Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Telekom mobilszolgáltatások
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
100 K-íg tudnátok htpc-nek valami konfigot? Annyira nem vágom mik vannak manapság, miből érdemes építkezni... Full Hd+zene, erre kéne igazából.
-
gorbep
senior tag
Félreértettél..... A program tényleg Foobar 2000 volt csak teljesen egyedi volt a kinézete, és állítólag hangeszköz kezelést módosították, mert nem WASAPI-t vagy ASIO-t használt. és almás tabletről vezérelték, onnan váltogatták a lemezeket..... Bocsi ha Láma voltam....
Foobarhoz csak kezelési szinten értek, meg ekecseltem egy-két csicsásabb "skin"-t. Nálam WASAPI-n megy, min. bufferen direkt memóriából lejátszással.
#15297:Becsapásról szó sem volt......Az embedded windows-os média lejátszón futott. Ha nem nagy kunszt mutathatnál irányt, hogy javítható a hangminőség az én beállításaimon túl a SW oldalon.
-
cekkk
veterán
válasz
gorbep #15295 üzenetére
Hoppá és készen is van a white füle vagy mit a tököm, de hidd el a tied soha nem fog úgy szólni
Irónia off
De mit gondolnak ezek, hogy az ember nem tud rákeresni 2012ben ilyenre?
-
Peak
addikt
válasz
rbalint88 #15285 üzenetére
amennyiben letöltőgépként üzemel, az esetben az SATA I/O és LAN I/O felzabálhatja az erőforrásokat, természetes, hogy attól elfogyhat a kraft médialejátszásra.
ez alapján a különbség a processzorokban annyi lenne, hogy épp hány aktiv torrentet tudsz még BD50 lejátszás mellett futatni.
egy biztos, hogy pl. 1.6os Atom proci 200 torrenttel már kiakad 100%ra.
brazos elbirna mondjuk 300at.
az a8-3870k procim meg elviszt mondjuk 800at SSD-vel.)
de ez tök irrelevánsszóval ezzel tisztában kell lenni, mármint hogy ezek a APU-k tökéletesen megfelelnek HTPCnek, de ha plusz feladatot bizol rájuk, akkor már mint általános processzor kell rájuk tekinteni, azok minden teljesitmény különbségével.
-
-
xtevo
őstag
válasz
rbalint88 #15269 üzenetére
Ezen filózom én is, hogy lehet el kéne passzolni a dolgokat darabonként, egyben úgysem kell senkinek
Talán egy Codegen MX-31 házba belezúznék egy Brazos rendszert, ahogy Te is mondod jobban hangzana.
Ezekben gondolkoztam:
ASRock sFT1 E35LM1
ASRock sFT1 E350M1
Emellé 4 giga ram, a régi 250-es sata-s vinyó, később ssd-t beleraknék, most a low budget a cél... Igazából ez a gép a tv mellett lenne, hogy ne kelljen pendrive-okkal, külső hdd-kkel hülyülni, és hálózati megosztott mappákat kezelne a másik két gépről.@Ed Parker
Köszi az infót! -
canniball
nagyúr
válasz
Ed Parker #15270 üzenetére
Az XBMC Commander-re gondolsz?
-
TwentySix
aktív tag
Nekem a legujabb nightly build alatt nem mukodik az XBMC remote app (android), valami cmd error-t ir csatlakozaskor....
A vegleges Eden alatt teljesen jol mukodott. -
rbalint88
addikt
Szerintem egyszerűbb lenne az egészet eladni és egy újat építeni.
Elavult processzor, lassú ramok, stb stb. Talán a VGA menthető, de ebben sem vagyok biztos, másrészről pedig felesleges az integrált gpu miatt, akár Intel, akár AMD alapú gépet építesz.
AMD preferált, lap+proci megáll 40ből, ram ízlés szerint 4 v 8giga, hdd... ez egy jó kérdés. A meglévő winchestereiddel az lehet gond, hogy hangosak. Ha külső lemezről játszanál le, akkor elég lehet egy ssd is, vagy ha kell kapacitás is, akkor egy notivinyó. Kevesebbet fogyaszt, halkabb jóval, szóval csak előnye van egy régi, hagyományoshoz képest.
A ház és táp egy eléggé képlékeny kérdéskör, akár barkácsolni is lehet, de vannak házak százezrekért is. Optikai meghajtó egyéni szükséglet/lehetőségek/helybéli adottságok alapján választandó.Ed Parker épített most egy olyan gépet, ami megfelelne (hardveresen) a Te igényeidnek is, Valami A6-os sorozatú proci és A75 chipsetes lap volt benne. Én is gondolkodtam olyanban, 38k volt a kettő normális helyről.
-
Peak
addikt
Ha egy szoftver egy adott MAC cimre/IP cimre küld WoL parancsot, akkor az természetesen csak azt fogja ébreszteni. De ha mondjuk TotalCommanderben a "Network neighborhood"ra klikkelsz, akkor egyszerűen a domain vagy dhcp-n keresztül kimegy minden a hálón lógó készülékhez egy "aggyá' jelet magadról, hogy itt vagy-e" parancs, amiben benne van a WoL parancs is...
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy HTPC-t, de atx alapokon nyugodna, el tudnám rejteni egy nagy fotel mögé az egészet
Adott egy régebbi 775-ös konfigom, ebből szerintetek mit kéne cserélnem, hogy vigye a full hd filmeket, hd filmeket, lehessen akár 3d videókat is nézni a tv-n.Konfig:
AL: Asus P5K SE
CPU: Intel Pentium D 820 @ 2,8GHz
RAM: 1x Corsair 2G/667MHz VS2GB667D2 Value Select
RAM: 2x Samsung 512D533 KVT510830B-ZKD5
HDD: Samsung SP0812N + Samsung SP2504C
ODD: LG GSA-H22N
TÁP: LC Power LC6550 550W
VGA: Inno3D Geforce 8600GTKöszi a segítséget előre is!
-
-
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Ed Parker #15251 üzenetére
Köszi a választ, a hétvégén voltam a hifi show-n, ott láttam ezt a fajta megoldást.
Ott a zenéket, egy itunes-hez hasonló programról irányították, de a "htpc"-n egy számomra ismeretlen program volt elindítva.Otthon megpróbálom belőni az XBMC-t, remélem megfelelő lesz.
-
canniball
nagyúr
válasz
hdcsaba87 #15250 üzenetére
Amennyiben a HTPC-re felteszi az ember az XBMC-t akkor Androidra letölthető a G.Playből egy XBMC remote nevű app ami pont azt tudja amit szeretnél; gondolom almára is van ilyen, nézz körül az "iÁruházban".
Mod. Látom lassú vagyok.
Ed Parker!
Ha jól értem a második felvetés csupán annyi volt hogy be tudja ipadről kapcsolni a gépet, ahhoz pedig ahogy cekkk is írja felesleges a logmein. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
hdcsaba87 #15250 üzenetére
Az elsőhez egy xbmc progit kell beszerezni, ott a gép irányítása http-n keresztül opciót be.
Ipadre meg az AppStore ban keress rá az xbmc appra.A másikhoz egy logmein nevű programot kell beszerezni, az oldalon minden le van írva.
Gyakorlatilag az egész asztalt látod ipaden es ezt bárhonnan. -
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
Az iPadomat szeretném olyan "távirányítóként" használni, hogy a merevlemezen lévő zeneszámokat és borítókat a tablet kijelzőjén lássam, és arról tudjam elindítani azokat.
Másik elvárásom az lenne, hogy a PC-s szoftvert az iPadról is el lehessen indítani, tehát ne kelljen odamennem a számítógéphez, vagy a tévét ne kelljen azért bekapcsolnom, hogy zenét tudjak hallgatni.
Milyen megoldásokat tudtok javasolni?
-
Godefroy
senior tag
-
Peak
addikt
Én azért próbálgattam, mert a HK AVR460 Faroudja processzora valahogy furcsán engedi át magán a HDMI videojelet, és 4:4:4 pixelformat esetén az alapértelmezett beállitásokkal a TVn homályzónát, pixeléletlenségett okozott, összehasonlitva ha direkt kötöttem a TVhez a HTPCt.
Külön hozzá kellett állitani a TV pixelélességet, a szineket és egyéb paramétereket a 4:4:4hez via HK-AVR460.De pl. a Full RGB és a 4:4:4 között már nem láttam semmi külömbséget filmeknél.
Viszont játszani ( pl. WoW, Diablo3, Trine2, stb. ) a Full RGB pixelformattal volt jobb, szebb, élesebb. -
rbalint88
addikt
válasz
Godefroy #15233 üzenetére
Na most próbálkoztam kicsit. ugyanabba az elosztóba dugva borzasztó volt. Ha csak be van dugva a gép, nincs bekapcsolva (nincs kapcsoló a tápon), akkor is zavarja a rádiót, úgyhogy valami a táppal lesz, mert gyanús volt a wifi stick és a vezetéknélküli billentyűzet adóvevője is.
Vagy a táppal, vagy a tápkábellel kezdenem kell valamit. gyanús a táp, mert másik tápkábellel is csinálta. FSP 250-50SAV táp van a gépben. -
cekkk
veterán
-
rbalint88
addikt
válasz
canniball #15220 üzenetére
Ed Parker
Kapcsold ki a dinamikus kontrasztot a tv-nahogy mondod
az egész lakás kb.
jokkmokk fantázianevű étkezőszettből van a szék, két ilyen szettet vettünk, íróasztalnak, ami igény szerint étkezőasztallá alakítható és így ugye 8 szék van hozzá, szóval kettő simán nélkülözhető volt belőle ideiglenes hangszóróállványnak, na ez az ideiglenesség egyelőre egy éve tart -
Ed Parker
nagyúr
Van egy olyan gondom, hogy a kép néha árnyalatnyit világosodik, sötétedik.
Nem mindig veszem észre, de sötétebb jelenetnél igen.
Ez mitől lehet?
Xbmc beallitasi gond?
tapasztalt már valaki ilyet? -
rbalint88
addikt
válasz
Godefroy #15217 üzenetére
Így egyszerűbb, mint magyarázni
a tetőn egy Samsung UE40D5500, bal felső polcon hdd-k, jobb felső polcon az agyonhasznált Pioneer BDP-120, alatta egy Onkyo TX-SR608, bal alul pedig a HTPC, valamint az iPod, ami az erősítőhöz kapcsolódik dokkolóval.
A hangszórók Canton Fonum 300-as típusúak, Cordial kábellel csatolva.
Nem egy high-end rendszer, de nekem megfelel. (meg a szomszédoknak is remélem)
-
rbalint88
addikt
az viszont mitől van, hogy ha megy a gép, akkor sistereg a rádió? valami gebasz van a táppal vagy ez csak amiatt van, hogy nyitva van a gép? bezárni sajna nem tudom...
ellenben, ha a gépről játszom le, akkor nincs sistergés. ki érti ezt... talán az árnyékolt hangfalkábel
-
rbalint88
addikt
válasz
Godefroy #15214 üzenetére
az csak a windows telepítéséhez kellett, egyébként nem képezi a rendszer szerves részét
úgy voltam vele, hogy ez biztosan működik, míg a két usb-t igénylő külső nem 100%, aztán ahogy felsurrant a w7, azonnal ki is szedtem a gépből. van rendes bluray lejátszó, az ilyen irányú hajlamaimat azon élem ki.
kizárólag winchesterről történő lejátszásra lesz használva a jószág, a másik ok pedig, hogy nincs benne optikai meghajtó, hogy nem fér el szépen (vagyis a gyári helyen nyílva) -
rbalint88
addikt
Meguntam, hogy a pci-e hosszabbítóra várok, úgyhogy leszedtem a hátlapot és a vga-t a helyére állítva beüzemeltem a gépet.
Azóta bekerült a hifipolcba, szép urasan elfér, egyelőre a bakelit helyén.
Felmászott rá a windows, a képet átméreteztem, hogy ne lógjon ki a képernyőből (pedig PC bemenetre kötöttem az erősítőn). Lassan, de biztosan települnek a driverek, egyebek, aztán jön az xbmc is
Jippijáé!ja meg kell egy taccspados billentyű, mert ez így nem állapot...
ennél már csak akkor lesz nagyobb az örömöm, ha be tudom zárni a dobozt, mert megjön a pci-e fordító kártya.
-
drdr
senior tag
Nekem időnként film közben is előjön a desktop és az xbmc a tálcán lesz. Van hogy 10 perc után van hogy csak 1óra után. Nem sikerült rájönnöm eddig mi okozhatja, esetleg mi indul el tétlenség alatt vagy időzítve.
Van Avast vírusírtó, Comodo tűzfal, Daemon tools és nagyjából ennyi ami fut folyamatosan. Semmi mással nem történik ez csak az Xbmc-vel...
Esetleg valakinek hasonló és sikerült vmi megoldást v. okot találnia?
-
Sziasztok.
Lehet nem jo helyre irok ha igy van bocs érte .Lenne nekem egy codegen mx-31-a2 tipusu mini atx vagy milyen házam,amiben van egy kártya olvasó,távirányitóval.Én igy vettem egybe,de láttam hogy opcionálisan lehet vásárolni hozzá.Valaki tudja hogy lehet használni?Vagy hol találok drivert vagy valamit hozzá hogy müködjön?világit de mást nem csinál.Az eszközkezelöben pedig van egy ilyen ami nincs telepitve pci egyszerü kommunikácios vezérlő,nem tudom ez lenne a kártyolvasó?Ha valaki esetleg használ ilyen házat leirhatná hogyan birjam müködésre köszi
-
sb
veterán
válasz
dabadab #15198 üzenetére
Ez nem biztos, hogy segít. Nekem is volt startup-ban és néha vmi miatt lecsukja a tálcára. Akkor is ha fullscreen, mivel egy alt-tab-nak felel meg.
Gyanítom vmi egyéb startupban lévő progi veszi el a fókuszt tőle. Szerintem egy késleltetett indítás lehet inkább a megoldás.
szerk:
Ehh, megint olvashattam volna a válasz előtt. Tényleg a késleltetés lett a megoldás.
De legalább elméletben megoldottam. -
cekkk
veterán
válasz
slashing #15202 üzenetére
Ha normál ablak, akkor látszik a tálca, ha teljes akkor levágja magát, ha meg utána írnám a -fs akkor nem érvényes
A probléma megoldva
Köszönöm Warternak
Létre kell hozni egy új parancsikon abba bele írni, hogy: "C:\Program Files (x86)\XBMC\XBMC.exe" -d 10 vagy nem kell az (X86), így vár kicsit, és akkor elindul utána rendesen
-
canniball
nagyúr
Esetleg még a feladatütemezőt megpróbálhatod. Néha nálam is ezt csinálja, de nem mindig és nem tudtam rájönni miért. Talán akkor amikor más progi még utána indul vagy nem tudom.
"A regeditben írjam be ezt vagy az indítópultba behelyezettnél írjam be ezt valahova?"
Szvsz utóbbi. -
slashing
senior tag
nem biztos de szerintem ez úgy van hogy behúzod indítópultba ott jobb klikk tulajdonságok az xbmc-n aztán a felugró ablakban ahol van az elérési útvonal csinálsz egy " / -fs " vagy valami hasonlót lehet nem kell a / jel de oda kell írni az biztos..
sőt ott van olyan hogy futtatás: teljes ablakban hátha elég az is
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Fotó állvány eladó
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest