Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Én olyanról hallottam és alkalmazom is, hogy "taktikai kaki".
Olyan tevékenység előtt ami kiszámíthatatlanná, esetleg lehetetlenné tenne egy kényelmes kakilást (pl utazás előtti taktikai kaki).
-
Joshi
titán
válasz
FBLLMAG #76274 üzenetére
Ezek nagyon drágák
, én olyan max ~10-15k-ért vennék. Mondjuk fogalmam sincs mennyire szálltak el az árak, de ahogy elnézem, azért vannak árak. Pl nézegettem a Sofirn HS20-at, ez még azt mondom vállalható árú lámpa, de nem tudom milyen minőséget képvisel.
Nekem meg sógoromnak anno ilyet vettem, már nem is emlékszem a nevére. De ezek a lámpák amit kibírtak. Talán nem is állítható a fényerejük, de szerintem pont jó.
-
Joshi
titán
Üdv. Most éppen melyik a legjobb vétel horgászatra fejlámpából? Egyedüli kikötés, hogy 18650-es aksival működjön. A lámpába nem feltétlenül kell usb töltési lehetőség, de ha van az se baj.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy szinte új UTorch S1 mini lámpám, de nagyon úgy néz ki, hogy megadta magát. Próbáltam a hozzá kapott RCR123A aksival és egy CR123A elemmel is, de semmi. Van egy Lumintop Torpedo 007 és az világít az említett elemmel és aksival.
A kérdés, hogy lehet ezzel a lámpával kezdeni valamit? Szétszedhető, vagy kuka?
-
Joshi
titán
Üdv. még 2018-ban vettem egy Utorch S1 Mini amihez járt egy RCR123A microusb-vel tölthető aksi. Na most előkerült a lámpa és feltöltöttem az aksit mert nem világított. Amíg töltött elővettem a Lumintop Torpedoo 007, mert abban egy Varta CR123A elem volt. Kipróbáltam mindegyik lámpa működött ahogy elő van írva. Aztán miután feltöltöttem a RCR123A tölthető aksit, az S1 mini már nem világított. Átraktam a Lumintop-ba és az világított. Kipróbáltam az S1 minit a CR123A elemmel is, de azzal se világít. Most akkor megdöglött a lámpa? Sajnálnám, mert szinte új lámpa volt az S1 mini. Nézegettem a lámpák specifikációját, de mindegyik 2-4.2V-ig bírja az elemet vagy aksit.
-
-
-
Joshi
titán
válasz
UberMutant #49038 üzenetére
Ok, köszi.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Sajnos elhagytam a Lumintop Tool AAA lámpámat. Szeretnék hasonló tudásút és minőségűt de olyat, ami olcsóbb. Létezik ilyen?
-
Joshi
titán
válasz
gyenesmartin #35788 üzenetére
"Elvileg Cree Q5-ös led van benne"
Én azt mondom hogy 3$-ért csak elvileg, aztán majd meglátod mit kapsz.Egyébként ezek a megoldások bevállalósak, vagy bejön vagy nem.
Hozzáteszem ha nem jönne be, akkor se ér túl nagy anyagi kár.
-
Joshi
titán
válasz
gyenesmartin #35786 üzenetére
Ez szerintem kamu, az sincs feltüntetve hogy milyen led van benne.
Mitől lesz 2000lumen ráadásul 3 dolcsiért?
-
Joshi
titán
Nem akarok ezen rugózni, de pont olvastam a Convoyos csípkelődős hsz-ed. De ok, nem fikáztad.
"Sok éve olvasgatom a lámpateszteket és azt láttam a mérési grafikonokon, hogy a low budget kategóriájúak sokkal kevesebb ideig tudnak egy adott fényerőt/fokozatot szinten tartani."
Ezek a dolgok a hőelvezetésen és az áramellátáson múlik. Nem kell ehhez fizika tanárnak lenni hogy értsük a miértjét. -
Joshi
titán
Attól nem vagy troll hogy drága megoldást keresel, de azt neked is el kell fogadnod hogy vannak olcsó de jó megoldások is. Pl te élből lefikáztad a Convoyt, ami személyes tapasztalat híján elég merész vélemény. Ha neked a drága kell akkor vedd azt, de ne hidd hogy az tartósabb vagy jobb lesz. Ahogy már sokan írták, nincs olyan megoldás ami minden helyzetre tökéletes lesz. De ez mindennel így van még házimozi témában is.
-
Joshi
titán
Az a gond, hogy minden válaszra ellenpéldákkal válaszolsz, olyan mintha neked semmi nem lenne jó. Egy idő után az ember már nem szívesen válaszol. Azt se értem hogy miért nem jó a külön töltő, nem árt legalább két aksi. A Liitokala Lii-100 töltőmet moddoltam és szépen teszi a dolgát, egy sima 1A-es telefontöltővel táplálom. WestBam is tesztelte és jó töltő, főleg az árához képest.
-
Joshi
titán
válasz
balazs1956 #34618 üzenetére
Én is rendeltem egy ilyen lámpát de 3C ledeset és azzal hibátlanul működik a TrustFire védett aksi.
-
Joshi
titán
válasz
istnag #34494 üzenetére
Na akkor leírom a saját tapasztalatomat éjjeli horgászat során. A fejlámpa tökmindegy hogy milyen, az biztosan mindenkit zavarni fog, ugyanis az a fejeden van és ide-oda cikázik a fény mivel forgatod a fejed. Múltkor inkább az S2 lámpát használtam állandó fénynek a székem mellé rakva, mert az minimum fényerőn pont elegendő volt megvilágításnak. A fejlámpát inkább csak az alkalmi használatra kapcsoltam be.
Az UV fény max 5-10 méterig úgy lenne célszerű, ha azt letenném a földre egy fix irányba és kész. Ezzel a funkcióját teljes mértékben ellátja és tök fölösleges a fejeden.Annyi, hogy az UV fény kevésbé erős, tehát az nyilván nem zavar másokat. Természetesen nem akarlak befolyásolni hogy mit hogyan kellene használni, de ha a haverod lámpája bejött neked, akkor még mindig nem értem hogy miért nem vettél egyet. Ja és még mindig nem tudjuk annak a lámpának a típusát, csak hogy össze tudjuk mérni hogy van annál jobb megoldás vagy sem.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
istnag #34489 üzenetére
Ezek a lámpák brutális fényerővel rendelkeznek, múlthéten harcsáztam és simán láttam a zsinórt egészen a vízfelületig. Én nem tudom meddig tud világítani egy UV led, de szerintem még csak megközelíteni se tudja egy normál ledes lámpa hatótávját. Aztán lehet hogy rosszul gondolom.
Fejlámpát miért akarod kisebb pontba fókuszálni? Mi a célod vele? Esetleg messzebb akarsz világítani vele? Milyen lámpákat próbáltál eddig? -
Joshi
titán
válasz
istnag #34486 üzenetére
Én horgászathoz használok egy Boruit RJ - 02 lámpát, ha kicsit minőségibb kell akkor a Skilhunt H03. Itt találsz róluk ismertetőt (kisebb tesztet).
ui.: zoomolást felejtsd el, az UV miért kell?
-
Joshi
titán
válasz
lorcsi #34379 üzenetére
Az Eagle Eye gyakorlatilag egy S2 csak van benne töltő, ettől függetlenül lehet venni töltőt is ha a szükség megkívánja. Mivel közel azonos árban van mint az S2 így abszolút jó vételnek számít mint egyébként az S2 vagy S2+. Ezek simán esőálló lámpák, víz alá az S2/S2+-ot se vinném.
-
Joshi
titán
Ma megjött a Liitokala Lii-500 töltő, kérdésem az lenne hogy ez tud kapacitást mérni?
-
Joshi
titán
válasz
lugosi #34336 üzenetére
Nekem van egy Lumintop Tool AAA elemmel működő lámpám, 110lument tud, de max fényerőn gyakran kell elemet cserélni. Mivel a munkahelyemen használom és ott ingyen van az elem nem számít, de otthoni környezetben adott esetben ez komoly költség. A véleményem az, hogy inkább egy Eagle Eye 18650-es aksival (beépített töltős), mert egy sima telefontöltővel is fel lehet tölteni vagy akár autóban szivargyújtóról. Ja és közepes fényerőn sokat bírnak ezek az aksik, ne gondold hogy minden nap töltened kell. Nyilván attól is függ hogy mennyit használja az ember, de az általad leírtak alapján sokáig bírni fogja.
-
Joshi
titán
válasz
ZozzV6 #34318 üzenetére
Nagyon kis hosszon van recézve a markolat, szerintem annak hosszabbnak kellene lennie a biztosabb fogás érdekében. Nekem összességébe se tetszik, valahogy olyan snassz. Mintha csavaranyákból lenne összerakva.
Persze ez az én véleményem, valakinek lehet hogy pont ez tetszik.
(#34315) benfolds emlékeztem hogy valaki ugyan ezt kérdezte aztán meg is válaszolta magának, csak belinkeltem nekem. A lényeg hogy tök ugyan az mint a sima csak nincs rajta usb kimenet.
-
Joshi
titán
Ha tartottál attól hogy itt a pénz is számít, akkor miért írtál ide? Bele is olvashattál volna a topikba, és hamar rádöbbentél volna hogy még senkinek sincs ilyen lámpája. Ha pedig még nincs teszt az Eagtac T25L-R lámpáról, akkor várd meg és dönts az alapján. Ennyi.
Egyébként az itt ajánlott olcsó lámpák is legalább annyira minőségiek, nem kell ahhoz 100$-nak lennie.
-
Joshi
titán
"Házimozis topikokban szoktuk mondani, mindenki csak olyan terméket ajánljon, amivel van saját tapasztalata."
Egy zseblámpa azért nem annyira bonyolult szerkezet mint egy házimozi erősítő, itt simán ajánlható egy olyan gyártó ami hozza a minőséget. És többnyire hozni is szokta. A kérdés már csak az, hogy neked mi számít márkának ha zseblámpáról van szó? -
Joshi
titán
Pont a te felhasználói szokásaid (egyébként a többség így használ zseblámpákat) miatt célszerű ketté osztani a felhasználási területeket. Otthonra egy olcsó akármilyen keveset fogyasztó de akár minőségi zseblámpa, extrém felhasználási körülményekre pedig egy minőségibb darabot. Ez az én véleményem, de az biztos, hogy általában sehol, úgy itt is nehéz megvalósítani a mindenre alkalmas univerzális megoldást.
-
Joshi
titán
Nagyon sokféle zseblámpa és egyéb elemlámpa létezik. Az alábbi oldalakat olvasgasd, az oldalak tulajai legalább olyan szinten értenek a témához, mint te a házimozihoz.
elemlampablog.hu
lampamod.blog.huAnnyit még hozzáfűznék a dologhoz, hogy ezeken az oldalakon elsősorban ár/érték arányban vannak tesztelve a lámpicskuk. Senki nem mondja azt hogy egy méregdrága lámpa ne lenne jó, csak ugye az méregdrága.
-
Joshi
titán
válasz
jozsi252 #34144 üzenetére
"Itt nem arról van szó hogy jól nézzen ki egy lámpa, hanem arról hogy a kialakítása olyan legyen ami nem vakítja el a szembejövőt."
Inkább vakítsa el a szembejövőt de olcsó lámpa legyen.Kicsit vicces hogy egy sz@ros lámpa 50ezerbe kerül.
Kezd uncsi lenni a bringás téma.
Ilyen melegbe vizibiciklizni kell arra meg nem kell lámpa.
-
Joshi
titán
válasz
Predator2 #34092 üzenetére
Kulcstartóra jó lehet habár a 10180 akku eléggé kis kapacitású. Még esetleg a Lumintop Tool zseblámpát is vedd szemügyre.
-
-
Joshi
titán
Megrendelve.
ui.: nem tudom mi lesz a moddolt LiitoKala Lii-100 töltőmmel.
-
-
Joshi
titán
válasz
WestBam #33563 üzenetére
Pont a napokban jött meg a második ilyen fejlámpám. Szerintem is jó vétel függetlenül attól hogy sokan lefikázták. Egyébként egy fejlámpának nem feltétlenül kell messze világítania, szerintem nem arra való. Ok hogy lehetnek helyzetek ahol szabadnak kell lennie az ember kezének, de pl a barlangászok nem egy 9$-os lámpával teszik kockára az életüket.
-
Joshi
titán
válasz
HardSanyeee #33292 üzenetére
Pont ezért tartom jobbnak az Alit ha nem nyomkövetős, ugyanis ott ráírhatsz az eladóra hogy mi újság van. Na jó részemről kitárgyalva a téma és mindenkinek köszi az észrevételét.
-
Joshi
titán
Megint rendeltem egy lámpát, mégpedig egy akciós SingFire SF - 348 180Lm Cree XPE R3 Mini Stainless LED Flashlight - SILVER-t.
$5.13 dolcsiért nem lehetett ott hagyni.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
benfolds #33030 üzenetére
De miért nem jó neked ha villog és visszavesz a fényerőből? Ha használat közben ezt teszi, akkor te magad is látod hogy hoppá merül az aksi szóval aksit kéne cserélni, vagy fel kellene tölteni. Nem életszerű egy kézi lámpánál hogy kiteszed olyan helyre világítani ahol nem vagy jelen.
-
Joshi
titán
válasz
ZozzV6 #33013 üzenetére
1h30m-nál még világított legalacsonyabb fényerőn, azt nem tudom meddig bírta volna, de abban a pillanatban ahogy felraktam max fényerőre lekapcsolt a lámpa. 2500 az még a használható kategória. Szerinted mennyi értelme van a védett akunak? Ez esetben az aku lőtte ki magát vagy a driver?
(#33015) tomcsi23 annyira nem tűnik rossznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest