- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
-
válasz
kiskornel #49896 üzenetére
A kiskacsás faxa, a gombás életlen, valahová várnék rá egy kis éles területet.
(#49891) m3ss: a 2. jobb, némileg több színnel, de még fakón talán jobb lehetne + a háttéren itt-ott retusálhatnál, de jó!
(#49864) Marky21: maga a kép tetszik, jó munka, de a paradicsom nekem nem nagyon passzol a képbe.
-
válasz
Sir Riccio #49869 üzenetére
Pedig sztem faxa, talán egy kicsit több pirossal és kevesebb zölddel még jobb lenne, de ez apróság.
-
válasz
Real_Necro #49697 üzenetére
Van benne egy érdekes rész: "ráutaló magatartása" mi minősül annak?
Mármint a linkelt cikkben van ez.
[ Szerkesztve ]
-
Na, ezt se tudtam, hogy fizetős, látszik, milyen sokat járok odalent...
Peethy: a csendes kép igen jó, de a kivitelezésbe hiba csúszott, a szimmetria nem jó. Mintha derengene régről, hogy a bejáratoknál kint lett volna a fotózást tiltó piktogramm.
Karima: az egy faxa képed volt, ha sztokk, ha nem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Sir Riccio #49556 üzenetére
n1
-
Megvannnak raw-ban is? Akkor vmi progival megnézheted(PS ACR / LR), hogy mennyi a WB + a színárnyalatban(tint) van-e különbség, azt behúzod a két képen ugyanarra, akkor talán meglátod az obik közötti különbséget.
De az F8 és F8 között is lehet némi különbség.De ahogy Coxer is írja, nagy különbségek lehetnek obik között.
-
válasz
Chapel #49435 üzenetére
A Sigma OS-es verziója van 200k felett. A sima 105-ös használta 70-80 körül beszerezhető. A Sigma 105 AF-a nem makró tartományban meg nem túl lassú, makróra meg úgysem AF-ozok.
A Tamron 90 is kitolja a csőrét, viszont ezeknél el lehet felejteni a napellenzőt, mert mélyen van a frontlencséjük! A 105-ös Sigma munkatávolsága nagyobb, mint a 90-esé.Karima: jobbulást!
-
válasz
Santiagain #49309 üzenetére
Hopp! THX.
Az itteni linket megnyitva, a megnyíló lapon esc-et kell ütni, akkor látszik a kép alatt a link. -
-
-
THX a kommenteket.
A kép kép jobb alsó felére gondolnak, ott kellett volna kigereblyézni.
A gyári jpg-n is ilyesmi a háttér, csak kevésbé telt. Ködön és fákon átszűrt fény volt. Fent voltunk az Írottkőn és őrült köd érkezett meg az Alpok felől. El is indultunk lefelé, de 1-2 helyen kénytelen voltam megállni fotózni. Avarban hasalva készült ez a kép is. Állvány se volt nálam, még a kis gorilla sem, nem készültem fel, hogy gombák is lesznek.A lovason gondolok a kiégésre.
-
Köszönöm a kommenteket!
Gombák is akadtak az erdőben...Pl. egymást esernyőnek használva:
Légyölő galóca - mérgező!
m3ss: jók a naplementések, de ha már HDR-t lősz, akkor a Nap körül ne maradjon kiégés folt, erre szerintem figyelj.
kiskornel - ezt a bemozdulásost én se nagyon értem, bár a hangulat átjön.
Cayman: messzebb lehetett az! Múltkor, mikor arra jártam, kinéztem a 13L31R végére, hogy mit is lehet ott kezdeni, de a fények harmatosak voltak. Majd máskor még kinézek. -
-
válasz
forceberg #48937 üzenetére
Köszi a kommenteket (az előző képre is
)!
Cyaman: jól kell időzíteni, ami nálam sokszor nem jön össze, mert gyakran délre érek oda a jó helyekhez. Én a képeim leginkább túrák / utazások alkalmával lövöm. Így is annyi képem van, hogy elveszek közöttük. Azoknak a jó, akik vagy jó helyen laknak, vagy ha jó az idő, tudnak menni fotózni.
Larry303: 1 expó + itt egy lágyabb verzió:
-
-
Minek neked fotómasina? Elég lenne PS ecsettel járkálnod!
Grat amúgx, jó lett, mint a másik kettő is.Az alulról gombás képem nekem már megvan, holnap megyünk haza, majd meglátom, milyen is valójában
Kiskornel: úgy lenne az igazi, ha az első "boly" lenne az éles.
m3ss: a spirálos faxa lett.
-
-
THX. Nekem kalibrált, de nem felső kategóriás a monitorom(U2312HM).
A rekeszeléssel az a baj, hogy elcseszi a hátteret + nem a hangya a fő téma, hanem a molesztált katica. Amúgy örültem, hogy egyáltalán megszületett a kép, a szélben a bal kezemmel fogtam a virág szárát(engem is megtámadtak a hangyák), a jobb kezemben meg a gép min. fókuszra(1:1) állítva.Coxer: THX. A katica feje így is kiégett, le kellett volna árnyékolnom és lágyan vakuzni.
-
-
-
Jó lett! A jobb oldalon felül a fák tetején az a vöröses sáv és a betondarab eltűntetése nem ártana szerintem, de ezek apróságok.
(#48176) cOxeR: jobb felül mintha nem lenne egyenletes a vinyetta, amúgy kiváló. A többi sorozat is!
(#48167) Fejo: ejha, pufóka, készül a télre, vagy ezek mindig ilyenek? Kicsit valóban jobb lenne közelebbről, de ez se rossz!
(#48115) Chapel: tetszik, főleg a háttér miatt.
(#48114) nesa : a színek ezen is jók! Egy csavart nyomhatott volna a gép.
-
-
válasz
kiskornel #47877 üzenetére
Nem nagyon volt ilyenre időm sajnos... Az árnyék meg: a záridő miatt vakuztam, mert izegtek mozogtak azért.
cOxeR: thx.
Chapel: igen, Rodoszon egy patak völgye. Az egyetlen vizet tartalmazó patak a szigeten, amit láttam a kiszáradt folyómedrek mellett.
Csak érdekességképp, mert nem láttam még ekkora hajókat: a Proteus(amiben mi voltunk) meg balra a Costa Atlantica és épp kikötni készül az Aida Diva. Méretezni van a képen 3 nagy méretű busz!
Az Atlantica kapitánya volt az idén elsüllyedt Concordiát elsüllyesztő kapitány, aki 2010-ben egy német kikötőben az Atlanticával belement egy Aidába.
Forrás: [link] -
válasz
kiskornel #47861 üzenetére
Köszi!
Hát ehhez elég messzire kellett kimozdulni(2000km), azt ráadásul csak 10-11-re sikerült odaérni.
Leírás a képhez: igen, ezek mind-mind lepkék, medvelepkék. A Pillangók völgyében élnek milliószám és ellepnek mindent.
Persze, közelebbi is akad, bár nem sok időt foglalkoztam a fotózással az idő szűke miatt:
Szép sorjában, közeledve: -
válasz
eastsider #47817 üzenetére
Ha megelégszel azzal, ami Madgie írt, hogy azonos gyártó chipjeinél jó az "idegen" kalibrálás is, akkor csak leírod nekik, hogy milyen VGA van a gépedben, majd egy annak megfelelővel kalibrálják le a monitort. E-mailben meg küldik a profil fájlt.
A pixelgarit mindenképp válaszd! -
-
válasz
bubi92 #47458 üzenetére
Jó lett! A legtutibb akkor lenne, ha a nő a Nap fényében állna
+ a koszt majd legközelebb retusáld le! A szitakötős sajnos szemcsés és életlen ekkora méretben.
(#47441) m3ss: ezen kár a szárnyat és a potrohot kettévágó fűszálért, pedig egyébként jó!
(#47427) m3ss: itt az első így életlenül is tetszik!
(#47422) nesa: a téma faxa, de sajnos zajos és halos.
(#47449) petrosilov: a 7-en kár, hogy nincs benne a nagy kamerás operatőr teljesen.
A 11-en pedig a jobb alsó sarokban lévő tárgy eléggé zavaró. De összességében jól elkapott pillanatok! -
cOxeR: A 10-es sorozathoz még a portrékhoz is grat!
(#47222) m3ss: ezeknek a szín(telen)világa tetszik.
kiskornel: a két gyurgyalagos n1!
(#47226) ballington: egy dologba kötnék bele, hogy az első napraforgó meg van vágva, egyébként jó, kicsit meghúzva nekem még jobban tetszene.
(#47254) Fejo: a másik kép nekem is jobban tetszik, de ezen sem rossz, ahogy épp elgondolkodik.
(#47268) Peethy: az árnyékokra ráférne lágyítás + retus kell az arcra.
(#47274) End-ru: szinte tökéletes! Akkor lenne a legjobb, ha épp a napraforgó közepére csillanna be.
-
(#46896) cOxeR: jó lett, bár mintha laptopon nézve ki lenne égve a kocsi, de jó akkor is!
(#46894) Sucuka : Grat a szülinapra! A kép egy kicsit életlen nekem és a háttér zaján még lehetne azért szűrni! Amki talán zavaró, az a homályban lévő mikrofonrúd.
(#46885) Fejo: jó képek ezek is, kár a kiégésekért és talán a lámpáson a sirály életlen.
(#46882) cOxeR: ez nagyon jó!
(#46864) End-ru: remek!
(#46851) m3ss: a napraforgós igen jól sikerült!
Jövök én is egy képpel, meg majd többel is Skóciából.
Speeding -
-
Köszönöm a hsz-eket!
Direkt raktam a kép legaljára az éles részt. A lentre több témával két gond van, vagy ugrik az ég egy része, vagy távolabbra kell a fókuszt állítani, akkor meg a DOF ugrik.
Ha meg lentebbről fotózol, akkor sokkal keskenyebb sáv lesz majd a búzatábla a képen.Larry303: bőven pluszban volt a clarity.
(#46418) Sucuka: jó kis pillanat ez, talán a rács a zavaró, de ízlés kérdése, a színvilág is kiváló!
Nekem régebben így szerették egymást:
[link] -
-
Ez az ajtós meg az utolsó a golfpályás a taggal meg a sirállyal a két legjobb!
(#46308) kiskornel: ez nekem is alexpósnak tűnik, a sötét részeken talán húzhatnál, mert a fehér így is határ közelében van. Pedig jó kép ez is!
(#46341) Clemi : a színvilág remek és az első képnek nekem csak egy a baja, hogy az első és az utolsó látszó oszlopba bele van vágva. Vagyis a jobb felső kicsi belógó részt kéne levágni, esetleg a bal szélén meg úgy, hogy egy lámpa teljesen benne legyen, azaz minnél rövidebb legyen a megvágott oszlop. szvsz.
-
-
Link gomb: megadod a kép linkjét, ekkor a hsz ablakban a "[link]" szöveget kitörlöd, majd a helyére Kép gomb, ahol a felugró ablakban megadod az 500px oldalon a képek jobb alsó sarkánál lévő kis előnézeti képre jobbklikk, kép URL-jének a másolása által adott címet.
Remélem, érthető volt!
Csak az 500px-en az előnézeti képek négyzet alakúak. -
-
-
Köszi a HSZ-eket!
Coxer: másfél hete 7végén 4 napot voltunk ott!
Most, hogy válogatok, lesz még szerintem jobb kép is!
(#45677) End-ru: tetszik, de ez sztem lehetne élesebb, de talán akkor meg ugrana a háttér?
(#45678) Clemi: ez jó kép, de a "grafiti" nekem sem kell bele! Valamint, valóban picit ferde.
(#45639) cOxeR: jó ez is! Talán balra hagynék még egy kis helyet!
(#45626) kiskornel: a medvehagymás- patakos tetszik!
(#45620) ballington: főként a keresztben álló bimbóért kár! A fakósága pedig bejön!
-
-
-
válasz
Sir Riccio #45337 üzenetére
Jöhet a többi is!
(#45333) End-ru: szerintem jó lett!
cOxeR: jó kis busz ez!
m3ss: az első két makród túlélesített, a másik kettő meg életlen, szerintem.
(#45291) kiskornel: ez a két sasos képed valahogy nem a megszokott(mármint, hogy nem akció van a képen), de a fenségesség látszik a madáron! Bár ezeket szabadban már lefotózni is nehéz. Talán a TC miatt kontraszttalan és CA-s a kép? Egyébként nekem, mint madár szeretőnek tetszik.
Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...