- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
A fentieket annyiban helyesbíteném, hogy a hdcp nem a processzorban van, hanem alaplapon. Letöltöttem egy manualt egy asrock alaplaphoz, abban is ez volt.
-
drdr
senior tag
Nah, ezt találtam az AMD-ről ill. E-450-ről:
[link]Aztírják hogy: All models are DIRECTX® Version 11 and UVD 3
[UVD3][Itt] egy cikk miszerint Frame-packed support for 3D monitors...
Ha a korábbi gyengébb Atom és E350-esen ment a XBMC korrektül, akkor van esély rá, hogy a 450-es is jó lesz plusz képes 3D-re is. Notebookot építenek belőle, akkor a windows is kellemesen elfut rajta valószínűleg...
-
slashing
senior tag
amúgy akinek van tapasztalata erről leírhatná mert így olvas hogy 42?! másodpercenként plusz 1 képkocka nem tűnik akkora gondnak. Nem tudom észrevenném-e egyáltalán... bár ennyi utána olvasás után tuti hogy csak ezt figyelném ...
-
drdr
senior tag
válasz slashing #11893 üzenetére
E fenti táblázatban az van hogy HD 6xxx (E-450, A Series, dGPU) támogatja a HD audiót a frame packing-ben HDMI 1.4a-n kersztül.
Intelről olvastam, hogy a benne levő Intel 2000/3000 graf. egység támogaja az összes hd audió formátum átengedését. Azaz ezekben a processzorokban benne a hdcp és mivel frame packinget tudja így HDMI 1.4a kimenet.
Sajnos az AMD oldalán semmit nem találtam az E450-ről.
-
slashing
senior tag
válasz Celtis #11892 üzenetére
szerintem alaplap függő, elsősorban kell legyen szerintem egy 1.4 képes csatolófelület másodsorban a beépített vga-nak támogatnia kell az 1920x1080/1200-at 60 hz-en
de ez ma már szerintem alap ugyhogy magára a csatolóra kell inkább figyelni mint a vga-ra. De tök tudja sajnos még nincs megfelelő tv amivel tesztelhetnék.
Most nézem a kézikönyvem asrock z68 itx az azt írja hogy:support hdmi 1.4a technology max 1920x1200 @60hz ugyan ez dvi-ban is dsub-ban meg 2048x1536@75 hz , support full hd 1080p blu-ray, hd-dvd with dvi and hdmi ports
De ezek után már én sem mondom biztosra hogy mi mitől függ
E35M1-I DELUXE:
1 x HDMI 1.3b
Integrated AMD® Radeon HD 6310
Supports DVI with max. resolution up to 1920x1200@60Hz
Supports HDMI with max. resolution up to 1920x1080@60HzE45M1-M PRO
Integrated ATI Radeon™ HD 6320 GPU
Multi-VGA output support : HDMI/DVI/RGB ports
- Supports HDMI with max. resolution 1920 x 1080 @ 60 Hz
- Supports DVI with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
- Supports RGB with max. resolution 2560 x 1600 @ 60 Hz
Supports DirectX 11
Viszont nem írja milyen hdmi van rajta -
Celtis
veterán
válasz slashing #11889 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok béna, de valaki el tudná egyértelműen magyarázni, hogy most akkor az E-350 / E-450 közül melyik támogatja a HDMI 1.4-et? Vagy ez alaplapfüggő? Egyáltalán van közöttük lényegi eltérés a nem túl jelentős CPU/grafikus teljesítményen különbségen kívül?
Ahány helyet nézem annyiféle változatot láttam.
-
canniball
nagyúr
válasz slashing #11889 üzenetére
Ha jól emlékszem a Brazos Klubban van E450 tulaj, ha gondolod kérdezz rá hátha...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
slashing
senior tag
Jelenleg csak dsub-al tudom tesztelni azaz monitoron... szóval a hdmi 1.4-et nem tudom magát tesztelni csak hogy megy-e a fájl lejátszás sz.gépen...
a youtube 4k videóival amúgy nincs gond azt most néztem meg...
Enszuke linkelt hozzászólásában található Táblázat alapján nincs gondok a sandy b. procik hd2000-3000 videókártyájával....
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz slashing #11885 üzenetére
Az jó lenne, próbálok keresni vmi kisméretűt; mindenképp PowerDVD (vagy hasonló képességű lejátszó szoftver) kellene a lejátszáshoz, abban van support a Frame packing-hez ill. az alaplapon (vagy videó kártyán) HDMI 1.4a-nak kell lennie.
Sajnos én a Power DVD-t sem tudom jelenleg kipróbálni csak DVI-m van ill. egy másik gépen van HDMI (i5 G430-as procival), de nem 1.4-es.Gyakorlatilag a cél az, hogy frame packed stream menjen ki a HDMI-n, hogy Bluray lemezeket is le lehessen játszani BD meghajtóval.
Ezekből a nagyméretű videókból 2-féle van (tudtommal):
- a side by side (SBS) 3840x1080
- over-under v. top and bottom 1920x2160Amíg a "felezett" kép belefér az 1920x1080-ba, nincs probléma, csak ezen felül nem tudják a TV-k megjeleníteni, pontosabban feldolgozni frame-enként (ezért kellene a frame packed forma).
Egy kis olvasni való [itt] ha valakit érdekelne.
-
drdr
senior tag
válasz Enszuke #11884 üzenetére
Hát utána néztem sok mindennek, az a baj, hogy nem találtam/kapok egyértelmű választ, hogy pl. az Intel Sandy Brige (pl. i3-2100 v 2100T esetleg egyik celeron G460, G530) hogyan bír el ezzel. Ill. amelyik alaplapon fel van tüntetve, hogy HDMI 1.4a az elvileg tudja (pl. Asrock H67M-GE(/HT) ).. De mi van a hanggal?
Az nvidia GT430 és GT520 vhol olvastam, átengedi a stream-et, mindent, esetleg az alkalmazott médiacenterrel voltak gondok, hogy downgradelt...
A lehető legegyszerűbben akarnám megoldani, vagy Intel H67 és vmi Sandy Bridge proci
vagy AMD FM1 és mondjuk A4-3400... Plusz videó karit nem akarnék beletolni és nem is igazán lenne gazdaságos, mert az integrált videó unit kiesne a procikban és növekedne a fogyasztás és anyagilag is több lenne... Kétségtelenül AMD-vel olcsóbban kijönne a dolog... De vajon a frame-packed (v. frame sequential) 3d formátumot tudják-e szolgáltatni. Ezt elvileg ki lehetne próbálni PowerDVD-vel, de mindenképp HDMI1.4a kell legyen az alaplapon.Erre várnék segítséget, ill. bármi más javaslatot a fentebb megadott feltételekhez, akár olyan komplett konfigokat amin már működik (alaplap + proci, esetleg extra videó kari).
-
slashing
senior tag
Ha adtok linket* erre a full hd sbs-re kipróbálom egy i3 2100T-n az integrált vga-val, bár szerintem elviszi....
*tesztvideóra ne valami 50 gigás filmre
(Hangot nem tudom tesztelni)[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
Hello,
nem épít már ezen a topic-on senki gépet (ha már ez a címe) vagy túl magasak az elvárásaim?
Valakinek van tapasztalata az E350 tesójáról, a E450-ről (pl. ASUS E45M1-M PRO)? 3D-hez alkalmas?
[Itt] van egy kis összehasonlítás, sebességben nem sokkal jobb...
Üdv
DR"... fő szempontok:
- HDMI 1.4a kimenet, amire ki tudja tolni a teljes FullHD SBS filmeket (3840x1080) felbontásúakat is
- képes kitenni, pontosabban átengedni (passthrough) a Dolby Digital Plus, DD TrueHD, DTS HD (MA) stream-et is...
- 3D Bluray lemez lejátszás
- alacsony fogyasztás
- mATX formátum, további bővíthetőség miatt pl. tuner kártya...
Kérdéseim,
1. mely alaplap és proci lenne ami a fentieknek megfelelne és Intel v. AMD és/vagy Nvidia videó kari?
2. van valakinek tapasztalata FullHD SBS (3840x1080) 3D filmekkel kapcsolatban? Mely kártya/alaplap/proci ami megfelelne? (A tv-m képes lejátszani a HDMI-n érkező Frame sequence FullHD formátumot).
3. mely Bluray meghajtó lenne alkalmas 3D-s lemezek lejátszására, amely megfelelően halkan is működik?"[ Szerkesztve ]
-
Tbor
tag
válasz Mulderpapa #11873 üzenetére
Sziasztok !
Nekem is hasonló gondom van egy MSI Media Live-vel. A leírás szerint, "Silent Launch"-módszerrel indul az XBMC, a kijelzó gyári drivere fenn van de teljesen sötét.
Létezik az XBMC-be egy LCD-kijelzőt vezérlő plugin ? Vagy az lenne a gond, hogy a silent launch során a kijelző drivere nem töltődik be (??) ?
Előre is köszönöm a tippeket.
Tbor -
pzg
tag
Az XBMC-hez lévő "magyar TVk" addon működik nálatok, vagy csak én vagyok béna? Neten rákeresve szinte semmit nem találtam erről.
-
user137
őstag
válasz user137 #11877 üzenetére
OK megvan a megoldás:
http://www.gwenael.org/forum/viewtopic.php?id=3 -
user137
őstag
XBMC - Advanced Launcher
feltettem, de csak az 1db CD meghajtót hajlandó látni, amikor hozzá akarok adni valamit. a C:-t nem látja egyáltalán. Találkoztatok már ilyennel? valami konfig probléma esetleg?
-
drdr
senior tag
Hello,
átolvastam több száz hozzászólást, magyar és nem magyar fórumokon, de maradt pár kétségem és kérdésem. Tervezem jó ideje építeni egy gépet, a következők lennének a fő szempontok:
- HDMI 1.4a kimenet, amire ki tudja tolni a teljes FullHD SBS filmeket (3840x1080) felbontásúakat is
- képes kitenni, pontosabban átengedni (passthrough) a Dolby Digital Plus, DD TrueHD, DTS HD (MA) stream-et is...
- 3D Bluray lemez lejátszás
- alacsony fogyasztás
- mATX formátum, további bővíthetőség miatt pl. tuner kártyaEzen a fórumon az AMD-t favorizáljátok, ami ellen nincs is kifogásom. Viszont AVSForum-on és az XBMC fórumon is inkább GT430 és GT520-as kártyákat, amelyek a hanggal is "megbírkóznak" és biztosan HDMI 1.4 a kimenete HDCP-vel....
Néztem (főképp Asrock) alaplapokat, A55-ösön láttam HDMI 1.4a-t, az A75-ön nem. A55-ön 5.1 codec volt, A75-ön 7.1. Egyáltalán befolyásolja a codec azt, hogy át tudja-e engedni a fenti formátumokat? Igazából a HDCP megléte szükséges nem?
Kérdéseim,
1. mely alaplap és proci lenne ami a fentieknek megfelelne és Intel v. AMD és/vagy Nvidia videó kari?
2. van valakinek tapasztalata FullHD SBS (3840x1080) 3D filmekkel kapcsolatban? Mely kártya/alaplap/proci ami megfelelne? (A tv-m képes lejátszani a HDMI-n érkező Frame sequence FullHD formátumot).
3. mely Bluray meghajtó lenne alkalmas 3D-s lemezek lejátszására, amely megfelelően halkan is működik?Köszi.
Üdv
DR[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Szereztem egy Fujitsu Siemens Scaleo E típusú HTPC-t.
Ennek az elején van egy kijelző, ami alapesetben mindenféle infót írna ki, ha XP Mediacenter oprendszer, illetve annak driverei lennének fent, viszont Windows 7 alatt csak annyit jelenít meg, hogy "SCALEO E".Mivel tudnám működésre bírni a kijelzőt?
"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
badacsony
őstag
Szerintetek egy 120W-os paneltáp meg bírná hajtani ezt a konfigot?
- wifi-s itx lap
- 65W TDP apu
- 4GB ram
- odd, ssd, hdd
+ usb eszközökiOS és Android két jó barát, kézen fogva sétafikál :D
-
slashing
senior tag
válasz Salvador20 #11870 üzenetére
pl.: nandub, első részt megnyitod a második részt file/append aztán videó fül direct stream copy audio fül avi audio + driect stream copy, file save avi de rohadt rég csináltam szóval.... és azt sem tudom hogy ezek után viszi-e sz.gépen kívül más is...
-
slashing
senior tag
válasz Salvador20 #11868 üzenetére
Nálam magyar könyvtár név és angol fájlnevek vannak ezzel a párossal még sose volt gondom. Mondjuk nálam teljesen külön van a letöltés és a filmek helye így egyből úgy kerülnek oda a filmek hogy átnevzem őket aztán mehet a kereső. Eleve az imdb-ről nézem a címeket de a port.hu is tökéletes erre.
-
Salvador20
őstag
válasz slashing #11867 üzenetére
már fölraktam tegnap, mármint a mostani időponthoz tegnap.
Sajnos nem vált be a külső kereső, mert nagyon nagy böszmeségeket töltött le azokhoz, ahol magyar cím volt és volt benne bővített latin betű. Ez kb 250 file, úgyhogy most azon leszek, hogy átírjam a címeket sztem.Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
slashing
senior tag
válasz Salvador20 #11866 üzenetére
nah végzett? meddig tartott?
Amúgy XBMC 11.0: Eden Beta 3 available now
-
cashback
őstag
Jöttem picit dicsekedni.
My Home Made Home Theater PC : [link]
A ház az teljesen gyári... -pár belső elem... kellett a hely.
Még nincs kész teljesen, de idővel majd még alakul.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
slashing
senior tag
válasz Salvador20 #11863 üzenetére
simán kiválasztod az első film scrappert aztán semmit nem kell állítani rajta ha talál nfo-t a film mellett akkor abból dolgozik, kihagyja a keresést a neten, nálam talán csak rekurzív vizsgálat van bepipálva de az ég világon nem oszt nem szoroz hogy mi van ott beállítva...
-
Salvador20
őstag
válasz slashing #11862 üzenetére
nekem tökéletes angolul is, el is indítottam a media companiont, hogyan tudom majd bekerestetni az xbmcvel az így létrejött adatokat? Csak elindítom a scrappert és keres a gépen? Vagy akkor megint netről kezdi? Mert most csak úgy rakja be, ha egyenként megnyitom a filmeket xbmcben, akkor előjön és bele is rakja a médiatárba, de amugy nem
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
slashing
senior tag
válasz Salvador20 #11861 üzenetére
Ha abszolút ki akarod hagyni azt hogy a C-re rakodjon használj Media Companion-t, vagy Ember Media Managert ezek mindent beraknak a film mellé, nfo-t, fanartot, borítót, szereplőket stb... egyszer lehúzzák a netről ez kb. ugyan addig tart mint a port.hu scrapper talán gyorsabb is kicsit de csak egyszer csinálod végig, a belső media info exportálás szerintem szart sem ér... egyetlen hátránya van mindkettőnek hogy az imdb-ről szedi le az info-t így a magyar film összefoglalókat neked kell bemásolni, de ha ezt egyszer megcsináltad soha többé nem kell foglalkozni semmivel, néhány másodpercen belül újra berakhatod a könyvtárat egy reinstal után... a tv sorozatoknál meg a thetvdb-t használja ahonnan magyarul le tudják húzni az infót szóval a tv-s résznél nincs másolgatás ha van magyar film összefoglaló...
Nálam egy film így néz ki most:
Film címe -könyvtár
.actors - szereplők
extrathumbs - extra kis képek 4db a film összefoglaló köré
filmcíme.nfo - minden info
filmcíme.tbn - magyar borító
filmcíme-fanart.jpg - háttérkép
filmcíme.avi - a film -
Salvador20
őstag
válasz slashing #11860 üzenetére
1080-asak a funartok, most elkezdtem újbólépíteni az adatbázist portról, majd kiderül, most mindenesetre egyáltalán nincsen se borító, se funart, csak leírás, meg egy kép a filmből. A skin az alapskin a confluence, gondolom az támogat mindent....
-
slashing
senior tag
válasz Salvador20 #11859 üzenetére
az extrafanartot csak akkor használja ha bekapcsolod(ha támogatja a skin) hogy váltogassa a háttérben a fanartokat, ezért nem azt látod. Ezeket csak akkor látod ha ez az opció van használva minden egyéb nézetben azt látod amit az info ablakban a sima fanartnál letöltesz és kiválasztasz, vagy amit alapból lehúzott a scrapper.
Ha tutira akarsz menni akkor azt csinálod hogy a screpper beállításoknál (port, imdb stb.) beállítod hogy ne húzzon le fanartot sehonnan, majd bedobsz egy fanart.jpg-t vagy filmneve-fanart.jpg-t a film mellé, az extrafanartba és thumbs-ba meg generálhatsz pl. Video Thumbnails Maker-el képeket a filmből... vagy tölthetsz le a netről is a lényeg hogy a fájlnevek stimmeljenek...
szerk.: kicsit már belekeveredtem én is... az extrathumbs amikor az film info köré rak 2-4 kis képet a filmből(erre jó a thumbnail maker) az extrafanart meg amit a háttérben variálgat(slidshow-ként) ide érdemes nagyméretű képeket leszedni a netről...
[ Szerkesztve ]
-
Salvador20
őstag
-
slashing
senior tag
válasz Salvador20 #11857 üzenetére
hát nem tudom hogy az artwork hogy működik de nálam úgy van hogy fogom és berakok egy fanart.jpg-t a film könyvtárába és akkor azt használja. vagy <filmnév>-fanart.jpg mindkettő jó megoldás én az utóbbit használom.... a borító meg <filmnév>.tbn simán a jpg-t átnevezed, több cd esetén a film címét kell használni elhagyva a cd1-et. Extrafanártnál meg a film könyvtárba csinálsz egy extrathumbs nevü könyvtárat és abba raksz 4 db thumb1, thumb2 .... jpg-t.
-
Salvador20
őstag
az xbmc-t hogyan tudnám rávenni, hogy az artwork downloaderrel letöltött fanartokat használja? Mármint automatikusan, mert elég sok idő egyenként betallózni
-
Csicsóka
őstag
-
Joshi
titán
Akit esetleg érdekel van 2db 4Gb-os Silicon Power SSD-ém, pontos paramétereire nem nagyon emlékszem de ha kell megnézem Aida64-el. Annyi biztos hogy Sata2-es MLC, én Raid-be próbáltam Ubuntu 10.10+XBMC-vel de valahogy a linux nem feküdt így szinte nem is használtam. Aki ért a linuxhoz annak kötelező darab.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz dabadab #11851 üzenetére
Egyébként megnéztem a másik ajánlott szoftvert, a Team Media Portalt, egy kupac híg fos az XBMC-hez képest kezelhetőségben, átláthatóságban, logikusságban és következetességben. Tragédia az a szoftver. Az XBMC viszont a csajomnak is egyből bejött.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz dabadab #11849 üzenetére
Esetleg az befolyásol XBMC-n belül valamit, hogy az Audio Output Device-nál WASAPI vagy Direct Sound kimenettel választom ki az AMD HDMI Output-ot?
Az nem csak az API-t ( szoftverkörnyezetet ) választja ki?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz slashing #11843 üzenetére
az optikai spdif és koax kimenetek asszinkron átvitelre épülnek, sebesség határaik folytán sajnos csak valami 640 kbps DD hangig visznek át, simán elveszithet adatcsomagot is, amely halk pattanáshoz vagy némasághoz vezet a hangban.
nagyfelbontású hangra, veszteségmentes audiostreamekre ( TrueHD / DTSHDMA ) alkalmatlanok, arra van a HDMI, ami szinkronizált digitális jelfolyamot használ.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
buca84
őstag
Openelec felhasználók!
Milyen tunert használtok, ami zökkenő mentesen megy? -
dabadab
titán
Megneztem, a Brazos ki tudja rakni ezeket bitstreambe, az XBMC is tamogatja ezt, szoval elvileg mennie kellene Nezd meg, hogy a beallitasoknal (azt hiszem, system/audio) be van-e ikszelve, hogy az erosito ismeri ezeket a formatumokat.
(#11843) slashing: SPDIF-en abszolut semmilyen HD hangformatum nem megy ki, csak sztereo PCM vagy veszteseges DD vagy DTS.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
slashing
senior tag
abszolút nem értek hozzá de a SPDIF nem játszik? én jobbnak érzem mint a hdmi-t hangátvitelre, főleg ha erősítő is van...
vagy ez nem oszt nem szoroz és mindenképpen kell valamilyen szoftveres támogatás? Nem az lenne ezeknek a lényege hogy alakítgatás nélkül kiküldik a jelet aztán az erősítő elintézi a többit?
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz dabadab #11840 üzenetére
De amúgy meg most jut eszembe, hogy nekem nincs arra szükségem, hogy a lejátszó dekódoljon, akár ingyenes, akár fizetős licenszű algoritmussal.
Nekem csak annyi kell, hogy egyszerűen minden féle hozzápiszkálás nélkül csak továbbítsa az audio streamet a HDMI-n keresztül.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz dabadab #11840 üzenetére
Egy Acer Revo 70-et teszteltem ( itt a PH!-n pheke kollega csinált cikket és videot erről ), Hudson chipsetes AMD E-450 processzorral 4GB RAM társaságában, Windows 7 Home Premium x64 OS alatt.
Igen, igazad lehet, noha mikor DTS HD MA esetén azt kértem, hogy a gép kódoljon, akkor is csak sztereo PCM jel jött ki, de lehet hogy én voltam figyelmetlen a beállításokkal.
Este tovább próbálgatom, tesztelgetem.
Btw egy A.C.Ryan PlayON!HD2 mediaplayerem van még, ami ofc minden formátumot nativan kezel és ki is tol HDMI-n is, de "handshaking" problémája van az erősítővel, néha elmegy a hang, stb. Ezért keresek valami alternativát.
-
dabadab
titán
Nem tudom, hogy pontosan milyen HW-d van, de az letezo problema (volt), hogy HDMI-n csak az LPCM ment ki megbizhatoan, a DTS HD-t es a TrueHD-t nem feltetlenul kezeltek a kartyak - valoszinuleg neked is ez lehetett a problemad az 1. esetben. Erre megoldas lehet az, ha a gep dekodol (3. eset) viszont momentan csak TrueHD-hez van open source sw decoder, DTS MA-hoz nincs.
DRM is theft
-
Peak
addikt
nos hát este meghajtottam HDMI kimeneten a házimozi erősítőt és érdekes dolgokat tapasztaltam. az XBMC szoftverét használtam, de később kipróbálom a Team Mediaportalt is.
1.) Érdekes módon a DTS HD Master Audio 5.1-es hangsávot furcsán kezelte, mert csak a DTS Core ment ki az erősítőre, tehát az erősítő nem kapta meg a HD MA kiegészítő streamet.
A hang ettől függetlenül szépen megvolt minden hangfalon, egyedül ugyebár a veszteséges tömörítés ellensúlyozására szolgáló kiegészítés nem jelent meg.2.) Aztán a következő a DTS-ES 6.1 audio stream volt, amit az erősítő DTS-ES 6.1 Discrete hangsávnak ismert fel elviekbene helyesen. A hang tökéletes volt, teljes térhatás.
3.) Következett a DOLBY TrueHD 7.1 hangsáv, amit sajnos nem tudott egyenesen kiküldeni az erősítőnek a rendszer. Hogy ez az XBMC hibája, vagy az AMD hardverére nem vették meg a licenszeket nem tudom.
Ellenben a lejátszó szépen szétbontotta a 8 csatornát, és Multi-channel PCM streamként küldte el az erősítőnek.- Aki esetleg nincs teljesen tisztában, hogy ez miként is működik, egy picit részletezem.
Két féle képpen mehet ki ebben az esetben a hang a HDMI kábelen a kütyüből.a.) A lejátszó szoftver az eredeti nyers audio jelfolyamot egyszerűen minden féle feldolgozás nélkül átpréseli a HDMI kimeneten, hogy majd azt a kábel másik végén egy eszköz feldolgozza belátása szerint. ( ez történt az (1) és (2) esetben ).
Néha viszont kis probléma léphet föl, lásd (1) esetben, az audio streamből csak az alap DTS Core ment ki, a kiegészítő streamet NEM tolta át az eszköz számomre eddig ismeretlen okból.b.) A lejátszó szoftver feldolgozza az audio jelfolyamot, szépen a nyers bitáradatot kikódolja, szépen szétosztja minden csatornára a megfelelő hangot, és így ebben a formában ( Multi-channel PCM ) tolja ki a HDMI-n. Ebben az esetben a fogadó eszköznek ( itt a Harman Kardon AVR-460 ) nem kell már a kikódolással bíbelődni, már csak az a feladata, hogy a csatornákat szépen analóggá alakítva kitegye a megfelelő hangfalakra.
Természetesen a klasszikus Dolby Digital 5.1, AC3 5.1, AC3 2.0, stereo jelfolyamokkal tökéletesen boldogult.
Ma remélhetőleg a másik Team Mediaportal lejátszót is ki tudom próbálni.
Kiegészítő forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/DTS_%28sound_system%29
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Openelecet kezdtem el használni. Windows alól hogyan tudom elérni ezt a gépet? Esetleg valahogy távoli asztal is megvalósítható lenne?
[ Szerkesztve ]
-
junhum
tag
válasz Csicsóka #11834 üzenetére
Azért gondoltam A6-ar, hogy pár év múlva is elég legyen, a TDP uagyan úgy 65w max.
De fogok még olvasgatni teszteket fogyasztás teljesítmény ügyében!Az Asrock alaplap nem rossz.
Ez a paneltáp eléggé tetszik!
Nem ciripelnek? vagy ez csak akkor áll fent minden tápnál ha nincs/túl nap a terhelés?Enszuke
A TV lapos csak ott a probléma, hogy falon lesz ráadásul kihajtható állványon. Visznot megnézem, hogy van e még így hely mert az IR portot így a TV-re felszerelt géppel jobban megoldható és a szekrényen sem kell sokat gondolkodniKöszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
Csicsóka
őstag
válasz junhum #11833 üzenetére
Minek egy HTPC-be egy 4 magos proci?
A4 3300 bőven elég.
Nincs az a trehányul kódolt video, amihez a nyers ereje VGA támogatás nélkü is akár, ne lenne elég. A "némi játékra" is elég.
Ez a lap pld. elég jó áron van tudásához képest. Vagy ezen van HDMI is. Terheletlenül az egész masina fogyasztása 25W körül lesz. HD lejátszásakor olyan 35-40W lesz. Ezt vedd figyelembe paneltáp, és tégla vásárlásakor. -
junhum
tag
Sziasztok!
Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy szeretnék összehozni egy HTPC-t. Úgy néz ki eljött az idő (összejött a pénzmag )
Nagyon képlékeny még a dolog én úgy tervezem, hogy az AMD A6-3600 APU-ja köré építkezem, ehhez kérnék tanácsot valami korrekt m-ATX lap ügyében.
Itt kifejteném mire szeretném használni a gépet:
-film nézés minden féle minőségben
-letöltő gép
-NAS
-böngészés
-némi játékMonitornak csak a tv lenne használva.
Távirányítás a Rii Mini i6 és itt az aprón is fellelhető "USB-s Infra vevő + távirányító PC-hez" lenne.
A ház az egyenlőre úgy néz ki a TV alatti szekrény/polcon lenne kialakítva az asztalossal. Itt annyi kérdésem lenne, hogy álló vagy fekvő helyzetet tervezzünk? Hűtés szempontjából kérdezném, nem akarom telerakni ventilátorral. (gondolom az álló lenne jobb)
Amivel nem jutok egyről a kettőre az a táp!
sima ATX-es, AC/DC vagy az a pico psu vagy mi a szösz
Tehát ehhez a részéhez mégúgy sem értek!Ja és még egy fontos megjegyzés az egészre valószínűleg 80-90ezer lenne és áprilisnál előbb nem kerülne rá sor, hogy a helyére kerüljön. (ha azt mondjátok az alkatrészekkel várjak addig mert kijön újabb jobb akkor várok, ha nem akkor szerintem elkezdem megveszegetni)
Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
Salvador20
őstag
válasz Salvador20 #11830 üzenetére
ne válaszoljatok! Hosszú volt a neve, megoldódott
-
Salvador20
őstag
üdvözletem, XBMC ezt produkálja az egyik filmem lejátszásának megkísérlésekor, ez mit jelent:
16:05:53 T:920 ERROR: InputStream: Error opening, D:\XYZ.mkv
16:08:08 T:4368 ERROR: CDVDDemuxFFmpeg:pen - error probing input format, D:\XYZ.dat
16:08:08 T:4368 ERROR: CDVDFileInfo::ExtractThumb - Error creating demuxerBe Faster, be Smarter, or Cheat!
-
fecus
őstag
"Megoldódott a PVR addon hiba? Egy pár hete nekem is kiírja és újabban ki is lép az xbmc egy kis idő múlva.
A gép: AMD 4850e + 2G RAM + alaplapi Gforce 8300 mGPU 512MB + HDMI + FullHD TV
Mythbuntu 11.10 (mythtv letiltva) XBMC+Tvheadend (így alakult a telepítés során)
Semmihez sem nyúltam aztán egyszer csak előbukkant.Még kérdések: Van olyan fájlkezelési lehetőség az xbmc-ben amit távval tudok kezelni? Ha igen merre van?
Mit jelent a codecinfo-ban az S sor?"
Valaki...-,
Továbbra is panaszkodik pvr addon engedélyezés hiányára. Ha kilép és újra betöltöm az xbmc-t simán működik minden gond és hibaüzenet nélkül. Lehet, hogy csak időzítési gond?
Hogyan tudnám elérni, hogy hamarabb induljon a tvheadend vagy később az xbmc?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
Peak
addikt
jesszus mekkora királyság ez a XBMC!!!
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Brazoshoz honnan lehetne leszedni 64bites openelecet?
-
Peak
addikt
Tisztelt Urak!
Felpattintottam egy E-350es PCre az XBMC-t, elintitottam egy .m2ts filet, de nem találom, hogy is tudnám váltogatni a hangsávot, a feliratot bekapcsolni és váltatni.
A Subtitle menü alatt nincs semmi.A verzó a legfrissebb letölthető v11.0.
Kaphatnék kis infot, hogy mit rontok el?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz buca84 #11816 üzenetére
"LiveTV-t lehet rajta?
PVR lehet rajta?"Alapból nem.
A komplett fejlesztői rendszer elérhető, és a saját gépeden forráskódból leforgatva az egész rendszer előállítható. Ha belehegeszted az Opden Kamp féle PVR-es XBMC-t, akkor lehetséges h fog menni. Nagy meló és jó sokáig tartana összevadászni hozzá mindent.
Egyszer forgattam újra egy Fusion x86/64 rendszert, órákig töltötte le a rengeteg forrást, majd szintén órákig fordult egy G620-on. -
buca84
őstag
Openelec-el kapcsolatban szeretnék kérdezni pár dolgot.
LiveTV-t lehet rajta?
PVR lehet rajta?Ha igen, akkor hogyan?
Sima XBMC-vel (Lubuntura volt feltéve) ezek nem igazán jöttek össze eddig.
Most azon vagyok, hogy kipróbálom a mythbuntut, de olvastam az openelecről...Támogatja az alábbi két kártya valamelyikét:
- Pinnacle PCTV 310i
- ASUS P7131HKöszi előre is!
-
cashback
őstag
válasz dabadab #11814 üzenetére
Pénz függő.
Én spec nem engedhetek meg (már) 2gépet magamnak. Sztem ezzel fél Mo. így van.Linux-ot csak azért nem csipázom, mert érteni kell hozzá... "el kell vinni vacsorázni akció előtt".
Lényegesen egyszerűbb a dolog Win-vel... feltelepítem 1óra alatt. Plusz programok 20perc... és ennyi.Linuxnál szőrözni kell mindennel. Partíció, programok, driverek... pl hogy driver-t szüljek éppen egy wi-fi adapterhez... és ezzel meg is akad a dolog, mert hiába lehetne jobb... még frissíteni sem képes egy teljesen hétköznapi kütyüt net nélkül.
A win sem... de legalább ismeri amit beledugok.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
dabadab
titán
válasz cashback #11813 üzenetére
"HTPC-t nem csak filmezésre használnak... általában..."
Nem tudom, amit en lattam, ott azert az esetek nagy reszeben dedikalt geprol volt szo.
(#11812) Attas: openelecet tok konnyen fel lehet rakni egy pendrive-ra, aztan onnan kezdve orom es boldogsag
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Attas
aktív tag
válasz dabadab #11809 üzenetére
A linuxtól valamiért idegenkednek..ünk.. De hajlok rá, hogy kipróbáljam.. A linuxos xbmc live-n megy a torrent is... és gyorsabb is? Tudsz valahol jó magyar leírást a fentebb említett rendszer összerakásához?
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
cashback
őstag
Védelmező... mint antivírus, tűzfal... ezek úgy általában minden gépen futnak. Ha torrentezel, ha nem.
uTorrent csekély terhelést jelent a gépnek csak. A feltöltési sebességtől függően veheti igénybe a gépet. Hogy te 1helyre töltesz fel 10Mbit-es sebességgel vagy 400helyre összesen 10Mbit-tel az nem oszt nem szoroz (mármint a gépnek).
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Attas
aktív tag
válasz cashback #11806 üzenetére
Ööööö...nos nem tapasztalat, de Én úgy tudtam, ha Brazos configon nézel egy megterhelő filmet, és mellette fut úgy 20-30 torrent megosztása mellette valami védelmező progi is, akkor az már kihat a film akadásmentes megjelenítésére. Nos ha nem így lenne akkor elnézést a tudatlanságomért.
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Véleményetek szerint ha a tömörített fájlból való lejátszás támogatását nem veszem figyelembe akkor van az XBMC-től jobb média lejátszó program?
-
zeix
senior tag
válasz slashing #11801 üzenetére
Na, igen én is ezért álltam át az nfo-s megoldásra, mert az a tuti.
Scrappert nem csináltam, de már gondolkodtam rajta.
Ha gondolod odaadom a filmkategorizálót, amit írtam.
Apache+mysql kell hozzá.
Nálam úgy van megcsinálnva, hogy a PHP fake fájlokat generál a mappákba NFO-val és így tudom böngészni az XBMC-n keresztül a kiírt filmeket is. -
slashing
senior tag
Húúú ez nagyon zsír, ehhez gondolom akkor kell egy apache is, csináltál saját scrappert? ( Pont ma néztem át a wikijét aztán hamar el is akadtam a kereső link értelmezésénél )
Amúgy én is félek hogy egyszer az mondja az port.hu scrapper hogy nem frissülök tovább és egy új oldalstruktúra visz mindent. Most még nem lenne gáz átállnom nfo-ra mert még csak most épült fel a rendszer egyenlőre én is várom a hdd árak csökkenését így nincs is sok film amit be kéne vinni, a gyári dvd-ket akarom még iso-ba lementeni majd mert utálom és elavult technikának gondolom a dvd-t(htpc-be nem is rakok lejátszót) a blu-ray-t meg sose fogok venni, remélem hamar kijön majd valami ami felváltja ezt az opticai meghajtót meg ezeket szar lemezeket....Én is gondolkodtam hogy kéne csinálni egy xml alapú oldalt amit még talán meg tudnék csinálni de a php része az abszolút nem megy, egyszerű html+css-el nincs gond de többi....
jobb híján marad a port.hu vagy kézzel nfo-t írni amihez meg egyáltalán nincs kedvem....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest