Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
tomcsi23 #57088 üzenetére
Igen tudom hogy túltölti, 4.20V fölött, de elvileg az még belefér a biztonságos határba. Ez ugye pihentetés után 4.20V környéke lesz, plusz mínusz 1 század volt. De nekem pl. amikor leáll 4.18V-nál, akkor abból 4.15V lesz kb. a végére. Tudom persze hogy ez nem sokat jelent, és inkább jót is tesz az aksinak hogy nincs fullra töltve.
De szerintem az Olight beépített töltője azért tolja fel ennyire hogy az akkuból biztosan kijöjjön minden szufla, a megadott világítási idő miatt.Illetve lenne még egy dolog. Akarok rendelni Akkuteile Német oldalról pár akkut. A szállítás 12.90 EUR, ezért gondoltam hogy van-e olyan aki benne lenne egy amolyan csoportos rendelésbe esetleg? Pest X. XVII kerületbe átvételt tudok biztosítani, illetve Rákoscsaba Pécel Isaszeg vonalon napi szinten, valamint néha Gödöllőn is járok.
Azért szeretem ezt az oldalt mert 100% hogy eredeti akkut kapsz, gyorsan ideér, valamint hatalmas választékkal rendelkeznek. Itt lenne az oldal linkje-> https://www.akkuteile.de
Ha valakit érdekel az kérem privátot írjon mindenképp, ne a topiba beszéljük meg. -
ZozzV6
senior tag
-
Gargouille
őstag
válasz
tomcsi23 #40742 üzenetére
Írta, hogy ezt tapasztalta. Ha jól emlékszem egy Skilhunt H03-ban használta, annak nincs nagy áramfelvétele (3 amper körül van maxon), tehát szerintem nem azért merült az akku gyorsan mert túl nagy árammal terhelte (még a pana akkunak is 2C a terhelhetősége, vagyis 6 amper fölött van, pedig az nem is egy nagy áramú akku mint a másik).
Engem mondjuk érdekelne, hogy ezek mennyire leharcolt akkuk a srácnál aki árulja? Mert elgondolkodtam rajta én is, de nem bízok benne...
-
tomcsi23
veterán
-
bwoay
nagyúr
válasz
tomcsi23 #39945 üzenetére
bőven 4.20 alatt végez, WestBam is írta a tesztben, meg nekem is ez a tapasztalatom. használt akksit fullnak jelezte nálam, rámértem, a feszültsége 4.20 felett volt, gondolom emiatt nem is kezdte el tölteni. kicsit világítottam vele, utána rendben elindult a töltés. (hogy mennyivel tölt, azt nem mértem)
-
benfolds
őstag
válasz
tomcsi23 #38742 üzenetére
az a baj, hogy a rossz töltőt kábellel, tokkal-vonóval odaadtam egy szakinak, hogy kezdjen vele valamit, ha tud. a kábelt nem lett volna rossz megtartani, nem tudom, hogy ilyet mennyire lehet kapni...
igazából egy másik usb töltőadapterrel kellene kipróbálnom, csak nem nagyon van (a telefonomé 850 mA-s) -
ZozzV6
senior tag
-
kugyu21
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
-
válasz
tomcsi23 #36393 üzenetére
Juj de jó ez a review. A kijelző teljesen eltér marketingképekétől - oldalt bevilágít... jó nem nézem egész töltés alatt de na. Így marad a VP4. Elleszek én kettővel is hosszútávon ha eddig eggyel el voltam.
Ez az Efest a 4×1amper miatt lett volna érdekes, de most belegondolva 10ből 9szer éjszakára teszem az akkut töltésre, reggelig meg feltölti 0.5amperral is... 1amper kvázi felesleges ha úgy is áll utána hajnaltól reggelig - napközben jó ez akkor is csak ha otthon vagyok. Meg a VP4 tuti jó - remélem mostanság is
-
benfolds
őstag
válasz
tomcsi23 #36277 üzenetére
a töltőhöz járó kábellel használom, mivel USB/nem tudom mi, de nem microUSB, szóval telefontöltő kábel nem jó hozzá. már bánom, hogy nem lii-500-at vettem, egyszer használtam haveromét, többet is tud, és kínlódás sincs az adapterrel.
ma meg a h03 nem jelzett, hogy merülőben van az akksi, egyszerűen csak kikapcsolt. betettem az akksit a töltőbe, 0V-ot írt. persze elkezdte tölteni, de azért ez így nem teljesen kóser.
-
Clever0
senior tag
válasz
tomcsi23 #36159 üzenetére
Köszönöm! Így már érthető. Azért azt továbbra is túlzásnak tartom, hogy pl. az Astrolux S1 leírásában kifejezetten nem ajánlják a Panasonic akkut. Battery Configurations: 1 x 18650 /18350 Battery (do not use NCR18650B )
-
snipr
aktív tag
válasz
tomcsi23 #34763 üzenetére
Hirtelen nincs előttem a firmware forrása, de úgy emlékszem többfélét is tud (attol függ épp melyik féle volt éppen "élesítve" a kódban, amikor fordították)... tud olyat, hogy elvillogja a konkrét feszültséget tized voltra (villog 4-et, vár, villog még kettőt, akkor az 4.2V), illetve tud olyat is, hogy 0-25-50-75-100% 1-2-3-4-5 villanással jelezve.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
tomcsi23 #34688 üzenetére
Ma megérkezett egy új led. Eddig nem nagyon hallottam róla mert kevés gyártó használta. Luminus SST40 a típusa. Majdnem ugyanúgy néz ki mint egy XM-L2 de akár 7A fölé is lehet hajtani és ha minden igaz nem melegszik annyira mint egy Cree. Jobb a hatásfoka is. Árban sem drágább de csak 6500K hideg fehérben találtam Kaifomain.com-on. Hamarosan kipróbálom egy C8-ban, és leméregetek mindent XP-L2-vel és XP-L HI-vel összehasonlítva. A dedómolás is lehetséges így érdekes lehet throwerbe is.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
tomcsi23 #34200 üzenetére
Az miért számít? Alap feszültségen évekig elvannak, mindenféle öregedés nélkül (vagy legalábbis minimálissal). A lényeg, hogy jelenleg mekkora kapacitásúak.
Bontottat csak akkor vegyél, ha van olyan köszörűd, vagy csiszolód, amivel el tudod tüntetni a ponthegesztés nyomait. Ha az egész felületet lecsiszolod, 2 év múlva dobhatod ki a cellákat. Én is így jártam, hogy elrozsdásodott. -
Clever0
senior tag
válasz
tomcsi23 #32263 üzenetére
Nem azt írtam, hogy káros:
"Itt a fórumon olvastam, hogy nagyobb töltőáramnál jobban lehet detektálni a töltöttségi állapotot"
Próbáltam rákeresni, de nem találtam erről szóló bejegyzést. Vagy mégsem itt olvastam vagy rosszul emlékszem. Nem akarok babonaságot terjeszteni vagy bárkit lebeszélni az 500mA-es töltőkről, vegyétek úgy, hogy nem szóltam! -
Clever0
senior tag
válasz
tomcsi23 #32239 üzenetére
Kipróbáltam, igazad van, rosszul emlékeztem.
Rákerestem a neten, az IPC-1 tud 4x1500 vagy 2x1800mA-es töltést is: Voltcraft IPC-1 intelligens akkutöltő és karbantartó készülék
-
Joshi
titán
válasz
tomcsi23 #31618 üzenetére
Nekem van egy Lumintop Tool AAA lámpám és noname Ni-Mh akkum is(PKCELL 900mah) de teljesen jó, jobb mint a sima elem. Azt viszont nem tudom mennyit bír, mert az akkut az otthoni telefonba vettem. Egyébként a telefon Panasonic és Pana akkuk voltak benne csak 10év alatt megadták magukat. Nagyjából 1hetet bírtak a Pana akkuk kevés telefonálással és simán hozza a noname akku is. Igaz hogy a Pana Ni-Mh csak 750mah volt ez meg 900.
-
-
kowik
tag
válasz
tomcsi23 #9051 üzenetére
Szerintem ez http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1697 T6 3C neutral leddel. Ez szórtabb fényt ad mint egy C8 vagy akár egy 50x, ami általános használatnál szerintem praktikusabb.
És csak 12,50$. -
csaszi72
senior tag
válasz
tomcsi23 #9051 üzenetére
For Your Information 10 dollár alatt van postával. Zsebben,övön,taskaban.
Kicsi,zoomolhato,bitang jo a fénye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest