Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz
5-ös kezelő #36482 üzenetére
csak 2 banán aljzat van,ahová csatlakoztatni lehet a mérővezetékeket? áramméréshez gyakran át kell dugni az egyiket.
-
yohnsee
tag
válasz
5-ös kezelő #35895 üzenetére
Meglehet, hogy nem elég nagy a műszered felbontása. Igazából ez is válasz a kérdésemre, az enyémmel valami baj van. Köszönöm, hogy fáradtál vele!
-
kowik
tag
válasz
5-ös kezelő #36223 üzenetére
Csak jóval kisebb.
-
BBéci
legenda
válasz
5-ös kezelő #35392 üzenetére
Nyilván csak tipp: annyival jobb vétel a Zanflare F1, hogy a kutyának nem kellett az S2+, ezért azt is leárazták, hogy fogyjon. Nekem egy pillanatig nem fordult meg a fejemben, hogy vegyek abból a Convoyból, ezzel szemben az F1 annyira ajándék 13 dollárért, hogy kihagyhatatlannak minősítettem. Megnéztem pár videós tesztjét, igencsak meggyőző a tudása.
Ha egy centivel nagyobb lenne a fejátmérője... Akkor talán a turbo mód 30 másodperces korlátja is sokkal hosszabb lehetne.
Az XHP35 HI lámpák 90000 candela körüli center spotja, csúcsfény intenzitása még mindig roppant nagy vonzerőt jelent számomra. Nincs mese, kell egy olyan is. -
G@ben
addikt
válasz
5-ös kezelő #34792 üzenetére
Nem voltál elég gyors, akciósan asszem 1600 volt!
-
jozsi252
veterán
válasz
5-ös kezelő #34578 üzenetére
De ez nem csomag ugyanolyan sima regisztrált küldemény mint a többi.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #34516 üzenetére
Infra+szemüveg
-
lucaildy
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #33624 üzenetére
-
benfolds
őstag
válasz
5-ös kezelő #33586 üzenetére
én nekiállok (be)integetni, olyankor általában kapcsolnak és leveszik a távolságit.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
5-ös kezelő #33567 üzenetére
Nem kell azt bántani, így jó ahogy van, nem szedtem szét én sem, minek?
A fokozatok nélküli megoldás meg kinek jó, kinek rossz. Ebben az árkategóriában általában olyan "jól" elosztott szokott lenni, hogy az alacsony és a közepes majdnem egyforma, majd van egy magas ami jóval erősebb. Annál ez szerintem sokkal használhatóbb, a memória miatt meg pláne tök használható.
Mondom, szerintem. -
ZolkoW
őstag
válasz
5-ös kezelő #33460 üzenetére
jujj, a bevonatát nem szabad megsérteni, utána kuka.. a munka közben viszont sűrűn kell tisztogatni a rárakódott óntól, gyantától, arra jó a "fémszivacs", vagy az enyhén nedves igazi szivacs.
-
(jan)
őstag
válasz
5-ös kezelő #33441 üzenetére
Pákahegy tisztítót is vegyél. Sokkal jobb mint a vizes szivacs.
-
Joshi
titán
válasz
5-ös kezelő #32807 üzenetére
Nekem van egy S2 és egy S3, de S2+ még nincs.
De nem veszek mert nincs szükségem több lámpára, már a Lumintop Torpedot is csak azért vettem meg, mert le volt árazva.
Most az új projektem hogy a LiitoKala Lii-100 töltőt turbózom fel egy feszmérővel.
-
nufenen111
tag
válasz
5-ös kezelő #32702 üzenetére
Ha ezt tudom akkor nem veszem meg az L6-ost. :-)
-
Vertigo18
addikt
válasz
A második érdekes lehet az ár miatt. Ennyiért nem sok. Q5-ös led, tehát nem kell csodákat várni tőle, viszont nem AA hajtja, hanem 18650, ami jobbá teszi a közkedvelt AA-s Sk68-nál. Olyasmi, mint egy SK-98-as... Érdekes...
-
törölt tag
válasz
Ez nagyon tetszik
Mennyire strapabíró ? Van esetleg hátrányos oldala ? -
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #32634 üzenetére
Én nagyon szeretem a menüjét. az egyes módok alacsony-magas opcióját kiválasztod ahogy neked tetszenek majd megjegyzi. És kikapcsolt állapotból külön jó hogy egyből be tudsz lépni az utoljára használt, vagy a legkisebb vagy a legnagyobb módba. Nem szeretem mikor van 5-6 mód és nekem pont a legmesszebb lévő kell és végig kell nyomkodni. Ezért is csaptam le ma egy Skilhunt DS10-re és egy DS20-ra igen jó áron Gearbesten. Lényegében ugyanez a menü csak azok régebbiek és külön ablak van az akku indikátor lednek és csak 4 mód van. Nincsenel aalfokozatok a módoknál. De a kezelése minden másban ugyanez. DS10 16340 akkus a DS20 pedig 18650. Mindkettő sima kézi lámpa XM-L2 leddel előre néző fejjel és azél bezellel, valamint oldalsó elektromos kapcsolóval.
-
dik
őstag
válasz
5-ös kezelő #32220 üzenetére
Köszönöm! Bár érdemes-e vagy sem ezekbe olyat tenni nem tudom...
De most meg elfogyot a NW a Bg.-n. Szóval az agyam eldobom mire megvan minden addigra kifogy.
Szerintetek van rá esély még lesz? Vagy esetleg valaki adna máshova kupont ami még jó is... -
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #32200 üzenetére
A munkámért annyira nem vagyok oda mert lámpákhoz semmi köze de az abból adódó forrasztási rutin és a munkahelyi eszközök megkönnyítik a lámpák építését az biztos
Bár munkacélból már nemigazán kell forrasztanom mert vannak rá külön emberek.
-
dik
őstag
válasz
5-ös kezelő #32187 üzenetére
Az ára szinte ugyan az mint a H03. Mi a különbség a kettő között? Esetleg valami tapsztalat az Xtar-ról?
-
gyenesmartin
őstag
válasz
5-ös kezelő #32187 üzenetére
Satu, rongydarab, csavarhúzó és egy kis kalapács ütés. Rá van préselve, így lapos csavarhúzóval körbe ütögetve óvatosan már könnyen le tud jönni. Vissza pedig szintén satuval rányomtam a tetejét.
Van az akkutartónál egy műanya kitámasztó is, azt mindenképp ki kellesz majd szedni. -
Ra3
őstag
válasz
5-ös kezelő #32013 üzenetére
Szerencsére elfogyott mire én is venni akartam
-
Cyberneko
tag
válasz
5-ös kezelő #31993 üzenetére
Igen.
-
tomcsi23
veterán
válasz
5-ös kezelő #31993 üzenetére
vegyek egy kéket a két szürke és a piros mellé?
Milyen választ vársz ebben a topikban?! -
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #31916 üzenetére
Köszi, de nem az enyém az érdem. Toykeeper készítette az alap firmware-t amit Gchart módosított és ezt használtam fel. Én csak hozzáigazítottam a driverem a helyes működéshez.
-
Joshi
titán
válasz
5-ös kezelő #31863 üzenetére
Nem jó a lámpa mert abban a pillanatban hogy berakom az aksit már halványan világít is, és kikapcsolt állapotban is úgy marad. Néha ha olyan kedve van akkor teljesen kikapcsol. Ezért gondolom hogy a kapcsolója kontaktos.
Hogy lehet a Gearbesten reklamálni? nem találtam erre opciót.(#31869) Ra3 Hibába van neked akár tíz darab otthon, ha nekem az egy darab kontaktos.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #31768 üzenetére
Ami tönkre mehet:
-Akku- 300ft-os bontott de 2500mAh-s pana megy bele
-Kapcsoló+gumigomb- mindkettő van itthon de amúgy is világítósra alakítanám
-Üveglencse- a csíkos TIR lencse cserék miatt van 2 tartalék
-Refi- mint az előbbi de ebbe smo refi menne később amúgy is
-LED- 1B hideg fényű amit nem annyira szeretek és amúgy is XP-L HI menne bele a Smo refihez
-Driver- ez az egy ami tényleg veszteség de 2-3$ kozkázat még belefér
-Maga az alu lámpatest- szerintem kizárt hogy annak baja lesz. Max az O-gyűrűk megsülnek de azt sem hiszem. És van itthon pár.
Plusz akciósan vettem lepontozva az egész lámpa olcsóbb volt 9.5$-ért mint egy S3 üres host.Mivel az akku 2500mAh-s kb 40-50 percig fog menni teljes merülésig ha nem adja meg magát semmi. Ha elkezd kisebb módra lépni lehet beledobok mégegy akksit mivel 3500mAh-sok is vannak a piacon így egy olyannak is lehet tudni az eredményét a lámpára nézve.
-
Gargouille
őstag
válasz
5-ös kezelő #31768 üzenetére
Ahogy nézem elég sokaknak fontos ez a kérdés (lehet neked nem annyira), ezért mindenki nagyon kíváncsi rá. Szerintem ez a fórum pont az ilyen dolgokról és kísérletezgetésről is szól, végső soron ezekből a dolgokból tudunk meg olyasmiket a lámpákról ami sehol nincs benne a leírásban, de mégis jó lenne tudni. Csatlakozva szabihoz ha én is felajánlom, hogy beszállok a tesztbe anyagilag ha kell.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #31442 üzenetére
Ja. Mielőtt szétkapod csinálj egy videót a hibáról aztán küldd el nekik. Ha mást nem de kapsz némi elkölthető pontokat.
-
Ra3
őstag
válasz
5-ös kezelő #31442 üzenetére
Nekem volt warboy, most Skilhunt h02 van, de a borjút is használom ahol a h02-t sajnálnám. Az árához képest szerintem nem rossz, gbről 6 dollár alatt el lehet hozni pontokkal, ennyiért verhetetlen.
Ha jól tudom akkor a kapcsolós végén csak rá van préselve, ha be tudod a testet fogni akkor le lehet szerintem csavarni valahogy, blf-en voltak képek szétszedésről.
Gb-n nem kell visszaküldeni, nekem ha bajom volt valamivel mindig sikerült valamit kialkudni, részleges refund vagy újraküldés. -
WestBam
Topikgazda
válasz
5-ös kezelő #30954 üzenetére
29,99$ jelenleg is kuponnal a H03
Mondjuk a warboy már jó régen nem volt leértékelve, 50$
-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30936 üzenetére
nem hiszem hogy megérte volna a 230 ft-os cuccból rendelni 10-et és még X ft-ért postázgatni. Sajnos nálunk nincs ingyen.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30915 üzenetére
Félreértettél, én is mindent megjavítok, ami menthető, mert hihetetlenül bosszant az a szintű pazarlás, ami ma zajlik. Azt nem értem, hogy miért pont a Boruit? Írtad, hogy van Warboyod és H02-d. Nekem H02-m van és sose jutna eszembe egy "kínait" vinni magammal az helyett. Ha valaki nem akar lámpára költeni 6k-nál többet, akkor megértem, hogy azt választja. De akkor mire használod a másik kettőt? Néha előveszed, letörlöd róla a port (vagy még azt sem, mert a dobozban/tasakban nem száll rá), megnyomkodot a szobában a gombot és konstatálod, hogy milyen jó fénye van, majd visszacsomagolod?
Én pont ezt a bosszankodást akartam elkerülni és fizettem többet a H02-ért.
Pont, mint a szerszámok. Sokáig egy gazdaságos dekopír fűrészt használtam, de csak szenvedés volt vele dolgozni. Majd a kezembe került egy Makita, és akkor jött a csodálkozás, hogy jéé, ezzel dolgozni is lehet. Na lámpák nekem pont ugyan ilyen szerszámok. -
G@ben
addikt
válasz
5-ös kezelő #30915 üzenetére
Nem benned van a hiba, ugyanilyen vagyok.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30909 üzenetére
Tényleg nem értelek. Van egy csomó jó lámpád, de napok óta bosszankodsz az egyik "eldobható" miatt...
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Amit vettem én is Boruit fejlámpát az hibátlan. De a BLF A6-osomnak a driverje eléggé bugos. Fokozat választásnál, ha épp nagyon fényerő kell, vagy kisebb akkor gondol egyet, és a 7 fokozatú módról átugrik a 4-esre és fordítva. Vagy van amikor módmemória, hol van, hol nincs. Ilyen hibáról én még nem olvastam sehol, csak nálam jelentkezett eddig, a több ezer eladás során. Van, hogy 1 hétig semmi baja, de van amikor minden egyes kapcsolásnál más módban és fokozatban van. Olyan is volt, hogy a módmemória be volt kapcsolva 3/7-es fokozaton kikapcsoltam a lámpát, majd este amikor bekapcsoltam, hogy menyek ki a WC-re a stroboszkóp fogadott.
-
Kernel
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #30903 üzenetére
Remegő fényt okozhat a LED hibája is, vagy főleg az. Találkoztam már ilyen hibás LED-ekkel. Olyan is van, hogy néha világít, néha nem (belső anyaghiba).
-
dobolan
senior tag
válasz
Lehet, hogy igazad van, de én meg úgy vagyok ezzel, hogy egy normális pizza 1500Ft, amit egy ebédre benyomsz ,és ha véletlenül nem ízlik (előfordul), akkor sem hiszem, hogy bánkódsz 10 percnél többet rajta.
Én ugyanígy állok egy 2-3 ezer forintos lámpához is. Szerintem 10-ből 10 különböző (mert szar -vagy nincs minőség ellenőrzés), és ha szerencséd van, kifogsz egy olyat, ami működik több évig. -
dobolan
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30906 üzenetére
Szerintem túl sok elvárásod van egy 2000 ftos fejlámpával szemben. A szerelhetőségre gondolok.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30903 üzenetére
Az csak a programon múlik hogy fokozatmentes vagy nem. Az egy alkatrésszel sem bonyolítja a lámpát. Inkább a gagyi kapcsoló ami szóba jöhet. Meg valamiért nem a cső éle hanem a menet viszi át az áramot a kupaknál.
-
cidalain
veterán
válasz
5-ös kezelő #30900 üzenetére
olvastam, csak a másik emberé előbb volt, arra reagáltam elsőként.
és az arra jövő választ olyan gyors volt, hogy még mindig előbb olvastam, mint a tiédet.
szánombánom -
WestBam
Topikgazda
válasz
5-ös kezelő #30840 üzenetére
Mástól még nem jött ilyen panasz, így elsőre nem írnám le az rj-02-t.
Egyébként tényleg érdekes a dolog, mert nekem ami van 100 éves SK68 ami szintén "jó anyagból" van és fém tiszta hegyes menetes végű a mai napig nem produkált még ilyet. Mondjuk olyat már tapasztaltam pont a napokban, hogy a fej felőli részen ha gyárilag zsírzott a menet és letörlöm akkor pár tizedet emelkedett a felvett áram is. Én xtar zsírt szoktam tenni a tömítésekre és a menetekre is, de csak vékonyan, eddig nem tűnt fel a hátránya. -
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30833 üzenetére
Az alumíniumon mindig van oxid réteg. Ami a vasnál a rozsda. Csak vasnál porózus és tovább oxidálódik befelé az anyag, addig alunál egy teljesen légmentesen szigetelő vékony réteg alakul ki és nem oxidálódik tovább. Eloxálásnál ezt a réteget szokták vastagítani és különböző anyagokkal színezni. Szóval a fekete szín és a színes S2+-ok színe is egy oxid réteg aminek a molekulái közé bezáródott a színezőanyag. Wd40 leoldja a rozsdát, stb de olaj marad utána. És ahogy mondták előttem ha mozognia kéne de nem mozog arra duct tape
-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30831 üzenetére
Inkább kontakt sprével. Wd40 kenőanyag és szigetel. Csak rosszabb lenne
-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30828 üzenetére
Kb sehogy. Előbb próváltam szétszedni a sajátom. A műanyag cuccot kiszedtem ami az akku és a ledpanel között van. Majd kitekertem a lencsét Aztán a kapcsolós felét kellene levenni de szerintem az menetes nem lehet mert elakadna az usb csatiban szóval valószínű ragasztott préselt.
-
-szabi-
addikt
válasz
5-ös kezelő #30819 üzenetére
Nekem is ilyen van itteni véleményekre alapozva.
Nemsokára viszem magammal munkára remélem nem lesz gond.
Akkor biztonságképp viszem magammal régi vackomat is.üdv
szabi -
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30825 üzenetére
Menetpucolás? Másik tippembhogy a vele két panelból áll. Ami az akku pozitív pólusánál van forrasztva van a led mögöttivel derékszögben. Lehet megrepedt a forrasztás és ha full összetekered eltávolodik a két panel kicsit.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30819 üzenetére
Borjú akkufedél betekerve teljesen : nem világít. Néhány fordulattal kitekerve meg igen.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30651 üzenetére
Közben találtam a hiányzó két értékű ellenállást itt melóban szóval a driver még ma elkészül. Aztén némi rézfűrészelés meg ragasztgatás meg vezeték beforrasztás, reflektor alsó lyuktágítás meg ilyenek és kész
Megpróbálom felvenni vagy fotózni a folyamatot hogy valami videó esetleg lehessen belőle. -
szacsee
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #29436 üzenetére
Köszi és WestBam-nak is!
18650 akku töltésnél (bontott laposból) imax b6-on állítsak időlimitet, vagy kikapcsol mint lipo-nál ha feltölt?
0,7A töltéssel 150 percnél még ment volna bele, de 1200mA-t töltött bele. -
szacsee
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #29422 üzenetére
Köszi
Azt elfelejtettem írni, hogy az akksiba nincs védelem.
Észrevenni, ha 3V közelében jár, vagy jelzi, ha merül az akksi?
Milyen cellával használod? -
szacsee
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #29417 üzenetére
Köszi!
-
Yahhher
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #29396 üzenetére
Azért nincs több kép, mert nem melegedett tovább a 18650-el sem. Ennyit azért bírniuk kell..
Üdv B.
-
válasz
5-ös kezelő #29259 üzenetére
Ja, az enyém, meg ami a képen van, meg amit Breki linkelt az a Gearbest-es 9-11USD-s változat.
-
válasz
5-ös kezelő #29248 üzenetére
Igen, csak ebben mintha nem eredeti lenne a driver:
A kép nem az enyém, de én is vettem akcióban, és az enyémben is ilyen a driver. Mondjuk amúgy meg vagyok vele elégedve.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
5-ös kezelő #29248 üzenetére
Én egyet eladtam, így csak egy s2+ van itthon. Meg egy s3 a másik helyett
-
Gargouille
őstag
válasz
5-ös kezelő #29233 üzenetére
A saját postásunkat ismerve (és ezt extrapolálva a postára mint intézményre) én azon is csodálkozom, hogy van egyáltalán olyan csomag ami célbaér.
-
Gargouille
őstag
válasz
5-ös kezelő #29219 üzenetére
Még október 27.-én rendeltem 2db S2+ -t a Convoy boltjából közvetlenül, de eddig még csak ott tart, hogy feladták a kiinduló országban. Ezek szerint nem reménykedem karácsony előtti érkezésben. :-(
-
verybigboy
senior tag
válasz
5-ös kezelő #29217 üzenetére
Teljes mértékben osztom az általad írottakat ... nagyon-nagyon nem jó irányba haladnak a dolgok és a nép "butítása", a látottak, tapasztaltak központi "átértelmeztetése" ... ami sajnos nagyon nagy mértékben hasonlít az 50-55 évvel ezelőtti "agymosáshoz" ...
Elnézést a postért, itt ezt a témát be is fejezem, nem lesz több offtopic, ez nem ennek a témának a topikja, visszatérünk a lámpás témához!
-
Monyos
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #28878 üzenetére
Ez a Vander megbízható?
A Convoy-t azért kezdtem el nézni, mert nagyon dicsérték itt a minőségét.Vanderből találtam egy ilyen összeállítást is: [link]
Így legalább, ha elfáradt az akksi vagy újratölti vagy tesz bele 3 AAA-t.
-
Alex91
félisten
válasz
5-ös kezelő #28459 üzenetére
A lenyeg, hogy erosebb fenye legyen, mint az sk68-nak, es 3xAAA adapterrel is menjen. 20 dollarnal ne keruljon tobbe.
-
jozsi252
veterán
válasz
5-ös kezelő #27587 üzenetére
Aki pl. elmegy horgászni vagy ilyesmi, annak egy ilyen meg egy power bank bőven elég a feltöltéshez. Kint most akciós összvissz 1$, akartam rendelni de sajnos only USA.
De biztos itthon is majd kapható lesz. 1$-ért viszont kb. ingyen van.
Xtar VP4 PLUS DRAGON Charger Már lehet rendelni, szállítás okt közepe kint. Az ára, hát mit is mondjak.. sajnos nem lesz túl népszerű. Itthon szerintem lesz vagy 25-30k minimum.
-
kisskd
tag
válasz
5-ös kezelő #27450 üzenetére
Kipróbált típust/eladót esetleg tudsz linkelni?
Nagyon tetszik az S2+, de a "pénzügyminisztérium" megenne vele, nem mind1, hogy még akciósan is kijön 2-3 az árából, főleg hogy sok helyre tenném, hogy kéznél legyen (pl. összes (céges) kocsi, az rögtön 5db).
-
Ming Cseng
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #27301 üzenetére
Szia! Danó Gábor a te embered. Kiváló cuccokat gyárt! link
-
válasz
5-ös kezelő #27301 üzenetére
Rossz a link: [link]
-
válasz
5-ös kezelő #26589 üzenetére
Nem akadtam fenn,tudtam,hogy ez mese-de akkor is,ez már nem csak hogy túlzás hanem hazugság.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Ha mindennapokra ezt használod, akkor minek az S2+ és társai? Azt csak vasárnap és ünnepnapokon veszed elé? Nem támadás, tényleg nem értem.
Nekem ez kicsit olyan, mintha lenne egy Land Cruiserom, de terepre csak a Nivat viszem, nehogy sáros legyen. -
Ra3
őstag
válasz
Mekkora ez egyébként mondjuk s2+-hoz képest? Családba elpasszolni bontott akksival jó lenne, úgyis mindenki nekem sír lámpáért, de mikor meghallják hogy mennyi egy normális akkor mindjárt nem olyan fontos.
Más, eladtam a H3 warboyt nullszaldóval, Skilhunt H02r-t rendeltem helyette, van pár extra tulajdonsága, mágneses talp, csuklópánt nekem jól jön, nem mindig fejen lesz használva, árban is jobban jöttem ki, 20 dollár alatt megvan Gb pontokkal, ha befut beszámolok.
Jövő héten munkaügyben megyek Kínába, lesz pár nagyobb üzletközpont a szállás közelében, körülnézek ott milyen árak vannak ha találok lámpás boltot, bár lehet hogy a minőségibb cuccokra ott nincs is igény, és csilliárd lumenes q5-ösökön kívül nem lesz értékelhető cucc. -
válasz
5-ös kezelő #26573 üzenetére
5000 lumen??
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #26414 üzenetére
Feltöltöttem kettőt 2,7-ről 4,1 V-ra, de aggódtam, mert igen forrók voltak. ICR18650-26C Samsung SDI 842 a felirat, és VC2-vel töltöttem.
-
Vertigo18
addikt
válasz
5-ös kezelő #26128 üzenetére
Erővel csináld akkor, nomeg kis odafigyeléssel. Én mindig fogóval szedem le a borítását, belül azért már óvatosabb vagyok...
DeFranco: Én az Olight S15 Batont imádom, van itthon olyanom is, amiket te írtál, nagyon jó és nagyon olcsó lámpák, de ehhez képest ég és föld a kettő! Néha meg lehet csípni akcióban.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #25661 üzenetére
Sikerült kinyírnom az Innova műszereit. Sokba lesz az izzócsere Ledesre. Nem működik a műszervilágítás, fokozatkijelző, digi üzemanyagszint-jelző és km számláló, index- és távfény visszajelző, analóg sebességmérő kifeküdt 130-nál. Biztosítékok épek. Így mulat egy magyar úr.
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #25811 üzenetére
mennyi is volt a olcsóbbik? 700Ft? lol.. annyiért tényleg megéri! :-)
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
remek, akkor a polaritás volt a gond tényleg, grat, jó motorozást :-)
-
balazs1956
senior tag
válasz
5-ös kezelő #25689 üzenetére
10 perce jött meg. Naon szimpatikus, főleg, h legyezgetésre is kapcsol.
Ami nem tetszett, hogy nem volt feltüntetve az elem polaritása,. Így is úgy is belement volna. A vieóról lestem ki hogy kell -
LógaGéza
veterán
válasz
Na, én meg pont most voltam kinn képeket lőni
Mostmár csak azért is elküldöm
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #25573 üzenetére
LógaGéza és Gaabbaa és többiek :
Köszönöm a segítséget, úgy néz ki, megoldottam. Fényváltó kapcsoló előtt találtam két vezetékösszekötő műanyag "dobozt", mielőtt eltűnik a bandázsban. Kicseréltem az egyikből a zöldet barnára, így "+" megy a fényváltó kapcsolóhoz, és "-" az izzó foglalatához. Működik a 12 wattos led. -
WestBam
Topikgazda
válasz
5-ös kezelő #25607 üzenetére
Abba az alsóba nem fér bele a védett akku ugye?
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
-
válasz
Ilyesmi (alsóközép) ár és minőségi kategóriás lámpa kellene nekem, csak olyan, amiben használható 26650 akku (az se baj, ha csak ki/be kapcsolható a lámpa, sőt ez előnyös is lenne
)
Vettem két 26650 akkut, a projekt befuccsolt amihez vettem, gondoltam, hogy akkor veszek lámpát hozzájuk
-
LógaGéza
veterán
válasz
5-ös kezelő #25559 üzenetére
Nekem is úgy van vezetékelve (és nekem is Hondám van, de angol gyártású
), de szerencsére egy kicsi lapos csavarhúzóval elég könnyen ki lehet szedni a kábelt, és fordítva visszarakni.
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #25559 üzenetére
kemény....
jó hogy rájöttél... akartam kérdezni, hogy nem az e gond, hogy 6v-os a motor rendszere de akkor megoldottad a problémát....
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #25508 üzenetére
Valszeg nem váltóáram a hiba. Thaiföldi Honda gyárban kici hobbitkák úgy vezetékezték az első lámpám, h az izzó házához pozitív megy, és az izzószálakhoz /hi-lo/ a negatív. Ezért nem világít a led, annak nem mindegy az áram iránya. Törhetem a fejem, hogy és hol cseréljem vissza. Zárlat azért nincs, mert műanyag a foglalat. Akku negatív testelésű, ellenőriztem.
-
ZolkoW
őstag
válasz
5-ös kezelő #25508 üzenetére
[link]
ez tud 3A-t, ha elfér (praktikusan a búrán kívülre tenném, a vezetékre), nemdrága.
ja, a [20-00-73] számúra gondoltam.
Ha így villogna, egy ~ 1000 uF / 35V kondenzátor még javasolt. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #25087 üzenetére
-
geza844
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #24910 üzenetére
Bouruit RJ02-t én bringán használtam párszor, abszolút elég hozzá a fénye, és nagyon könnyű az infrás érzékelőjével (asszem az van benne) menet közben kapcsolgatni, hozzá se kell érni.
-
jozsi252
veterán
válasz
5-ös kezelő #24770 üzenetére
Elviekben így néz ki a Convoy L6 XHP-70 leddel, és a hozzá tartozó adatokkal amiket leírtam.
-
Vertigo18
addikt
válasz
5-ös kezelő #24632 üzenetére
Jómagam is a harmadikon gondolkodom, kis méregzöldön...
Ráadásul kettőhöz már van "rövidített test", így kellett külön akkukat rendelnem...
-
jozsi252
veterán
válasz
5-ös kezelő #24616 üzenetére
Csak úgy magától nem hiszem hogy elszáll, szóval attól nem kell tartani. Azért lenne jó ha lenne egy nagyobb tároló, mert pl. bal oldalon tárolnám a lemerült aksikat, másik oldalt pedig a feltöltött aksikat.
18650-es aksiból olyan 15 db.-nál fogok járni h a köv 2 megjön. Szóval jobb lenne nem 2db.-os pakkba tárolni őket.
Legjobb lenne valamilyen alumínium cucc, ha mégis elszállna egy, akkor ne legyem gond. Biztonságosabb azért, Lipo aksikat is így tároltam.G@ben
Ha 2 db lenne nekem is, nem lenne annyira gond. Könnyebb lenne követni ha pl. egyik pakkba lennének a töltött aksik, másikba a töltésre várok. Illetve lenne még egy hely a töltőknek is. Hú ez már túl nagy kérés, egyelőre megelégednék aksi tartóval is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #24360 üzenetére
Az túlzás, hogy oldja, régebben több célra is használtam csapágyzsíros kenést, ahol szilikongumi is volt (gyűrű vagy szimmering), én legalábbis nem tapasztaltam problémát.
A szilikonzsír 60-80 % szilikonolajból áll, valamint szilícium-dioxid sűrítőanyag és egyéb adalékok.
Alábbi táblázat szerint látszólag még a szilikonolaj sem tesz jót a szilikonguminak, vagy inkább úgy mondanám, hogy nem közömbös hatású. De attól még összeférhető vele, sőt a csapágyzsírral egy kategóriába esik (sárga színjelölés): [link]
A teszt szilikonkaucsuk termékekről szól, közötte tömítőgyűrők stb.
O-gyűrűk viszont készülhetnek többféle anyagból, egyik jól bírja az ásványolajat is, másik egyáltalán nem:
-
Ra3
őstag
válasz
5-ös kezelő #23710 üzenetére
Nálam is véletlen maradt, oprendszer újrarakásra hozták a gépet, akksit csak azért hoztak hozzá mert hátha kell, kiszedtem, aztán nem jöttek vissza érte, mert amúgy rossz volt.
Viszont érdemes ismerősöknél körbeérdeklődni, tegnap egyik kollégát megkérdeztem hogy mit csinált a régi 8-10 cellás Lenovokkal amik helyett én rendeltem újat, hát kidobta a céges akksigyűjtőbe mindkettőt.
Még lehet hogy megkérdezem az it-seket hogy véletlen nem oda dobálják-e ők is a lerohadt akksikat, az egy kissebb aranybánya lenne -
Ra3
őstag
válasz
5-ös kezelő #23689 üzenetére
Én alapból egy LG 3500mAh akksit rendeltem mellé ami még nincs itt, de tegnap rájöttem hogy valaki hagyott nálam 3-4 éve egy elvileg halott laptop akksit, amit már többször ki akartam dobni, csak nem volt hova.
Gyorsan szétrobbantottam, volt benne 6 db Sanyo 18650-es cella, abból 2 db valószínűleg döglött, 2V környékére voltak beállva, de 4 db 3.8V-on tartotta magát, pedig hosszú évek óta nem voltak töltve.
A jókkal megy szépen a kis Convoy, elképzelhető hogy csak egy fejlámpát veszek mellé, mert nagyon úgy tűnik hogy egyébként mindenre elég amire nekem kell.
A cellákról még nem tudom hogy hány mAh-osak, én olyan 800 környékére saccolom a pack felirata alapján, a 2V-osak feltámasztásával is megpróbálkozok, elvileg az Xtar töltője tud ilyet, egy próbát megér. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #23686 üzenetére
Megjöttek az óccó Skmei-k Banggoodról. Dec. 13-i rendelés, 17-i shipping. Lámpák stb. már sok hete itt vannak, együtt rendeltem anno.
-
Ra3
őstag
válasz
5-ös kezelő #23686 üzenetére
Kíváncsi leszek hogy a 18650-es akksi mikor fut be, egyszerre rendeltem a töltővel meg a lámpával, de azt nekem is külön rakta, mert másik raktárból jött. Remélem nem kell rá még két hónapot várni....
-
jozsi252
veterán
válasz
5-ös kezelő #23682 üzenetére
Banggood-ról rendelted te is?
-
Ra3
őstag
válasz
5-ös kezelő #23547 üzenetére
Ha a jövő héten feladják akkor ideér az időben, nem kell szerintem egy hónapot várni, FT-en tracking-ből is jót adnak, én általában SG posttal hozatom tőlük, 3 hét alatt eddig minden itt volt (10+ csomag) .
Nekem is tetszik ez a kicsi S2+, a nagy már úton van, de jó lenne egy kissebb-könnyebb is ha már az s15r nem jött össze.
Még azt nem tudom melyik változat kéne, 1400mA-es is majdnem 600lm-t tud, akksiból úgyis 900mAh környékiek vannak max, gondolom a legerősebb azt elég gyorsan eszi még közepesen is. -
luck66
tag
válasz
5-ös kezelő #23519 üzenetére
Fasttech ,január végéig használható 10%-os kupon kód RMBBUST
-
Ra3
őstag
válasz
5-ös kezelő #23410 üzenetére
Sziasztok, átfutottam nagyjából topicot, valami edc jellegű lámpát keresek, a legtöbbet javasolt convoy s2 nekem már nagy lenne, a banggoodon találtam olight s15r-t, 7900-ért el tudnám hozni kedvezményes bg pontokkal, szerintetek megéri az árárt?
Itthon semmilyen akksim-töltőm nincs (hacsak régi nimh akksikat nem számolom), azért tetszett meg mert minden benne van egy csomagban, napi használatra bőven elég lenne a teljesítménye-tudása, ha meg valami nagyobbra is lesz igény idővel akkor jöhet mellé egy s2. -
Ádyka
őstag
válasz
5-ös kezelő #23269 üzenetére
Pont ezt soha. A nagyker ára is több volt jóval... normális akksival.
-
hpsafl
tag
válasz
5-ös kezelő #22926 üzenetére
Mondjuk öngyújtóval
Azért egy valós 2W-os lézerrel még fáj a fogam, de még azzal nyugtatgatom magam, hogy nem tudnám kihasználni, pedig a terv már megvan, hogy hogyan, és miben lenne összerakva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest