- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Celtis #11695 üzenetére
"És fogyasszon rohadt keveset."
Összelomizott konfigból is lehet htpc-t építeni akár 0 forintból, persze a fogyasztás nem 25W lesz. Ha most valaki beruház egy 25W fogyasztás alatti htpc-be kérdezem én, mennyi idő alatt térül meg a ráfordított összeg? Számolja ki, de szerintem addigra nyugdíjas lesz az illető.
-
válasz
Celtis #11695 üzenetére
Ez nagyjából egy Brazos, saccperkábé:
Brazos 350 alaplap: 30k
4GB DDR3: 8k
paneltápos ház + külső tégla: 10k - bár ezekbe tipikusan csak 2,5"-es HDD fér
távirányító: 8kNagyjából ennyi, a fogyasztás 25 W alatt lesz, fullHD 24p gond nélkül megy, HDMI meg optikai spdif is van.
(#11697) mr_ricsi: amennyit én ezeket az egybecuccokat láttam, az alapján szoftveresen még mindig fényévekre vannak mondjuk az XBMC-től.
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
TFH tök hülye vagyok hozzá, és a google sem igazán akar segíteni.
Mennyiből rakható össze egy HTPC távirányítóval, semmitmondó házzal, amiben elfér egy 3,5-ös HDD? Legyen rajta LAN, HDMI, optikai kimenet és tudjon full HD 24p lejátszani.
És fogyasszon rohadt keveset.
Maximalista vagyok ezekkel az igényekkel? -
M@trixfan
addikt
-
bnagy618
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Mivel nem nagyon értek hozzá, szerintetek melyik az erősebb gép a kettő közül?
http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=CoreHT%20Series#Specifications
http://www.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images-SRW.tpl&product_id=414&category_id=153&option=com_virtuemart&Itemid=100275&lang=en
-
M@trixfan
addikt
Az új XBMC Eden beta tud már külső kodek és beépülő lejátszó nélkül BD ISO-kat lejátszani? Mármint próbálta ezt már valaki, vagy csak jól mutat a feature listában?
-
slashing
senior tag
A twisted pair ne legyen már akadály, bár ki össze tudja csavarni a két eret vagy hármat, rögzíted az egyik végén a két eret a másik végén meg elkezded tekerni egy ceruzával vagy akármivel, ugyan így csinálják a gyárban is nincs semmi különlegesség benne....
Az utp kábelben sem 1 érpár jelent 1 vezetéket csak össze van tekerve a végét ugyan úgy szét bontod két részre mikor bekötöd az rj45-be. A sztereó kábelnél is szétszeded a végét és úgy kötöd be nem....csinálsz 3db csavart érpárt sőt csinálni sem kell mert ha szétszedsz egy utp kábelt abban már csavarva van, 1 érpár = 1db sztereó kábel
-
-
válasz
Csicsóka #11671 üzenetére
"Nem a szigetelés a lényeg! Az biztosan jó, hanem az, hogy az erek közti "áthallás" milyen."
Mondjuk pont az UTP ilyen szempontbol idealis, mert azert twisted pair, hogy a vezetekparok kioltsak egymas zajat (es ezert unshielded, mert nincs ra szukseg). Mondjuk ehhez persze nem erenkent, hanem erparonkent kell hasznalni, ugy meg mar nem fer at rajta az 5.1
Az UTP-vel a fo problema az lehet, hogy nagyon vekonyka drotok vannak benne, nem tudom, hogy ezt mennyire viselik jol az audioeszkozok. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Összeraktam egy kvázi-HTPC-t, amit használok munkára is monitorral. A képátvitelt megoldottam HDMI kábellel, viszont most azt kéne még megcsinálnom, hogy a hangot kitegyem 5.1-es aktív hangszórókra. A hagszórókhoz kapott jack-jack kábelek túl rövidek, ráadásul 3 db sztereo kábel van hozzá. Nem szeretném, ha a szoba össze vissza lenne kábelezve, úgyhogy azon gondolkozom, hogy létezik-e olyan 6 eres kábel, ami képes lenne átvinni a 6 analóg jelet úgy, hogy a minősége ne nagyon romoljon. Rákerestem, hogy milyen 6 eres kábelt lehet kapni mostanában és kétfélét találtam. Egyrészt riasztókábelt, gondolom ez nem annyira jó, és a régen népszerű 6 pólosú DIN csatlakozókkal szerelt kábel. Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy valamelyik alkalmas lehet kiváltani a 3 db sztereo kábelt? Kb. 5 métert kéne áthidalni.
Előre is köszi!
ata843 -
bnagy618
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tud valaki ajánlani 3d képes 1.4HDMI HTPC-t nem brutal áron? Nem nagyon találok ilyet csak
http://www.asrock.com/nettop/overview.hu.asp?Model=Vision%203D%20Series%20%28Sandy%20Bridge%29#Introduction
ilyet de ez nagyon drága. -
Attas
aktív tag
Hi. Az XBMC-nél van egy olyan problémám, hogy van egy mkv full HD 10GB film amit kicsit akadozva játszik le. Nem annyira, hogy nagyon zavarjon, de észrevehető. Ugyanakkor pl egy 3D 24GB mkv-t gond nélkül viszi. Találkoztatok valami hasonlóval?
(bocs..nem válasz akart lenni, inkább új hozzászólás.) -
cashback
őstag
Sziasztok.
Van egy HTPC kijelzőm: 16t202da1e .
Ezen egy nyomtató port figyel... átalakítható esetleg olyan csatlakozóvá amit egy ECS H61H2-M2 lap is képes kezelni?
Ha rossz helyen kérdezem elfogadom az átirányítás lehetőségét is.
-
róland
veterán
DVB-T tuner adott: Leadtek Winfast DTv Dongle mini.
Ehhez keresek egy jó notebookot. Elég hozzá az AMD Brazos (E-350/E-450), vagy inkább a Llano (A4-3300, A6-3400) vonalat preferáljam?
-
user137
őstag
Sziasztok,
friss Eden install (Dharmával ugyanez), Addon YouTube 2.1.3, bármire kattintva az error log:
18:54:04 T:3256 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
18:54:04 T:3256 NOTICE: YouTube-2.1.3
18:54:06 T:2500 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
18:54:06 T:2500 NOTICE: YouTube-2.1.3
18:54:08 T:4932 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
18:54:08 T:4932 NOTICE: YouTube-2.1.3
18:54:11 T:4372 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
18:54:12 T:4372 NOTICE: YouTube-2.1.3
18:54:13 T:4372 ERROR: Error Type: <type 'exceptions.AttributeError'>
18:54:13 T:4372 ERROR: Error Contents: YouTubePlayer instance has no attribute 'showMessage'
18:54:13 T:4372 ERROR: Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\MC\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\default.py", line 52, in <module>
navigator.executeAction(params)
File "C:\Users\MC\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\YouTubeNavigation.py", line 205, in executeAction
player.playVideo(params)
File "C:\Users\MC\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\YouTubePlayer.py", line 57, in playVideo
self.showErrorMessage(self.__language__(30603), video["apierror"], status)
File "C:\Users\MC\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\YouTubePlayer.py", line 365, in showErrorMessage
self.showMessage(title, result)
AttributeError: YouTubePlayer instance has no attribute 'showMessage'
18:54:13 T:4288 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.youtube/?path=/root/search&action=play_video&videoid=OKRJfIPiJGY]mond ez valakinek valamit??
-
zoltanz
nagyúr
XMBC-ben hogyan tudok lejátszási listát készíteni Windows-on (és felvenni rá anyagokat)? Köszönöm.
-
Osibaa
senior tag
-
mario11
tag
Sziasztok
Kérdés: hagyományos tv-hez tudom kötni az asztali pc-t?Film nézés a cél.
Köszönöm -
Sziasztok!
Nektek megy a DTS HD hangsáv mkv-ból XBMC-vel? Mert nekem lebutítja sima core DTS-re és nem jelenik meg az erősítőn a kék HD Sound felirat.
-
user137
őstag
2.1.3-as YouTube megy valakinek Dharma 10.1 stable-el?
-
slashing
senior tag
válasz
user137 #11640 üzenetére
Skin függő a dolog nálam úgy van megoldva hogy Aeon skin van fent a Rádió kiegészítőben rámentem hogy magyar nyelvű adók azt kedvencek közé vettem és a főmenü testreszabásánál a kedvencekből már ki tudtam rakni a rádió gombot a menübe ami így egyből a magyar adókra ugrik, a youtube dettó ugyan így kedvencek közé és menü testreszabás.
-
user137
őstag
* 1-2 script nem megy (YouTube videó nem indul 88% caching után, TED videók), hol keressek utána, h mi a hasfájása? A GUI csak a "nézd meg a logokat" okos üzenetet adja vissza...
* Rádió Add-ont ki lehet rakni főoldalra (vagy közelbe) a Music/Addons/Rádió helyett? Ugyanez a kérdés YouTube-ra, Yahoo Movie Trailerekre is.
* Weathert ki lehetne pakolni főoldalra (a háttérképre konkrétan)?
-
p300
tag
Üdv mindenkinek!Segítségeteket kérném az XBMC program használatával kapcsolatban.Feltelepítettem magyarra állítottam de az RTL-TV2 műsorait nem tudom elérni.Most a HOMESYS-t használom az tökéletesen megy.De szeretném az xbmc-t is kipróbálni de nem megy a beállítás.Valaki segitene hogy megértsem a hálózati kapcsolatokat.Saját gépről a lejátszás megy de más semmi köszönöm.
-
2rok
csendes tag
Tudnátok ajánlani valami olcsó és dizájnos házat htpcnek ? Szeretnék valami fekvőt. Egy MiniITX-es lap lesz benne G530-al és videokártya nélkül (de később lahet menne beleegy low profiles kártya, de ez annyira nem kritérium) Igazából van itthon elfekvőbe egy 400as fsp ATX szabványú tápom, amit bele tudnék rakni, tehát valami táp nélküli kellene, vagy valami olcsóbb picuPSU-val vagy másmilyen táppal. Előre is köszönöm
-
Joshi
titán
válasz
szabi__memo #11634 üzenetére
"De ez egyrészt nem médiaplayer"
Igazából még nem tudni mi lesz, szerintem lehetne egy média lejátszó alapja is.Esetleg kisebb lesz mint a jelenlegi mobilod.
Ja és a TV gyártók verekedni fognak érte.
"a mov nem csak container?"
Gondolod hogy ha a MOV kiterjesztést kezeli akkor mondjuk az MKV, TS, M2TS kiterjesztés hanyagolva lenne? A mostani belépőszintű Androidos mobilom is viszi a Divx/Xvid filmeket, talán valamelyik komolyabb csúcskategóriás mobil még az MKV-t is.
Én inkább a Full HD WMV-re (VC-1) lennék kíváncsi mert az bizony meg tudja izzasztani a hardvert. -
Joshi
titán
válasz
szabi__memo #11632 üzenetére
A videók alapján lejátssza a MOV kiterjesztést is amit nagyon kevés médialejátszó kezel, ez több mint biztató.
Arról nem is beszélve hogy a jelenlegi élezett piaci helyzetre való tekintettel egyetlen egy gyártó sem lehet felületes egy termék piacra dobásánál.
-
user137
őstag
válasz
Salvador20 #11625 üzenetére
meg van bocsátva, de mosmá' valami segítséget is megköszönnék
-
bambano
titán
aztaaaa
xbmc raspberryn.... -
sintér_07
csendes tag
Ezt a házat tervezem megvenni. A távirányító vevője gondolom usb-s. Usb-ről el lehet indítani egyáltalán a gépet?
-
user137
őstag
Urak, megint segítséget kérnék, most hang a téma.
átszereltem a kábelezésemet, így már "compliant" vagyok: PC HDMI => Erősítő => TV HDMI a jelmenet, XBMC a játékos. A PC-n 2 monitor van, a sajátom és a tévé. Illetve 2 hangkeltő is, egy stereo out az asztali speakernek, illetve az erősítő a TV alatt HDMI audióval.
Amikor a gépből a TV-be ment egyenest a HDMI kábel, akkor az felvett egy "SAMSUNG digital audio" eszközt, most ez annak ellenére ott maradt, h az erősítő Yamaha...
kérdéseim a következők:
- az XBMC-n kívül meg lehet-e mondani minden programnak valahogy egyesével az őáltala preferált hangkimenetet? Elég zavaró oda-vissza állítgatni a "Default Playback device"-ot.
- átkábelezés óta a Dolby, DTS, ProLolic2 és egyéb logózott tartalmak hibátlanul mennek, az erősítő is észreveszi őket - viszont az mp3/aac tartalmakkal nem tud mit kezdeni az erősítő és szaggat a kép is és nincs hangja egyáltalán... a "rossz" tartalmak törlésén kívül van valami megoldás erre? downmix sztereóba?
- az erősítő egy Yamaha YHT-S400, ami egy soundbár. Windózban a 7.1-et is leképezi (megszólaltatja), de fizikai hangszórója csak 3.1 van... az XBMC-nek miként adjam meg? 3.1, 5.1, 7.1? -
dni
őstag
válasz
radi8tor #11616 üzenetére
Alternatíva: Foxconn NTA3500
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy ideális HTPC alap: Sapphire Edge HD3
Tudtok valamit felhozni ellene a gyári hűtésen kívül?
Még kérdéses van-e optikai hangkimenete, de nagy valószínűséggel van neki. -
válasz
Enszuke #11608 üzenetére
"A 10 bitet, anime-k mar hasznaljak."
Milyen forrasbol? Mert a BD es a DVB is csak 8 bites.
Na meg persze felvetodik, hogy "minek?" A 10 bitnek igazan az adja az ertelmet, hogy mindenfele machinaciok (gamma, szinegyensuly) utan is megmaradjon 8 bitnyi informacio, vagyis csak a konkret megjeleniton erdemes es ezt a monstani DisplayPortos cuccok is tudjak.A h.265 veglegesitese meg kb. 2013-ra varhato, vagyis meg el se keszult maga a szabvany se.
(#11609) student: CPU-ban a Celeron a legerosebb, GPU-ban valoszinuleg a Brazos, osszesegeben meg a Brazos az, ami idealis HTPC-alap.
-
student
őstag
kérdésem a következő
ez erősebb kombó mint
Intel® Atom™ D2700 (2.13 GHz, dual-core) (CedarTrail)
NVIDIA® GeForce® GT 520Mez?
AMD E-450 APU platform (1.65 GHz, dual-core)
AMD Radeon HD 6320 GPU w/ TurboCore technologyesetleg ez
Intel® Celeron® Processor 857 (1.2 GHz, dual-core) (SandyBridge)
Intel® HD Graphics -
dni
őstag
Anandtech-en elolvastam pár cikket, de még mindig nem tudom melyik platformot válasszam. (Az már bizonyos, h m-atx felé hajlok)
Hátha másnak segít a későbbi döntésben:
AMD A8-3850 : An HTPC Perspective
Discrete HTPC GPU Shootout
ASRock CoreHT 252B Review -
slashing
senior tag
válasz
bambano #11603 üzenetére
hát nálam az i3 2100T, intel hd2000, kompromisszum mentesen lejátszott eddig mindent 1080p, BD ISO, AVC, x264 a youtube 4k videót is simán viszi és ez minden csak nem izomos proci(35 tdp).
3D BD iso-t még nem próbáltam nincs még hozzá megjelenítő de szerintem nem lesz gondja vele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Windows 10
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest