- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Ereshkigal #70790 üzenetére
Nitecore Tube már túl kicsi lenne?
-
krisztianAMG
senior tag
Nem nekem, az alkatreszeknek. Parszaz Hz, 1-2kHz szamit nagyon alacsonynak, nincs vagy alig van jelentosege. 100kHz - 1MHz nagysagrenben mar oda kell figyelni a parazita hatasokra, impedanciara. Peldaul a szilicium diodak mar tul lomhak, nem tudnak annyi ido alatt kinyitni, ami alatt megfordul a polaritas. Ezert kell Schottkyt hasznalni peldaul.
Felette meg rosszabb.Fejlampaban nem tudok segiteni, latod hogy en igenytelen vagyok.
Teljesen elegedett vagyok egy H02-vel, de ha azt epp le akarnam cserelni, akkor azt egy Pandara cserelnem.
-
krisztianAMG
senior tag
"alacsonyabb fokozatokat pwm villogással oldják.meg, ami a ledet rosszabb hatásfokkal működteti"
Errol tudsz adni valami kutatast vagy jegyzetet? A PN atmenetnek van valamekkora kapacitasa, de a PWM jel meglehetosen alacsony frekvencian van kapcsolgatva, ilyen szinten nincs tul nagy jelentosege, es igazabol nem is tudom elkepzelni, hogy miert romlana a kapcsolgatastol a hatasfoka. De ha lehet, olvasnek rola.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
FBLLMAG #70663 üzenetére
Mivel az egesz szamitas a mert lumen ertekbol van levezetve, adja magat, hogy innen ered a hiba.
Otthoni korulmenyek kozt lument pontosan merni meglehetosen nehez (megkockaztatom, hogy szinte lehetetlen). "Integrating sphere"-t hasznalnak erre (a magyar nevet sajnos nem tudom). Ha 30-40 euros lux-merot hasznaltal, majd abbol szamitottal lument, akkor 20% hiba nagyon konnyen osszejohet. Valoszinubbnek tartom ezt, mint hogy a gyarto nem az elerheto legmagasabb erteket tunteni fel az adatlapban.
Mindenesetre ha minden lampanal ugyan ezt a metodust hasznaltad, akkor az osszehasonlitas korrekt, csak a szamok nem lesznek teljesen helyesek."Ha 20 % -kal túlmértem a fényáramot, akkor jó pár lámpa szégyenletes értéket fog adni."
Welcome in the real world! -
krisztianAMG
senior tag
válasz
FBLLMAG #70660 üzenetére
Ilyen szempontbol a nagy MOSFET-nek vannak a legkisebb vesztesegei, mert ott csak a MOSFET D-S ellenallasa szamit (R_dson) es az aram nagysaga.
Hat nem tudom, fos jelzo kifejezetten a FET mellett van, es nincs mellette, hogy 6W alatt, felette mar jo.
Javitasra vagy moddolasra en nem tettem utalast, az teljesen mas tema. Csak a LED vezerlese.
Milyen LED-del van szerelve a lampad, ami 200lm/W-ot tudott?
#70659Vlah
Az a baj, hogy ezt is nehez kategorikusan kijelenteni. A 7135-on legnagyobb veszteseg teljesen feltoltott akku es 100%-on hajtas eseten lesz, utana javul. A DC-DC converternek szinten vannak vesztesegei, nagysagrendileg minimum 10-15% ami meg csak nem is konstanst, 5% terhelesnel nagyobb lesz, mint 80%. Ahogy irtam a legtobb esetben a PWM jellel kapcsolgatott MOSFET-nek lesz a legkevesebb vesztesege, de ott szoba kerul egy csomo mas tervezesi komplikacio... Egyik sem tokeletes, foleg nem mindenre. Az adott problemahoz kell keresni a legmegfelelobb kompromisszumot. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
FBLLMAG #70652 üzenetére
Reszemrol abszolut nem az volt a cel, hogy barki torkanak essek. Szerintem sok forumozo erosen felre van vezetve, mikor egy muszakilag teljesen korrekt es jol mukodo megoldas ennyire negativ fenyben van feltuntetve. A "fos" pedig kifejezetten trigger point volt.
Meggyozodesem, hogy ennyire implicit modon kijelenteni butasag. A kerdes, hogy milyen szempontok alapjan. Osszessegeben ez csak az egyik jo megoldas az adott problemara. Nem biztos, hogy jobb, de biztosan nem rosszabb. Csak mas. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
Lacerta #70648 üzenetére
Minden DC-DC valtonak van egy feedback pinje, ahova a kimeneti feszultseg van visszavezetve (a kiemeneti kondenzatorok utan) egy feszultsegoszto ellenallas-paron keresztul. Ezt a feszultseget (altalaban 1.2V korul kell beallitani, de valtozo) egy komparator figyeli, es annak fenyeben valtoztatja a PWM jel kitoltesi tenyezojet. Es tudod mit iranyit ez a PWM jel? Egy csunya, nagy es rossz N-MOSFET-et.
Utolag mar eszrevettem, hogy mindig "szurke" valaszt adsz. Mondtal is valamit, de igazabol semmit. Csak valami nagyon altalanons dolgot, amibe aztan bele lehet barmit is magyarazni.
Ezert is kerdeztem ra konkretan a "buck" vagy mas neven step-down converterekre. Ahogy a neveben benne van, o csak lefele tud transzformalni. Raadasul csak veszteseggel. Tehat a buck converter kiemeneten mindig alacsonyabb feszultseg lesz, mint a bemeneten. Nehany kiveteltol eltekintve a PWM jel kitoltesi tenyezoje nem tud 95%-tol magasabb lenni (ennek technologiai hattere van, de pontosan nem tudom mi, nem jartam utana). Feltetelezzuk, hogy az adott aramkor rendelkezik CC moddal (tehat aramot stabilizal). Ennek a kiemenete pontosan ugyan ugy fog mukodni, mint a reszedrol lesajnalt 7135. Nem azert, mert nincs visszacsatolas (bar ezt a kifejezest sokmindenre hasznalod). O nem tud a bemeneti feszultsegtol magasabbat letrehozni.
Az aramerzekelo ellanallas azert van ott, mert a kelvin-modszer a legolcsobb mondja az aram meresenek. Sok DC-DC converter IC-nek van integralt ADC-je, amin keresztul kozvetlenul tud rajta feszultseget merni, ami alapjan allitja be a kimeneti aramot. Lehet azt mashogy is csinalni, meg csak PWM-et sem kell hasznalni, hasznalhatod a MOSFET gorbejenek linearis szakaszat is. A sontellenallas csak a legegyszerubb.
Penge azert nem vagyok, bar igyekszem azza valni. Meg hianyzik par ev, de azert ezt-azt mar sikerult osszerakni. Engem csak az zavar, hogy hatalmas onbizalommal irsz valamirol, amit nem, vagy csak reszben ertesz es ezt probalod igazsagkent beallitani. "Fosozni" egy elektronikat csak a topologiaja alapjan... Egyetlen tulajdonsag alapjan hasonlitasz ossze mindent, de meg egy hatasfok szamitast/osszehasonlitast sem lattam toled.
Orulok, hogy erdeklodsz az elektronika irant, tenyleg csodalatos vilag, de nem ez a megfelelo modja. Eloszor rengeteget kell tanulni. Tenyleg rengeteget. Es nem csak olvasgatni. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
Lacerta #70636 üzenetére
PWM visszacsatolt DC-DC drivert, mert elektronika szempontjabol ez a kifejezes ertelmezhetetlen.
A buck convertereket miert tartod stabilizaltnak?
#70641FBLLMAG
En tudom, de abban sincs PWM visszacsatolas.Az sem biztos, hogy ok mernek barmit is. Siman be lehet allitva egy fix aram ertek, amit ok megallapitottak, hogy ezen az erteken tud az adott LED 900 lument. Mert amig a DIY driverok ilyen beallitas eseten minden LED-del mas erteket fognak produkalni, nekik eleg a sajat konfiguraciojukhoz igazitani.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
MC Pite #70307 üzenetére
Szerintem/szamomra nem lenne tobb ertelme, ha tobb lument tudna a kormanylampa, csak az aszfalt lenne fenyesebb kozvetlenul a bicikli elott. Pont a vetitesi szoge miatt alig tudna messzebre vilagitani ugy, hogy ne egesse ki a szembejovok szemet. A C8 tok jo, messzire visz, de pont a tobbiek miatt csereltem le a B01-re.
A H02-ben most a nagyon szort fenyu TIR van, attol biztosan jobb lesz a 20 fokos, de en sem fuzok hozza tul som remenyt.
Igazabol felrakhatnam a B01 melle a C8-at is (talan igy is lesz), csak ugy mar nagyon zsufolt a szuk kormany es nem is szep latvany.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
MC Pite #70304 üzenetére
B01 van, full sotetben eleg is lenne, ha lehetne egy thrower a fejemen, amit ki tudok kapcsolni, ha valaki jon szembe.
Ha tudok, orszagutival megyek munkaba, olyankor 25km kort megyek, abbol kb. 15 kivilagitatlan utszakasz (Duna menti toltes).A legjobb paros a kormanyon C8 + H02 a fejen volt, de aki szembe jott az megvakult...
Szoval most probalom megforditani, de nem nagyon van fejlampa, ami 200+m vilagitana.Rendeltem egy 20 fokos lencset, meglatjuk, milyen lesz. BLF hozzaszolasok alapjan a Skilhunt meg senkinek sem reagalt hasonlo megkeresesre, ugyhogy az zsakutca.
Itt egy srac moddolt egy Nitecore HC33-at custom driverrel es (valszeg') XHP35-tel, ami jol hangzik, 28kcd, 335m, de 155$...
-
krisztianAMG
senior tag
Lehet valahol kapni Skilhunt H02-hoz 15°-os lencset?
Biciklizes kozben zavar, hogy nem latok eleg messzire. -
krisztianAMG
senior tag
Mi a maximum amit ma ki lehet hozni egy C8-ból? Egy cellából XHP70.2? Vagy SST70?
Ideje lenne már moddolni valamit. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
Lacerta #69345 üzenetére
Ameddig 350mA-nel kisebb arammal terheled, a kimeneten Vbat-0.2V lesz. Amint eleri ezt a limitet es probalnad meg jobban terhelni, a kimeneti feszultseg esni fog, de nem az miatt mert az IC ezt igy akarna. O csak tartja a 350mA hatart, a kimeneti feszultseg mar "magatol" fog beallni, ugy ahogy gyapo11 irta.
"Normális tervezéssel, és méretezéssel ki lehet küszöbölni mindet."
Heti sok-sok orat toltok aramkorok tervezesevel (konkretan pont ilyen teren, szabadidoben is), bar a tudasom nyilvan megkerdojelezheto, ilyen formaban nincs is kedvem vitazni. Megerzesem szerint neked azert nem ez teszi ki a munkaidod nagyobbik reszet. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
FBLLMAG #69325 üzenetére
Maga a LED alapbol arammal vezerelt fogyaszto. Peldaul a Cree XP-L LED valahol 2,6V alatt nyit es kezd rajta keresztul aram folyni (13. oldal). De latod, hogy 3.05V korul mar 3A-t enged at. Ezert kell szabalyozni. A legtobb esetben ez olyan integralt aramkorokkel van megoldva, mint peldaul az AMC7135, ami maximum 350mA-t enged at/darab. Ez is stabilizalt kimenet (csak aramot stabilizal feszultseg helyett), es egeszen, 3.8-3.6V korulig nem is fogsz kulobseget eszrevenni. Utana viszont mar az akku nem tud akkora aramot leadni, meg jobban beesik az akku feszulseget es mar a LED, elektroninka, rugok osszellenallasa fogja szabalyozni a maximalis aramot.
Ilyenkor jon elo a DC/DC valto elonye, hogy o meg eso akkufeszultseg mellett is konstans feszultseget tart a kimenen. De ehhez ugyanakkora teljesitmenyt is kellene felvenie (+hatatsfok), ami nagy teljesitmenynel mar egyre nehezebb.A Lm/W en ugy vettem eszre, hogy mindig a LED-re van megadva, nem az egesz lampara, mert az markekting szempontbol szebb szam. DC/DC valtonal ehhez meg hozzajon maga a konverter hatasfoka, ami nagyjabol 80 es 90% kozott mozog es feszultsegfuggo. Ehhez meg hozzajon, hogy akar csak 3A-hoz meglelhetosen nagy tekercsre van szukseg, ami miatt az elektronika is nagy lesz. Persze, ha azt akarjuk, hogy mukodjon NiCd es li-ion akkuval is, vagy 6V-s LED-et hasznalunk egy darab 21700 akkuval, akkor nincs mas lehehtoseg. En csak azon akadtam meg, hogy az a lampa kevesebb, amelyik nem stabilizalt.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Lacerta #69311 üzenetére
Vegyuk akkor akar az AMC7135-ot ami nem tud semmi mast csak aramot stabilizalni. A feszultseggel semmit sem tud kezdeni. Ezert esik a fenyero ahogy az akku merul, es ezert nem "stabilizalt" (ami amugy nem teljesen igaz, de eddig igy hivatkoztal erre a fajta meghajtasra.) A DD meg aramot sem stabilizal, ez a lenyege.
Minden DC/DC valto PWM-et hasznal, mashogy nem tudna szabalyozni. A 7135 szinten PWM jellel van vezerelve, csak mas cellal.
Nem tudom mire gondolsz "PWM loop" alatt, Google se nagyon hallott rola. A "stabilizalatlan DC/DC konvertert" szinten nem tudom hova tenni.
Konstans kimeneti teljesitmenyhez minden DC/DC valto nagyobb aramot fog felvenni csokkeno bemeneti feszultseg eseten.
Ha stabilizalt is a driver kimenete, mikor merul az akku o sem tud mast csinalni, csak visszavenni a teljesitmenybol (vagy kikapcsol), mert mar nem tud az akku akkora aramot leadni, mint feltoltve. Ugyan ugy veszt fenyerot, csak ugraszeruen, nem folyamatosan, mint linearis szabalyozas eseten. Ezert nem ertem, hol a hozzaadott ertek, ami miatt le kell sajnalni a nem stabilizalt kimenetu drivereket.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Lacerta #69295 üzenetére
Honnan ez a "stabilizalt" mania? Foleg nagy teljesitmenynel semmi ertelme, annyi veszteseget termel egy nagy teljesitmenyu CC/CV DC/DC valto. De meg kis teljesitmenynel se erzem hasznosnak. Ha a DC/DC valtotol azt varjuk, hogy konstans legyen a kimeneti teljesitmenye, eso feszultseggel a felvett aramnak nonie kell. De Ahogy merul az akku, az abbol kinyerheto aram is csokken (vagy meg jobban beesik a feszultsege ha probaljuk terhelni). Szoval meg ha stabilizalt is a kimenete, ha merul az akku nem tud az elektronika mast csinalni, vissza kell vennie a teljesitmenybol.
-
krisztianAMG
senior tag
Mi a baj a "hajlitott foliaval" ebben a konfiguracioban? Nem a teljesitmeny LED van a flex PCB-n es a rez folia semmivel sem vekonyabb, mint az FR4-en.
Feleslegesen nagy alkatreszeket hasznalnak, ha keves a hely 0603-as kondenzatorokat/ellenalasokat csak prototipuson hasznalok amit tudom, hogy kezzel fogok osszerakni. Szerintem ez egy tulbonyolitott megoldas, en biztosan inkabb ujraterveztem volna a PCB-t, de kritikus vagy rossz megoldasnak biztosan nem neveznem. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
zolikaDB #69019 üzenetére
Az enyem nagyon hasonlo ehhez, csak Cree LED-ekkel es a driver mas (direct drive turbo modban): A17DD
Es szinten HG2-t hasznalok. Anno mertem aramot is, ha jol emlekszem valahol 11A korul volt.A "glow gasket" tetszik, azzal meg megprobalom feldobni az enyemet.
Tegnap probaltam, szobahomersekletrol indulva 4x Turbo utan mar 60°C korul volt a fej kulso homerseklete (~180sec).
-
krisztianAMG
senior tag
Hátsó lámpának nekem ez vált be: [link]
Nagy fényerő, feltűnő és tök jól villog. Hagyományos műanyag klipszes felfogatás, amit én sem szeretek, de két évig jól bírta. Két alakáli elemmel nagyon sokáig elvan. Az USB-ről tölthető lítiumosak szerintem mind zsákutca. Rossz minőségű cellákat raknak beléjük, hidegben sokszor be sem kapcsolnak, vagy nagyon hamar lemerülnek.
Ami zavart, hogy hajlamos volt menet közben "lekonyulni" (bár ez nem tudom mennyire fog másnál is jelentkezni, én eléggé agresszíven tekerek).A múlt héten rendeltem meg a másodikat, mert az előzőt lenyúlták a bicóval együtt.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Gargouille #37044 üzenetére
A barátnőmnek szintén kedvence lett a H02 hasonló felhasználásra... -.-"
-
krisztianAMG
senior tag
Mondjuk a Q8-nál én sem értem, hogy miért erőltették mind a 12 csoportba a 2 lumenes fokozatot... Moonligthoz bitosan nem a fél kilós lámpáért fogok nyúlni, hanem mondjuk az Mi7-ért. A Q8 számomra inkább célszerszám, amit célzottan viszek magammal, nem EDC-ként tartom magamnál készenlétben.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
jozsi252 #34956 üzenetére
Mi a különbség a VTC5 és VTC6 közt? Mert a 6-os jóval drágább.
Köszi a másik linket is, de 4 darab elég lesz.
Köszi a többieknek is, így már fogok tudni válogatni. Ez az átalakítás már nem csak gányolás lesz, és ha minden jól sikerül írok majd róla egy lépésről-lépésre cikket is.
-
krisztianAMG
senior tag
Melyik akkuból lehet a legtöbb áramot kisajtolni? Nem emlékszem már a tesztekre, és a keresővel sem sikerült megtalálni azt a hozzászólást. Akkus fúróhoz kellenek.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
MittuDomain_ #34916 üzenetére
Ha 1,2V-osnak detektálta, és melegszik is, akkor azt a cellát és nem használnám.
Ha lényegesen alacsonyabb volt a feszültsége a többihez képest, akkor ez az az egy, ami miatt le lett selejtezve az akku.
-
krisztianAMG
senior tag
Ha úgy néz ki, hogy sikerült teljesen lenullázni a Manker E14-et. Az egyik LED-nek elengedett a forrasztása, és nem világított. Ha kézzel a csillaghoz szorítottam, akkor világított szépen. Meleglevegős forrasztópákám nincs, úgyhogy megpróbáltam gázon megforrasztani (gáz főzőlapon keresztbe egy fűrészlap és azon a csillag). Valami viszont elbachattam, mert nem volt hajlandó újra világítani (most már egyik LED sem). Ez a része egyelőre nem nyomaszt túlságosan, majd kezdek vele valamit. Ami viszont felbosszantott, hogy az A17DD driver bele van ragasztva a fejbe, de nem is akármilyen ragasztóval, mert meg sem lehet mozdítani.
Biztosan ki lehet azt onnan erőszakolni, de szinte biztos vagyok abban, hogy azt nem élné túl...
-
-
krisztianAMG
senior tag
Ezekről az akciókról miért csak utólag szóltok?
-
krisztianAMG
senior tag
A kuponosztásért cserébe jár valami jutalom is? Mert komoly konkurenciaharcot vélek felfedezni a sorok közt.
Nem zavar, sőt szívesen használok is őket, csak kíváncsi vagyok. -
krisztianAMG
senior tag
Cellazárlatosak, a felvett töltést azonnal el is fűtik, nem tárolják. Az a kettő mehet a szelektívbe.
ZozzV6: XPL Hi van benne Noctigon csillagon. Az E14 túlhajtására a válasz pedig lehet a te tripla LED-es M1-ed. (Ha jól emlékszem az van hasonlóan túlhajtva.)
Igazából nincs is normális válasz a "miért"-re... Csak a kíváncsiság és mert lehet.
Az akku nem korlátozza egyik lámpát sem, HG2 hajtja mind a kettőt. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30915 üzenetére
Félreértettél, én is mindent megjavítok, ami menthető, mert hihetetlenül bosszant az a szintű pazarlás, ami ma zajlik. Azt nem értem, hogy miért pont a Boruit? Írtad, hogy van Warboyod és H02-d. Nekem H02-m van és sose jutna eszembe egy "kínait" vinni magammal az helyett. Ha valaki nem akar lámpára költeni 6k-nál többet, akkor megértem, hogy azt választja. De akkor mire használod a másik kettőt? Néha előveszed, letörlöd róla a port (vagy még azt sem, mert a dobozban/tasakban nem száll rá), megnyomkodot a szobában a gombot és konstatálod, hogy milyen jó fénye van, majd visszacsomagolod?
Én pont ezt a bosszankodást akartam elkerülni és fizettem többet a H02-ért.
Pont, mint a szerszámok. Sokáig egy gazdaságos dekopír fűrészt használtam, de csak szenvedés volt vele dolgozni. Majd a kezembe került egy Makita, és akkor jött a csodálkozás, hogy jéé, ezzel dolgozni is lehet. Na lámpák nekem pont ugyan ilyen szerszámok. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
5-ös kezelő #30909 üzenetére
Tényleg nem értelek. Van egy csomó jó lámpád, de napok óta bosszankodsz az egyik "eldobható" miatt...
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
UberMutant #30450 üzenetére
Ez sima lítium akksi, csak van benne egy step-down dc-dc váltó, ami 1,5V-ot varázsol a kimenetére. Ha ingyen kapnék ilyeket, akkor sem használnám.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ZozzV6 #30069 üzenetére
Az M1-ben is van a kapcsoló és a gumi közt egy műanyag gyűrű? Mert a Manker E14-ben van, méghozzá tejfehér, és egy csomó fényt felfog a LED-ek fényéből. Nézelődtem már itthon, hogy miből lehetne helyette faragni, de olyan vékony plexim nincs.
Egyébként az E14-ben alapból is voltak pinek a LED-ek számára a kapcsoló nyákján, csak nem voltak beforrasztva (de ezt már csak akkor vettem észre, amikor ki akartam cserélni a BLF-es kapcsolóra
).
-
krisztianAMG
senior tag
Astrolux S3 18$-ért eléggé bestbuy, nem?
-
krisztianAMG
senior tag
-
krisztianAMG
senior tag
Színtelen (átlátszó) 14mm-es tailcap-et kapcsolóra hol tudnék venni?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
geza844 #28653 üzenetére
Esetleg Astrolux E01? Fele annyiba kerül, és személy szerint nekem jobban is tetszik.
-
krisztianAMG
senior tag
Tááávozz sátán!
Nem akarom én a H02-t lecserélni, jó kis lámpa az, csak ez jó ajánlat volt, hátha érdekel valakit. Kuponokat egyébként kapok én is, és szerintem a törzstagok közül szinte mindenki közelebbi kapcsolatban áll Katy-vel.
Egyébként nem épp az lenne a lényeg, hogy ezek a kuponos árak ne jelenjenek meg a fórumon nyilvánosan?
-
krisztianAMG
senior tag
GB leakciózta az Imalent HR20-at is. Fokozatmentesen állítható fényerő 1-től 1000lm-ig, USB-ről tölthető, 2600mA-es akkuval. Kosárba rakva átvált 31,99$-ra az ár, ami még tovább pontozható. Ennyiért szvsz a H02-től is jobb ajánlat.
Szerk.: Deal ended, pedig elvileg maradt még 60 darab.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ZozzV6 #28444 üzenetére
Ehhez kapcsolódva lenne egy kérdésem. Ha egy XHP70-re épülő lámpát szeretnék építeni, amiben az akkuk egymás mellett helyezkednek el (úgy, mint a G30-ban például), merre kellene nézelődnöm? Host, diver, stb.?
BLF Q8 meg is felelne a célnak, ha lesz hozzá csere refi, csak kár a baltával faragott formáért, és a mérete is lehetne kisebb.Esetleg más lehetőség?
-
krisztianAMG
senior tag
Gearbesten a Flash Deal-ek közé kikerült a Lumintop Prince ami az LPE11 kuponnal 31,59$-ért hozható el 78,90$ helyett. Réz + szénszál és jár hozzá egy bőr tok is (kép nincs róla, de a leírásban szerepel és a videóban is benne van).
-
krisztianAMG
senior tag
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
benfolds #27822 üzenetére
A C8-at gondolom arra akarod használni, hogy hosszabban láss magad elé. Viszont ha terepen mész, az sosem oda fog világítani, ahova szeretnéd. Amikor egy gödrön gurulsz át, előszőr csak közvetlenül magad elé fog világítani, majd a gödörből kifelé már az út felett lesz a spot. Nekem ez így zavaróbb volt, mintha csak az S2 világítana
A fejlámpa pedig mindenképp kell, mert terepen a kormány általában nem oda néz, ahová látni szeretnél.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
benfolds #27818 üzenetére
Szerintem védettet rendelj. Az enyémben a védelem nélküli HG2 kicsit lötyög, ami engem jobban zavar, mint hogy a rúgó legyen kicsit jobban megfeszülve. Ráadásul első néhány használat után már simán kicsúszik a lámpából a védett pana is (de még az első használat során sem szorul bele úgy, ahogy azt néhányan gondolnák).
Bicóra az S2+ és a C8 "overkill", de csak full egyenes úton. Terepen egyszer túlsáhosan fel fog világítani, majd túl le...
Inkább egy jó fejlámpát szerezz az S2+ mellé, ha bicózás a fő szempont.Szerk: Az X2-nél azért is lesz jobb, mert a lámpa feje melegíteni fogja az akkut is, így nem esik majd le annyira az akkuk kapocsfeszültsége. A Solarstormos akkupakkot télen én mindig a kabátom belső zsebében tartottam.
Valamiféle védelem van abban is, de nekem két akkut nullára merített, úgyhogy én csak védettekkel használtam.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
WestBam #27657 üzenetére
Igen, ha a szomszéd ház falára világítasz, akkor teljesen betekerve lesz legkisebb a pont. De ha csak pár centire, akkor nagyjából egy teljes fordulatot ki kell tekerni. Ilyenkor a lézertől kb. 70 centire már egy nagyjából 5 centis "tallérá" dagad a nyaláb, de a gyufánál tökéletes lesz a fókuszpont.
Igyekszem majd feltölteni egy videót holnap, de nem ígérek semmit, mert sűrű napom lesz.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
WestBam #27630 üzenetére
Pedig de!
Csak nem fullra betekert lencsével. Teljesen betekerve visz a legmesszebbre a nyaláb, de ha elkezdjük kifelé tekerni, egy ponton még jobban beszűkül a fénye, és ebben a pillanatban el is kezd füstölni a papír. Mivel nagyon ritka a menet, és mozog is a fej ezen része, nehéz megtalálni ezt a pontot, de ha megvan, akkor 3-4 másodperc után már lobban is a gyufaszál. A legegyszerűbb úgy megtalálni a megfelelő fókusztávolságot, ha egy kicsit kitekered (amíg szemmel láthatóan csökken a pont mérete), majd kézzel próbálod közelíteni vagy távolítani a lézert a papírtól.Elsőre nekem sem sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anime filmek és sorozatok
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest