- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Aktív témák
-
BEE
addikt
válasz
skiny83 #31998 üzenetére
Ezeknek a képeknek így semmi értelmük.
Csak a kép közepe éles, a szélek életlenek. Ilyen képet egy hibás obi
készít nem pedig egy TS.
A TS obik lényege hogy elforgatják az obi tengelyét a film tengelyétől,
amivel a mélységélességet növelheti vagy csökkentheti.
A mélységélesség erős csökkentésével létrehozhat egy terepasztal hatású képet,
ahol van egy keskeny éles rész, de az előtte és mögötte lévők életlenek.
A felrakott képeken pedig nem a távolságtól függ az életlenedés, hanem
attól hogy mi van a kép közepén és a szélén.Innentől mindegy hogy mivel készítette a képet, mert nem kelti a nézőben
a ma divatos terepasztal hatást.BEE
-
kiskornel
addikt
#31965) forceberg: ezek most nem lettek olyan szuperek. Mindbe van valam kis dolog, ami miatt nem kakukkfű az egész. Itt pl. a háttér nem az igazi + túlexpós lett a fő témád, így nem látszódnak a repülő egyes részei (törzs és a szárny egybeolvad, egy foltot alkot).
Csak hogy lásd mire gondolok:(#31989) BLOODSHOT:
(#31979) D4rkm4n: szép a táj. Nem az ideális napszakban van fényképezve, és ez sajna látható. Az egész olyan, mintha zöld szűrő lenne előtte. Szvsz megcsúszott a zöld a WB belövésekor. Megnéztem PS-ben! Zöld az egész kép
. Sztem korrigáld és sirály lesz! Ha mégis teltebb zöld kell, akkor szelektíven a fűre. Mert az égen + a beégett területeken nagyon meglátszódik. Nyomathatnál még rá némi kontrasztot, és a kéket besötétíthetnéd, így hangsúlyosabbak lesznek a felhők, és a "látótávolság" is megnövekszik.
(#31975) Feree13: hát innen már csak lefelé van
. Szép.
(#31971) eastsider: Balatonos... Teccik(2C-vel)
!
(#31925) Karima: ez tetszik nagyon. Én tudom, milyen nehéz erdőt fényképezni, és ezek nagyon hangulatosak.
-
DearMan
tag
http://www.flickr.com/photos/52186367@N08/4871641111/
-
DroneZ
aktív tag
Egy kerékpárverseny keretein belül megrendezett graffiti verseny volt nemrég, amelyről egy képet szeretnék bemutatni.
[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
Néhány mai kép:
5D 2 + Canon 45milis Tilt-Shift
-
Pecc
őstag
Voltam én is repülősnapon. Olcsó cuccal, ennyire tellett
300D, Sigma 55-200
[link] -
D4rkm4n
őstag
válasz
Mercutio_ #31981 üzenetére
Nagyon nem vág a témába, de ha már felhoztad, válaszolok.
Torockón a szállásadónk székely létére a kettős állampolgárságra és az autonómiatörekvésre is azt mondta, hogy megkéstek vele a magyarok cirka 21 évet. Székelyföldön 10-20 éven belül bekövetkezik az, ami itthon is várható, a vidéki generáció kihalása. Hirtelen fog drasztikusan csökkenni a népességük.
Az osztrákokkal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy a bátyám kinn él az osztrák-német határon (osztrák oldalon) és ő mesélte, hogy mennyire nem értik meg a németek amit egy osztrák mond (és fordítva). Nagyon sok tényezőben eltér a két nyelv.
A székelyek pedig leginkább szókincsükben térnek el az itthoni magyar nyelvtől. A zászlóra visszatérve pedig; igen, ki szeretnék. Ezt Révben, Torockón és Szentegyházán is megerősítették.
-
D4rkm4n
őstag
-
kiskornel
addikt
válasz
t_a_m_a_s #31956 üzenetére
- Szándékosan vagdostad meg az összeset úgy, hogy csak szögbe lehessen látni, vagy már eleve így fényképezted őket? (1-2 kép esetében elmegy, de az összes kép dől.)
- Nem látszik annyira a sebesség, mint kellene. (baromi gyors záridő + szűk blende + nagy mélységélesség).
- Ez meg már csak olyan fotós dolog szokott lenni - rendszámtáblán az adatok nem szoktak felismerhetők lenni. Legalább is ha nincs aláírt papperod, hogy közzé teszed a képet...Amúgy gratula. Következő állomás a svenkelés...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Peethy #31976 üzenetére
Pont ez volt a szép az egészben hogy nem én ültettem az egyént a képre
, hanem kimentem a házból és megláttam hogy ott ül valaki. Nem sok időm volt.
( Ott utólag derült ki hogy édesanyám volt.-) ((gyengén nem ismertem fel
.))
A képen amúgy nagyon minimális utólagos beavatkozások vannak, tökéletesen ilyen volt az ottani táj, és a napfelkelte.Szlovénia, júlia alpok.-
-
Peethy
őstag
válasz
Ferdzsoo #31975 üzenetére
Uhh, nagyon tetszik.. viszont 1-2 dolgot én másképp csináltam volna. Szerintem ha jobbra ülteted a padon az embert, akkor jobbra kellett volna pozícionálni a képet is, mármint hogy az alak legyen a jobb harmadban. Ha középre pozícionáltad, nekem jobban tetszene, ha a tag is középen ülne, de ez lehet, hogy csak az én véleményem.. de összességében nagyon tetszik
Hol készült a fotó?
kricsi: nekem bejön a kép, elég fotogén a gyerek. Tetszik a színvilág, bár szerintem a kereszt lehetett volna még kicsit világosabb
Grat!
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Voltunk hegyetmászni.
-
Sam8888
tag
Ti a fénymérést hogyan használjátok, hogy ne égjen ki a háttér? Pont, szegmensenként, átlag, vagy a téma adja?
-
skiny83
aktív tag
válasz
bigmasterg #31963 üzenetére
Szerintem teljesen jó, nagyon tetszik, nekem csak a vágással van "gondom". Gyakorlatilag az egész felsőtest benne van csak a fej van levágva. Amúgy is a keresztet tartó kéz a fő téma ha nem tévedek, én kipróbáltam úgy, hogy felül a rózsáig a kép alján pedig a második gombig vágtam. Nekem úgy jobban tetszik picit! Persze ez csak egy szubjektív vélemény, a kép amúgy nagyon jó!
-
drkbl
őstag
válasz
bigmasterg #31963 üzenetére
Tetszik a kép, kicsit westernfilm hangulatú
Kár, hogy a fehérek részlettelenek, nagyon vonzzák a szemet, különösen a virág a zseben, illetve a kereszt felső része.
-
pisti
őstag
válasz
forceberg #31943 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó lett, nekem is tetszik.
Ami kicsit elgondolkodtató, hogy oké elé raktál bőven helyet, mert hogy arra mozog, viszont mögötte a hajtómű sugara és a füst amit elkezdett eregetni elég látványos képelem, szóval szerintem nem biztos, hogy ilyenkor ez az igazán jó elhelyezése a témának a képen.
-
-
-
Olcsi
senior tag
Sajnos a háttér, a környezet adott volt, nem akartam szegényt arrébb pakolaszni... Igy is alig akart kibújni a hazaból, valószínű ezért a furcsa pozíció! Nekem Igazabol a háttér is tetszik,de nyilvan ízlés dolga...
Meg azért tetszett még meg ennyire, mert még sose sikerült ennyire jol eltalálni a mélységélességet! Ennek kifejezettem örültem...szvsz ezzel a géppel nehéz ez! Egy fuji s5600ról van szó! Nagyon sok fény kell neki és nagyon el kell találni a távolságot! Ez épp sikerült.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
-
hemaka
nagyúr
-
Slowman
aktív tag
A hétvégén voltunk Sopronba és végre sikerült volna portrézni esetleg divat jellegű képeket csinálnom. Ki is néztem rögtön a hotel tetőteraszát (klassz háttér, régi épületeke stb.) de az időjárás közbeszólt. Nagy örömünkre egész nap szakadt az eső. Másnap persze jó idő volt, de akkor el kellet hagyni a szállást és nem volt erre idő. Így csak egy ilyen sétálós, spontán kép készült.
Ez az új rendszere a Flickr-nek meg egy idiótaság
. Miért méretezi le a képeimet 640 magasra, és ha már csinálja miért ilyen sz@rul? Közel nem volt ilyen a tömörítés. Az új style is elég idegesítő, de ez azért nagy kicseszés. Kénytelen leszek pro accot szerezni. De másoknak ahogy néztem nem barmolja így szét a képeket. Nem értem...
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
Nem rossz kép végülis, csak lehetne jobb is.
Egyrészt nem természetes közegben van a csiga, nem feltétlen hiba, de többnyire szebben mutat természetes közegben az ilyen alany.
A mélységélesség remek, pont beleesik a téma és szépen kiemeli azt az előtér meg a háttér mosottsága. Viszont sajna így is nagyon feltűnően színes a háttér, különösen a citromsárga foltok zavaróak, elterelik a néző figyelmét a csigáról.
A csiga pedig egy elég fura pózban, félig-meddig előbújva látható éppen, kicsit esetlennek hat így az elkapott pillanat.
Jah és szinte teljesen középen van a csigusz, valamerre el lehetett volna tolni. Inkább balra és előtte több helyet hagyni, ahogy szokás ilyenkor, mikor nincs mögötte semmi mutatnivaló.[ Szerkesztve ]
-
D4rkm4n
őstag
Ismét egy kép Gyimesbükkről, immáron a magyar oldalról.
Szeretném megjegyezni, hogy furcsa úgy beszélni a "magyar oldalról", hogy az jelenleg közigazgatásilag ugyan Romániához tartozik, de ha az ember útbaigazítást kér egy helyitől, nyugodtan beszélhet magyarul.
Így fordulhat elő, hogy pl. Székelyudvarhely a 84%-os magyar lakosságával romániai megyeszékhely. Nem kívánok politikai vonatkozásokba belemenni, csupán szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy míg itthon a közintézmények egy részén nincs kinn a nemzeti trikolór, pedig kötelező volna, addig a székelyek és a szórványvidéken élő magyarok nem tehetik ki lobogónkat. Elgondolkodtató...
-
Olcsi
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
válasz
BLOODSHOT #31918 üzenetére
Polárszűrő és átmenetes ND4 volt fenn mikor fotóztam, szóval az eredeti kép is majdnem ilyen.
Annyi utómunkát csináltam, rajta hogy az ND4 átmenetét a hegyről nagyrészt eltüntettem, picit megvágtam a hisztogram jobb szélét, meg 3:2-es oldalarányba vágtam az eredeti 4:3-ról.forceberg: Várjuk a többit. Az eddigiek mind tetszettek.
Főleg az az F-16-os, nagyon komoly festése van.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Első fecske, a tér és a látvány bemutatása.
De a szabad repülés már ott megdől, hogy kötelékről van szó!Kiskornel: köszi!
Most ha minden igaz, akkor nekiállok a 900 kép
feldolgozásának!
Ma is kint voltam! Leégett a nyakam, de a nyakpánt helye ott van![ Szerkesztve ]
-
DearMan
tag
Éjszakai, hosszú záridővel.
http://www.flickr.com/photos/52186367@N08/4801453286/
-
skiny83
aktív tag
Hú, mennyi jó kép pedig csak két napja nem néztem ide. Gratula mindenkinek!
-
Peethy
őstag
válasz
Stitch #31901 üzenetére
A második a legjobb, szerintem
Szívesen megnézném nagyobban is.. ajánlanám, hogy csinálj flickr-en vagy picasa-n felhasználói fiókot és töltsd fel oda, eredeti méretbenDearman: tiéd is tetszik, kár hogy a háttérben az épület fala igencsak kiégett. A hangulata viszont megvan.
[ Szerkesztve ]
-
DearMan
tag
http://www.flickr.com/photos/52186367@N08/4843314300/
Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hobby elektronika
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...