Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
Vertigo18 #79707 üzenetére
Igazad van , félre értettem
, most át állítottam az én orszagomra ( Románia ) és úgy írja mint neked , de állandóan vissza áll az Egyesült allamokra
" Hogy lehetne az 5 tételemet a kuponkóddal a legolcsóbbra kihozni? "
Szerintem beteszed a kosárba az összes tételt , de a lámpát ne a feldobott mágnes kupakkal válaszd, mert úgy drágább , keresd meg külön [link] és úgy tedd a kosárba , és ha minden benne van le kuponozod ( vagy te másképp gondoltad) !!
Valamelyik nap csak úgy kíváncsiságból rakosgattam a kosárba és már automatikusan levette a 20 és 25% is , de most nem , lehet valami turpisság van a dologban , mert ez az oldal mindenre képes -
válasz
Vertigo18 #70210 üzenetére
18650-es? Inkább szórt homogén fény vagy messzire vigyen szűkebben? Középső pánt?
Sofirn SP40A(a legolcsóbb már normális lámpa) vagy HS40, Skihunt H04 (R ha messzebre kell), Nirltecire HC65 V2, Fenix HL60R/HM65R-T. Ha hidegfehér is játszik, akkor van egy két versenyző, de én pl csak a természetes fehéret (5000K) szeretem.
A Skilhuntoknak van (térképolvasós) pici fényszintje is (ill a HS40-nek is). -
chrlee
lelkes újonc
-
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Vertigo18 #63087 üzenetére
H04 sorozatot be lehet állítani, hogy rövid nyomásra kapcsoljon be-ki, és hosszúra váltson fényerőt.
Azt is ki lehet választani, hogy melyik fényerők legyenek benne a kapcsolási sorban. Minimum 2, maximum mind a 7.
Tudom, a 2 az nem 1 fényerő, de a legalsó 3 fokozat 100 lm alatt van. -
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Vertigo18 #63085 üzenetére
Az, hogy egy fejlámpának vannak magasabb fokozatai az nem zárja ki, hogy csak az alacsonyabbat használd
Első tippem az Armytek Wizard pro lenne (4 fokozat van 100 lumen alatt, majd a 30 után az 5. fokozat már 165 lumen), második és olcsóbb pedig a Skilhunt H03 vagy H04 RC lenne (szintén 4 fokozat van 100 lumen alatt, az 5. fokozat itt is 160 lumen). -
holderes
tag
válasz
Vertigo18 #61662 üzenetére
Hát'ja a rövid, marokba illő,26650-s,tölthető, sokáig kitartó lámpák a legtöbbet használtak nálam is
Lumintop SD26..a No1
Imalent DN35
AstroMf01Mini -
tigipuf
senior tag
válasz
Vertigo18 #61203 üzenetére
Nem kell kettő csak egy, de elfogadható minőségű
.
Sajnos tegnap kellett visszautaltatnom a bangoodon "vásárolt" Astrolux EC01 XHP50B-3V 3500LM Anduril árát, december elején rendeltem de fel sem adták.Pipa is vagyok mert jó árban is volt kuponozva, meg tetszik is az a lámpa.FT03 sst40-est meg el akarom passzolni, gyakorlatilag csak bekapcsolva volt,túl nagyok nekem azok a típusok,azért is szerettem volna az EC01-et.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Vertigo18 #56637 üzenetére
Még a piros/fekete tronic időben jutottunk arra, hogy elég hullámzó a teljesítményük, szóval bármilyen csábító is, azóta mellőzöm. Lehet, javultak valamit, de inkább nem kockáztatom meg. Főleg az ikea laddaval szemben, ami majdnem ennyibe kerül (AAA), de az legalább biztosan tuti.
-
Zoli-bácsi
senior tag
-
adam7027
csendes tag
válasz
Vertigo18 #56249 üzenetére
Ha ezekhez a paraméterekhez ragaszkodsz szorosan, akkor én is Emisar D4S-t tudok ajánlani - nem egészen cső, de alakra az van hozzá a legközelebb.
A 4 ledből arra tudok gondolni, hogy a vetítési képet úgy képzeled el, hogy legyen sok spillje és a hotspot és korona együttesen legyen viszonylag nagy. Vagy esetleg másképp szeretnéd?
(Az Emisar D4S-nek csak közepesen fényes a spillje, a hotspot mérete pedig a választott ledtől jelentősen függhet, viszont szinte minden esetben relatíve kis koronát ad az optika.)
(Ha pedig inkább a 4 ledhez ragaszkodsz - de az 1×26650-hez nem annyira, és szeretnéd, hogy kicsit tovább tartsa a turbo-t, akkor meg lehet, hogy a 3×18650, vagy 4×18650-es szódásdoboz formátumú lámpák lehetnek még érdekesek számodra. Ezek többsége ráadásul floodra is jobban alkalmas (pl. BLF Q8, FireFlies ROT66, Sofirn SP36), kivéve talán a hidegfehér XP-L HI-vel szerelt Sofirn Q8-at.)
-
válasz
Vertigo18 #55116 üzenetére
Jó a kérdés! Amikor elkezdtem az ilyen munkalámpák után olvasgatni, feltettem a kérdést egy másik topicban, és ott páran szentül meg vannak győződve róla, hogy ez a párezer forintos ugyanazt tudja, mint a Lumenet-en kapható, és szerintük hülyeség 10x-es árat fizetni egy "matricáért".
Csupán a kíváncsiság hajt, hogy tényleg bírhat-e annyit a párezres, de valójában széllel szemben pisilésnek tartom. Azért kellene konkrét tapasztalat ezekkel az olcsó kínai cuccokkal kapcsolatban, de eddig nem igazán találtam.
-
JHMEG
csendes újonc
válasz
Vertigo18 #54864 üzenetére
Teljesen jogos!
A polisz lámpa és a zúúúúmos nagymami lámpák
Én csak annyit tennék hozzá,hogy az ciki mikor az áramszünet tovább tart mint a lámpa.Vagy a szerelés!
Áramszünetre (a klasszikus gyertyázás helyett) én rendeltem USB lámpákat.
Mivel már bontott laptop aksiból van már vagy 3db 6-8 cellás powerbankom így az biztosan kitart áramszünet végéig!
Egynek is nagyon jó fénye van,de kettővel még jobb!
Ez a fajta meg azért jó,mert mindkét oldalán van led,és egymásba lehet 2-őt is dugni.
Darabja mondjuk 70 cent postával... -
WestBam
Topikgazda
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Vertigo18 #53072 üzenetére
Nem áll szándékomban venni ebből is, szóval a teszt szerintem elmarad. Egyre jobban utálom ezeket a bonyolult drivereket. A GT is elállítódott álló helyzetben, mikor a talin elővettem meg össze-vissza világított. Ott kellett keresgélnem a leírást, hogy hogyan reseteljem, hogy a ramping módba kerüljön.
Persze jó meg minden, hogy testre szabható, de egy jól kitalált fix program a felhasználók 98%-nak még mindig hasznosabb. Nekem is. Sajnálom, hogy a GT microba is ez került, így arról is lemondtam. Talán majd idővel visszatérnek a rendes lámpák fix, de jól elosztott módokkal. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Vertigo18 #50521 üzenetére
Ultrafire WF-501B XML-U2 fényerejének elég talán a közepes állása is. Szinre az ilyen hideg fehér lenne a tuti. Méretre kb. ez a méret. Az üzemidő szinte mindegy, mert van 8db jó minőségű 18650-es cellám.
Kutyasétáltatáshoz kellene kora reggel (6:00 előtt) térvilágítás nélküli helyeken.Ezek az 1100Ft körüli T6-os ebay-es lámpák pl. sz*rok? Innen mennék felfele, hogy mi az ami ajánlott. A legolcsóbb Convoy S2+ lehet a minimum?
Olyan nem érdekel nyilván, ami csak kulcslyuk megvilágítására jó és/vagy pár kapcsolás után tönkremegy.
-
FBLLMAG
senior tag
-
Kozy10
tag
válasz
Vertigo18 #48481 üzenetére
Bakker tényleg, amit próbáltam mindre jó volt pl Eagle Eye X1R US$15.44 vagy 4 db Sanyo 18650GA US$18.71
-
-
Ra3
őstag
válasz
Vertigo18 #46953 üzenetére
Azt mindenki elfelejti mondani hogy nincs benne a csomagban az akksi, és 10180-ból a legolcsóbb is ezres körül van, és kb. 90mAh-át tud.
Szerintem nem véletlen hogy péntek óta ennyi az ára és még mindig van belőle. A Tip se volt sokkal drágább és abban benne van az 500mAh-os akksi plusz kitol akár 350lm-t is egy rövid ideig. -
Ra3
őstag
válasz
Vertigo18 #46911 üzenetére
Nem hiszem hogy ezek a zoomos csodák jobbak lennének egy C8-nál, nekem az is kérdéses hogy eredeti cree led van-e benne vagy esetleg Latticebright. Az első sima XML ledet ír, a második meg megy sima AA elemmel is, ahhoz azért komoly driver kell hogy rendesen kihajtson egy XML2-t, mondjuk olyan 8-900 lumen környékére, nemhogy 1200-re.
-
Masooo
aktív tag
válasz
Vertigo18 #45110 üzenetére
A 18650 nem kőbe vésett feltétel, de jó lenne, mert ebből a fajtából van itthon elegendő.
A méret is fontos némileg.
A távolság pedig a legfontosabb, és mégis, valami arany középút lenne jó.Távolabb visz mint c8 xpl, olyan tetszetős és karcsú legalább mint c8, és 18650et eszik mint c8, de nem c8
-
may15
csendes tag
válasz
Vertigo18 #45062 üzenetére
2km az elméleti hatótáv. Ha párás/koszos a levegő akkor el veszik sok fény, meg vissza is verődik ami miatt pláne nem látsz semmit. Nagy tárgyakat, épületeket, építményeket látsz azon a távon. De szabad szemmel 200m-en már állatot nem ismersz fel, csak a szemét látod. Éjszaka én szoktam távcsövezni, de ahhoz vagy egy 3,85A-s c8 at használok, vagy k70-et. Gt-t nehéz lenne tartani meg közben nézni
Imalent dt70 meg komoly játékos, nekem tetszett, bár olyan imalentesen el van rejtve a gombja ami nem tettszik. Sem a dn sem a dt szériánál. A tapasztalat azt mutatta még, hogy az usb csatinál a gumi igen könnyen leszakad, de tartalékot nem adnak hozzá. És ha jól emlékszem akkor gyárilag borotvált dedómolása van.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Vertigo18 #45062 üzenetére
Úgy értem a Q8 is elég szórt fényű de az hatótávra jobb. Ha az alábbi képeken a kb 100m-re lévő fákat nézed a Q8 sokkal jobban kivilágítja. Mondjuk az MK43 egyenletesebb fényű és kompaktabb valamint jobban néz ki.
Innen a te döntésed melyik szimpatikusabb
Íme:
Manker MK34:BLF Q8:
-
jozsi252
veterán
válasz
Vertigo18 #45053 üzenetére
http://www.hkequipment.net <- Itt azért van bőven Manker.
-
may15
csendes tag
válasz
Vertigo18 #45035 üzenetére
Mankerre sajnos nem nagyon szoktak lenni. Vagy ebayről vagy a manker oldaláról van meg kínából, vagy ha közelről szeretnéd garanciával akkor lanternetactice.ro (remélem jól írtam), vagy ledbox.hu-nak írsz emailt. Tudom javasolni hogy az utóbbit tedd, mert az utóbbi fél évben 5-6 mk34 ment vissza a gyártónak mert 2-3 led elkezdett elhalványodni. Szóval a garancia itt megéri az árát.
-
kelna91
senior tag
válasz
Vertigo18 #44717 üzenetére
Jelenleg egy gagyi, de sokat látott, és még működő UltraFire-öm van. Ehhez vásároltam be TrustFire 26650 akksikból, ezekhez vennék most egy jobb lámpát. A 26650 egyébként szerintem az idális méret, úgyhogy ezért is maradnék ennél. Az mostani lámpám pontosan az a méret, amit szeretnék, ehhez passzol az R50, de az általatok ajánlott Convoy BD06 és Imalent DN70 is.
Szintén tetszik a mostanimban, hogy zoomolható, így közelre és távolra is használható. Világos, hogy egy jobb lámpa nem zoomos, de szeretném, hogyha ez az univerzalitás valamilyen szinten megmaradna. Az R50 például egy szórt körben egy erősebb központi csóvát produkál, ami messzebbre elvilágít. Ha jól értem, akkor a Convoy BD06 is ilyen, de az imalent DC70 már nem. Az viszont képes nagy fényerőre (az elején), ami valamennyire kompenzál.
Szóval ez a dilemmám, egy kompakt, univerzális lámpát szeretnék. A fent nevezett két kínai egyébként tetszik, de nem vagyok benne biztos, hogy az Imalent megéri a Convoyjal szemben, lévén, hogy kb. az Olighttal van egy árban, és tudásban is hasonló.
-
kelna91
senior tag
válasz
Vertigo18 #44704 üzenetére
Ez biztató, köszi. Igazából most már csak az a bajom a Convoy L6-tal, hogy nagy. Az R50 a kis mérete miatt is tetszett meg nagyon. Tudnál olyat ajánlani, ami egy akksis, tehát hasonló méretű, és nem (sokkal) gyengébb a fényereje? A BD06-ot megtaláltam, de az lényegesen gyengébb az XML-2-vel.
-
bump3r111
tag
válasz
Vertigo18 #37480 üzenetére
Nekem abszolút nem volt vele semmi gondom, de pár hozzászólással feljebb olvastam pár véleményt tapasztaltabb lámpásoktól akik több dologban is lehúzták az F1-et. Gondoltam akkor biztos van jobb is, ugyanebben a kategóriában/méretben, az S2 meg így ránézésre nekem ugyanolyannak tűnt
Convoy BD tippet köszi, nem ismertem. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Vertigo18 #36758 üzenetére
Külön megrendelésre, méretre, elképzelésre csinálja.
A másik topikon sem sikerült felraknom az utóbbi időben képeket. Itt még meg sem próbáltam.
Hogy mihez képest olcsók? Nekem Led Lenser, Nitecore, Olight, Fenix, Acebeam, Klarus, és pár Mag Lite (2011 - 2012 -ből) lámpáim vannak.
-
BBéci
legenda
válasz
Vertigo18 #36332 üzenetére
Sok mindenből megveszem a legolcsóbbak valamelyikét, erre példa az előbb említett lombszívó, ha a jótállás lejárta után tönkremegy, akkor pechem van. Évente 3-4 alkalommal fogom használni, nem izgat, hogy szemmel láthatóan nagyon egyszerű a kivitele. Ugyanakor szakállvágóból az egyik legdrágábbat vettem, mert hetente használom, volt előtte három másik, mindig egyet léptem feljebb.
Az olyan elemlámpák, amikről itt folyik a diskurzus, többnyire nem a mindennapos használatra vett tárgyak, hanem hobbiból, gyűjtőszenvedélyből, szerelemből akarjuk azokat birtokolni. Ekkor elfogadható szempont lehet a prémium minőség előbbre helyezése a világítási képességgel, praktikummal, módosíthatósággal szemben. Persze ezek nem zárják ki egymást.
Egykezes taktikai késem, amit állandóan magamnál tartok, néha otthoni filmnézés közben forgatom, nyitogatom, a pengéjét (nem az élét) simogatom, szintén prémium darab, utolsó ára a Késmániában 68000 Ft volt. Nyilván nem annyiért vettem, elcsíptem egy USA-beli leárazást, 15-ből (180 alatti árfolyammal) itthon volt. Nehezen hiszem, hogy a Gearbest kínálatában szereplő 10-15 dollárosok ugyanazt az érzést váltanák ki belőlem, mint a Meyerco. Három éve nézegetem a Benchmade Torrent egykezest, 150 dollár a listaára, ha lemegy 100 alá, rendelek egyet. -
kner
csendes tag
válasz
Vertigo18 #36288 üzenetére
Elmondom.
Zavar, hogy belemegy a por meg a szösz és rárakódik a lámpára. A laptoptáskámban lévő dolgokkal ez gyakran előfordul.
Illetve pl. amikor kerékpározom, a nyeregtáskába tett telefon képernyője is mindig tiszta por, amikor kiveszem. Úgy látszik, ez ilyen táska-effekt.
A tok nekem azért kell, hogy védje a lámpát. Nem azért, hogy csak benne legyen. -
Victorio
aktív tag
válasz
Vertigo18 #35972 üzenetére
Az ICR18650-26HM Samsung gyártmányú, jó minőségű akku. Technológiailag mára túlhaladott, lítium-kobalt kémiájú, ezáltal a legveszélyesebb cella. Állandó, viszonylag kisebb áramigényű alkalmazáshoz ajánlják (pl. laptop akksinak), zseblámpába nem túlzottan, legvégső esetben védett verzióban ajánlott.
Amit linkeltél az ha jól látom pont védett. Ha ennyire szimpatikus akkor vedd meg, de a fentiek ismeretében nagyon körültekintően használd.
Én nem ezt választanám, nekem 2 buszjegy ára nem éri meg a kockázatot, hogy esetleg kigyújtsam a lakást - de ez csak magánvélemény.
-
Victorio
aktív tag
válasz
Vertigo18 #35947 üzenetére
A C8-nak fix maximált áramú drivere van, nem érdemes bele nagy áramú cellát (pl 30Q) venni.
Jobban jársz valami nagyobb kapacitású, megbízható darabbal.
Ha meg olyan embernek lesz aki sose látott még előtte lítium akksit, akkor ráadásul védettet javaslok.
Pl ezt: NCR18650BMár nincs meg az én C8-am mert elajándékoztam, de úgy rémlik a driveren is volt rugó, szóval nem kötelező a button top kialakítás se, mehet a flat top is bele nyugodtan.
-
demars
addikt
válasz
Vertigo18 #35727 üzenetére
Hi
Beregeltem a GearBest oldalra, de nem tiszta, hogy működik ez a kuponos pontos dolog. (Emiatt is kértem segítséget, egyszerűbb lett volna nekem)
Nem látom, hogy lehet fizetni? (Kártyával, paypal , vagy más módon?)
Van topik, vagy magyar oldal ahol ezt leírják?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest