-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOTTIER
tag
válasz zsigus #13198 üzenetére
Rendben.Köszi. Még esetleg abban tudnál segíteni hogy melyik márkát válasszam alaplapból?Asrock, Gigabyte vagy Asus? Az asrockról régen nem a legjobb vélemény volt minőséget tekintve.Ez maradt is így?
Privátban hamarabb elérhető vagyok! Mailt és hozzászólásokat ritkán nézem!
-
pandor
tag
@Osibaa:
Ha házat keresel, akkor olyan dolgokat kellene kitalálni, mint
- hová akarod rakni (fekvő, álló, TV hátuljára, stb)
nem szempont, fekvő, álló is ok, lehetőleg minél kisebb és min. dizájn - a fontos, hogy belül az elemeknek tökéletes legyen - nem a félmilás hifi mellett fog kerülni ;-)
- merevlemez lesz-e benne, ha igen, akkor mennyi és milyen (2,5" v. 3,5")
csak SSD zajcsökkentés végett
- optikai meghajtó lesz-e benne, ha igen, akkor milyen (normál, slim, mindegy)
nem
- milyen színű legyen, van-e spéci kívánság (pl. piros, arany)
alap fekete
- árban van-e valami elképzelés.
a fentebb írt konfig br.80-ben megvolt, de mint kiderült a ház a gyenge pont, jó lenne ha a vége e körl maradnaAsRock A75M-ITX alaplap / AMD A6-3500 proci
2x2GB ADATA DDR3-1333 ram / Kingston SSDNow V+200 60GB háttértár
LCPower 1340MI ház helyett??? / Arctic Alpine 64 GT hűtőAmi még a konfigod nézve eszembe jutott, hogy mivel akarod irányítani (pl. távkapcs, vezeték nélküli billentyűzet)?
Mivel ez asztali gépként is funkcionálna bill+egér alapból van, egyébként pedig távirányító jó lenne hozzá[ Szerkesztve ]
-
TOTTIER
tag
Valaki rendelkezik esetleg Spire powercube házzal és tapasztalatokkal róla?Nem nagyon ismerem a márkát így nem tudom hogy milyen minőségű lehet pl a táp ami benne van.
-
Osibaa
senior tag
válasz zsigus #13188 üzenetére
Driver-rel van a gond, túlmelegszik a stick és félóra után megszakad a kapcsolat. Ha Windows alatt használom, akkor is meleg, de közel sem olyan forró és stabil. OpenELEC-ből is kipróbáltam vagy 10 verziót, de nem változott semmi.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Osibaa
senior tag
válasz pandor #13163 üzenetére
Szia!
Ha házat keresel, akkor olyan dolgokat kellene kitalálni, mint
- hová akarod rakni (fekvő, álló, TV hátuljára, stb)
- merevlemez lesz-e benne, ha igen, akkor mennyi és milyen (2,5" v. 3,5")
- optikai meghajtó lesz-e benne, ha igen, akkor milyen (normál, slim, mindegy)
- milyen színű legyen, van-e spéci kívánság (pl. piros, arany)
- árban van-e valami elképzelés.Ami még a konfigod nézve eszembe jutott, hogy mivel akarod irányítani (pl. távkapcs, vezeték nélküli billentyűzet)?
-
zsigus
őstag
válasz Osibaa #13182 üzenetére
Lehet, hogy más a hardver revízió.
Előfordul, hogy ugyanazt a terméket más revízió esetén másik chip-el szerelik, ami viszont már nem kompatibilis az OpenELEC-el (mert itt ugye a vezérlőhöz építik bele a rendszerbe a drivert (ahogy Win-ben is pl. Atheros vezérlőt ír ki), más vezérlő esetén már nem működik).
Valószínűleg megcsinálták a támogatást egy régebbi verzióhoz, és ez a mostani verziókon már másik chip van.
pandor: "Ha az E-350-et választod akkor készülj fel komoly ventihangra, mert ezeken általában olyan 6000 körül forgó 4cm-es venti van"
Az olcsóbb lapok esetén legalábbis így van. Pl. MSI E350IS, Asrock E350-M1 stb. Ha megnézed a lap képét úgyis látod, hogy milyen hűtés van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
pandor
tag
@zsigus: kösz a képet
@TCr: Csak zsigust idéztem fentebbről: "Ha az E-350-et választod akkor készülj fel komoly ventihangra, mert ezeken általában olyan 6000 körül forgó 4cm-es venti van"
bár ahogy értem venticserével ő megoldotta ezt a problémát -
canniball
nagyúr
válasz zsigus #13164 üzenetére
"Ha az E-350-et választod akkor készülj fel komoly ventihangra, mert ezeken általában olyan 6000 körül forgó 4cm-es venti van (nekem is az volt gyárilag)."
Erre különösen érzékeny vagyok, de az Asrock lapomon lévő venti nem tudott olyan hangos lenni hogy filmnézés közben zavaró legyen.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Osibaa
senior tag
válasz zsigus #13160 üzenetére
821-es TP-Linket vettem az nagyon nem ment, pedig a szomszéd szobában van a router. Olvasgattam a fórumokon is, de az összes stickre panaszkodtak, amit az OpenElec támogat, szal végül fúrtam egy csinos kis lyukat és bekábeleztem.
-
drdr
senior tag
válasz Tomix24 #13176 üzenetére
A különbség akkor a ram-ban van, neked cl7 nekem cl9, ill. az ssd, de gondolom a videók nem arról mentek, más meg elvileg nem generál nagy hdd forgalmat...
Downgradelni fogom akkor a catalyst-et, már olvastam máshol is, hogy a régebbi jobb volt ill. kiszedem a pipákat...
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
TOTTIER
tag
Sziasztok. Szeretnek egy kis segitseget kérni. Össze szeretnek rakni egy Mini Pc-t de nem csak filmezesre szannam. Szeretnek rajta jatszogatni is valamicskét. Nem elvárás a full full grafika full HD ban de azért lehessen vele nem csak 800x600 ban játszani. Nézegetem a házakat de kevés van ami tetszik. [ot néztem ki] de nem tudom hogy a benne levő 200 wattos tap elég lenne e számomra. Amit szeretnek vele hajtani az egy 1 tbs wd vinyo, valami jobb fajta 1155 os Itx alaplap, egy g850 es proci, egy 6570es vga, 4 vagy 8 gb ddr3 egy és 1-2 ventillator bele még max. Szerintetek elég lenne neki a kis chieftec tap?
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz pandor #13174 üzenetére
Így néz ki: [link], azóta változott egy-két dolog, de a hűtés maradt így.
A hűtőt illetően pedig nem vagyok benne biztos, hogy ez maximálisan csendes lenne (bár konkrét tapasztalatom nincs vele). Inkább egy Scythe Shuriken (bár jóval drágább is) ha van rá keret, viszont ez ebbe a házba (Gigabyte) nem fér bele.
-
Tomix24
addikt
Power DVD-nek is csak a legfrissebb verziója volt jó. Ne kérdezd meliyk (a munkahelyi gépről nem érem el a kalóz oldalakat)
lg tv42LW4500
ASRock A75M-ITX
2x2GB DDR3 1600 cl7
A6-3500
60gb ssd
win7 hp 64bit
1.4a HDMI kábelkonfiggal néztem.
Ati Catalyst 11.3 whql + 11.3 AMD codecs volt fent. Minden beállítás a catalyst-ben kikapcsolva a videó részen, kivéve pipa a "folymatos videólejátszás" vagy miben. Directx legújabb(web install) +
FFDShow MPEG-4 Video Decoder. Ennyi.Az 30-50Gb körüli gyári Blu-Ray Iso-k mentek gond nélkül.
Mkv-s fullSBS-t pedig a Media Player HC vitte, valami safaris marhaság volt.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz Tomix24 #13121 üzenetére
FullHD3D képessége maximális - A6-3500-on is simán ment minden. Ha esetleg akitől kérdeznél nem rendelkezik 3D cuccossal.
Valami nem kerek itt nekem, valsz. nem egy dologról beszélünk.
Nekem a FullHD3DSBS-sel van gondom. Azaz 3840x1080-as felbontású filmekkel. Egyedül a PowerDVD-t találtam és működik, ami képes frame-packed HDMI1.4-es formátumot előállítani, de ezzel szaggat a lejátszás. Egyes filmek nézhetőek pl. Resident Evil, de pl. az IMAX Under the sea megakad akár percekre....
Konfigom:
Asrock A75M
A6-3500
2x2GB-1600 Kingstone LoVo
WD 2T green Sata3Már húztam a procit is, 2400MHz-ig...
Ha neked nincsenek a fenti formátumokkal problémáid, légyszi részletezd milyen beállításaid v. konfigod van, másnem magánban, bár a HTPC szoftver konfigja esetleg belefér még ebbe a topikba is.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
pandor
tag
@zsigus, @Pista0001: kösz a kiigazítást, ezek szerint az alaplap+cpu+venti egyben Brazos megoldások nem kifejezetten csendesek, a linkelt passzív hűtéses megoldás gondolom zajnélküli, viszont egyel magasabb árkategória az egész történet így
A Gigabyte T5140 megoldásod viszont tetszikHa az AsRock A75M-ITX alaplap / AMD A6-3500 proci páros mellett döntök, ott az Arctic Alpine 64 GT hűtő megfelelően csendes működést biztosít?
Ehhez tudnátok még javasolni egy bevált barkácsmentes házat?
Köszönöm a felvilágosítást
-
Peak
addikt
1.5GHz-es E350 Brazos is röhögve, 10% CPU terhelésen viszi a BD50 állományokat is.
A teljes fogyasztás full terhelésen sincs több,mint 60W, tehát a paneltáp tökéletes hozzá.
Lehet rendelni itthon is full passziv hűtéses Asus Brazos lapot is, akkor 0 hangja lesz a komplett rendszernek. Én is ezt akartam épiteni, aztán kicsit emeltem az igényeken.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
TCr
veterán
A vinyó egyelőre a Popcorn-ból kerülne ki.
Miért kell BD50 alá adnom?
A teljesítmény (hiánya) miatt, vagy a vinyó mérete miatt?Ha előbbi, akkor mit bír el max. a Brazos?
BD25?
16-18 GB-os MKV-k?Ezt a paneltápot nem vágom.
Ezt bele lehet rendesen építeni az ilyen kicsi házakba?
Vagy barkácsolni kell?A hűtés hogy nézne ki?
Full passzív?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Eddig read-only módban voltam, de eléggé el vagyok veszve.
Eljátszadoztam a gondolattal, hogy eladom a Popcorn A210-emet és építenék egy HTPC-t.
Lényeges dolgok:
- rendes oprendszer (Ubuntu mondjuk, vagy Win7) futna rajta a net és a torrent miatt
- FullHD tartalom (akár BD50-ig)
- HDMI kimenet a tv-be
- Toslink vagy koax hangkimenet az erősítőbe
- halk / szinte hangtalan működés
- Logitech Harmony kompatibilitás45-50 ezer Ft-ból ki lehet hozni ilyet?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Pista0001
addikt
Reméltem hogy jobban átmegy a kacsintás, lehet hogy a piros szemű szarvacskás szmájli jobb lett volna
A lényeg hogy barkács nélkül semmilyen procihűtőt nem tudsz rátenni ezekre az alaplapokra, mert nem szokványos procifoglalatot használnak, hanem a processzor rá van forrasztva az alaplapra. Az ezeken használt hűtők a sima chipset hűtőkkel kompatibilisek (meg esetleg néhány univerzális VGA hűtővel).
-
zsigus
őstag
"Arctic Alpine 64 GT hűtő"
Az E-350-re nem fogsz tudni semmilyen CPU hűtőt rátenni. Ha nem felel meg az eredeti borda, inkább az alaplapi bordák között nézegess megfelelőt (chipset hűtő).
Ha az E-350-et választod akkor készülj fel komoly ventihangra, mert ezeken általában olyan 6000 körül forgó 4cm-es venti van (nekem is az volt gyárilag). Vagy vegyél passzív hűtésű lapot, pl. ezt: MiniITX, vagy ezt: MicroATX háztól függően.
Háznak esetleg egy Gigabyte T5140 szóba jöhet ha tetszik. Nekem is az van, és alapjában véve meg vagyok elégedve vele, de csak az E-350-hez jó, mert a tápja csak 60 W-os. Nekem a ház adottságai miatt szerencsére egy 12cm-es ventit is sikerült betenni a gyári helyére, és így nagyon halk lett a gép (még jobb ventivel még halkabb lenne).
[ Szerkesztve ]
-
pandor
tag
Köszönöm a tanácsokat, kezd tisztulni a kép
Két opció körvonalazódik:
1. összerakom az alábbi erősebb konfigot és betölti a jelenleg öregecske alap otthoni gép funkciót (ált. felhasználás) + a médialejátszó funkciót is
- AsRock A75M-ITX alaplap / AMD A6-3500 proci
- 2x2GB ADATA DDR3-1333 ram / Kingston SSDNow V+200 60GB háttértár
- LCPower 1340MI ház helyett??? / Arctic Alpine 64 GT hűtő@Osibaa: írod, hogy az LCPower ház nem ajánlott (egyébként a Chip megoldásban is barkácsolnak - kivágják a felső borítást a hűtő felett a szellőzés miatt)
Tudnátok ajánlani másik házat, akár picit nagyobbat, ahol korrektül meg van oldva a fenti konfiggal a hűtés és nem kell "fűrészelni/átalakítani"?
2. csak a médialejátszó funkciót tartom szem előtt
- valamelyik MSI E350IS vagy Gigabyte E350N-USB3 vagy ASRock E350M1/USB3 alaplap
- ezeken van alapból hűtő is ha jól értem
- Arctic Alpine 64 GT hűtő ha valóban szükség van rá => @Pista0001
- 1GB ADATA DDR3-1333 ram / Kingston S50 16GB háttértár vagy kisebb SSD/Pendrive
- LCPower 1340MI ház helyett???XBMCbuntu vagy OpenELEC rendszerekkel nem lesz probléma
És a lényeg: mindkét esetben egy zajmentes-közeli működést el lehet érni, azaz akár folyamatosan is mehet, nem fog feltűnni/zavarni?
-
Vladi
nagyúr
válasz #21719808 #13151 üzenetére
Intel GMA 3150 van benne, 3 dolgot kell megnézni: 1. a chip maga tud -e gyorsítani, 2 van -e ehhez linuxos támogatás, 3 meg tudod -e triviálisan csinálni
Brazossal ugyan ez a helyzet.
(#13152) pandor:
Az asust gondold át, mert szoftveresen elég harmatos., de amúgy visz mindent.
Nézd meg az én gépem, a 4 giga az pazarlás.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
zsigus
őstag
válasz Osibaa #13158 üzenetére
"Az OpenELEC is jó (ha LAN-nal csatlakozol és nem WLAN-nal)"
Olyan Wi-Fi stick-et kell venni amit támogat. Nekem egy TP-Link TL-WN727N van, és a kezdetek óta minden rendben van vele OpenELEC alatt. Bár a kábel is ott van mellette (most már), mert filmek másolásához/hálózati lejátszáshoz nem árt a kábel (szóval lényegében felesleges a stick, de nem kell máshová ezért a HTPC-n maradt).
[ Szerkesztve ]
-
Osibaa
senior tag
válasz pandor #13152 üzenetére
HTPC-nek elég a Brazos konfig, erre találták ki. Ha csak filmet néznél róla, zenét hallgatnál, képeket nézegetnél, akkor a Llano erejét nem használd ki.
Az LC-Power 1340-es házat viszont nem ajánlom: a minősége sem túl jó, de a legnagyobb baja, hogy teljesen zárt, ebben a Brazos is nagyon bemelegedne, a Llano pedig tuti megfőne.
Még annyi, hogy az XP + XBMC nem nagy barátok, mert XP alatt nem működik a videók hardveres gyorsítása, szoftveresen pedig a Brazos nem bírja az 1080p-s filmeket. Ha Windowsban gondolkodsz, akkor a Win7 ThinPC-t javaslom. Az OpenELEC is jó (ha LAN-nal csatlakozol és nem WLAN-nal), ez tényleg elmegy 1 GB-os pendrive-ról és 1 GB RAM-mal.
-
pandor
tag
Tovább olvasva a Chip cikket, itt egy gyengébb, de lejátszónak tökéletesen alkalmas (Brazos) konfig:
MSI E350IS vagy Gigabyte E350N-USB3 vagy ASRock E350M1/USB3 alaplap
Arctic Alpine 64 GT hűtő
2GB ADATA DDR3-1333 ram
Kingston S50 16GB háttértár
LCPower 1340MI házEz elvileg 40-50e körül kijön.
Vélemény/javaslat erről vagy az előző konfigról?
-
pandor
tag
Sziasztok
A napokban tervezek beszerezni egy x264 képes lejátszót, az Asus O!Play HDP-R1 jelenleg a befutó, de közben foglalkoztat egy HTPC összerakása is.
A májusi Chipben van az alábbi konfig br.80e Ft-ért:
AsRock A75M-ITX alaplap
AMD A6-3500 proci
Arctic Alpine 64 GT hűtő
2x2GB ADATA DDR3-1333 ram
Kingston SSDNow V+200 60GB háttértár
LCPower 1340MI házÉrdekelne a véleményetek, ez így kerek, vagy változtatnátok rajta valamit?
Esetleg kevesebb (2GB?) RAMmal és háttértárral karcsúsítható még a végösszeg?
XP+XMBC vagy XMBCbuntu futna rajta.Van valakinek más atombiztos konfigajánlata br.80e alatt?
Köszönöm a segítséget
-
törölt tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata ezzel? konkrétan az érdekelne, hogy 1080p-s mkv-kat képes-e akadozás nélkül lejátszani? Debianra telepített XBMC alatt menne (azért Debian, mert torrentkliens meg házi LAMP is, meg mindenféle egyben), nem szeretnék platformot váltani, játszani, netezni nem akarok rajta.
Vagy valami Brazos? 20k - 25k körül szánnék rá, talán még egy olyan beleférne, de a linuxos XBMC mintha nem teljesen menne brazossal. Vagy az eden megy? És forrásból fordítva, debian alatt? (meg mintha a brazosos cuccok kicsit drágábbak is lennének)
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
zsozso1
tag
válasz zsigus #13148 üzenetére
Köszönöm a választ én is driverre gyanakodtam bár ha vissza emlékszem sosem volt tökéletes a hang kezelésem. MPC-HC használok madvr renderer társaságában és erősen elgondolkodtam egy geforce kártya beszerzésén, valahol talán azt olvastam hogy azokkal jobban teljesít. Esetleg erről valami tapasztalat?
-
zsigus
őstag
válasz zsozso1 #13147 üzenetére
Nekem is volt ilyen, amikor azt hiszem a 12.4-es driver-re frissítettem. Bár nekem egyáltalán nem volt hang, és a vezérlőpulton is folyamatosan azt volt, hogy az AMD HDMI output-ra nincs csatlakoztatva semmi.
Visszamentem a 12.2-re (februári), azóta ismét minden rendben (előtte persze volt egy uninstall).
[ Szerkesztve ]
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Adott egy HTPC egy régebbi XFX 9300 lappal és egy ATI 6450 kártyával ami HDMI kapcsolódik a mozi rendszerhez. A hanggal vannak problémáim van mikor teljesen néma a cucc és a win hang beállításoknál azt látom hogy ATI HDMI nincs csatlakozva. Persze kép az van csak hang nincs. Ilyenkor ha újra indítom akkor helyre áll de nem mindig és van mikor menet közben történik, az egyik percben jó a másikban már nem csatlakozik. Találkozott már valaki ilyennel? Talán kártya gond, vagy driver ? Lehet jobban járnék egy nvidia kártyával? -
veterán
válasz Tomix24 #13142 üzenetére
Mi az az alul konvertált?
A Raspberry Pi tud 1080p-t, de nem az mplayerrel, xbmc-vel. A neten van erről egy csomó infó. Persze kérdés, hogy milyen 1080p-t, mert ugye itt erősen támaszkodni kell a GPU-ra, ami meg gondolom, nem mindent eszik meg (például DXVA-t figyelembe sem vevő filmekre gondolok). H.264-et biztosan tud.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Ha csak médialejátszásra szeretnéd használni, akkor lehet, hogy működne.
Az OpenELEC-nek van is erre a platformra szánt változata, de a helyedben megnéznék azért egy-két tesztet (ha lesz/van ilyen), mert a memóriamennyiség eléggé szűkös, még ennek a rendszernek is.
A YT-on vannak videók is róla, elméletileg a FullHD-s filmeket is viszi (elméletileg!)...
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz szabi__memo #13141 üzenetére
Az alul konvertált HD filmekre gondolsz? Egy jó nagy mázlival maximum. A HD filmek elég nagy kategória.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes HTPC -nek Raspberry Pi -t (2 -es verzió) vagy Android PC -t (APC8750 / MK802) venni? Mert árban is és teljesítményben is jónak tűnnek, kisméretűek, kifogyasztásúak, de sajna nem értek különösebben a témához. -
zsigus
őstag
válasz tendetiti #13135 üzenetére
Minden frekvenciánál (24/50/60 Hz) be kell kalibrálni a képet. Az XBMC-ben beállítod a 23,98 Hz-et a rendszerbeállításokban (ahol a felbontást is be lehet lőni), bekalibrálod, aztán jöhet a többi ugyanígy...
A kalibrálást itt találod: Beállítások -> Rendszer ->Képkimenet -> Képernyő kalibrálása
[ Szerkesztve ]
-
tendetiti
tag
válasz tendetiti #13128 üzenetére
Úgy sikerült, hogy nem az Nvidia controllpanelen, hanem a win képernyőfelbontásnál állítottam 24 Hz-re. Azt mondja meg nekem valaki, hogy ha 1920 x 1080 felbontást állítom be miért lóg túl a kép a tv képernyőjén? Illetve van-e más megoldás az asztal összehúzásán kívül erre?
-
Peak
addikt
0,95V-on találtam még stabilnak a cuccot.
Igy a műszer 10W és 50W között mutat fogyasztási értékeket, de átlagosan 33W a fogyasztás desktopon.
XBMC BluRay lejátszás 43W.
Full terhelés Intel Burn Test + Furmark 1.10.x együtt 78W.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Otes
tag
így 2 nappal később nem sokat ér a válaszom de akkor is...
Régen kellett szórakozni a symlinkes játékkal, de a 11-es verzió óta már a "advancedsettings.xml" meg tudod adni hol legyen az érintett könyvtár(nekem vinyó sincs a media centerben minden a NAS-on van...), központi mysql stb stb...
Haladjunk a korral
O.
-
kircipeti
senior tag
Melyik a legjobb s-video kimenetes passzív vga kártya? HTPC-be kellene.
-
tendetiti
tag
válasz Tomix24 #13127 üzenetére
Az "a" opció kilőve (Panasonic G30).
A "b" sajna nem ajánl fel 24 Hz-et vagy automatikust. Az előző videokártya felajánlotta a 24 Hz-et működött is, de azon meg csak DVI volt ( igen régi kártya 7300 gt - kb. 2007-es kiadás - nem ment át a hang a tv-re)
Megpróbálom uninstallálni a vga drivert hátha simán a win-ből megy. -
Tomix24
addikt
válasz tendetiti #13126 üzenetére
Hátha a lenti képen lévőhöz pontosan úgy állítottad be otthon is, és a TV sima infó gombját megnyomva nem 24hz-en megy a film, akkor 2 dolog lehet.
a, nem 24p-t tudó TV-t vettél
b, Az Nvidia beállításainal is kell variálni, bár értelemszerű lehet ott ha van 24hz-el kapcsoltatos pipa. -
tendetiti
tag
-
tendetiti
tag
Sziasztok!
Win 7 + XBMC mit, hol kellene beállítsak ahhoz - ha egyáltalán lehet ilyet - hogy a pc automatikusan állítsa a film ferkijéhez (24 Hz - 50 Hz) a hdmi-n kimenő jelet? A vga: Asus EN 210 silent (Nvidia) -
drdr
senior tag
Asrock A75M ITX alapon,
A8 3870K 1600MHz, 1.1V, 100MHz busz
DDR3 800MHz 6-6-6-15, 1,5V
NorthBr 1,1V 238MHz
GPU Core 600MHz
24 fokos szobában 29 fok a CPU Prime95 futtatása mellett (100% CPU) és 1 db BluRay ISO zökkenőmentes lejátszása XBMC-vel.
fogyasztás csak lejátszással 46WHello, érdkelne mennyi a fogyasztása simán csak webezéssel v. tétlenül. Ill.érdekelne FullHD3D lejátszási képessége mondjuk PowerDVD-vel (ha van lehetőséged 3d-re.... )
Köszi.
-
zeix
senior tag
Valahogy meglehet különböztetni az XBMC-ben, hogy a 3D mkv fájlokat nyissa csak meg külső lejátszóval?
-
törölt tag
-
Peak
addikt
válasz #03969024 #13116 üzenetére
Egyelőre a gyári hűtő van rajta, de rendeltem egy Scythe Big Shuriken v2.0 hűtőt hozzá.
Majd valamikor megjön.
Most állitottam meg a tesztet 0,95V-on ment 2,5 órát HyperPI és Prime95 mellett 1600MHz-en.
Most teszem le 0,9V-ra, teszt indul.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
zsigus
őstag
válasz rigo88 #13099 üzenetére
Ha nem az OpenELEC meghajtóján (memóriakártyán) tárolod a képeket akkor szerintem elég a 8 Gigás kártya. De ezt később úgyis meglátod, ránézel néha a fájlkezelőben/rendszerinfóknál, hogy mennyi a szabad hely, és ha látod, hogy gyorsan telik akkor is ráérsz megvenni a nagyobbat.
A rendszerhez és a filmekhez/sorozatok infóihoz bőven elég a 8 giga, de sajnos folyamatosan menti a képeket/borítókat a saját meghajtójára, ezért ha több giga fényképed van, és rendszeresen nézed is őket akkor megtelhet. Nézd meg, hogy mennyi a fényképek összmérete, a filmek és egyéb dolgok miatt pedig adj hozzá kb. 2 gigát, és meglátod, hogy elég lesz e. Egyelőre a rendszernek bőven jó ennyi.
Időközben látom megoldódott, tárgytalan...
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz slashing #13110 üzenetére
Ez az. A link simán a fájrendszer egy másik pontjára mutat.
Az ő esetében:
/home/user/.cache ez a cache könyvtár. Belinkeli ide: /mnt/mntfskötet/egyikönyvtár
és kész. Ezután a rendszer az ntfs partícióra teszi a cuccokat. Azt nem látja az xbmc, hogy á tárhely ténylegesen hol van, ő úgy tudja, hogy a /home könyvtárban. A többit az os kezeli.il sole non sorge più ad Est!
-
rigo88
aktív tag
9 euro volt, 4.50ért én pl meg sem vagyok hajlandó moccanni
itt biztos azért olcsóbb minden, mert szegényebbek az emberek.
a jövő héten riportolok, hogy hogy sikerült az építkezés. biztos lesz még kérdésem.
pl van mindjárt egy, de ez inkább megyjegyzés: ha usb-s külső hdd házba rakom a hdd-t, és rádugom a routerre majd megosztom, akkor az 24/7 jár, és az nem jáó igaz? tehát jobban járok, ha berakom a htpc házba és csak akkor megy amikor használom.
Dirr
-
Peak
addikt
nagyjából belőtem a rendszert végre.
Asrock A75M ITX alapon,
A8 3870K 1600MHz, 1.1V, 100MHz busz
DDR3 800MHz 6-6-6-15, 1,5V
NorthBr 1,1V 238MHz
GPU Core 600MHz
24 fokos szobában 29 fok a CPU Prime95 futtatása mellett (100% CPU) és 1 db BluRay ISO zökkenőmentes lejátszása XBMC-vel.
fogyasztás csak lejátszással 46Wegy 32GB samsung SSDn van a rendszer... jó lassú fos, de a HDDnél gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest