Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
verybigboy #39037 üzenetére
Akkor ez a teszt hazudik?
"In short, yes, this is indeed true-RMS. "
"I said it at the beginning, but I'll say it again: this is a 6000-count meter with true RMS for just £12!" -
Bfmd
újonc
válasz
verybigboy #38872 üzenetére
HaikeLite MT01 - $36.75
[link]kuponkód: HMT01
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #38166 üzenetére
Akármennyi. Gyárilag van 3-as is. 3 alá semmi értelme menni mert azt az áramot az S2+ is elviseli akár teljes akku lemerülésig forrósodás nélkül.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #37036 üzenetére
Én nem vettem. De ha valakinek L2-je van és 2 akkuval használja akkor a hosszú L6 csöved esetleg el tudod cserélni vele a kettészedhető L2 csőre és az pont jó ugyanúgy. Kicsit szűkös de működik.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #37029 üzenetére
Igen. El is készült és lehetett kapni Az aliexpress Convoy webshopban de már elfogyott és most nem látom a termékek között.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
verybigboy #30583 üzenetére
A Samsungnak kisebb a belső ellenállása. Így kevésbé esik le a feszültsége, mint a HG 2-nek. Azt vedd amelyik olcsóbb.
-
jozsi252
veterán
válasz
verybigboy #30581 üzenetére
Minél többet bír az akku annál kevésbé esik be a fesz. Mindegy milyen márkát veszel, lényeg hogy minél nagyobb A-el lehessen terhelni. Sony-nak van olyan amit 30-35A-el is lehet.
Az LG-t azért linkeltem mert annak aránylag nagy a terhelhetősége, illetve a kapacitása is.
Ha a terhelhetőségre akarsz rámenni akkor ez sokat bír: Sony Konion US18650VTC5A - 2600mAh, 3,6V - 3,7V Flat Top 35A
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #30581 üzenetére
Nekem 25R-ek vanak benne és full feltöltött akkukkal is elég rendesen beesnek a feszültségek. 3 cella van sorban de meg fogom csinálni 6 cellásra hogy jobban bírják.
-
jozsi252
veterán
válasz
verybigboy #30575 üzenetére
Én inkább LG HG2 akkukat venném. Ezeket 20A-el lehet terhelni folyamatosan, illetve pillanatra 30A.
Authentic LG 18650HG2 3.6V 3000mAh Rechargeable Li-ion Batteries (8-Pack)
REDPACKET kupont használd, megnéztem és így 37.22$-ra jön ki 8db akku ami 11 000 ft alá még befér.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
verybigboy #29752 üzenetére
Igen, amelyik jobban tetszik.[link]
Én az M2-őt venném. Vagy amelyik olcsóbb. -
Yahhher
aktív tag
válasz
verybigboy #29408 üzenetére
Hát turbón eleve 45 mp amit megy, aztán visszavesz. Oké, egyből visszakapcsolható, de ekkora testben sok értelme nincs erőltetni.
Meg fogom nézni 5-ös és 4-es fokozaton is, igazából jó ötlet. De nem "maholnap", mert két fokozaton ez kb. 2 óra összesen. Fél óra mérés/fokozat, 15-20 perc szünet, hogy kihűljön a cucc. A képeket is rendezni kell utána, méretezni stb...Üdv B.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
verybigboy #29403 üzenetére
Ez a 6-os fokozat. Turbónak nem láttam értelmét.
Áramot, lument stb. nem tudok sajnos mérni.Üdv B.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
verybigboy #29218 üzenetére
Akkor a friss információ a kézbesítőmtől :
Számítson mindenki nagy késésekre /Budapesten biztosan/, mert jövő héttől elsőbbséget élvez a nyugdíjasoknak adott 10 rugós Böske utalvány kihordása. Rengeteg meló, és a Posta is munkaerő-hiánnyal küzd minden részlegén. Lehet, nekem is csak jövőre jön meg a novemberi rendelésem /Skilhunt 03 fejlámpa/. Úgy hogy én már nem rendelek idén, órát sem /másik szenvedélyem/.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
verybigboy #29216 üzenetére
Jó, ha hozzászoksz ezekhez a történetekhez. Ugyanis lassan az egész ország ettől a tulajdonosi körtől függ. Nem kell csodálkozni. Illetve azok csodálkoznak, akik az ő médiájukban hallgatják csupán a híreket. Talán két rádió áll még összesen, vidéken az sem fogható /100.3 és 92.9/. Bocs az offért, de sokan a homokba dugják a fejüket. Mi a (későn) Ébredő Magyarok nemzete vogymuk. - Kérem törölni, ha sért valakit.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
verybigboy #29155 üzenetére
Ja és 22x fényesebb mint egy átlagos zseblámpa
Mondjuk a "laposeleméresnél"
biztosan
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #29051 üzenetére
Kia bennfentes dolog a postáról: kedves vezetés elvállal mindenféle cégnek extraolcsó és gyors szállítást pl: Emag. Emiatt már szeptemberben annyi a csomag mint karácsonykor, sokszor a gyorsítás miatt nem szkennelnek minden csomagot minden állomáson így lehet, hogy a csomagod megkapod éppen, de tracking szerint csak épp az országban van. Az ügyfélszolgálatosnak 5x annyi email és telefonhívása van naponta és ő se tud többet mert nem látja a mozgásokat. Most meg itt a karácsonyi szezon pluszban. Ne az ügyfélszolgálatossal veszekedjetek kérlek. Ő az egyik legkisebb fogaskerék és sajnos csak bele van dobva a nyakig érő sz@rba, és még lötyögtetik is.
-
anarchimedes
csendes tag
válasz
verybigboy #29051 üzenetére
Gondolom a vámosok ülnek rajta! Nekem is akkor jött az országba, tegnap indult meg. Türelem!
Kép -
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #29040 üzenetére
1A hidegfehér, 3D semleges, 5A meleg fehér
Nufenen111:
Védett akksin van egy elektronika ami zárlat, túlmerítés, túltöltés ellen védi az akkut. -
balazs1956
senior tag
válasz
verybigboy #29040 üzenetére
Van az oldalon pár kép. Színhőmérséklete más talán.
Nekem a hideg fehér tetszik. -
balazs1956
senior tag
válasz
verybigboy #29008 üzenetére
Nekem ma két lámpám jött.
Az egyik a Banggood-tól 94(!!), napra, másik a Gearbest-től 23 napra.
Igaz a BG két napja visszautalta a pénzt, úgy hogy most utalhatom megint vissza -
kishoris
tag
válasz
verybigboy #29008 üzenetére
Az egy hét az még teljesen normális dolog, nekem volt olyan küldeményem ami több, mint 2 hétig figyelt náluk.
-
Ibis
csendes tag
válasz
verybigboy #28918 üzenetére
Nagyon tetszik az imalent hr20 nekem is, viszont engem az tántorított el, hogy többeknek gondja akadt az állító gyűrűvel (érintkezési problémák, villogott a lámpa stb.) és a vízállósággal is: a gyűrű mellett beázott.
[link] -
WestBam
Topikgazda
válasz
verybigboy #28840 üzenetére
Csinálj csak képeket, győzz meg róla, hogy kelleni fog nekem is.
Bár a T25C után én elbizonytalanodtam. -
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28804 üzenetére
Durva csiszolópapírral megcsiszolni a gyári lencse elejét hogy matt legyen?
Vagy homokszórni? -
Wendelke
aktív tag
válasz
verybigboy #28799 üzenetére
Szerintem elég jól teríti a fényt ez a lámpa. Még ennél is jobban kéne, hogy terítsen?
-
jozsi252
veterán
válasz
verybigboy #28773 üzenetére
Szerintem csak S2+-nál volt. L2-nél még nem találkoztam gyárilag ami olyannal lett volna szerelve.
(#28774) wyattthoearp
Elküldöm privátba a kupont. Lámpából pedig ezt válaszd. NEW Convoy L2 XPL HI Two Cells Version 1000LM 26650 4Mode LED Flashlight És a XPL HI V2-1A verzió kell neked.
(#28775) Öreg 61
Leírta hogy fényerő a fontos, gondolom akkor nem a fényáram.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28722 üzenetére
Az első fura, a második és harmadik normálisnak tűnik. Mivel az AA 1,5V feltöltve, egy 14500 pedig 4,2 szorozd be az áramot a hozzá tartozó feszültséggel. Az AA-nál így is kisebb teljesítmény jön ki de azért látszik, hogy nagyobb árammal próbálja ellensúlyozni az alacsonyabb feszültséget a 2-es és 3-as.
Az elsőnél akkor sokkal halványabbnak kell lennie AA-val. Nekem egy módos van és nincs 14500 akkum így csak NiMh-val használom.Akku kérdés. Ni-Mh-kat feltöltve tárolni és minnél jobban lemeríted és onnan töltöd annál jobb.
Lítiumnál névleges feszültségen tehát 3,7V körül jó tárolni hosszú távon de meríteni azt szereti ha hamarabb van töltve és nincs teljesen lemerítve.
Tárolás alatt azt értem ha több hónapig el van téve nem azt ha hetente használva van. Akkor lehet tele is a lítium. -
válasz
verybigboy #28583 üzenetére
Itt még van, ha ez az:
[link] -
Ibis
csendes tag
válasz
verybigboy #28572 üzenetére
Skilhunt h15 Ugyanaz, mint a h02 csak 14500-as méretben. Persze nem bírja majd addig, mint a h02, de jóval kisebb és megy aa akksival és sima aa elemmel is.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28570 üzenetére
Néha így is kifelejtek dolgokat. Pl csináltam valamikor egy csoportképet és utána jutott eszembe hogy a táskámban volt a Sunwayman C22C és lemaradt a képről
-
Ibis
csendes tag
válasz
verybigboy #28519 üzenetére
Jól érted. Max. 2.1A.
-
jozsi252
veterán
válasz
verybigboy #28502 üzenetére
Nyugodtan vehetsz 8-asat. A több fényből tudsz bármikor kevesebbet csinálni, de a kevésből sokat gyárilag nem nagyon. Nem lesz neki baja amúgy.. nem 4-5A környéki áramot kap. Bár nyilván nyáron 30 fokba fel tud forrósodni, de nem lesz baja elvileg.
-
jozsi252
veterán
válasz
verybigboy #28477 üzenetére
Ment priv.
-
válasz
verybigboy #28468 üzenetére
-
jozsi252
veterán
válasz
verybigboy #28472 üzenetére
SV2 egy nagyon jó töltő, nekem is az egyik Xtar töltőm az. 26650-es 5200mAh Keeppowerekhez külön jó a 2.0A-es áramerősség.
-
Kozy10
tag
válasz
verybigboy #28472 üzenetére
Az is jó
Xtar-al nagyon nem tudsz mellé nyúlni -
Kozy10
tag
válasz
verybigboy #28468 üzenetére
-
válasz
verybigboy #28404 üzenetére
Nagyon szívesen!
Jh, nem nekem szólt...
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28381 üzenetére
26,71 a legvastagabb a 3-ból ami nekem van. A legvékonyabb pedig 26,62.
L6 akkucsöcének belső átmérője 27,05 -
zoli03
őstag
válasz
verybigboy #28384 üzenetére
Erre hogy lenne vám? Még ÁFA-t se kell fizetni rá.
Szerk.: közben megelőztek.
-
jozsi252
veterán
válasz
verybigboy #28384 üzenetére
$ 11.99 szóval mindegy honnan jön, nem jön rá semmi sem.
Amúgy
"Address:
SUITES A-B 20/F NEICH TOWER 128 GLOUCESTER RD WANCHAI HK
BUMPERR LTD"
-
válasz
verybigboy #28350 üzenetére
Három tolómérővel mértem, egyiken se volt annyi.
Mind a négyet megmértem, 26,80mm volt a legtöbb. -
válasz
verybigboy #28345 üzenetére
26,7 mm kb.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28345 üzenetére
Este 7 után meg tudom lesni.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28338 üzenetére
Még nem lehet kapni. De hamarosan lehet majd aliexpressen Simon azaz a Convoy gyártójának a shopjában kapni. Jelenleg csak L2-ből tudsz bontani de azért kár egy 32$-os hostot szétbarmolni. Az új külön kapható rövid cső 3mm-el hosszabb lesz a javaslatomra hogy jobban elférjen a 2x 26350 vagy a védett 26650 benne és megkapja a levehető taktikai gyűrűt a végére mint az L6. Megéri kivárni. A sima reflektor L6-hoz tegnap óta kapható 9$-ért. Az én tervem az hogy veszek egy rövid csövet ahogy te is akarod a sima fekete L6-omhoz, majd ha lesz kapható veszek egy L6 hostot ezüst színben rövid csővel sima reflektorral és az L2-esem belsejét vagy átrakom bele vagy hasonlóra csinálom throwernek egy dedómolt XM-L2 U4-el vagy XPL HI W2-vel
-
Kozy10
tag
válasz
verybigboy #28324 üzenetére
Az akkuhoz küldtem kupont US$5.10
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28321 üzenetére
Maximum feltöltheted ónnal a közepét teljesen.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
verybigboy #28321 üzenetére
Nem, patent kis akkuk ajándék áron. Nekem is ez van az L2 és L6 illetve F13-ba.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28317 üzenetére
Tökéletes. Nem kell akkut melegíteni, nem csúszhat el így nem okozhat zárlatot a lámpatesttel. Ez a legjobb megoldás.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
verybigboy #28309 üzenetére
Liitokala-t használok az L6-omban és az L2-ben is. Nagyon jók és tudják a rájuk írt 5000mAh-t. A teteje teljesen lapos így sorba rakva vagy ónpötty kell a tetejére, vagy kis mágnes.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
verybigboy #28298 üzenetére
Nem tudom de simán 6500k környéke, elég kékes árnyalata van.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
verybigboy #28296 üzenetére
Őrült
Én a hidegebb árnyalatokat kedvelem, de ez az a kérdés amire tényleg nem lehet válaszolni. Nem tudhatjuk, hogy neked mi tetszik -
WestBam
Topikgazda
válasz
verybigboy #28291 üzenetére
Ne vagyél zoom-os lámpát
De most tényleg, tervezem pár ilyennek a bemutatását is, mert engem is izgatnak.
Eddig egy sunvayman t25c van még csak meg, de tervezem venni még a nagyfejű 1504est vagy 1405-öst de ezeket csak "játéknak", annyira nem jók ezek a lámpák, talán teszteben is látszódni fog, hogy flood és throw nem megy együtt rendesen. -
G@ben
addikt
válasz
verybigboy #28291 üzenetére
Nekem 5000-5200K-s S2-m van. Elsőre sárgának tűnt a kínai ledes lámpa után, de most már nem cserélném le, nagyon bejön. Tényleg természetes fényt ad, én ezekből az 5500K-t javasolnám.
-
bzoley
veterán
válasz
verybigboy #28257 üzenetére
Nem, a fényáram nem adódik össze. A kettő sem lenne olyan, mint a kétszer erősebb. Lux változhat, ha nagyobb a terület.
Emiatt viccesek a sok ezer lumenesnek reklámozott lámpák is, amiben 3-4 led van. -
G@ben
addikt
válasz
Szerintem nagyon hasonló képet ad. Két S2-vel próbáltam, a 2x400 lumen (középső fokozat) nagyon hasonló képet adott, mint az 1x960 lumen (magas fokozat).
-
jozsi252
veterán
válasz
Nem lenne ugyanolyan. Mert ha a foncsor kialakítása eltér egy kicsit, nagyobb az átmérő, lentebb van a led, már másabb vetítési képet ad(hat).
-
gyenesmartin
őstag
válasz
verybigboy #28226 üzenetére
Nekem is van egy ilyen lámpám. Nálam is eléggé kék színe van.
-
Ciccuka
veterán
válasz
verybigboy #28226 üzenetére
Ez a lámpa szerintem kicsit jobb, mint az SK68 és talán még AA elemmel is elfogadható fényt ad.
-
bzoley
veterán
válasz
verybigboy #28160 üzenetére
Szerintem soha nem próbáltam AA-val az SK68-at, 14500-zal viszont sokat bóklásztam vele udvaron, és használható. Egy ideje - amíg meg nem jön az S2+ - egy Ultrafire S5-öt nyúzok, hasonló.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Az Ár/Érték arányt nézd! Jó esetben 2.5$ simán hozzá lehet jutni egy SK68-hoz. Otthon mindenkinek van AA-s akkuja, eleme, erre pont jó. Ha elhagyod az órád és PONT AKKOR megy el az áram, meglelheted ezzel.
Senkinek sem ez az elsődleges lámpája ebben a topikban, viszont mégis MINDENKINEK van, érdekes, nem? Ezt az árának, megbízhatóságának köszönheti. Olvasd el az összefoglalót, ott vannak leírva az ajánlott lámpák. Alapból S2, C8, ebben sincs vita a topiklakók körében. Aztán jön egy "magasabb szint". Olight, Fenix, stb...
-
jozsi252
veterán
válasz
Azért egy SK68-tól túl sokat ne várjál. Q5 leddel nem lehet a világot megváltani.
-
Vertigo18
addikt
válasz
verybigboy #27283 üzenetére
S2+ lakásban nem terít eléggé
? Pedig pont ilyenre találták ki, erre használom lassan egy éve, épületharcászatban és tökéletes...
-
WestBam
Topikgazda
válasz
verybigboy #27237 üzenetére
Nekem eddig az olcsók közt egyben sem volt. Lehet a 10$ körüliekben az van de a fene sem fog kiadni annyit érte, tökéletesek ezek az olcsók is arra amire kell
-
WestBam
Topikgazda
válasz
verybigboy #27234 üzenetére
Volt egyszer egy sipik néven futó lámpa... tudod, koppintották, szóval 100% biztos megoldást én nem tudok ajánlani.
GB-es SK68-asaim vannak, teljesen használhatóak. Sipik is, de szerintem az is copy. Ha még beszélhetünk egyáltalán SK68 terén "eredetiről". De pár éve szerintem már nem.
Ha rám hallgatsz: egy módos (mert a többi teljesen felesleges és csak következő mód memória van magyarul nincs) így az a legjobb általános felhasználásra és általában az a legolcsóbb. -
WestBam
Topikgazda
válasz
verybigboy #27227 üzenetére
Nagyjából bármelyiket veheted, cree ledet egyben sem fogsz találni a 3-5$ körüliek közül, ez annyiban nyilvánul meg, hogy kékes lesz a fénye. Szóval ha rám hallgatsz a legolcsóbbat fogod venni, mostanság 3$-ért már jó üzlet az SK68, így ha körülötte találsz csapj le rá. Egyébként 1000Ft magasságában verhetetlen az a kis lámpa.
Kollégám aki egyáltalán nem lámpás és nincsenek igényei teljesen hasra volt tőle esve -
Vertigo18
addikt
válasz
verybigboy #27227 üzenetére
Megkérdezhetem, miért ragaszkodsz ehhez? Van ennél olcsón, JÓVAL jobb lámpa is.
Egyébként nem rossz lámpa, de erősen "belépő szint".
Gearbestről bármelyiket veheted, egyik sem SOKKAL jobb, mint a másik. Viszont azokat kerüld, ahol 400 lumennél többet írnak, kb. annyit tudnak ezek a lámpák. Nem mondom, hogy a 450 lumen az akkora kamu, de ha látsz hirdetésben/címben 1000-1500, ne adj isten 3500 lumenest, nah az kamu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest