-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
Van hk990 is,az vagányabb htpc-nek
Annak se kell a bele?Canniball: ezt a házat nézted ugye?
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
Ha ez a CM Elite 120 tetszik, akkor szerintem ez jó választás. 13,5k
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz canniball #14890 üzenetére
Persze ezt is használtba szereztem be, pár ezerrel olcsóbban, nem biztos, hogy kiadtam volna érte annyit mint az új ára
Köszi!Várjáá máán
Ed megszólta a volt házadat, hogy ronda Jah igen, mert ő nem tudja, hogy tőled vettem, de a média lejátszós topicban egyből lefikázták
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Ed Parker #14885 üzenetére
Ez a ház egy vagyon... Nézz szét pl. a Silverstone házak között, azok sem olcsók de ennél azért konszolidáltabb áruk van.
cekkk!
Csinos darab.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
jeni
félisten
válasz HeavyToys #14880 üzenetére
és ház?
a távirányítót szerintem lehet pótolni (bár nem hátrány ha az is van hozzá ),helyettesíteni egy rádiós bill+egér párossal.
A Pio LX-55 szerintem az árát tekintve túlzás,annak az árából szerintem kijön egy jobb HTPC-s gép-
Inkább a több célú variálhatóságot többre értékelem egy HTPC személyében.
Az asztali BD játékos hátránya,hogy hamar elavulnak,később korlátozott lesz egyéb új megjelenő multimédia formátum miatt.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
-
jeni
félisten
Pontosan én is töröm a fejem egy HTPC összerakáson,mert a Blu-Ray lejátszómban kicsit csalódtam a 3D-t illetően.
A HTPC többet nyújt nagyobb variálhatósággal,még a médialejátszó sem az igazi.Ha tudsz tuti AMD-s gépet tételesen lebontva listázni ,lehet,hogy rámozdulok arra és megveszem apránként.
-
-
cekkk
veterán
Érdekes ez a melegedési gondod, nekem amikor megy a film szinte nem is pörög a ventim amikor meg csak a win vagy xbmc aktív le is áll. Szóvel lehet ez volt 5-10 évvel ezelőtt de most már nem mondanám feltétlenül igaznak. Az előítéleteket le kell küzdeni és ki kell próbálni
Bár mondom én ezt -
HeavyToys
senior tag
válasz Ed Parker #14868 üzenetére
Milyen ramod van?
Nézd, van M-ATX méretben a drágább verzió, ez az MSI csúcslapja. Ebbe én vennék egy A10 5700-ast.
Olcsóbb verzió, a szintén M-ATX méretben lévő asrock lap.
Én ez utóbbit venném, az A10 5700-as APU-val. Mellé jóféle 1866-os ramot.
Jeni: Nekem egy ITX házban 32 fokos az APU, ha játszok 47-50 fokos. Ha ez meleg, akkor nem tudom mi nem az. HD3000-től az E350-et kivéve mindegyik AMD APU-ban jobb és erősebb a grafikus rész.
Persze tudom, de a +VGA az plusz pénz,+fogyasztás,+hő és semmivel nem vagy előrébb.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz HeavyToys #14861 üzenetére
ezért írtam,hogy ha van keret egy VGA karira akkor az még mehetne oda a házba.
én nem szimpizzem az AMD-s cuccokkal,bennem az a tudat van,hogy igazán melegedős az AMD-s proci amikkel mindig is kijött.Tudom a HD4000-s még jobb is de ott ha nem tévedek akkor van szerepe ha nem használok direkt VGA karit.
AMD-s vonalon nem ismerem és nem tudom melyik az a AMD proci aminek a saját videós része erősebb az az integrált videó részénél az Intel HD300-nél? -
Ed Parker
nagyúr
Atx is belemegy a házba,az ár nincs meghatározva,jo gépet akarok,ami gyors,játszani nem akarok rajta,így nyilván azok az extrák itt nem lényegesek.
De felesleges gondolom egy brutál gépet összerakni,ha majd használat közben a proci 3-4% körül mozog
A ház,táp,ram,ssd már megvan.
Csak lap es procit keresek
-
törölt tag
-
Gabesz26
senior tag
válasz HeavyToys #14851 üzenetére
Ebbe a házba épített már valaki innen a fórumról konfigot? Tapasztalat?
A design nekem 10/10 (főleg a full fekete verzió) , pont ilyet kerestem, és a jelenlegi ~25k-s ára mellett pedig eléggé jó vételnek tűnik. Aztán ahogy jobban utánaolvastam, és megnéztem a ház összetevőit (sirtec belsős táp, Imon VDF + távirányító, beépített slim dvd) mégjobban megerősített, h ő kell nekem .
Amibe egyedül bele lehetne kötni az DVD meghajtó, ami ráadásul sajna IDE-s. Helyette lehetne mondjuk egy sata-s blu-ray, de ennyiért asszem ez elnézhető.Olvastam róla egy PH-s tesztet ami alapján már meg is venném, de előtte még azért megkérdezlek titeket, hátha van valakinek tapasztalata vele.
(Kimondottan média célra építeném a htpc-t valószínű a leggyengébb Trinity köré. Ahogy néztem proci hűtőből is találnék rá olyat ami megfelelően alacsony kialakítású) -
canniball
nagyúr
"...eredetileg ITX-es lapot linkelt be..."
Mondtam én hogy lemaradtam..."Nyilván ha nem feltétel az ITX, akkor árban és választékban is jobban állunk."
Ezért kérdeztem.
Akkor kérdezzük meg tőle:Ed Parker!
Csak mITX lehet?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
HeavyToys
senior tag
HTPC-nek a HD3000 nem a legjobb választás. Még ha az Ivy Bridge-es lenne talán, de a Sandy itt nagyon kevés. Egy ilyen gépnek pedig a 450W nevetségesen sok. Nekem a 3820-as Llano-m, 80-90Watt között mozog max, 2 hdd-vel és SSD-vel, játékok alatt. Idle 20-25 Watt között mozog. Inkább 25 amúgy, szerintem csak a C6-state miatt ugrik le 20-ra. Szóval a 450 totál fölösleges. Ha lenne jó minőségű, halk és hatékony 250W-os táp, az lenne az igazi.
canniball: nem, csak mivel eredetileg ITX-es lapot linkelt be, ezért gondoltam ezt a vonalat "erőltetni". Nyilván ha nem feltétel az ITX, akkor árban és választékban is jobban állunk.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz HeavyToys #14855 üzenetére
De minek maradtok Llano vonalon? Persze most olcsóbb stb, de ha véletlen FM2-t akarna venni vagy majd a jövőre érkező új procit akkor alaplapot is kellene cserélni.
Szerintem érdemes már inkább a trinityt venni.Szerk:
Majd nem vesz asus lapot drágán és akkor ki jön az iscanniball
Onnan, hogy akkor nem azt az alaplapot használnád
Kilogikáztam
Én tudom, és azért szóltam közbe[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Ed Parker #14850 üzenetére
inkább ezt a lapot vedd és egy i3-s procit hozzá
a csupasz memória az 2x4GB 1333Mhz,illetve Corsair 8GB KIT fémtokban 1600mHza tápot nem ismerem,hogy ilyen ITX házba milyen is való,mert itt már méret függő a dolog,de 450W alatt semmikép se vennék.
A HDD és az SSD itt már kevésbé oszt szoroz. Kétségtelen a zaj és a melegedés miatt az SSD lenne jó.
Ha van még keret akkor egy jó VGA kari is mehetne bele.Még annyit,hogy egy Blu-Ray olvasó DVD írót is érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Nekem ennek a kisöccse dolgozik a HTPC-ben és még sosem jutott eszembe kihajítani az ablakot.
-
HeavyToys
senior tag
válasz Ed Parker #14846 üzenetére
Na most fogyasztásban mindenképpen. Sztereó 3D tartalmakkal, tömörítetlen blu-ray fájlból esetleg lehetnek gondok. 1.3 HDMI-miatt.
Egyébként ennyi pénzből kijön egy FM2-es ITX-es Asrock lap (23K.) és egy A4 5300-as Trinity APU. Ez sokkal erősebb. Vagy ha régebbi platform, akkor 22K-ért FM1 ITX Asrock vagy Gigabyte, ez tetszőleges. Hozzá apróról 19k-ért egy A8-3820(4mag, FM1-ben a legbikább GPU,65W TDP).
Csak ez többet fogyaszt, de mindenképpen több mindenre is használható.
-
HeavyToys
senior tag
válasz Ed Parker #14842 üzenetére
ITX méretben Asrock és Gigabyte van értelmes választási lehetőségként. Így a kettő használata alapján, mivel én nem tuningolom, nekem az Asrock jobban bejött (normálisan megoldott a venti szabályzás, nem problémás Etron chippel szerelt az USB 3.0-ás csati, sokkal gyorsabban bootol.) Viszont a Giga masszívabb, fizikailag is erősebb, és tuningra is használható.
Ez az FM1-re vonatkozik. FM2-ből egyenlőre csak Asrock van ilyen méretben.
-
Ed Parker
nagyúr
Htpc-hez keresnék alaplapot A6 vagy A8-as procihoz.
Tudnátok segíteni milyet válasszak?
Árban ugy max 40-ig mennék el.
Ámi lényeg hogy legyen 1.4 hdmi, 7.1-es hang.
Játékra nem használnám. -
drdr
senior tag
válasz HeavyToys #14837 üzenetére
Nekem van Be Quiet 300W SFX tápon. Gyakorlatilag mindig hallható a ventije. Előtte egy 430W-os HKC-nek semmi hangja nem volt 12 cm-es ventivel. Csak abban meg az elektronika ciripelt...
Szóval ha sfx kell, lehet egy olcsóbb FSP-t kellene megpróbálni???, de mintha korábban más is írta volna, hogy Be Quiet nem teljesen "quiet"...[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
HeavyToys
senior tag
válasz Trollerer #14835 üzenetére
AsROCK FM2 A75ITX -23K.
AMD A8 5500(65W TDP) - 26k. vagy (A10 5700-32k)
Scythe Big Shuriken 2 Cooler -10k. vagy kicsit olcsóbban a CM Gemini II M4 8k-ért.
Cooler Master Elite 120 ház - 14k.
Be quiet System Power 300W S6 - 10k.
Samsung 64Gb 830 SSD - 15k
Corsair Venegance 1866 LP 2x4GB - 13k
MCE Távirányító -5 k.Összesen: 116 vagy 122. Mind kettő bőségesen elegendő az általad leírt célokra. Viszonylag halk is a konfiguráció és játékot is megenged.
[ Szerkesztve ]
-
-
Trollerer
csendes tag
Sziasztok, nagyon kezdő mazsolaként kérném a segítségeteket egy ideális HTPC konfig összeállításában. Eddig 3 médialejátszót próbáltam ki, és kritikán aluliak voltak, ezért gondoltam, hogy PC-t rakok a TV alá idén karácsonykor.
Viszont a hardweres tudásom erősen szólva is korlátozott (ki a fene gondolta volna, hogy a DDR után a 3-as nem a gigát jelöli...), így elvesztem a sok Trinity, Llano, ATX kifejezés közt a fórumokat böngészve.Van egy elképzelésem, és ha időtök engedi, szívesen venném, ha megosztanátok az általatok használt, javasolt konfigot, illetve azokat a csapdákat, amik nektek szembetűnnek az alábbi listát böngészve:
Amit szeretnék tőle:
-Zajszint: Halk (nem kell extrém halk, csak tolerálható zajszint)
-Fogyasztás: Mindegy
-Csatlakozók: Hdmi és 4 Usb legalább
-HDD: Nem kell nagy, hálózatról jönne az "input"
-Távirányító: Szuper lenne
-Hang: Digitális kimenet
-Playback: Nem baj, ha az 1080p-vel is megbirkózik.
-Ár: 110-120e-ből szeretném kihozni maxA médiacenter funkción kívül böngészésre használnám még, de ha esetleg a Warcraft 3-at is elbírja, akkor nem fogom visszavinni
Van valami, amire szerintetek nem gondoltam? Illetve milyen vasat javasolnátok?
Előre is köszönöm a segítséget.
Valamiért ide is beregeltem...
-
Kowa
tag
XBMC tudja a 3 D BD iso lejátszását?
-
agent11
tag
Sziasztok!
Nemrég raktam össze az új HTPC (A10-5800K, 8GB RAM, 2db 5400-as HDD, 1db ODD és egy USB-s VFD kijelző) konfigomat. Elgondolkodtam egy paneltápon, mert elég sokat megy a gép, így a fogyasztás nem lenne elhanyagolható! A hozzáértőket kérdezném, hogy mekkora teljesítményű paneltáp kellene minimum ehhez a konfighoz? Jelenleg egy 400W-os Enermax táp hajtja az egészet.
-
NTX
tag
Lehet a ccc-n is, de ott csak az alap felbontások vannak.
Mivel htpcről van sző nem is az a lényeg, hogy hol lehet kiválasztani, hanem az, hogy az auto refresh rate beállítás esetében, a program válassza ki, hogy 23/24/50/60 a frekvencia.
Viszont ha nincs benne alapból a frekvencia, még manuálisan sem lehet beállítani, akkor a program sem tudja automatán kiválasztani. -
-
NTX
tag
Ha megnézed az optoma nagyobb projektorainak használatiját, mindenhol csak 24hz, vagy 24pt ír, viszont amint írtam, media playeren fixen 23.976-ot vagy automatát kiválasztva is ment a lejátszás rendben. Htpc esetében a hdmin kersztül lekéri az edid információkat és csak azt jeleníti meg.
Ezt az amd esetében a hd hozzáadással lehet felülírni, de csak 24hz lesz belőle, inetel esetén még ezt sem tudtam hozzáadni. Erre keresek valamilyen megoldást amd llano vagy intel hd esetében. -
NTX
tag
Ez a gond, hogy csak a 24hz jelenik meg a projektornál amd esetében, a 23hz csak a tvnél, a projektornál nem. Hogyan lehetne elérni, hogy a 23hz is kiválasztható legyen, ne csak a 24? Intel HD esetében pedig még azt sem tudtam elérni, hogy a 24 megjelenjen, ott 25 a legalacsonyabb. Intelnél, hogyan lehet rákényszeríteni a 23 vagy 24 hzra? Az egyedi beállítást nem engedi hozzáadni.
-
NTX
tag
Optoma HD80 projektoromnak nem megfelelőek az EDID információi ezért htpc esetén nagyon nehézkes a 24p megjelenités. Amd esetében hozzá lehet adni a felbontást, de csak a 24hzt és nem a 23.976hzt. Intel hd4000 esetében erre sincs mód. Ugyanakkor a média lejátszók által kiküldött 23.976hz rendesen megjelenik.
Az Edid override témakörben, amit találtam megoldásokat, azok nem működtek nálam. Tudna javasolni valaki olyan megoldást amivel Llano vagy intel HD alatt meg lehet jeleníteni a nem megfelelő EDID információk ellenére is a 23.976 jelet HTPC esetében is? -
slashing
senior tag
válasz canniball #14813 üzenetére
szerkesztettem az előző hsz-t!!!
Az egyel előtte lévő hozzászólásra meg szerintem azért van differencia mert lehet nem fix idő van kódolva hanem százalék így egy hosszabb filmnél nagyobbat ugrik mint egy rövidebb filmnél.
Engem a vmw tekerés borít ki az xbmc-ben, ugrik egyet szaggat a kép mint a barom és kell neki 5 másodperc mire folyamatosan elkezdi játszani, ha mondjuk 5x gyorsan léptetne az ember 30 másodpercet akkor úgy szaggat hogy alig akar helyreállni utána a kép.
-
slashing
senior tag
válasz canniball #14808 üzenetére
advanced.xml-el lehet játszani, ott be lehet írni hogy egyes pörgetéseknél hány másodpercet ugorjon.
wiki 3.43 <video> résznélAmúgy meg gombfüggő szerintem mert van külön kvázi léptetés ami pl. a billentyűzeten a jobb-ball rövid ugrás a filmben a fel-le nagyobb ugrás a filmben és kell legyen egy direkt gomb ami kvázi csévéli ami a hagyományos vhs-s pörgetés mikor gyorsítja a képet, de én azt sose használom így nem tudom melyik gombra van beállítva, ugyan így van beállítva a távirányítón is legalább is nálam. A sima pörgetés icon a két háromszög az csévél a középső nagy gombok a távon a jobbra balra le fel meg léptet jobbra balra kicsit fel le nagyot. Remélem érthető volt és segítettem valamennyit.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #11943 üzenetére
A tekeréstől még mindig agybajt kapok. Nem lehet megoldani hogy mielőtt nekiállna ne ugorjon több percet? Vagy csak nálam ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
Ákos1111
tag
Sziasztok!
180ért szeretnék htpc-t
hangtalan
lian li házra gondoltam,max méretek: 30*12 cm,a hossz az mind1
1 terrás vinyó+ssd
előre is köszi
Üdv Ákos -
cekkk
veterán
Hoppá XBMC elkezdte a BD menüt kezelni. igaz isonál nem, és nem is tökéletes de haladás
SEGÍTSÉG! kiáltozok
Ha XBMC-n belül akarok BD filmet lejátszani akkor mért szaggat a film, nagyon lassan játssza le hang nélkül -
sb
veterán
válasz Enszuke #14790 üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam. A HDD-t nem vettem észre, hogy nincs a tiédben. Ott valóban van 5-6W.
A procikat viszont rosszul nézed össze. A tiéd 55W az enyém, mivel kétmagos SB 65W TDP, thát 10W a különbség. Ezért mondtam, hogy 20-25W nem lehet köztük mérve.
De így a HDD-vel már kijön kb.: Linxnél 16-18W a különbség a HDD-vel együtt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest