- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Android dual SIM okostelefonok
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - Gép a képben
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #13298 üzenetére
El van mentve az nfo-ban a csoport? Mert ha csak letöltötted az infókat a HTPC-n (ezáltal bekerült a HTPC adatbázisába) port.hu-val, és nem exportáltál akkor a másik PC adatbázisában nincs benne az infók között a csoport.
Vagy töltsd le újra a film infókat, vagy szerkeszd az nfo-kat, és írd bele így a kollekció nevét (majd töltsd vissza):
<movie>
<title>Hellboy - Uncut Extended</title>
<set>Hellboy Collection</set> <<<--- EZT A SORT
<sorttitle>Hellboy 1</sorttitle>
</movie> -
zsigus
őstag
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van egy htpc-m brazos lappal+openelec. Nekem tökéletes mivel csak filmnézésre használom másra nem. A lényeg, hogy az asztali gépemen win7 alatt is fenn van az XBMC. Mind a 2 gép ugyanazokat a könyvtárakat használja a filmekhez (mivel egyenlőre az asztali egyik winchestere van megosztva). A lényeg, hogy a htpc-n gyűjteménybe sorolja az azonos filmeket( Arthur 1-2-3, narnia stb.) ugyanezt viszont nem teszi meg az asztalin. Nem találtam erre vonatkozóan semmi beállítást mi lehet a gond? Miért nem sorolja az asztalin is gyűjteménybe? Ha tudjátok a választ akkor segítsetek.
Előre is köszönöm.
-
zsigus
őstag
válasz
Visormail #13287 üzenetére
Ha nem olvassa ki csak a címet, az azért van mert valószínűleg az a program elrontja a kódolást amelyikkel csináltad (az első sor nincs megfelelően lezárva, és nem tud továbblépni a program, mert onnantól kezdve nem tudja értelmezni az adatokat).
Használj gedit-et, azzal sohasem volt problémám sem xml-nél sem nfo-nál.
Az exportálást illetően pedig kétféle export létezik, van az "Egy fájl" amit te csináltál, amikor egy mappába tesz mindent (xml, borítók, fanartok stb.), és van a "Külön-külön" ami a filmek mellé ment el egy-egy nfo-t és a képeket (ha ezt szeretnéd használni akkor átláthatóbb ha külön-külön mappában tárolod a filmeket).
-
Visormail
addikt
válasz
zsigus #13286 üzenetére
Betöltöttem az nfo-t de csak a címet olvasta ki belőle, az adatokat nem. Médiatárban volt kézzel hozzáadva mert nincs fent az imdb-n csak másik részek, mindegy most töröltem és hozzáadtam újra az imdb-s Playing for Change: Peace Through Music (2008)-ot választva, magától így is csak annyit ír hogy dvd, ugyanúgy mintha az nfo-ból olvastatom ki.
Exportálni szoktam időnként, de az nem nfo-t csinál hanem egy mappát, azon belül a videodb.xml-re gondoltál, inkább oda szerkesszem be? Vagy hogy abból másoljam ki a rá vonatkozó részt és az adatokkal kibővítve rakjam a film mappájába?
Simán az nfo-ból betallózva nem értem akkor miért nem látja. -
zsigus
őstag
válasz
Visormail #13285 üzenetére
Be is kell tölteni az .nfo-t. Ha benne van a médiatárban akkor menj rá a filmre, i (infó) gomb és Frissítés (majd a felugró ablakban= nem).
Ha nincs benne a médiatárban akkor pedig a Fájlok részen kell kikeresni, majd szintén nyomni egy i (infó) gombot, és elvileg az .nfo-t tölti majd be.
De a legjobb az lenne, ha letöltenéd a film információit (port.hu, imdb stb.), majd Beállítások -> Videó -> Médiatár exportálása, így csinál egy nfo-t amiben minden adat benne van (borítók/fanartok linkje, rendező, szereplők stb.), és azt szerkeszted, és az első megoldásban említett Frissítéssel betöltöd a szerkesztett nfo-t.
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #13284 üzenetére
Egy dvd van aminél nem írja be magától valamiért. Annak csináltam egy nfo-t az iso-val megegyező néven de így se akarja:
Playing For Change.iso
Playing For Change.nfo<movie>
<title>Playing For Change</title>
<video>
<codec>mpeg2</codec>
<aspect>16:9</aspect>
<width>720</width>
<height>480</height>
</video>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>eng</language>
<channels>2</channels>
</audio>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>eng</language>
<channels>6</channels>
</audio>
<audio>
<codec>dts</codec>
<language>eng</language>
<channels>5</channels>
</audio>
</movie>Mi kellhet még neki?
-
-
zsigus
őstag
válasz
BLiNk3r #13282 üzenetére
Böngésző, játékok, több hardver kezelése (főleg TV tunnereknél fontos) stb. Dedikált lejátszónak jobb az OE.
Egyébként ki kell mennie a HDMI-n is a hangnak. Nekem a TV-be megy HDMI-n és minden rendben van vele (egyedül a HD hangsávok nem mennek gyárilag, de ha visszaolvasol egy pár hsz.-t arra is van megoldás). A "Hangkimenet" beállításoknál válaszd ki a HDMI-t, majd lent a "Hanglejátszás eszközénél" keresd ki a "hdmi (ALSA)" opciót, úgy mennie kell.
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
zsigus #13281 üzenetére
Köszönöm, már ki is próbáltam
Teljesen rendben van a beta, egyedül azt nem sikerült belőni, hogy HDMI-n átadja az audio jelet az erősítőnek, szóval marad az optikai kábeles összekötés.Pl. egy ilyen problémát Win7 alatt könnyebb megoldani? Vagy hol érezhető a Win-es megoldásnak az előnye?
-
zsigus
őstag
válasz
BLiNk3r #13279 üzenetére
Ha van két legalább 512MB-os pendrive-od akkor egyszerűen kipróbálhatod az OpenELEC-et. Egyik pendrive-ra megcsinálod a telepítőt ezen leírás szerint, a másikra pedig telepíted.
Ha nem annyira ismered a linux-okat akkor érdemes lehúzni az alaplapról a HDD-ket (majd a telepítés után visszadugni), mert máshogy írja ki az elérhető vinyókat és nehogy letörölj valami olyasmit ami kell neked. Csak a két pendrive legyen bedugva (és persze a BIOS-ban be kell állítani azt, hogy a pendrive-ról bootoljon).
Mindenkinek más tetszik, próbáld ki, aztán eldöntheted, hogy tetszik e vagy sem. (a bétával előfordulnak problémák, de alapjában véve használható az is).
-
BLiNk3r
senior tag
Látom itt sokan nyomjátok Win7 + XBMC párosítással. Mi ennek az előnye egy OpenELEC-cel szemben? Mert gondolom utóbb jobb boot időket hoz. Így ha valakinek egy dedikált HTPC-je van, és másra nem használja, akkor érdemes az OpenELEC felé elmozdulni?
-
slashing
senior tag
válasz
Visormail #13273 üzenetére
így(xbmc wiki oldaláról copyzom ide) a <video></video> rész ami téged érdekel meg ugyan ez csak audioval.
<movie>
<title>Who knows</title>
<originaltitle>Who knows for real</originaltitle>
<sorttitle>Who knows 1</sorttitle>
<set>Who knows trilogy</set>
<rating>6.100000</rating>
<year>2008</year>
<top250>0</top250>
<votes>50</votes>
<outline>A look at the role of the Buckeye State in the 2004 Presidential Election.</outline>
<plot>A look at the role of the Buckeye State in the 2004 Presidential Election.</plot>
<tagline></tagline>
<runtime>90</runtime> //runtime in minutes
<thumb>http://ia.ec.imdb.com/media/imdb/01/I/25/65/31/10f.jpg</thumb>
<mpaa>Not available</mpaa>
<playcount>0</playcount>
<watched>false</watched>
<id>tt0432337</id>
<filenameandpath>c:\Dummy_Movie_Files\Movies\...So Goes The Nation.avi</filenameandpath>
<trailer></trailer>
<genre></genre>
<credits></credits>
<fileinfo>
<streamdetails>
<video>
<codec>h264</codec>
<aspect>2.35</aspect>
<width>1920</width>
<height>816</height>
</video>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>eng</language>
<channels>6</channels>
</audio>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>spa</language>
<channels>2</channels>
</audio>
<subtitle>
<language>spa</language>
</subtitle>
</streamdetails>
</fileinfo>
<director>Adam Del Deo</director>
<actor>
<name>Paul Begala</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>George W. Bush</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>Mary Beth Cahill</name>
<role>Herself</role>
</actor>
<actor>
<name>Ed Gillespie</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>John Kerry</name>
<role>Himself</role>
</actor>
</movie> -
slashing
senior tag
válasz
Visormail #13270 üzenetére
ahogy a fordítást néztem ott volt olyan hogy ha a fájl vagy mappa nevében megtalálható a dvd bluray stb címke akkor ahhoz hozzá tudsz majd rendelni egy bizony tokot, ez alapján azt biztos meg tudod csinálni hogy az iso köré csináljon egy sd dvd bluray stb. tokot amiből már látható lesz milyen tartalom van benne. Hogy a hang alapján kirakja-e a dts ikon-t azt szerintem nem fogja tudni... természetesen ezt is meg lehet oldani ha az iso mellett van egy nfo amibe felviszed kézzel hogy milyen hangformátumu a tartalom...
-
slashing
senior tag
Hátha érdekel valakit az új aeon mq4 előzetes, hamarosan kiadja az alapha 1-et. Én már várom mert szerinem a Nox 3.0 nem lett jobb mint az elődje, sőt nálam folyamatosan kifagy valamiért a végleges is meg a git verzió is...
Amúgy a www.transifex.net-en történik a skin fordítása lehet kérni magyar "csoport"
létrehozását és akkor egy közös felületen lefordítani... -
zsigus
őstag
Eddig jó volt úgy is, hogy ha a program fájlok között szerkesztettem az xml-t (ha jól emlékszem, bár már rég foglalkoztam vele, mert megvan a szerkesztett, és át van téve a HTPC-re), de most már ahogy nézem csak akkor működik, ha ide mented a keyboard.xml-t:
C:\Users\### NEVED ###\AppData\Roaming\XBMC\userdata\keymaps
Szerkeszd az xml-t ami a programfájlok között van (az eredeti xml), majd ide mentsd le. Nekem így most működött minden.
-
sb
veterán
válasz
zsigus #13260 üzenetére
Ha már keymapping.
Egész sok mindent beállítottam már, működik is minden, kivéve kettőt:
- Feliratok bekapcsolása (ShowSubtitles)
- Felirat váltása (NextSubtitle)Valahogy ez a kettő nem akar működni. (De talán a next már megy, ha be van kapcsolva kézzel a felirat. Erre már nem emlékszem pontosan.)
Ötletek? -
zsigus
őstag
válasz
zsigus #13262 üzenetére
Bocsi a dupláért, elfelejtettem:
Ez csak a billentyűzetre fog vonatkozni, ha a távirányítóra szeretnéd tenni, akkor a remote.xml-be, vagy ha Harmony-t használsz akkor a joystick.Harmony.xml-be kell beleírni.
Itt egy kép, hogy hová kell beszúrni a billentyűzetnél, mert az sem mindegy, hogy hová írod: [link]
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #13261 üzenetére
Egyébként sem működne olyan jól az alapértelmezett nyelv, mert a filmek nagyon kevés részénél van csak megadva a hangsáv nyelve (pedig tudtommal még avi-nál is meg lehet jelölni a hangsávokat, pl. hun jelzővel).
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #13259 üzenetére
Lehet, hogy én tudom rosszul, de alapértelmezett audio track nyelvet nem lehet beállítani.
Ha a lejátszás közbeni hangbeállításoknál kiváltoztatod a track-et, majd alapértelmezetté teszed a többi filmre is, az akkor is csak arra a filmre lesz alkalmazva. A "mentés a többi filmre is" csak a "komolyabb" beállításokat menti (pl. hangkimenet: HDMI stb.).
Állíts be a hangsávváltásra egy gombot a billentyűzeten/távirányítón, és át tudod váltani egy gombnyomással.
C:\Program Files (x86)\XBMC\system\keymaps -> keyboard.xml-t szerkeszted gedit-el, és beírod, hogy:
<u>AudioNextLanguage </u>
Jelen esetben az U gombbal megy majd a váltás, de azt írsz be amit akarsz (lehetőleg ne olyan gombra rakd amit használsz, pl. X=Stop stb.), itt vannak a gombok nevei.
-
szabi__memo
nagyúr
XBMC 11-ben hol lehet beállitani a Default audio streamet?
Ha a hangoknál beállitom a magyart, majd legalul, hogy minden filmre igaz legyen, az nem hatásos. Legközelebb az adott filmél már jó lesz, de a többinél nem.
Valaki tudja mi a megoldás?
Köszi -
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #13249 üzenetére
Töltsd le a dll-t (ha utána másikat kér akkor azt is, google-be beírod a nevét pl.: jancsi01.dll, és letöltöd valamilyen dll fájlokra szakosodott oldalról), tedd be az elindítandó program mappájába (jelen esetben az XBMC.exe mellé).
De egyébként beletetted az XBMC mappájába, vagy csak simán onnan indítod ahova letöltötted? Másold ki valamilyen biztonságos helyre az eredeti XBMC.exe-t, majd tedd be a helyére ezt.
-
zsigus
őstag
Utána olvastam a dolognak egy kicsit: ellenőrizzétek le, hogy valódi!! teljes képernyős módban van e az XBMC!
Beállítás -> Rendszer -> Megjelenés típusa -> Teljes képernyő #1
Alatta: Maximalizált ablak használata valódi teljes képernyős mód helyett -> Ezt kapcsoljátok ki!
Ha ablak módban van akkor az XBMC és a Win7 nem tud megegyezni a frekvencián (összevesznek), és ezért nem működik rendesen. Remélem segíthettem.
-
slashing
senior tag
ha lesz megoldás rá engem is érdekelne mert dettó ugyan ezt tapasztaltam mikor sogoréknál a samu lcd-n teszteltem az xbmc-t ott szaggatott mint a halál kiléptem win7 24hz-re átállít kmplayer elindít minden oké full hd 3d-s film volt a tesztfilm, csak nem volt időm bajlódni vele így marad ez a megoldás a film megnézésére...
jah amúgy olvastam hogy mindenféle képjavító stb... szart ki kell kapcsolni a tv-n az lehet segít, ilyen eco mód meg társait...
-
Zozzy
aktív tag
válasz
zsigus #13241 üzenetére
Közben kipróbáltam. Ha a Win7-ben állítom 24 Hz-re a frissítést, és nem hagyom, hogy az XBMC hozzányúljon, akkor megintcsak nem szaggat. Természetesen ugyanazzal a filmmel tesztelek, és természetesen 24p-s.
Na mindegy, együtt lehet ezzel élni szerintem. Olyan, mintha azért szaggatna, mert összeveszik a Win7 és az XBMC a frissítési frekvencia beállításán, és ez megfogná a rendszert.
Nekem 24p Smooth Film-nek nevezi (pedig magyarra van állítva) a Pana menüje ezt a beállítást, és valóban csak akkor jelenik meg, ha így kapja a jelet. -
-
Zozzy
aktív tag
válasz
zsigus #13238 üzenetére
Pana, átvált, azonnal kiírja, ahogy elkezdem a lejátszást. Nem személyes érzékenységről van szó, jól láthatóan szaggat.
Ha a videokártya driverében (jobban mondva Win7 monitorbeállításoknál) 60 Hz-et adok meg frissítésnek, és az XBMC-ben kikapcsolom a frekvencia szinkronizálását (azaz marad a 24p-s film 60 Hz-en), akkor vaj sima a lejátszás. A hardvernek bírnia kéne szerintem, egy Brazos, HD6310-zel, DXVA engedélyezve van.
Ezt a "24p True Cinema"-t hol találom a TV-ben? -
zsigus
őstag
válasz
slashing #13237 üzenetére
Köszi majd vetek rá egy pillantást.
Zozzy: Két lehetőség van, vagy a gép nem bírja a HD-s videókat (vagy bírná, csak nincs rendben a hardveres gyorsítás), esetleg a GPU nem tudja a 24p-t.
Vagy - mondjuk úgy, hogy nem túl acélos az a 24 FPS, érzékenyebb vagy rá, és ezért jobban szaggatva látod mint a többség. Ha van a TV-ben valamilyen képkocka-többszöröző megoldás (pl. Panasonic-okban a "24p True Cinema"), akkor próbáld meg bekapcsolni, ha túl érzékeny vagy rá akkor ez megoldja a problémát.
Egyébként érdemes először megnézni, hogy valóban átvált e a gép 24 Hz-re. Ha kiírja a felbontást a TV akkor ott kell lennie mellette a Hz-nek is, manuálisan (nálam a Panán) az i (info) gombal tudom megnézni. Ha 50/60 Hz-et látsz lejátszás közben akkor nincs 24p módban a HTPC/PC.
-
-
Zozzy
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy ha az XBMC-ben engedélyezem a film képkockasebességéhez igazított képernyőfrekvenciát, akkor 24p-ben szaggat? Ha kikapcsolom az opciót, akkor meg megy rendesen a lejátszás. A TV tudja elvileg a 24p-t. -
canniball
nagyúr
válasz
tendetiti #13209 üzenetére
Ezzel nekem működik, köszi! Az többcsatornás kimenetet állítsd Wasapira, a másikat pedig DirectSoundra. Nálam legalábbis így (és csak így) működik rendesen. Egyedül a rendszerhangok nem mennek mindkét irányba, de a zenék/filmek hangja rendben van. Lehet Enszuke megoldásával a klattyogás is kimenne egyszerre kétfelé...
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #13225 üzenetére
Én meg azt szeretném végre látni az Aeon-ban, hogy a főmenüpontok sorrendje szabadon változtatható legyen. Így ha létrehozok egyéni menüpontokat akkor csak az alapértelmezett menüpontok (Filmek, Sorozatok) után tudom rakni, a másik oldalra pedig nem.
Mondjuk a hálózat ikont át tudnám tenni a "Filmek" bal oldalára, és ha azért kapcsolom be a gépet, hogy a nagy PC-ről nézzek filmet akkor csak egy gombnyomás (alapértelmezetten a Filmek menüponton van bekapcs után a gép), és máris ott vagyok.
-
slashing
senior tag
válasz
zsigus #13223 üzenetére
amúgy én sem, bár nem tudom miért, szerintem csak a neve miatt, végül is ez egy playlist mint mondjuk a winampban csak te állítod be miket listázzon ki neked, aztán abból csinálhat az ember mondjuk gombot a főmenüre mint ha mondjuk lementenéd a csak madonna számok listáját egy m3u-ba... lehet hogy ezek után használni fogom, már amelyik skin támogatja.(amúgy ezt utálom az xbmc-ben hogy van 20 skin aztán mindegyik mást támogat kb. 3-4-ből kéne összegyúrni egyet ami nekem megfelelne, valami mindegyikből hiányzik ami a másikban van
)
Persze az is simán járható út hogy minden külön könyvtárban van aztán hozzáadjuk a kedvencekhez őket és a kedvencekből rakjuk ki a főmenüre. Bár nem egyszer küzdöttem már azzal hogy a kirakott kedvenc ne valami összevissza ablakszerkezetet hozzon be.
-
zsigus
őstag
Akkor nem szóltam.
. Nem nagyon vagyok híve a lejátszási listáknak, ezért ez nálam kimaradt, a betüméretnél pedig nem akartam ilyen "mélyre" menni.
-
slashing
senior tag
most direkt kipróbáltam amint fent mondtam aeon nox-ban videók / lejátszáslisták / új intelligens lejátszáslista
adsz egy nevet egy új szabályt ott kiválasztod a film cím helyett a felbontást kiválasztod hogy egyenlő, beírod a kívánt értéket 480, 567, 720, 1080 ilyesmi okézod és kész.
bemész ezek után a beállításokhoz kiválasztod a menü testreszabását aztán egy custom gombon beállítod: következő típus gombon addig lépkedsz míg az nem jön hogy Válasz film lejátszási listát, kiválasztod amit megcsináltál és kész visszalépkedsz a menüig és ott lesz a gomb a kiszűrt filmekkel. Nem kell bajlódni könyvtárszerkezetekkel meg médiatár móddal.
-
zeix
senior tag
válasz
zsigus #13216 üzenetére
Külön mappákba rendeztem a filmeket.
SD
DVD
HD
Ezeket külön-külön hozzáadtam a kedvencekhez és a főmenüben beállítottam a mezőket.
A főmenüben ha rákkantintok pl. a HD menüpontra, akkor üres mappát mutat, de ha a kedvencekben kattintok, akkor borítóval fanarttal infóval megjelennek szépen a mappában a filmek.Mindegyik film külön mappában van a nevével és saját nfo.val.
-
sb
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre.
Silverstone SG05-höz hasonló kialakítású házat nem tudtok véletlenül?
- 1 de inkább 2 slotos vga hely.
- Szellőzőrács a vga mellett.
- Hasonló "kocka" alkat.
- Egy rejtett, ajtós 5.25-ös ODD hely sem hátrány, de nem létszükség. -
slashing
senior tag
válasz
zsigus #13214 üzenetére
szerintem megoldható bár én nem használom de van egy olyan dolog hogy Videók/lejátszáslisták/Új intelligens lejátszáslista
nah itt lehet beállítani különböző szűrőket, pontos menetét nem tudom mert nem használom de youtube-on láttam már róla videót hogyan kell beállítani.
Felbontás szerint is lehet mert van olyan hogy új szűrés és ott lehet választani olyat hogy videó képarány egyenlő aztán megadod a kívánt értéket.
A betűméretet a programon belül nem tudod állítani de ha valaki megkeresi az adott nézet xml-jében milyen hivatkozás vonatkozik arra a területre akkor a font.xml-ben át lehet írni, csak tudni kell melyik vonatkozik rá.
pl.: ha a Viewtype_List.xml-ben rákeresünk arra hogy font akkor találunk pl. egy ilyet:
<font>Font_Bold35</font>
nah ezek után megnyitjuk a font.xml-t és megkeressük benne a Font_Bold35-öt és ott lesz egy ilyen sor hogy <size>56</size> ezt átírjuk annyira amennyire akarjuk.
Nem olyan vészes csak meg kell találni a lista nézet xml-jében hogy pontosan milyen hivatkozás vonatkozik azon a területen a betűtípusra.
-
canniball
nagyúr
válasz
TOTTIER #13212 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az alábbiakat:
Az ITX Grál nyomában
Apex MI-008: A Cheap Quiet mini-ITX Case?
Spire PowerCube Mini-ITX alaplapokhoz
és csillió néven forgalmazzák még. Nekem a Spire van (egyelőre még lakatlanul), az itthon kicsit olcsóbb mint a Thermaltake. -
zsigus
őstag
Hogy érted, hogy külön mappa? Nem adod hozzá a filmeket a médiatárhoz, csak simán lejátszod a mappákból?
Ha hozzáadod a médiatárhoz egy helyre kerül minden, legyen az akár SD akár HD. De ha nagyon meg akarod különböztetni őket, akkor válaszd a médiatár módban a DVD borító nézetet, és egy lemez-tok szerű részbe teszi be a film képét, így a HD filmeknél Blu-Ray borítók lesznek, a DVD-knél pedig DVD borítók.
-
-
zeix
senior tag
Aeon nox-ba hogyan lehet beállítani, hogy külön főmenüpontokat hozzak úgy létre, amik az ömlesztett vidófájlokat, külön SD, HD, 3D-HD tartalmakra szűrje?
Meglehet ezt oldani, vagy külön mappákba kell őket rendeznem?
A másik, hogy hol tudom a listanézet betüméretét megváltoztatni? -
TOTTIER
tag
Üdv!
Valaki rendelkezik tapasztalatokkal a Thermaltake Element Q csodáról?
-
hide5
csendes tag
"nagyjából belőtem a rendszert végre.
Asrock A75M ITX alapon,
A8 3870K 1600MHz, 1.1V, 100MHz busz
DDR3 800MHz 6-6-6-15, 1,5V
NorthBr 1,1V 238MHz
GPU Core 600MHz
24 fokos szobában 29 fok a CPU Prime95 futtatása mellett (100% CPU) és 1 db BluRay ISO zökkenőmentes lejátszása XBMC-vel.
fogyasztás csak lejátszással 46Wegy 32GB samsung SSDn van a rendszer... jó lassú fos, de a HDDnél gyorsabb."
Hasonló configon gondolkodom, és ezért kérdezem: kell ilyen erős proci, ha ennyire alulfeszeled és lebutítod? Vagy a 3870K-t a négy mag és a tuningolhatóság miatt választottad? Mert a 100MHz buszt meghagytad, csak a szorzót meg a feszt vetted kisebbre. (remélem nem beszélek marhaságokat)
Nem érdemesebb egy kisebb procit választani, esetleg, ha végre kapható lesz, egy 65W TDP-st és hagyni, hogy az ASRock tuning program szabályozza? Igaz, ehhez erősebb táp kell, nem elég egy 60W-os paneltáp.Az az igazság, hogy PC-nek szintén AsRock lappal egy A3850 megy nálam, bekapcsolt AsrockEXtemeTU-val, és az átlagfogyasztás 45-és 60 Watt között van. Bootoláskor 120-140W. (SSD+2vinyó+DVD író.)
A proci (gyári hűtővel) 2 óra után 27 fokos, alaplap 25 fok. -
tendetiti
tag
Elvileg van win-re dual audio megoldás az XBMC-n belül. Letöltöttem, de az istenért se tudom telepíteni. Valakinek összejött már esetleg?
-
rigo88
aktív tag
üdv
felépült a htpc majdnem végleges formában, de még új rendespc alaplap híján ezt használom desktopnak w7tel. amíg csak úgy rajta volt az asztalon egymagába, forró volt gyakorlatilag használhatatlanul lassú. rátettem egy ventit a bordára, úgy ment szépen. most a házban van. a proc közelében van egy venti - a képen a ház hátulja látszik,, tehát ott lent kvázi a ház tetején ez befelé szívja a levegőt - ami hűti de még így is w7+fullhd film lejátszás közben 65 fokot mutat az aida. ez normális? v tegyem át a ventit onnan fentről közvetlenül a bordára?ja és van egy 400w micro atx psu feleslegbe... mert a házhoz az is volt. ezt kénytelen leszek értékesíteni. maga a ház kicsit hosszabb a kelleténél, de csak 30eur volt, nem tudtam otthagyni
-
Osibaa
senior tag
válasz
pandor #13197 üzenetére
Szia!
A proci TDP-je 65W, ezért 90W-nál kisebb táppal én nem próbálkoznék.
Házak passzív hűtésű táppal:
- Modecom Feel 202/302 ( <----- )
- Lian-Li PC-Q09Házak aktív hűtésű táppal:
- Thermaltake SD100
- Gigabyte MIB T3140
- Antec ISK310-150Ami még szóba jöhet, az pl. egy Universal M350 ház, 90-120W-os picoPSU táppal, de a picoPSU nem olcsó mulatság.
#13204 Pista001
Windows alatt a 821N-es is jól működik, de a fránya OpenELEC-et nem szereti.
-
Pista0001
addikt
válasz
Osibaa #13190 üzenetére
Na ez elég érdekes dolog. Nekem egy TP-Link 722N van, AMD 785G alaplapban tökéletesen ment heteken keresztül 24/7-ben (a torrentet is bírta), Intel P55 lapban nem sikerült pár percnél hosszabb kapcsolatot összehozni eleinte. Később jött egy BIOS frissítés az alaplaphoz, azzal akár 1-1,5 napig is bírná ha használnám, de ezt a teljesítményt sem találtam kielégítőnek, mert sokszor már fél óra után is megszakadt a kapcsolat. Az oprendszer mindkét gépen Win7 volt, próbálkoztam Win driverrel és a gyárival is. A lényeg hogy túl sok mindenen múlik egy USB WiFi stick működése, nekem jelenleg úgy tűnik hogy leginkább a szerencsén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Xbox Series X|S
- Jogász topic
- Iqos cigaretta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest