Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissdani
senior tag
Sikerült a választás ez mellet döntöttem! Reméllem megért ennyit minden garis dobozos! Szerintetek?
-
cekkk
veterán
Közben meg lett az oka, hogy miért nem mentek a rádiók, mert bekapcsoltam a proxy-t

Kikapcsolva tökéletes

-
Salvador20
őstag
válasz
Enszuke
üzenetére
Mondj már egy filmet légyszi, olyan rls-t, ha kell priviben, ami nem megy szerinted rajta, kipróbálnám, mert nem találkoztam még olyannal,ami szaggatott volna.
A melegedéssel nem értek egyet igazából, mert 48 és 65 között mozog az én gépem hőfoka hd filmekkel is (xbmc DXVA bekapcs.)
A procira igaz, amit írtál, de kb böngészésnél tud akadni, ahol nem segít rá a vid kari
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Totheground
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Erre valaki? [link]

Mostanában nem nagyon követem a pc híreket, így egyeltalán nem vagyok képben, hogy milyen gép lenne elég ehhez. Kieg: 3D nem érdekel.
-
NTX
tag
Nem, én csak most próbáltam külső lejátszóval, de úgy látom, hogy nekem se a tmt se a mpc nem jön össze tökletesen.
Xbmcvel maradok a belső lejátszónál.
Tmtvel megpróbálhatod még a win media centert, mymoviesal, de az automata váltás ott sem jön össze, viszont a többi rendben működik. Ez mellett hátránya, hogy van amit nem mindent játszik le, amit az xbmc gond nélkül visz. -
kissdani
senior tag
Tudna nekem valaki ez ügyben segiteni?

-
zsigus
őstag
Ez nagyon jó kérdés. Nem tudom.
Nekem már korábban volt olyan is a HD6850-el (asztali gép), hogy több napig nem volt aktív a HDMI hangkimenet egy új driver miatt. Aztán visszatettem a régit driver-t és újra működött.
Most viszont kép sincs ha egyszerre két képernyőt használok (vagy átkapcsolok a TV-re), pedig a kábel jó, és a pixelformátummal is szórakoztam, semmi eredmény.
Szóval ha megtudod, hogy mi a "gond" szólj nekem is.
Érdekesek az AMD driver-ek. -
-
NTX
tag
Beállítások, Rendszer, képkimenet
Megjelenés típusa legyen a teljes képernyő
Maximál ablak legyen KIkapcsolvaKipróbáltam a playcorefactoryt az TMT5-el, ahogy az xmlben volt, azzal nekem el sem indul, azt írja ki, hogy "külső lejátszó aktív" nyomj okt a lejátszás végén.
Pedig jók a könyvtár beállítások és a tmt önállóan lejátsza a filmet. -
cekkk
veterán
Ezzel egy bajom volt, hogy megált az mkv lejátszása, és nem tette ki teljes képernyőre, már mint körbe oldalt és alul fekete marad a kép, olyan mint amikor az asztal nem teljesen tölti ki a képernyőt. Azt is úgy nyújtottam meg a visionban, mert nem töltötte ki, lehet ez lenne a baj?

-
cekkk
veterán
24p lejátszására ki milyen megoldást javasol? Válaszotokat előre is köszönöm!

Már mint xbmcben mit állítsak be. -
kissdani
senior tag
Sziasztok! Uj vagyok még ebben a témában ezért kérem segitségeteket!
HTPC-t szeretnék összerakni olyan 60-70k-t szánnák rá!
Ezt a lapot néztem ki memóriával szerintetek ez jó választás lenne ennyiért?
Ha esetleg nem mit ajálnátok?
Köszönöm előre is! -
NTX
tag
Elsősorban a bd isoval van gond. Bekapcsolás után az elsőt lejátsza gond nélkül. A másodikat először nem indította el, beleraktam a playiso.batba az unmountolást, így már néha elindítja, de nem mindig. Van, hogy csak fekete képernyő jön be és volt már, hogy lefagyott. Az állomány egyébként jó, az xbmc saját lejátszója, gond nélkül viszi. A másik gond a hangkimenet, szeretném ha mindig az xbmc wasapi kimenete legyen aktív, akkor is ha az mpcon megy a video. Most csak a mpc hangkimenetén szól a hang. A harmadik a távvezérlés, ott az előre tekerés csak az xbmc saját lejátszójával működik, az mpc hc alatt nem.
-
NTX
tag
Köszönöm! Megnéztem állítgattam kicsit, de nem működik 100 százalékosan. NASról játszok le bd, bd iso, mkv, dvd, dvd iso állományokat.
A távvezérlés ipadról menne, ami az xbmcvel műkódik, de ha alatta van a mpc, csak részben, a tekerés nem megy.
A bd, mkvt lejátsza, de az iso vagy lejátsza vagy nem, hiába tettem bele a bat fáljba az unmountot, akkor sem mindig jó. -
cekkk
veterán
-
NTX
tag
Köszönöm! Vegül is más volt a gond, jó az eredeti playercorefactory, nem lett feltéve a lav splitter, csak a haai media splitter. Elvileg avval is mennie kellett volna a bdnek, vagy rosszul tudom? Most majdnem minden jó, de azt, hogy kell beállítani, hogy a hangot az xbmc küldje ki, ne a mpc-hc?
-
cekkk
veterán
Berakok neked egyet, ebben benne van, hogy a BDket is lejátssza, ebből szépen ki tudod szedni, hogy neked mi kell, és átírni a lejátszó nevét a tiedre

Persze az elérési utak változhatnak 32-64 bitnél, és a user name is
<playercorefactory>
<players>
<player name="ISO_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayISO.bat</filename>
<args>"{1}" /fullscreen</args>
<forceontop>false</forceontop>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hidecursor>false</hidecursor>
</player>
<player name="BDMV_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayBDMV.bat</filename>
</player>
<player name="Disc_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Users\Dell\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayDisc.bat</filename>
</player>
<player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="false">
<filename>C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe</filename>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<!-- Bluray ISO -->
<rule filename=".*iso.*" player="ISO_Player"/>
<!-- Bluray BDMV -->
<rule filename=".*bdmv.*" player="BDMV_Player"/>
<!-- Bluray MKV -->
<rule filename=".*mkv.*" player="Universal_Player"/>
<!-- Bluray M2TS -->
<rule filename=".*m2ts.*" player="Universal_Player"/>
<!-- Bluray Disc -->
<rule protocols="bd" player="Disc_Player"/>
</rules>
</playercorefactory> -
NTX
tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni? Az xbmct ha felteszem, lejátszik rendben mindent. Ha a playercorefactory.xmlben beállítom a mpc-hc madvr párost akkor csak az mkvkat, a bd nem indul el. Sem a bd könyvtár, sem a bd iso, többel is próbáltam. Mit kell beállítanim, hogy a bd is menjen?
-
sb
veterán
válasz
Enszuke
üzenetére
Köszi, érdekelne a 6450.
A Llano ellentmondó tesztek alatt csak azt értettem, hogy idle/lejátszás alatt 10W-tal kevesebbet eszik, mint az SB-IB vonal. Ezt több tesztben is kimérték, másokban meg nem, de ott is legrosszabb esetben ugyanannyit evett.
Így a többi valszeg a tápon múlik, tehát ha nálad 18-20W körül jön ki az IB akkor annak sem szabad többnek lennie.
A relatív fogyasztásra azért lehet adni a tesztekben, attól függetlenül hogy az egyik teszben 40-45W körül mérnek pl. idle-t és 50-55W lejátszást, máshol meg (más táppal, konfiggal) ugyanez 60 és 70W.
Paneltáppal meg valszeg az általad leírt 20-30W lenne konzisztensen minden procira. -
sb
veterán
válasz
Enszuke
üzenetére
Tényleg nagyon jó értékek. Gondolom a paneltáp miatt.
Nézegetem a Trinity teszteket is. A gép dilemmámban odáig jutottam, hogy hiába jobb az Intel fogyasztásban SB procival a diszkrét vga miatt nagyon kiegyenlített a dolog:
Max fogyasztásban még a +vga-val is jóval jobb mint a Llano, Trinity, de idle és lejátszásban már nem. Főleg ha eleve tényleg van 10W előnye itt az AMD-nek. (De erről még mindig ellentmondó teszteket látok.)
Árban pedig a +vga miatt egy A8-3820 inkább a G620-G850-nel versenyez, aminél már sokkal nem is lassabb. (20k körüli összeggel számolva)
I3-2100+vga már drágább. (25-30k), itt meg már inkább a Trinity lenne az ellenfél.
I3-3225 pedig magában, de a legdrágább, viszont a legjobb megoldás. Mindhárom fogyasztásra és teljesítményre is egyben.
Csak ez már azért felesleges egy alapvetően HTPC gépbe. -
Atke
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e itt valaki aki használ Asrock A330ION lapban VGA-t?
A gépet alapvetően HTPC-nek építettem,aminek meg is felel, de szeretnék rajta Fifázni (13)
A gép 2gb rammal van, amit cserélnek majd 4re, és win7 64 fut rajta.
- Jelen állapotában szaggat a fifa 12, CPU-t,Ramot néztem, nem mennek 100%-on, a VGA-nak BIOS-ban adtam 512MB ramot. A kérdés az lenne, hogy ha vennék bele egy VGA-t GT210 vagy valami hasonlót, az vajon megoldja ezt a problémát, vagy erre nem lesz alkalmas ez a konfig.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
tendetiti
tag
válasz
Visormail
üzenetére
Maximálisan egyetértek, inkább vegyél egy használt, jól összeválogatott rendszert mint egy ilyen cuccost. Ha egyszer meghallasz egy ALAP házimoziszettet, rá se fogsz nézni az ilyesmire. Más, vettem egy Alpenföhn Panorama CPU hűtőt -> nincs hangja a HTPC-mnek, jó kis cucc.
-
Visormail
addikt
válasz
djxp01
üzenetére
+1 felejtsd el az ilyen cuccokat (4x4m-es szoba?), használtan kell nézni hm erősítőt meg nem bögre hangfalszettet, én is így tettem mint itt sokan mások. Aki nincs tele kidobni való pénzzel annak ez az értelmes út. Ez a logi a gazdagoknak lett kitalálva pc mellé, akiknek van egyébként rendes házimozijuk de a géphez is beraknak játszani egy jó drágát, nem hm-hoz ekkora szobába. Személy szerint mindent az avx-ről szedtem össze, az új ár töredékéért hibátlan állapotban.
-
cekkk
veterán
válasz
djxp01
üzenetére
Hagy írjam már le hallottam már , majd ha hallasz te is jobb rendszereket akkor meglátod a korlátait, az ilyen olcsó dolgok specifikációja meg nem valós.
Az én erősítőm nem 500Wos szerinted akkor ez a kicsi valami?
Ezekre nem szabad adni.
Elmész meghallgatsz sok mindent ami tetszik azt megveszed. Ha neked az ilyen bögre szettek(már bocsánat, de ez az), tetszik akkor azt vedd meg.
Ha Debreceni vagy hétvégén kész a htpc, akkor megtudom mutatni a rendszerem, utána nem biztos, hogy ilyet vennél. De ezekre mindent rá lehet mondani, de csak addig amíg nem hallottál egy alap HM rendszer. Mert az enyém inkább alap. De te tudod, de én erre nem pocsékolnék 20 ezret kábelre. Sajnálom lehet rosszul hangzik, és sértő, hidd el, nem azért írom, de amennyiért ez megtudod venni újonnan használtan sokkal jobb rendszert tudsz össze rakni.
De ha neked ez tetszik vedd.
De látom odaát is ugyan ezt javasolták, hogy HMre felejtsd el

-
-
törölt tag
válasz
djxp01
üzenetére
Nem a szegőt csavarozod, hanem a tartóját. Az a jobbik, amibe becsúsztatod, nem pedig bepattintod a lécet. (google!!!) Kipróbáláson azt értem, hogy szerezz kölcsön vezetékeket, tömört, sodrottat, bármit, aztán teszteld a hangját, s azt vedd meg, ami szimpatikus árban és hangban egyaránt. Nem kell minden hangzatos vacaknak, illetve a sznoboknak bedőlni!
-
djxp01
senior tag
válasz
üzenetére
Azért gondolom esztétikusabbnak, mert nincsenek csavarhelyek. Viszont ahogy most írtad, rádöbbenve eszmélek rá, hogy panellakás, tehát sok helyen ferde a fal....Úgyhogy valószínű, hogy fúrva lesz a szegő...Hátsó hangszórókhoz én se szeretnék drága kábelt.
A kipróbálás alatt azt érted, hogy nincsen-e megtörve?
-
törölt tag
válasz
djxp01
üzenetére
Miért esztétikusabb? Ha nem girbe-gurba a fal, akkor semmi gond, a tartókat nem látod. Ha pedig a fal görbesége miatt akarsz ragasztani, akkor jó eséllyel előbb-utóbb valami engedni fog... A kábeleket pedig próbáld ki, még behúzás előtt, de rábeszélés nélkül állíthatom, hogy a hátsókhoz felesleges a drága vezeték, inkább praktikus legyen!
-
törölt tag
válasz
djxp01
üzenetére
Miért kell azt a szegőt ragasztani? Tedd le rendesen tipli+tartóval, nem olyan nagy macera kifúrni azokat a lyukakat! Első körben nekem inkább a sarkokba helyezett hangdobozok nem tetszenek. Tudom, néhányan majd megköveznek, de házimozihoz nem vennék drága kábelt, nekem 1.5-ös tömör "villanydróttal" van bekötve, igaz, hogy falban, ill. ajtót kerülve a padlóban futnak. Meg kéne nézned, hogy egyáltalán mekkora férne el a szegőben, hiszen a frontokig négy eret is kéne vezetned...
-
djxp01
senior tag
Huh, hát igen, sejtettem, hogy nem úszom meg olcsón
(jó persze, aki normális rendszert akar, az fizessen...)Igazából 2 szobába lenne majdnem ugyanannyi kábel betéve a szegőkbe. Kb. összesen 50 méter vezeték kellene. A keret kb. 20.000 Ft lenne, tehát kb. 400 Ft / méter árra lenne keretem.
-
cekkk
veterán
válasz
djxp01
üzenetére
Most mit értesz nem túl olcsó alatt? 400 ft/méter vagy 20 ezer ft/m méter, nem tudhatom az anyagi keretedet, így nem tudok konkrétat javasolni, nálam most egy Dali szett és egy HK erősítő van Közel 400 ezer forint volt az új áruk(persze használtan vettem őket, így nem került nekem ennyibe
), én ehhez frontokhoz 1100 forintosat használok, hátra meg kg 600. Persze lehetne sokkal jobbat is, a kérdés az, hogy neked mi éri meg, milyen rendszert akarsz a későbbiekben. Hova akarsz fejlődni. Így nem lehet javasolni semmit. 
http://www.kacsa-audio.hu/, Kábelt innen vegyél.

-
djxp01
senior tag
Teljesen kezdő lennék a HTPC témában, lehet nem 100% idevág a kérdés, de most tesszük le a laminált padló szegőjét, és 2 eres hangszórókábeleket tennék le a majdani HTPC-től elindulva a szoba 4 sarkába a szegőbe rejtve.
A hangrendszer még nem tisztázódott, hogy mi lesz, de úgy néz ki egyelőre hogy Z-5500 vagy valami hasonló Logitech cuccos lenne.
DE ha esetleg mégsem Logitech, hanem valami komolyabb erősítős rendszert szeretnék, akkor melyik lenne az a kábelvastagság, kábelfajta, ami mind a két megoldáshoz megfelelő lenne?
Annyira nem vagyok extrém hangmániás, hogy különbségeket keressek a kábel által befolyásolt hangzásban. Tehát annyira nem fontos a minőség (jó persze ne legyen gagyi se). Ezeket nézegettem például: [link] >> 2 x 0.75 vagy 2 x 0.5mm esetleg?
Köszönöm előre is!

Ja, és a távolságok miatt mellékelnék egy képet:
-
Vladi
nagyúr
válasz
dabadab
üzenetére
Hol nézted?
Itt azt írják: H.264 extension used on 3D Blu-ray discs
Ez nem azt jelenti, hogy a h264-es kódolású 3d-t már lejátssza?Ez filozófiai kérdés inkább, de csak én mászok a falra ezektől? 3d-s film... most komolyan... úgy kell mint egy falat kenyér. Most akkor adjam el a tv-met, vegyek drágán egy újat, hogy nézzek 8 filmet 3d-ben? Kicsit túlzás ez azért mostmár...

-
Visormail
addikt
Jajj de kár hogy nincs scrapere az amazonnak, megint több koncertbe futottam amit nem talál se imdb se tmdb, azamozon persze mindent meg lehet találni.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ha jó ára lenne kellene egy ilyen

-
szabi__memo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tesla topik
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)