- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Az én lámpáimat szinte mind védelem nélküli ajánlással adták
, egy öreg 10+éves lámpám van védett Sanyo 18650-es célokkal amik most kezdenek már gyengelkedni , de ők is 10+ évesek , az a lámpa nem tudja kezelni a védelem nélküli cellákat ( lemeriti őket ) !!
Basen aksim egy van , 21700-as 4000mAh és 30 A ad le fojamatosan , semmivel sem rosszabb mint például a Samsung40T aksijaim ! -
vince
őstag
Kérdés: A Convoy S2 csak aksival megy? Vagy lehet bele tenni sima elemet is?
Az erre adott válaszod: Általában helyettesíthető a 18650 két darab CR123A elemmel, de szerintem semmi értelme.Ha nem erre a kérdésre válaszul, hanem csak úgy leírod ezt, azzal nincs akkora gond (bár úgy is pontosításra szorul), de az s2-re vonatkoztatva ez a válasz több, mint problémás.
-
may15
csendes tag
Ebben igazad van.
Viszont a convoy leírásában nincs nincs benne, te mégis ezt ajánlottad.Szépen megkérlek, abban az esetben adj tanácsot, ha abban biztos vagy.
Amennyiben valaki az acebeamról érdeklődik, nyugodtan mondhatod neki azt mit az imént írtál, de hülyeséget, amivel igen könnyen árthatsz másnak, azt ne.
-
jozsi252
veterán
Az a baj hogy ez is üti egymást
"Annál erősebbet, fényesebbet és nem throwert szeretnék"
Minél erősebb, annál inkább a thrower felé kúszik az adott lámpa. Dedómolással a fényáram csökken, fényerő pedig nő. Meg igazából az XHP 70.2 illetve hasonlóan nagy méretű ledek inkább a fényáramra vannak kihegyezve mintsem hogy 500k cd-t tudjanak egy ilyen kis lámpába.
Illetve a másik probléma amit Zozz is mondott hogy 1 akkut nagyon megterhelné egy XHP 70 led. Nem hiába több akkus az ilyen lámpák nagy része. Azért a 12V megtöbbszörözi az áramfelvételt.Amúgy ez a K65 nem rossz kis lámpa, van fényerő is benne, meg 1km-t tud a számok alapján. Lehet mondani hogy valamilyen szinten kiváltja a thrower meg flood lámpát is egyszerre, egy kis túlzással. Bár a nagy cd érték miatt inkább throwerhez áll közel.
-
-
ZozzV6
senior tag
Üti egymást a kettő. Mint láttad maximumig kihajtott XHP70.2 a hatalmas lencsével jutott el 500 kcd fölé épphogy. Dedómolva talán 800 meglenne. De egy brinyte azaz kb C8 méretben 5000 lumen az pár másodpercre lenne jó majd megfőne. Nekem 7800 lumennel az L6 1 perc alatt 60 fokra hevül és az több mint fél kiló akksik nélkül. Másrészt ez a led nem hatótávra való mert nagy. Kis fejjel még nagyobb hátrányba kerül. Talán dedómolva megütné a 100-120kcd-t. De ahhoz is 2 akkuval kellene 15A felett hajtani. 1 akkuval 30-40A-t szívna ki az akkuból plusz olyen driver sincs ami erre képes mert az is melegedne mint az állat
-
ZozzV6
senior tag
Nem ez nem így működik. A 7000 lumen XHP70.2-vel egy széttuningolt Convoy L6 volt a 120mm-es lencse mögött reflektor és üveg nélkül. Azért írtam 7000-et mert az akkuk nem tudom milyen szinten vannak de tuti nem teli ígynem tudhatta most a maximális 7800-at. A brinyte-ból 300000 kandelát ki lehet hozni megfelelő leddel és driverrel. Többet nem nagyon mert ahhoz kicsi az optikája. Sajátjával 300000 cd maximum hatótávra tuningolva de ha azt kivettem és a 120mm-es optolife lencsét raktam elé akkor ugyanazzal a leddel és driverrel lett 1680000 cd
-
bwoay
nagyúr
-
kner
csendes tag
Petzl Actik Core (Black): € 55 (csak € 50 lett volna, ha megvárom a lassabb forgalmazót, de inkább többet fizettem, hogy hamar itt legyen)
Petzl Core Battery (tartozék - bent van a fenti árban)
Petzl Helmet Adapter Kit (E93001): € 7,78 (lett volna 4,77-ért is, de leszarom, legyen inkább gyorsan, a többivel együtt)
Petzl E93990 Poche Case: € 12,50
Petzl Noctilight Nachtlicht: € 15,00Amiért amazonról vettem: bár maga a lámpa nem sokkal volt így olcsóbb, ott meg tudok venni minden tartozékot egy helyen, nem úgy kell összevadászni és a tartozékok ott még olcsóbbak is, mint itthon. Ja és így nekem a szállítás Németországból ingyenes, míg itthon azért is fizetnem kellene.
Ja és ott volt még € 30 kuponom, így az is lejött. Végül € 60 -t fizettem. -
FBLLMAG
senior tag
Otthon
Házon nekem is van külső világítás, de az nem világít a kert végéig. Az ágy melletti álló lámpa is szabályozható, mint az olvasó, mint a plafon felé világító része, viszont túl fényesen kapcsol be. Az asztali lámpám is szabályozható, fokozatmentesen, 10 % -tól. Időzítővel is rendelkezik, 10, 30, 60, 90 perc, és mindig a következővel indul el. A folyosón, fürdőszobában nincs szabályozva a fényerő.
Az Acebeam EC60, Klarus XT11GT, Nitecore EA45S és a LL -erek gond nélkül elvilágítanak a kapuig. Ha felébredek éjjel, mert felébredek párszor, zavar még az 1 lm is, piros fényt, 0,3 - 0,6 lm -t szoktam használni napi 3 - 4 alkalommal legtöbbször. Az Olight időzítője 3 és 9 perc között választható, ahol az utolsó választott kapcsol be.
Ház körül
Télen, lehet, hogy neked semmi munkád, én azonban, mikor hazaérek, szeretem körbejárni a házat. Működik -e a vízóra, gázóra, nincs véletlen valahol szivárgás. Az üregben ahol pl. a vízóra van nincs világítás. A gázóra leolvasásához is kell a lámpa. Tavasszal, ha feljön a talajvíz a kinti pincémben, itt is lekapcsolom a 230 V feszültséget. Úgy van építve, hogy ezt kibírja, de azért sötét lesz így lent. A gyümölcs, zöldség, úgy sem ér bele a vízbe.Most hétvégén csírátlanítottam, volt kis gubanc, így ide is lámpát kellett használnom. Ha szerelek, akkor is jól jön a lámpa.
Munkából haza
6, 7 óra fele, este, még mindig sötét van. A főút rendesen ki van világítva, viszont a mellékutcákon, egyre ritkábban raktak világító oszlopokat, a pár 100 m hosszú parkokba, pedig 1 db -ot sem raktak. 1, 2 km végett, nem fogom az autót begyújtani.
Munka közben
Léteznek felénk lakóépületek, ahol elfelejtettek ablakot tervezni a lépcsőházba. Nyáron, délben is már tök sötét van már az 1. emeleten is. A falukon pedig még rosszabb a helyzet.
-
gyapo11
őstag
Ez két külön iskola, mármint hogy drágán minőséget, vagy olcsón sokat. Én is az utóbbiba tartozok, nem veszek 30 ezerért lámpát, de simán veszek 30 ezerért lámpákat, kisebbet, nagyobbat, ilyen akkus olyan akkus, thrower, flooder, fej, és imádom, hogy vannak, töltögetem az akkukat, tesztelem, mérem, és persze ha használni kell akkor használom világításra is. Ha lenne egy lámpám akármennyiért is, az csak egy lámpa, állandóan bosszantana, hogy ezt vagy azt nem tudja. De így van másik, ami tudja, és összességében a sok lámpa többet tud, mint egy drága.
És ott van a vadászat mint szórakozás élvezete, keresni kutatni a jó ár-érték arányú lámpákat, pl. itt a fórumon is, utánaolvasni, teszteket nézni, fotókat-videókat, és öröm egy jó vétel. Azt szoktam mondani, hogy drágán a hülye is tud jót venni, de olcsón jót az a valami.
Van pár konyhakésem, nem túl drágák 2-3000 Ft-nál nincs drágább, és egy 300 Ft-ért vett séfkést használok, mert jól élezhető, viszonylag tartja is az élét, jó a fogása. Bármilyen drága kés se vágna el jobban egy répát. A lámpából is ha kijön a fény, kit érdekel, hogy milyen ára volt.
Olcsó lámpa hamarabb kinyiffan. Lehet, bár nekem van kb. 10 éves VB16 lámpám, kutya baja, már nem emlékszem az árára, de 30 $-nál biztos nem volt több, és akkor még a $ is olcsóbb volt. Igazából csak zsibpiacos legolcsóbb alja lámpák döglöttek meg, azokat tényleg nem érdemes megvenni öccá-ért. Azok is főleg úgy, hogy olyan pocsék anyagból vannak a rugók és a kapcsoló, hogy egy merő vibrálás az egész. Asszonynak most vettem 2.93-ért zoomos, 18650-es lámpát, tökéletes, T6 ledes, formára olyan mint az S2+. Ha 10 év múlva elromlik, akkor megint veszek egy 3 $-osat, nem világít szebben az 50 $-os se. -
G@ben
addikt
Az S2+ birtoklása és használata is hatalmas örömmel tölt el, nagyon boldog lennék, ha Simon kijönne egy olyasmi lámpával, mint ami leírtam. És engem a nagyon drága dolgok már feszélyeznek, pl a kedvenc késem a Mora Companionom, ami volt vagy 3000 Ft, de bátran használom, nem féltem, míg ha egy 30.000 Ft-os kést használnék, akkor bizony félteném, mindig bennem lenne, hogy milyen drága darab, hiába bírja minimum annyira, mint a Mora. Én ilyen vagyok.
-
Janaboy
veterán
-
FBLLMAG
senior tag
Emlékszel? Nem is olyan régen a holdfénnyel voltál így. Most már ez a fokozat is tetszik, pedig nem kellett. Ugye.
A szélesebb HOT SPOT -tal, ugyanez van. Még nem tapasztaltad beltérben, rövidebb távon. Bár, ha jól emlékszem X45 -höz volt szerencséd, de nyílt terepen. Közelebbi célpontokra, beltérben, ki kéne próbálnod, legalább 1 db szélesebb fénykörrel világító lámpát, hogy lásd a különbséget, hogy Te is lásd miről írunk, beszélünk.
Valami 4, 5, 6 cd / lm TIR, vagy OP optikával rendelkező lámpát ajánlanék, legalább 20° -kos optikával. Nem szükséges drágát, nagyot vásárolnod. De ha valami jobbra vágynál, ajánlom a Manker E14 II -őt.
-
Czimby
addikt
Nekem is jobb az F1 fénye, viszont az egyértelmű, hogy a hotspot miatt inkább távolabbra való, míg az s2 a jól terített fénnyel közelre. Mindkettő jó lámpa, csak a megfelelő környezetben kell használni. De vannak aki ezt nem látják be. Viszont szerintem kidolgozásra az F1 a jobb, a nagyobb ház a jó hőelvezetéssel, ez egész nap mehet High-on nem úgy mint egy s2. A két kapcsolós kialakítása is jobban kezelhető egy kézzel használva. A beépített töltő pedig még egy nagy extra. Kár, hogy nincs az F1 Orange peel refis változatban, hogy ne legyen hotspotos és közelre is jó legyen.
-
Ahogy írtam, nem akarom feltétlenül kihasználni a 8k-t csak ennyi a max rá. De ha 2.500-ért van olyan ami tökéletesen megfelelő és tetszik is, akkor természetesen az nagyon király lenne. A 8K-t csak azért adtam meg, mert annál többet semmiképpen sem tudok kisajtolni magamból, akár tetszik a lámpa akár nem. Remélem így érthető.
És fontos, hogy karácsonyra kellene, tehát 12 nap (23.-áig) van még rá, hogy megvegyem.
Én magánszemélytől is vásárolok szívesen, aki azzal foglalkozik, hogy ebay-ről rendel nagy mennyiségben lámpákat és hardveraprón eladja. Nekem mind1,hogy kitől veszem, csak jó minőségű legyen és ne járjak úgy, hogy odaadom ajándékba és 2 hónap múlva beszarik itt nekem ..... aztán cseszhetjük az egészet és gari sincs rá
(jártam már így)
Az sem érdekel annyira, ha most egy 2500 Ft-os lámpát 3500-ért veszek meg, csak jó legyen a lámpa és meglegyen 23.-áig legkésőbb.
Ennyi.
-
balazs1956
senior tag
Jaja, én is. Bár holnap hatkor kelek, de már alig várom. Egy két óra alvás általában elég.
Pláne azzal a tudattal, hogy holnap jön egy F1, meg valószínűleg megjön a BD06.
Karácsonyig remélem ideér az L6, egy lii 402, és egy lii 500-as töltő, és akkor idénre befejeztem!
Hacsak Wesbam nem gyengít el megint valamivel -
balazs1956
senior tag
Itt senki nem tud aludni?
Ma jött meg a kis Klarus mini lámpám.
Nagyon aranyos kis jószág, és nem tudtam lefeküdni anélkül, hogy kipróbálnám!
Elég jó utat futott, 20 nap, de az aksikat valami kínai csiga hozza, sosem akarnak ideérni.Zozznak gratula, igen irigylem az ügyességét!
-
FBLLMAG
senior tag
A HIGH fokozaton én 1000 lm -t mértem valamikor, stabil 1 óra 15 perc kb. (plafonra világítva 20 - ból 19 lámpámnál megegyezett a mért adat a papír adattal).
TURBO:
Szobában - 1750 lm -ről indul, csökken fokozatosan 30 mp alatt 1600 lm -ra, 4 perc 30 mp alatt 1400 lm -ra csökken, ezután lelép 650 lm -ra, ezután már tartja ezt a szintet.
Hűtve ventilátorral - 1750 lm -ről indul, 30 mp alatt csökken fokozatosan 1600 lm -ra, kb 15 perc után 1000 lm -ra lelép, ezután a töltöttség függvényében vesz vissza.
Papíron: 2000 lm, 1200 lm, 500 lm, 180 lm, 1 lm
Szerintem a Tied is valahogy így alakul.
-
may15
csendes tag
Az valóban többet tol a lednek, de nagyobb áramnál jóval jelentősebb a melegedés is. Egy LG HG2 szerintem simán elbírja, de az akkukról lehet tájékozódni a gyártó oldalán mindíg, hogy mekkora a folyamatos kisütési áram, amit még elbír. A TA17 pedig egy Texas Avanger driver, ami ráadásul szeritnem egyedi építés, és nem vásárolható meg boltban. Zozz rakta össze.
-
may15
csendes tag
Na látod, éppen az ilyen ki-mit állított részt akartam elkerülni, pont azért mert unom. Nagyon unom. Mindenki unja. És ez az, amiből keletkeznek az összeszólalkozások, és később a sértegetések, amit inkább már most, az elején le szeretnék zárni.
Arra kérlek, hogy az embereknek szánt válaszaidban a szakmaiságot tartsd szem előtt, nem pedig azt, hogy te nem állítottad ezt vagy azt. -
may15
csendes tag
A vadászok igen rosszak az éjszakai távbecslésben. 100m fölé nem igazán lőnek. Mielőtt valami cicaharc keletkezne az utóbbi állítosomból, leszögezném, hogy vadgazdálkodást tanulok, és igen sok vafásszal vagyok kapcsolatban, illetve rendszeresen járok éjszakai vadállomány felmérésre, és annyi biztos, hogy 120 métertől már magát az állatfajt is igen nehéz megállapítani sokszor, szóval ha a lámpa elméleti hatótávolsága 300m, az bőven elég, de a 200m is épp úgy jó.
-
may15
csendes tag
Nem azt írtam hogy semmilyen mérésnek nem hiszek, csak a sajátomnak. Igazából ez oximoron, mert nem jihetek a sajátomnak sem, hiszen az is mérés, és mérés nélkül hogy lenne hiteles?
Na de mellőzve a nyelvtani fordulatokat, azt szeretném mondani hogy hiszek más mérésének, de amit linkeltél (lehet én nem láttam a lényeget) abban nem a lument mérték meg hanem azt, hogy hogyan tartja a fényerőt. Az odaírt érték a gyári adatból származik, és arányosítva van a grafikon. Szóval ha 2000 ről indul, vagy ha 1700ról indul, akkor is ugyan azt kapjuk. Vagy ha benne van a lumenmérés, akkor linkeld be kérlek, mert tényleg nem láttam. -
Gargouille
őstag
Ha nem túl rövid a rugó benne, akkor működnie kell a flat top akkuknak is. Meg mondanám, hogy lehet rá mágnest tenni, de nyilván eleve olyat akarsz ami belepasszol (én is így tennék).
Szokták mondani, hogy stílus maga az ember. Nem mindegy, hogy valamit hogyan fogalmazol meg. Nem azzal van baj amit mondasz, hanem azzal ahogy mondod. Mikor azt hangsúlyozod, hogy te igényes vagy ezért veszel "drága" lámpát, mert neked csak a legjobb minőség felel meg, azzal egyben arra is célzol, hogy aki nem így tesz az igénytelen és beéri a rosszabb minőséggel. Ugyan ezt így nem írod le szó szerint, de egy óvodás számára is nyilvánvaló a ki nem mondott üzenet. Sokféleképp megfogalmazhatnád a mondandód (úgy is, hogy ne érződjön ki ilyen mögöttes tartalom), de te mégis így fogalmazol rendre.
Csak a példa kedvéért olyan ez mintha azt mondanám, hogy "én nem veszek drága lámpákat mert nem vagyok sznob". Ezzel ugyan nem írtam semmi bántót rólad mégis egyértelmű, hogy azt mondtam vele, hogy te meg sznob vagy, hiszen te drága lámpát veszel. Ez amolyan passzív-agresszív sértegetés, amiben ugyan nincs leírva maga a sértés, mégis nyilvánvalóan következik belőle.
Az adatlapod szerint újságíró vagy, ha valakinek hát neked tökéletesen tisztában kell lenned mindezzel, ezért sem gondolom, hogy véletlen fogalmazási problémáról van szó.
-
may15
csendes tag
Az, hogy valaki mér valamit, grafikonon ábrázolja, és az egyik tengelyt úgy osztja be, ami a gyári értékben szerepelt, nem azt jelenti hogy azt meg is mérte.
Ha nagyon erősködsz a dologban, akkor megmérhetjük, hogy mennyire valós az a 2000 lm, és egy convoy lámpában hajlandó is vagyok fogadni, hogy nem annyi. Egy topiktársunkal terveztünk egy lámpás találkozoót valamikor a jövő év elejére, ha megjöttek a BLF GT-k, ott ha csatlakozol, le is lehet mérni. Addigra neked is megérkezhet az akksi, bármilyen is legyen. -
bwoay
nagyúr
ez nem igaz, senki nem ajánlotta neked a legolcsóbbakat, hanem (ahogy te fogalmaztál korábban) ezt te költötted hozzá. az ajánlott típusok iránt érdeklődtél, és pontosan erre kaptál választ. ehhez nem kell gondolatolvasás, elég az értő olvasás. lényegében ez volt a félreértés - részedről.
én nem olyan régóta vagyok a topic rendszeres olvasója, mint te, de tudtommal nem volt még rá precedens, hogy a topicgazda bárkinek is olcsó szart ajánlott volna, hacsak nem kimondottan ez volt az illető kérése. a te vásárlási habitusaid pedig közel olyan gyakran kerülnek terítékre, mint az ajánlott akkumulátor típusok, az ember pedig akarva-akaratlan képbe kerül mindkét témakört illetően.
-
FBLLMAG
senior tag
Itt már leírták 100x, de lehet, hogy 1000x, a Nitecore, Acebeam, Olight, ... átfóliázza az akkumulátorokat. Kb 4 gyártó gyártja az összeset. MAX fényerőre vágysz - állandóan töltőn lesz az akkumulátorod? A TURBO esetén kb 1 az 1 -ben engedi a lámpa az akku áramát a LED -re (bár az Acebeam hőszabályozással van ellátva, tehát visszavesz).
Hogy lásd a TURBO fokozat ilyen méretű lámpákat milyen gyorsan melegít, itt találsz róla videót. A L16 már nem időhöz mérten veszi vissza a teljesítményt, hanem a hőmérséklet függvényében. Hozzáteszem, az EC60 markolata azért vastagabb kicsit.
Mint írtam az EC60 -nak vannak azonos paraméterei mint a L16 -nak.
Ha nem csinálsz semmit, hova kell a MAX teljesítmény? Miért van szükség tartalék akkumulátorra? Csak nem a világ végére készülsz?
Beltérbe, lakásba, ház körül, közelre, inkább egy rendes FLOOD (szórt fényű) lámpára lenne szükséged a minden napokra. A L16 hordozható THROWER lámpa, aminek 50+ m hatótávon látom értelmét kb 200 m -ig. Ráadásul 1 lm után mindjárt 150 lm jön, teljes mértékben kinti használatra lett tervezve.
A Convoy S2+, S3 100% teljesítményen tudja azt a hatótávot mint a L16 150 lm fényáramon. Beltérben a 350 - 400 lm fényáramon világító Convoy többet ér, mint a 150 lm fényáramon működő L16.
Kint meg mit szeretnél annyira megvilágítani? Van esetleg szántó földed amit szeretnél ellenőrizni? Esetleg a kerted 150 m hosszú? A játszótér van 100 - 150 m -re, és a gyereket akarod ellenőrizni?
Csak azért kérdezek ennyit, hogy lássam mire adtad ki a 100 €, és készülsz további pénzt beleölni.
-
Gargouille
őstag
Mielőtt tovább eszkalálódna a vita, nem tudom olvastad e, de WestBam írt egy remek összefoglalót az akkukról. Mindenek előtt ezt olvasd el!
Azt írtad, hogy nem vagy szakértője a témának, így ebből választ fogsz kapni a legtöbb kérdésedre, mi az az INR, ICR stb.. és talán ahhoz is közelebb kerülsz, hogy ki tudd választani a legjobb akkut a lámpádhoz. Ezek a különböző kémiájú akkuk mind másban jók és másban gyengék, ezért nem mindegy a kémiai összetétel, amit ezek a betűk jelölnek. Szerintem a te lámpádba már szempont az áramfelvétel, így olyan akkuk között érdemes nézelődnöd amik sok ampert tudnak folyamatosan leadni.
Gyártóból ezek nézd: Samsung, Panasonic, Sony, LG a többi akku vagy ezeknek az átcímkézése vagy valami kinyomozhatatlan gyártó. Azért is javaslom, hogy ezekből válassz, mert ezeknek mind elérhető az adatlapja és tesztjei, pontosan meg tudod nézni minden paraméterét az akkunak amit veszel, szemben mondjuk egy átfóliázott brand akkuval, ahol a főbb számokat ugyan odaírják (ha odaírják), de nem fogsz olyan pontos információkhoz jutni.
A piszkálódásról meg annyit, hogy nem volt szép dolog, de ha az írásaid alapján egymástól függetlenül mindenkiben az a kép alakult ki rólad, hogy sznob vagy (miközben nem is), akkor érdemes szembenézned azzal, hogy ezt a képet magad alakítottad ki. Egyszer korábban már volt itt valami hasonló, akkor odavágtad, hogy te ilyen vagy és kész, ezen nem tudsz változtatni. Pedig csak te tudsz változtatni rajta, más nem. Peace.
-
may15
csendes tag
Hidd el nekem, hogy az a 2000lm, az jó ha van 1700, az első másodpercekben amikor még 4.2v az akksi. Onnan folyamatosan esik vissza. Mivel a szemünk nem lineárisan észleli a fénymennyiséget (puppila alkalmazkodik az adott körülményekhez) így fel sem tűnik nogy csökken.
Nem kérem hogy mérd le a fényerejét, de mi kettő acebeamnek megmértük, rádásul a legjobb fejlámpának és a legjobb throwernek.
Azt láttuk, hogy h10 fejlámpa mtg2 led, 2000 lm gyárilag, mért: 1790. K70 gyári adata 2600 lm, xhp35, 4db 18650, mért: 2418.
Értem hogy kell a 2000. Mindenkinek kell (kivéve ha van több persze), de mégis honnan tudod hogy nem vernek át? És tényleg nézz kérlek egy áramfelvételt turbón, mert továbbra is érdekel. Köszönöm. -
ZozzV6
senior tag
A beszólásért elnézést. Nem szokásom. Westbam nem a lekolcsóbbat írta hanem, hogy olcsón tudsz cenni. Ak kettő nem ugyanaz. Viszont vagy itt a fórumon annyi ideje szerintem hogy tudd nem a legolcsóbbal traktál és ajánljuk az embereknek hanem márkás minőségi akkuk gazdaságos beszerzési forrásait amikkel a neces gyártók is dolgoznak. Ezt már le kellene tudnod szűrni. Legolcsóbbnak mondhatnánk ultrafire akkut ebayról 1$-ért de hidd el azt ellenségemnek se ajánlom.
-
FBLLMAG
senior tag
Már megint félreértetted a többieket.
1., Amit ajánlottak, azok TOP akkumulátorok.
2., Többen túrázunk, várakat, erődítményeket, stb. látogatunk. 2000 lm helyett 1400 lm, szemre, minimális a különbség. De ha 40 perc helyett 1 órát, 10 óra helyett 14 órát kapunk, nekünk a PLUSZ üzemidő a hasznos, fontos.
Más szóval, inkább halványabban, de világítson a lámpa. Számunkra a fény hiánya nem lehet opció. Ezért inkább 2x annyi akkumulátor, lámpa van nálunk, mint amennyire gondolunk, hogy elég lesz.
Vannak egyéb szempontok is, de ebbe nem megyek bele.
-
Ra3
őstag
Szerintem félreérted ha irigységre gondolsz, egyszerűen mióta itt vagy a topicban időről időre visszatérő elem a hozzászólásaidban hogy igazán jó minőséget nem lehet olcsón kapni, csak a drága lámpa a szerethető és jó lámpa.
Mindenkinek szíve joga hogy sznob legyen amiben csak szeretne, viszont itt ezzel kicsit kilógsz a sorból, és hiába csak hozzászólásaid 5%-a szól erről, végül ezt jegyzik meg veled kapcsolatban. -
bwoay
nagyúr
ne nekem köszönd, én csak a gyártókat írtam oda az ajánlott "olcsó" típusok mellé.
keeppower szerintem bármi lehet, ld 3. mondat"Hogyan kellett volna a legolcsóbbaknak nevezettekre reagálnom?"
legolcsóbbak? szövegértelmezési képtelenség. ezt ma olvastam tőled. -
may15
csendes tag
Nekem az acebeam h10 fejlámpához járó gyári "acebeam" akksi az LG he2, 2500 mah. Szerintem nyugodtan vehetsz LG hg2-t ami 3000 mah, bírni fogja. Csak azt ne felejts el, hogy minél nagyobb a kapacitás, annál kisebb általában a kisebb a folyamatos kisütési terhelhetőség. Nem tudom hány ampert vesz fel mondjuk a lámpád maxon. Tényleg mennyit vesz fel?
-
jozsi252
veterán
XHP35-ös lámpához teljesen felesleges IMR akku. De ha ennyire kell akkor 30Q - 35E - VTC6 - HG2 - MJ1 meg még van egy pár, de fölösleges mindet felsorolni. Button top verziót vennék védelem nélkül és az első osztályú lenne!
Hidd el attól hogy védett Keeppower 3600mAh akkut tolsz a lámpába, semmivel sem vagy előrébb. -
Sz4bolcs
senior tag
Nem olcsón, de a legjobb minőségű aksik.
WestBamnak nyilván nem kellett volna azzal sértegetnie, hogy olcsón ajánlja ugyanezeket.Vedd drágán őket, és problem solved.
-
Gargouille
őstag
Majd kijavítanak ha rosszul mondom, de csak pár nagy gyártó van aki 18650-et gyárt, Panasonic, Samsung, Sanyo, talán a Sony. Bármilyen más nagy nevű méregdrága akksit veszel az mind ezen gyártók valamelyik terméke lesz átfóliázva. Tehát hiába veszel mondjuk Olight akkut 3-szor annyiért, az csak egy mondjuk Samsung lesz, amire ráraktak egy saját zsugorfóliát és eladták neked drágábban, de nem lesz "még minőségibb" mintha megvennéd az eredeti Samsung márkanéven, hisz ugyanazt az akkut vetted meg.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem olyan rég nem kellet a holdfény, most meg elkezded használni. Mi történik itt? Változnak az igények? 1 lm a holdfény az Acebeam L16 esetében. Nekem már a 0,3 lm jön be, az 1 lm már sok éjjel kimenni.
Ha így folytatod, neked is megtetszenek a szórt fényű lámpák, a színes, RGB, UV fényű lámpák, a kulcstartóra való és egyéb lámpák. Végül több lámpád lesz mint nekem.
-
FBLLMAG
senior tag
BBéci, még új a lámpád, tehát megértelek. Viszont nem sok értelmét látom, beltérben használni a L16 -ost. Nekem Acebeam EC60 -asom van, mint tudod, ez szintén 2000 lm, 90000 cd, 600 m. A Nitecore EA45S optikája hasonló, ez sem való beltérbe.
A lámpáid egyike sem képes arra, amiről írunk, mármint a szórt fényű lámpákról. Nézd meg csak a képeket amiket csináltam kb 1 hónapja, pl. a Fenix FD20, Olight, vagy a ZL is jobban szórja a fényt. A toppik társunk által említett Manker MK34 is rendesen terít. Jobban terít mint az általad látott Acebeam L30.
Beltérbe, szerintem is valami szórt fényű dukál.
-
may15
csendes tag
BBéci, szeretnék elnézést kérni. Amikor azt írtad: "BBéci
(Jómunkásember)
Három említést érdemlő lámpám van, Fenix P3D, Zanflare F1, Acebeam L16 és a lakásban az utóbbit, a legnagyobbat használom."
Akkor én úgy értettem hogy azt a lakásban használod. Bár sajnos azt éppen nem értem, hogy ebben hol van a szövegértelmezési hiba, szóval élnék a lehetőséggel, amit adtál, és kérlek magyarázd el mégegyszer. Előre is köszönöm szépen -
may15
csendes tag
BBéci, ha nem veszed szarrágásnak, de be tudnád nekem azt a részt másolni, amikor hozzáköltöttem és kitaláltam, hogy lakásba az l16 bármilyen módon megfelelő lehet? Mert részemről ahogyan a reggelre még emlékszem, pont az ellenkezőjét állítottam. Másrészről viszont még jó, hogy működik a lakásban, hiszen ha nem működne, akkor nem használnád. Merem feltételezni. Csak nem értem továbbra sem, higy miért érdemes egy flood lámpa helyett throwert használni moonmódban. De majd kipróbálom én is, hiszen nekem is van olyan acebeam lámpám amit szeretek.
-
may15
csendes tag
Bbéci, ha nem veszed zokon, megkérdezném, hogy a lakásban mire használsz egy kis throwert? Csak mert én még kint is alig kapcsolom be az acebeam k70-et, bár nem is túl hosszú mondjuk a lakásom, de bentre meg ott egy manker mk34, ami brutál flood, és van értelme, merrt mindent látsz. Az hogy a legerősebb (vagy legjobb hatótáv értékkel rendelkező) lámpát használod, közel sem biztos, hogy arra a célra az a legmegfelelőbb.
-
Gargouille
őstag
Számomra az égegyadta világon semmilyen garanciát nem jelent az, hogy volt nár aki elküldött gariztatni valamit és nem volt semmi gond. Egy dolgot jelent ez csak azt, hogy szerencséje volt az illetőnek. Ráadásul az érték is tízszerese annak amiről beszélgetünk. Márkás lámpáknál is minden postaköltséget és biztosítást fizet a gyártó? Tudsz erről valami linket adni? Mert kíváncsi vagyok így van e.
Amúgy tegyük hozzá egy jó lámpa lehet soha nem hibásodik meg, ha jól emlékszem te is 9 éve nyúzol egy Fenix lámpát... ☺
-
Gargouille
őstag
Ha vásárolok:
1. Eleve drága dolgot nem veszek lutrira, nálam max 30 dollár amit megreckírozok, ha bukom akkor is kibírható.
2. Tegyük fel mégis veszek egy 100$ -os lámpát így. A szállítás ingyenes szokott lenni.
3. Van nyomkövetés, tudom hol jár a csomag.
4. Ha nem jön meg akkor van rá lehetőség, hogy újraküldessem vagy visszatérítsék az árát (volt ilyen ügyem már).
5. Tehát ha vásárolok akkor minimális a rizikó, hogy elbukom a pénzem, a szállítás ingyenes, az eladóé a felelősség.Ha garanciába visszaküldöm:
1. A postaköltség az enyém.
2. Nincs tracking, vagy külön fizetni kell érte.
3. Ha eltűnik a csomag, buktam a lámpát, kivéve ha biztosítást kötök rá stb. De ez még tovább emeli a postaköltséget.
4. Ha megjavították és visszafelé tűnik el a csomag megintcsak buktam a lámpát jó eséklyel és az árát is. Ha valami csoda folytán a szervíz kártérít akkor sem egy új lámpa árát téríti meg.Összegezve tehát nem 2-3$ a postaköltség hanem jóval több, a rizikóról nem beszélve. Szerintem jelentős a különbség a vásárlás és a gariba visszapostáztatás közt. Most azt az opciót nem is említve ha szarul javítják meg vagy szállítás közben megsérül...
-
WestBam
Topikgazda
Mert Neked időtálló, jelenlegi legújabb technológiát felvonultató elemlámpa kellett. Szóval idézd be ezt is: "Ha mindenképp a nagy kimenő teljesítmény a cél, akkor csak az újabb XHP LED-es elemlámpák jöhetnek szóba" És nem mellesleg a kettő közt árban is kb. 3-4x-es a szorzó. Szóval ez jelentős összeg/4, tehát nem annyira jelentős összeg.
Temetni nem kell az XM-L2-t, de ez már egy "öreg" LED, viszont jó optikával szép eredményt tud elérni még ma is széria elemlámpában. Van itthon pár XHP35 LED-es elemlámpám és van köztük olyan, ami nincs kihajtva, azzal kb. partiban van a P16
Sőt van olyan is ami 4x távolabbra világít és 12x-es a kandela értéke és szintén 2000lumen a fényáram, cserébe csak 3x olyan drága. Akkor most én csináltam jobb üzletet vagy Te? Semmi nem csak fekete vagy fehér -
BBéci
legenda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest