelt 2003-ban).
Eleve túl van a fizikai érzékelésen az a tartomány, amiről beszélsz.[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz elmouse #12469 üzenetére
"Mi az a WASAPI? Melyik a jobb, ha HDMI-is erősítőm van? A WASAPI vagy a DirectSound?"
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dd371455%28v=vs.85%29.aspx
Ha jól tudom Vista óta van ez. Hogy melyik a jobb??? Amelyik jól működik Ez az én esetemben a DirectSound...
-
drdr
senior tag
válasz Mezga Aladár #12466 üzenetére
"flac lejátszás során megmarad a multich (7.1) 192kHz és jó a minőség is..."
Ha a szoftver újramintavételezi, az mindig a minőség rovására megy."
Túlmintavételezés nem feltétlen jár minőség romlással. Sőt komolyabb asztali cd lejátszók is alkalmazzák.
Viszont, hallhatóan jobb a hangja így mindennek....és mint említettem, így a többi HD formátum is átmegy mindenféle trükközés nélkül (hangsáv kapcsolgatás).....
-
Mezga Aladár
veterán
Te most viccelsz? Eleve nem vasapi feluleten megy a hang, hanem a mixeren keresztül, újramintavételezi, de az eredeti hangnál ha pl. 16/44.1 csak 22 k-ig van jel. Szerinted ha 192 lesz, honnan lesz hanganyag 22-96k között?
"jó eséllyel soha nem fogod hallani"
Ez csak rendszer és hanganyag kérdése, pc-s hangsugárzókészleten valóban nem.
-
Peak
addikt
válasz Mezga Aladár #12466 üzenetére
kérdés, hogy mennyire profi az algoritmus.
jó eséllyel soha nem fogod hallani.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
addikt
A fenébe de jó hogy említetted ezt a HDAudio patchet, korábban már láttam csak azt hittem nem kell vele foglalkoznom mert nincs hdmi erősítőm hanem spdifen van összekötve az erősítővel. Most jobban megnéztem és fel is tettem, a spdif részt is kibővíti az alap dts-hez képest részletezi dts 5.1, dts es, dts 24/96. Ezeket tudja is az erősítőm de eddig az xbmc nem akarta kiküldeni, az 5.1 24/96-os dts kiterjesztésű zenéimet csak sztereoba játszotta le directsound és wasapi kimenetre állítva is, úgyhogy azokhoz mindig elő kellett vennem a foobart spdifer pluginnel passthrough-ra állítva, viszont az meg ebben a módban nem írta ki rendesen az id infókat még az előadót se. Most ez megoldódott
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
drdr
senior tag
válasz dabadab #12459 üzenetére
A mintavételezés 44.1 kHz mivel cd rip, félreértettelek.... Nem ezzel van gondom, hanem, hogy a hang kari 7.1 multich. 192Hz van beállítva és az xbmc elkapcsol erről 2 ch. 44.1kHz átvitelre...(winamp nem!)
De vmi baja lett filmek hd audiojával is, fentebb írtam, hogy hangsávot kell váltani hogy jó legyen. Vmi az xbmc-ben változhatott esetleg az amd driverekben ???[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Nem cd, file.."
A kerdes arra vonatkozott, hogy maga a FLAC milyen felbontasu, mert ha 44,1 kHz-es (marpedig szinte biztosan az), akkor az a korrekt viselkedes, ha az XBMC is igy tolja ki.
Ha meg hallhato kulonbseg van a 192 kHz meg a 44,1 kHz kozott, azt abszolut biztosan nem a mintaveteli frekvencia kulonbsege jelenti, hanem valami egyeb beallitas.
DRM is theft
-
drdr
senior tag
válasz dabadab #12459 üzenetére
Nem cd, file.. Winamp a multich-án tolja át a 2 csatorna sztereót 192kHz-en, ahogy a "hang kari" (ATI hdmi) be van állítva (persze csak a 2 első hangfal szól). Az xbmc menü hangjai is így mennek (multi ch.), de amikor elindítom a lejátszást, akkor átkapcsol 44.1kHz sztereóba, 2 csatornára a 7.1 helyett és hallhatóan rosszabb a minőség. Mint írtam, korábban nem történt ez és nem tudom mi változott és főképp hogy csinálhatnám vissza.
-
drdr
senior tag
Flac-ot játszanék le a Zene menün keresztül xbmc-vel. A HDAudio patch telepítve. A menüben lépkedve az erősítő 192kHz-es multichannel (7.1) érzékel. Ahogy elindítom a lejátszást átkapcsol 2 csatorna 44.1kHz-re. A Winamp kiadja Multich-ban de csupán a bal és jobb oldalba (sztereó) 192kHz-en (ez így jó is).
A baj ott van, hogy az xbmc 44.1kHz jelén eléggé hallatszik a minőségbeli különbség és hogy korábban az xbmc is simán a multich módban áttolta a sztereó anyagot és tökéletes volt a minősége. ill. másik furcsaság, hogy hd audio pl. dts hd ma esetén sztereó módba kapcsol az erősítő (és néma), csak akkor megy ki a korrekt HD MA, ha lejátszás során váltok hangcsatornát, pl. AC3, majd vissza HD MA.Tapasztalt vki ilyet? Ma telepítettem a legfrisebb xbmc-t, az AMD driverek a legfrissebbek, ill. újra telepítve, de nem javult meg, gyakorlatilag semmi nem változott, kb. 2 hete még tökéletes volt.... Windows-t nem akarnék telepíteni...
Valami ötlet? -
drdr
senior tag
válasz Tomix24 #12422 üzenetére
Árban ne sajnáld, és nem fogod megbánni amit írtam. A6-3500 65w-ra gyúrj, és semmivel nem lesz gondod. A Llano legkissebbjei nem sokkal erősebbek mit a Brazos E350 és E450, de az A6-3500 65w megeszi keresztbe hosszába, és tud mindent akadás nélkül(FullSBS3d, játékok,stb) Hubble 150.000-es bitráta:[link]
Hm. Én nem vagyok ennyire elégedett. Főleg a FullHDS 3d-vel, a mai napig nem találtam használható szoftvert, pedig féltucatot kipróbáltam időt nem sajnálva. Egyedül a Cyberlink PowerDVD 12.x az ami képes korrektül lejátszani és megcsinálni a framepacked formát, de közel sem akadás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy kezelése sem vmi user-friendly (billentyűzet) és lassú is.
Lehet én nem csinálok jól vmit, de akkor please vki árulja el mit kell tennem, milyen beállítást használjak már a Catalyst beállításainál is... Jó lesz privátban is, ne terheljük itt a topicot...Abban bízom, előbb-utóbb xbmc is lejátszik majd korrekt gui-val 3d-t....
-
dabadab
titán
válasz Visormail #12451 üzenetére
A skineket is update-elni kell persze, de a PM3.HD teljesen 11 kompatibilis.
DRM is theft
-
addikt
Ebben a 11es xbmc-ben lévő alap skin főmenü elrendezését nem lehet visszaállítani a korábbi függőlegesre hogy egymás alatt legyenek ugye? Nézegettem a felszín beállításoknál de ilyet nem látok.
[ Szerkesztve ]
-
semetka
őstag
válasz Enszuke #12446 üzenetére
Szerintem nem menne sokat, mert itt lenne a másik gép, ami valószínű a játék miatt többet menne. Egyszerre a 2 nem hiszem, csak nagyritkán. Zaj mind1 a film közbeni hangerő úgyis elnyomja.
50e Ft-ért nem szeretnék házat venni azt tudom, de szeretném ha jól kinézne,mert nem eldugni akarom.[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
semetka
őstag
válasz Enszuke #12444 üzenetére
Hát nagyon tetszenek ezek HTPC-nek készült házak. De mindenképpne olyan kellene ami ATX-es, mert a mostani lapom amit bele akarok rakni az ATX-es. AMúgy meg elég sokat nézek filmet, ha erre gondolsz.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
semetka
őstag
Értem, hát akkor lehet, hogy belevágok. Kimondottan HTPC házat hol lehet kapni? Azt is láttam, sokan sajátkezűleg csinálják, vagy régi fekvő gépházat alakítanak át. Melyik a legjobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
semetka
őstag
Sziasztok.
A múltkor elgondolkodtam rajta, hogy gépet kellene újítanom, mert picit kezd öregedni, persze játékra szeretném használni. AMi most van gépem azt pedig átalakítanám HTPC-nek. Szerintetek hülyeség? Egyáltalán meg lehet valósítani? A 2 gép hálózatban lenne egymással.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz zsigus #12439 üzenetére
Nem is fájltársítást akarok hanem a rendszer alapértelmezett médialejátszójának, hogy az induljon el ha megnyomom a távirányítón a media center gombot. Egy sima pc táv amin ugyanazok a szabványos gombok vannak mint a multimédiás billentyűzeteken, program nincs hozzá amivel át lehetne állítani a gombok funkcióit.
-
zsigus
őstag
válasz Visormail #12438 üzenetére
Miért kellene? Az XBMC-nek az lenne a lényege, hogy mindent egy helyről tudj indítani, csak be kell lépni az XBMC-be. Gondolom teljes képernyős módban használod, így nem is lenne valami gyors a dolog.
Sokkal gyorsabb és kényelmesebb ha a társítás valami egyszerű lejátszóhoz van beállítva, ha komolyabban használod akkor pedig úgyis az XBMC-t indítod.
-
addikt
Win7-ben nem lehet valahogy alapértelmezett médialejátszónak beállítani az xbmc-t? Az alapértelmezett programok, programok hozzáférhetőségének és alapértelmezéseinek beállításai részben csak a wmp és a media center van felsorolva.
-
addikt
Hello tunerkártya nélkül netről, lehet nézni az xbmc-vel bármilyen magyar nyelvű tv-t? A videókiegészítők közt ugye alapból vannak külföldi tv-k pl national geographic angol nyelven stb.
-
Lacos(te)
csendes tag
sziasztok, valaki tudna segíteni, hogy egy matx házban 250w-os fsp táp mellett és c2d e6320proci mellett 2 giga ddr2 800 -al milyen low profile vga teljesítene tisztességes szolgálatot az újabb játékok terén?segítségeteket előre is köszönöm.
Az alvástól megéhezem. Az evéstől elálmosodom. Az élet szép.
-
Nova96
őstag
Üdv össze jött egy kis pénz, érdekelne 60e vagy kevesebbért milyet lehetne venni?
Régi winyó benne lenne,szóval ház egyenlőre egy rendes mert :
2 HDD,SSD-re gondoltam.
Szóval egyedül winyó nem kell. -
Tomix24
addikt
válasz Stirbi #12427 üzenetére
Igen, de az a6 jobban, és játszhatsz is vele kevesebb kompromisszummal mint egy A4-en, és mindent amit leírtál úgy van, annyi még hogy 2400Mhz-re felmegy magonként még a turbo core miatt. 27W körül eszik idle a teljes rendszer, és 70w körül Dirt3-nál pl.
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
-
opeter87
senior tag
válasz Tomix24 #12424 üzenetére
Okai köszönöm.
Játékok is bíztatónak tűnnek. Valószínűleg megvárom a Trinity szériát, mert "csak" pár hónap. És nem sietek sehova. Kíváncsi vagyok milyen áron nyit.
Most esetleg milyen alkatrészeket érdemes beszereznem, minek nem változhat az ára?#12425 aicon
Igen majd tervezek egy rövid/hosszabb beszámolót.[ Szerkesztve ]
-
-
Tomix24
addikt
válasz opeter87 #12423 üzenetére
Llano-n belül már nincs forgalomban 65w-os és erősebb proci(A8 pl). A trinity 65w-os procik és Mini-itx lapok 2-4 hónap szerintem. Legjobb vétel HTPC-nek amit írtam kombó. Náma van még hozzá 2x2gb ddr3 ram 1600Mhz Class7(10K körül vettem annó), és sata3 SSD. Szakít a rendszer mint állat.
Játékok. Közepes beállításokon 720p és 1080p-n Dirt3 pl 30Fps körül teljesen játszható, pár nem látható effekt kiakapcsolása után 45Fps.
30FPS körül ment teljes játszhatóan CODMW3-Skyrim-SaintsRow3-Battlefield3(kicsit neccesen). A régebbi játékok sokkal jobban, maxon esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz opeter87 #12419 üzenetére
Árban ne sajnáld, és nem fogod megbánni amit írtam. A6-3500 65w-ra gyúrj, és semmivel nem lesz gondod. A Llano legkissebbjei nem sokkal erősebbek mit a Brazos E350 és E450, de az A6-3500 65w megeszi keresztbe hosszába, és tud mindent akadás nélkül(FullSBS3d, játékok,stb) Hubble 150.000-es bitráta:[link]
-
aicon
senior tag
válasz opeter87 #12417 üzenetére
Ha esetleg nem akarsz építéssel bíbelődni akkor érdemes megnézni a hamarosan megjelenő Xtreamer Ultra 2-t
[link]
[link]Nekem Ultra 1 van, openelec-el (xbmc fork), nem kell vesztegetni az időt a beállításokkal, távval, stb. csak telepíted, néhány beállítás a testreszabáshoz, kb. 20 perc és lehet filmezni.
[link]======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Egy HTPC építésén gondolkodom. A sokat olvasgattam itt vissza a fórumba és nagy dilemmába kerültem abban a tekintetben, hogy mit érdemes venni.
Két konfiguráció került a képbe
1. Lehetőség Brazos E350
-Alaplapba integrált E350
-Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz
-1TB-os merevlemez (de ez lehet csak később lesz megvéve, mert most még drágák a HDD-k
-Valami hasonló házez összesen kb: 72-75 ezer forint
vagy
2. Lehetőség Liano A4-3400
-Alaplap
-Processzor
-4GB DDR3 1333Mhz
-1TB-os merevlemez (de ez lehet csak később lesz megvéve, mert most még drágák a HDD-k
-Valami hasonló ház (itt ugye már microATX ház kell)
-dedikált videókártya elég vagy "kell egy ilyen?"
Ati Radeon 6450 (ez ugye tudna dual-ba dolgozni az integrált 6410-zel)ez összesen kb: 88 ezer (+10k a VGA, már ha érdemes)
A kérdésem az, hogy vajon megéri a Liano plusz 10+15 ezret?
Előre is köszön a segítséget
-
mjoy
csendes tag
Sziasztok !
A következő konfiguráciohoz kérném a segitséget,mit ajánlatok :
(egy modern videot szeretnénk )
- iso BD 50 3D file lejátszása
- optika és coax 5.1 hangkimenet.
- 1.4 HDMI kimenet (a hangot is tudja kiadni erre)
- felvétel készitése RCA bementről (esetlegesen HDMI bementről)
- 2 tuneres DVBT tuner ,kártyafogadó modullal kodolt adásokhoz
- a házon áttekinthető kijelző
Köszönöm a segitséget -
dabadab
titán
"XBMC-nek nem kellene 720p-re váltania a felbontást, ha nem fullHD-s filmet játszik le?"
Nem. Mire lenne az jo?
"Másik kérdésem, hogy van a beállítások között "kijelzőhöz szinkronizálás""
Roviden arra jo, hogy a videot a kijelzohoz szinkronizalja, szoval ha 29.97 fps a video, a kijelzo meg 60 Hz-en van, akkor egy kicsit felgyorsitja, hogy 30 fps-es legyen.
(#12414) mjoy: az attol fugg, hogy milyen gep, mit akarsz felvenni, ilyenek
(#12413) Mezga Aladár: ha linkelsz valami peldat, akkor megnezem Ionon.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
mjoy
csendes tag
Sziasztok !
Menyire terhelhető a HTPC ,több dolog futhat rajta egyszerre ?
Ezt elbirná : iso BD 50 lejátszás + felvétel külső bemenetről +torrent letöltése
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Hali.
A Hubble 150 mbps anyagot mennyire szereti az ion ill. a brazos? -
drdr
senior tag
XBMC-nek nem kellene 720p-re váltania a felbontást, ha nem fullHD-s filmet játszik le? Vagy mondjuk DVD-t? Így most mindig 1920x1080, csak a frissítés más-más 24, 50Hz.
Másik kérdésem, hogy van a beállítások között "kijelzőhöz szinkronizálás". Ha ez be van kapcsolva, az "O" megnyomására, kicsit több infó jelenik meg, többek között, error %...
Igazából mi a jó, ha ez be van kapcsolva vagy ha nincs?
-
P@ly
tag
válasz sintér_07 #12398 üzenetére
Amit nyugodt szívvel ajnálok márkát az alábbiak:
- Antec
- SilverstoneBár ezek jó drágák (30+)
Érdemes szétnézni aprón is, néha használtan igen jó árért be lehet szerezni komoly házakat.Én azt csináltam egyébként, hogy a nagyobb webáruházak házait nézegettem, és ott lehet bőségesen válogatni.
Az alaplapod méretet nem írtad le? mini-ITX? Micro-ATX? Bár az általad kiszemelt házikó az mintha Micro-ATX-es lenne.
Amit sokan használnak (meg az én szüleimnek is ilyet raktam össze): EPC3 mini-ITX
A kapcsolót én úgy oldottam meg, hogy vettem egy Logitech K400 vezeték nélküli touchpados billentyűzetet Azóta TV-n netezek
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz stratova #12408 üzenetére
A hangtechnikával kapcsolatban érdemes elolvasni a házi-mozi topic első hozzászólását (kb. a közepén van szó az elhelyezésről). Mivel magadra kell irányítani a hangdobozokat (megfelelő szögben), és fülmagasságban is kell lenniük, ezért nem csak az számít, hogy hová teszed őket. példa (nem számít, hogy ez 10.2-es).
Nem tudom, hogy konkrétan milyen rendszerről van szó (de biztos jobb mint az enyém mert nekem most nincs ), de jobb rendszereknél (nem kompakt házi-mozi) ajánlott 3m-es távolságba tenni a front hangdobozokat, és így ha túl közel ülsz akkor nem lesz megfelelő a hangzás.
De ez már nagyon off.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz stratova #12403 üzenetére
Nem fárasztani akarlak, ez tény [Optimális nézési távolság HDTV-hez a THX szerint].
Az átlag 2m-es nézési távhoz még egy 42" TV is kicsi FullHD-hez, arról nem is beszélve, hogy egy normálisabb házi-mozit hangtechnikában sem lehet megoldani 2m-től kisebb távolságon belül. Ha az ár fontos szempont TV vásárlásnál, akkor pedig 100e Ft körül is lehet kapni jó HD Ready TV-t, 120e Ft-ért pedig egy FullHD-st is 42 colos méretben.
A méret nagyon számít, és ha TV vásárlásra adom a fejem (10 év után cseréltem az 55centis CRT-t) akkor erre is figyelek.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Tomix24 #12404 üzenetére
Nem saját. Talán lassan 1 éve van meg felénk a 32"-os, akkor éppen belefért a lélektani 60-70e keretbe. Még így is némi győzködés kellet, hogy ne 24-27"-os monitor-TV kerüljön megvételre.
Sajnos engem még nem érint a TV-vétel kérdése, mindössze megjegyeztem, hogy kicsi szobában sokkal jobb így filmezni, mint egy 24-27-es monitoron.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz slashing #12400 üzenetére
sürgősen le kell cserélnem a monitoros filmnézést...a nagy képernyő miatt
Teljes mértékben egyetértek, és nem is kell feltétlenül a drágább 3D-s TV, egy 70-80e Ft-os 32"-os lényegesen jobb a monitoros filmezésnél, nem túl messzi kanapéról is bőven élvezhető 2 max. 3 ember számára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest