- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #10997 üzenetére
Mindenre lehet guglizni!
Pl. "noname chinese pc remote xbmc" keresés első találata az én noname távkapcsom beállítása XBMC-hez.
Ahogy írtam, a 300-asat nem ismerem, így ne vedd készpénznek, amit írok. A Harmony 525, 600 és 650 között funkcionálisan kevés különbség van: ugyanazokat az eszközöket ismerik, ugyanúgy kell felprogramozni őket és ugyanazon az elven működnek. Azonban ahogy a szólás mondja, az ördög a részletekben lakozik... a legjobb távkapcs az 525-ös ezek közül. Sokkal-sokkal erősebb jelet küld, érzékenyebb a mozgásérzékelője (ez kapcsolja fel a háttérvilágítást), az activity-knek nincs fix gombjuk, továbbá biztosabban is működik a többinél (pl. betartja a beállított időzítéseket, ha 8 másodperces várakozási időt állítok be a default 5 helyett). A 600 és 650 között annyi különbséget láttam, hogy más a színük, a 650-esenek színes a kijelzője, míg a 600-asnak van háttérvilágítása. Nemtom ez mond-e bármit, de az 525-össel az asszony is ügyesebben boldogul, mint a 600-assal.
A 300-as leírása alapján funkcionálisan ugyanezeket tudja, de a specifikációkból nem derül ki, hogy a kijelzőn és az egyedileg programozható gombokon kívül (amiket a kijelzőn választasz ki), tud-e kevesebbet a fentieknél.A hangerős kérdésedre is reagálnék, ha nem gond. A Harmony csak azokat tudja, amire az eredeti távkapcson is van gomb (ez majdnem igaz). Azaz ha az eredeti távkapcson nincs olyan gombod, ami azonnal 33-asra teszi a hangerőt, akkor a Harmony sem fogja tudni. Azt ugyan be lehet állítani, hogy 33x nyomja meg a Vol+ gombot, de az nem ugyanaz. Amit lent leírtál, azt a Mute gombbal meg lehet oldani, de akkor a TV-n egy áthúzott hangszóró jel rajta lesz a képen - gondolom azt nem szeretnéd (Samu TV-n ez van és nem tűnik el).
Én ezt úgy oldottam meg, hogy a HTPC-n az audio kimenet SPDIF-re van állítva, így hiába van 20-ason a TV hangerő filmnézés közben, ha a HDMI-n nem kap semmit. -
canniball
nagyúr
válasz
Osibaa #10970 üzenetére
Az én pálcámon csak kanai írásjelek vannak, arra nem tudok guglizni.
Ez a betanítós móka viszont kifejezetten hasznosnak tűnik.
A neten több helyen is azt olvastam az i és az itlen között csak a "fényezés" a különbség, remélem nem csak ránézésre állapították ezt meg.
Ha eltekintünk a vezérelhető eszközök számától, a kijelzőtől (van annak valami funkcionális haszna?) és olyan extráktól mint a gombok megvilágítása, újratölthető akksi stb. mennyivel tudnak többet a nagy testvérek, pl. az általad említettek?blg!
Erre nem gondoltam. És erről jut eszembe a kérdés: be lehet-e állítani az egyes activity-khez egyéni "hangokat"? Tehát pl. a TV activity esetén 33-as fokozaton szóljon a TV hangszórója, a TV+AV activity esetén a TV hangszóróját lője 0-ra az erősítőét pedig 23-ra úgy, hogy arra a bemenetre állítja amire a TV van kötve, ugyanez pepitában a TV+AV+HTPC activityre? -
StLui
veterán
Ez ügyben esetleg ha tudna valaki segíteni?
-
Attas
aktív tag
Nagyon köszönöm ezt a linket, elég részletes leírást kaptam, valamint a config képek is nagyon jók. Nem is nagyon tudtam elképzelni, hogy egy mini-itx alaplapon hogy néz ki ez a "hatalmas" shuriken..
Már értem miért elég az alacsony fordulat, bár egy HTPC nyilván nem Teljesítményre van kiélezve és a tuning is hanyagolható. Szerintem.
-
Attas
aktív tag
válasz
dabadab #10989 üzenetére
Köszönöm válaszaid a Shurikennel kapcsolatban. Nagy hasznomra voltak. Olvastam jó pár cikked. Mint hozzáértőt kérdezek nincs valami tapasztalatod ezzel az ASUS lappal? Leginkább a távkapcsoló (vagy inkább billentyűzet?) érdekelne ill. annak használhatósága. Ha kiváltaná a HTPC XBMC vezérlésére használt rádiós billentyűzetet, ami amúgy is 10.000 ft környéke, akkor nem sajnálnám megvenni ezt a lapot.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
dabadab #10983 üzenetére
Erre a Shuriken-re kíváncsi lennék zaj szempontjából...
...csak azért, mert jelenleg nekem tákolmány módon van egy hűtőborda a cpu-n, és arra rá van "akasztva" egy Coolink Swif2.Na ez ultrahalk...
Jó lenne összehasonlítani, mert már hozzászoktam a csendhez., viszont valami normális hűtő pedig kellene a procira.
-
Attas
aktív tag
Volt egy kérdésem (10965)..valamit az AMD F1 A4 prociaihoz ajánlanátok valami CPU hűtőt ami elfér egy alacsonyabb kivitelű házban és mondjuk még halk is? A gyári hűtőt sem tudom milyen magas, lehet az is jó..?
-
-
tomy_cz
senior tag
válasz
szente #10974 üzenetére
Miért nem használod a LiveCD-t? A pendrive meg felcsapatod a hd sample-t aztán betolod neki.
Egyébként nekem integrált intel x4500 van az alaplapon, és pl a xbmc live cd nem megy, sötét kép és annyi. Telepítésnél már a telepítés közben ugrál a kép, csíkozódik.
Ubuntu-ból is csak a oneiric megy fel nekem...és szinte 100, hogy a videókártya nem tetszik nekik. -
szente
addikt
Azért próbálok XBMC-t felrakni pendrive-ra, hogy kipróbáljam...
Ez sikerült is, csak a maradék tárterületre akarok egy HD sample-t felmásolni, hogy kipróbáljam vele. Itt akadtam el. Hogyan, mivel formázzam le a pendrive megmaradó részét, hogy tudjak rá sample-t felmásolni Win alól és azt majd lássa az XBMC is... -
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #10964 üzenetére
Mindnek van típusa, csak guglizni kell... én is némi keresés után találtam meg, hogy Chinavasion CVSB-983-t kell a Harmony-n beállítani.
Azt nem írtam, hogy olyat is tud a Harmony szoftvere, hogy "betanítasz" neki 3 gombot, majd lekérdezi a Logi szerverről, hogy ismer-e ilyen távkapcsot. (Ez hasznos, ha nemtod a típust.)A Harmony 300 és 300i között nemtom mi a különbség, nekem 525-ös és 600-as, sógoromnak 650-es van, csak ezeket ismerem.
-
szente
addikt
Hali
Ebből a topikból irányítottak ide a kérdéseimmel, ami a következők voltak:
Ugye Windows alatt nem annyira megy ki a hang nekem HDMI-n keresztül, gondoltam kipróbálom egy Live XBMC-vel pendrive-on. A bootolható pendrive meg is van csak a maradék tárterületet le kéne valahogy úgy formázni, hogy azt a Linux is megegye. Erre a maradék területre akarok rámásolni egy HD sample-t.
Másik:
PPPOE kapcsolatot lehet valahogy létesíteni XBMC-n?
Köszi!
További kérdések:
Az Imon távirányítókkal mik a tapasztalatok? Szöveget lehet vele bevinni?
Melyikkel járnék jobban? Egy Brazos rendszerrel, vagy mondjuk egy AM2 mATX lap, meg valami kis fogyasztású CPU integrált HD3200-al? Az első korszerűbb de drágább, régebbi, de olcsóbb...
A TV-be (HD Ready) nincsen digitális tuner, ezt egy HTPC-be való tuner kitudja váltani? Itt mit ajánlotok?
Minél olcsóbban szeretnék kijönni, de nem akarom, hogy nagyon a minőség rovására menjen a dolog...Köszi!
-
Attas
aktív tag
Valamint az AMD A4 OEM dobozos procihoz mekkora hűtést adnak méretileg?
-
Attas
aktív tag
Valakinek van tapasztalata ezzel ASUS lappal? Konkrétan a kis távirányítója érdekelne, hogy mennyire használható. HTPC-be gondolkodom.és ha jó, tehát helyettesíti nagyrészt a rádiós billentyűzetet, akkor megérné az ára..nekem.
-
canniball
nagyúr
válasz
Osibaa #10963 üzenetére
Vagy úgy! Nos az enyémnek PC Remote a típusa, nem hiszem hogy ilyet lehetne a Logitechtől letölteni...
A TV-hez és az erőlködőhöz viszont lehet azért majd beruházok egyre. Azt esetleg tudod mi a különbség a Harmony 300 és a 300i között? Előbbi sajna nincs fent a Logitech oldalán.
-
canniball
nagyúr
"a htpc-t inkabb en kapcsolom ki/be, de azt is a taviranyitoval"
Ennek van valami különleges oka?Osibaa!
Köszönöm, így már értem."Én is kínai távkapcsot vettem - nem ezt a fajtát, hanem a nagyobbat..."
A vevő egység ugyanúgy néz ki."Ehhez a linkelt verzióhoz nemtom van-e hivatalos gombkiosztás, ennek kellene utána nézni."
Milyen "hivatalos gombkiosztásra" gondolsz? Van ezekhez egyáltalán bármi ami hivatalos...? -
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani fekvő, kisméretű házat? (Hardverapró nem számít!)
Elvárások:
microatx
1db odd
1db külső 3.5, vagy 5.25
2-3db belső 3.5
tűrhető szellőzésKöszi előre is!
-
-
Bobyjack
senior tag
Egy Intel Atom processzoros alaplapból szeretnék összerakni egy kis minimál gépet otthon, ami 0-24-ben menne. Egy teljesen hangtalan tápegységet keresek hozzá. Létezik olyan kinézetű mint egy laptop adapter? Tudnátok esetleg ebay-ről vagy máshonnan linkelni?
[Ilyennel] van valakinek tapasztalata? Működne ezzel?
-
Attas
aktív tag
válasz
Champipi #10944 üzenetére
Hát a fentartásaid alaptalanok. Kiválóan lehet használni a gyolyót mint egeret. Lásd itt Ezt az egeret sem tologatjuk. sokkal precízebb egy golyó mint a tacspanel. Ámde Te tudod. Esetleg kérdezz a topicba ezzel a billentyűzettel kapcsolatban tapasztalatokat. (már csak azért is, mert ezt a billentyűzetet kifejezetten médialejátszókhoz, HTPC-hez ajánlja a gyártó)
-
Champipi
aktív tag
-
Champipi
aktív tag
Milyen wireless billentyűzetet érdemes venni HTPC-hez?
Most Logitech K400-ast hazsnálok, de az egér része elég gázos, nem elég gyorsan reagál, és ha nem elég zsíros az ujjam, akkor nem is reagál. Kétujjas gorgetés is elég gáz, néha nem reagál. Továbbá a kurzor pozícionálsa is pontatlan. Pedig fenn van a szoftvere.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Bitlisz #10816 üzenetére
Úgy néz ki van már C-50-es mini PC, az EeeBox PC EB1020
Csak sajnos kb 2x annyiba kerül mint kéne...pláne a mostani EUR-al... -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Most szeretnék egy htpc-t építeni. Vettem egy P5N7A-VM OEM alaplapot 9k-ért. Ennyit megért vagy elhamarkodtam a döntést? -
Osibaa
senior tag
válasz
canniball #10931 üzenetére
Szia!
Amit blg írt, az korrekt, de leegyszerűsítve a választ: nincs rajta bekapcsoló gomb, hanem ún. Activity-t választasz (TV nézés, HTPC, rádió hallgatás, stb), ami már determinálja mit/miket kell a kütyünek bekapcsolni. A bekapcsolónak tűnő gomb csak kikapcsolásra használható.
Én is kínai távkapcsot vettem - nem ezt a fajtát, hanem a nagyobbat - és azt váltottam ki Harmony-val. Amíg a Logitech nem adott ki hozzá hivatalos gombkiosztást, addig csak szenvedtem vele, mert hiába tanítottam meg neki, duplán küldött el minden parancsot (ha ugyanaz a play és pause gomb, az nagyon vicces tud lenni duplán). Ehhez a linkelt verzióhoz nemtom van-e hivatalos gombkiosztás, ennek kellene utána nézni.
-
blg
senior tag
válasz
canniball #10931 üzenetére
a Logitech Harmony taviranyitokon un. activity-ket lehet beallitani, ahol meg kell adni, hogy milyen eszkozok szerepelnek benne. ha a htpc activity-t inditom, akkor bekapcsolja a tv-t es az erositot, mindkettot a megfelelo bemenetre allitja (a htpc-t inkabb en kapcsolom ki/be, de azt is a taviranyitoval). egyes gombok ilyenkor a htpc-t vezerlik, nemelyik az erositot, vagy esetleg a tv-t.
ha tv-zni akarok, akkor az iptv activity-t inditom el, stb... -
canniball
nagyúr
Hasonló van nekem is, korábban itt azt a választ kaptam hogy szenvedős lenne ezt a vevőt univerzális távrángatóval használni.
Ha már szó esett ezekről a távirányítókról legyetek szívesek oszlassátok el a ködöt a fejemből! Van ugye a bekapcsoló gomb rajtuk; ha ezt megnyomom honnan tudja hogy hány eszközt kell neki bekapcsolni? Mert ha pl. csak TV-t akarok nézni ahhoz nem kell a HTPC, de még az erősítő sem feltétlenül.
-
avion
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném logitech harmony-val irányítani a HTPC-t. Milyen infra portot érdemes vagy kell vennem hozzá?
Tudtok ajánlani valamit?
Távirányítót is kell vennem hozzá vagy megoldható anélkül is?Köszi!
-
bobsys
veterán
Digitalis adashoz milyen tunert ajanlanatok? Hauppage es Leadtek darabokat nezegetek (PCI-E kell), low profile mindenkepp valamint Win 7 Media Centerrel mukodjon a remote.
Valamint a sima divx es dvd nezeshez gondolom egy passziv hutesu gt210 vagy hasonlo kaliberu kartya eleg -
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Az adatlapomon található HTPC-t nézzétek már meg, és annyi különbséggel, hogy a videokártya nem az lesz, az csak átmenetileg, hanem egy AMD HD6570 DDR3as verzióba, így van rá esély, hogy ezt a gépet egy picopsu működtesse? 120-160W-os. Illetve van-e értelme kiadni ezekért 20k-t ha 10 körül kapok egy be quite 300-350Wos 80+ sfx méretű tápot.
-
zolle
tag
Sziasztok,
Remélem segítség lehet valakinek, így megosztom a buildemet:
- MSI E350IA-E45 AMD Fusion alaplap
- Gigabyte MIB 5140 házikó
- Kingston 4 GB DDR3 ram (Kingmax-szal voltak már problémáim)
- Kingston SSDNow V100 32GB SSD
- Noctua NF-R8 hűtő
- Windows 7 X64 SP1 Ent + XBMCA gépet összeraktam a minap, a ventillátor olyan hangos volt, hogy azt hittem, kiesik a tömés a fogamból, a proci is olyan 70 fok körül mozgott az AIDA64 szerint. Másnap vettem a Noctua hűtőt, levettem az eredeti 4cm-s hangforrást, ez majd a 8-ast csak úgy ráraktam a bordára, nagyon rögzíteni nem tudtam, mert nem volt hova. A házba pont elfér, a doboz teteje és a venti keret között van kb 2 mm. A proci így 45-50 fokos, 1300 rpm-mel forog a hűtő és teljesen csendes, egy lépésről már nem is hallani semmit.
[kép] -
canniball
nagyúr
-
Castell
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Új gépet szeretnénk építeni az öcsémnek karácsonyra. Játszani nem játszana. Amire kellene neki: videózásra és netezésre.
Videó téren a következő igények lennének:
.mkv, full hd flash videók (youtube), xmbc
Mi az a minimum proci és vga ami kell az ilyenhez?
Mi ezekkel szemezünk:
Radeon HD 5450 VGA 512 ram
Intel celeron g530 dual core 2,4 ghz
4 giga ramEz a párosítás elegendő lenne a fent leírtakhoz?
A másik kérdés a VGA hdmi kimenetén a hangot is ki tudjuk majd vinni LCD TV-re?
-
knbs
senior tag
válasz
kilozsul #10903 üzenetére
Koszonom, kiprobalom. Kivancsi vagyok... amivel eddig probaltam azoknal is be lehetett allitani melyik gomra szeretnem, meg is tettem, de hiaba. A szamokra mindig az tv indul el WMC-ben, probaltam a szinekre is piros zold stb. Ott is hiaba toroltem ki az alapertelmezest, csak azert is azokat a funkciokat inditotta el... hol rontom el???
Mindegy megnezem mit tud, amit te ajanlottal elsonek.
-
Osibaa
senior tag
Nekem ez van beállítva a kaymap.xml-ben hang és felirat váltásra, illetve hozzárendelve a távirányítóhoz.
<keymap>
<global>
<keyboard>
<PageUp>AudioNextLanguage</PageUp>
<PageDown>NextSubtitle</PageDown>
<Escape>UpdateLibrary(video)</Escape>
</keyboard>
</global>
</keymap> -
kilozsul
aktív tag
Windows alatt: Even Ghost... Be lehet lőni bármihez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Eladó iPhone 13 Pro 128GB független alaplap tesztelt
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest