Hirdetés
Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #49312 üzenetére
Nem biztos, mert a képeden látható toronyból azt hiszem kilopták a fém dolgokat. Legalább is egy rádióamatőr kollégám mintha említette volna. Vagy idén, vagy tavaly történt.
Persze lehet rosszul emléxem. 2 éve még fel lehetett menni. -
Throme
veterán
Egy laikus vélemény:
Nagyon tetszik. Pedig azt az "effektet", "textúrát" nemtudommit alkalmaztad, mint a kreatívba töltött képeden.
Itt valahogy jól mutat.
Persze profi modelled volt. Így könnyű
A logo-d (vízjel, mindegy mi) viszont szerintem túl hivalkodó, túl erőszakosan mutattatja magát.Freddy: miért nem Te lősz ilyen képeket az omd-vel?
-
Throme
veterán
válasz
Sucuka #48405 üzenetére
Hali!
Nekem tetszenek.
A madárból - szvsz - kár hogy lemaradt a vége.
A poláros képnél től kék (olyan tinta) az ég ( vagy csak vacak a monitor amin nézem)
A tó feletti képen az a ződ szakasz, a kép jobb alsó sarkában nem kéne.
A koncertfotó is bejövős.
A legeltetésnek jól áll a ff megoldás. -
Throme
veterán
válasz
Santiagain #48344 üzenetére
A vágással kapcsolatban így már nehéz okosnak lennem, azt hittem van fekvő verzió is. Viszont úgy kisebb lesz a híd.
szóval ebből nem tudom. Ha nem zavar, hogy nem lesz meg a 2:3 arány, akkor talán a sötét égből valamennyit, hogy maradjon a szobor felett azért valami. De teljesen szvsz.
-
Throme
veterán
Sztem k_rvajó képek.
Azt nem értem, hogy miért baj, ha egy képen több látnivaló is van?! Annál tovább nézegetik. Vagy később unják meg.
A meghosszabbítást nem tudom pontosan hogy gondolod. Én szoktam azt csinálni, hogy ha nem fér be az adott téma egy képbe akkor kvázi panorámát készítek 2 vagy 3 képből összerakva. Ilyenkor persze vannak torzulások, de megvan a fotó, és ez számít (nekem).
A hugin meg szépen összerakja. Nem csak tájképet lehet panorámába lőni. Szűk helyen épületet is. szvsz[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz
Santiagain #48312 üzenetére
Szerintem szép lett!
Még azt néztem milyen lehetne fektetett nézetben. Bár akkor meg kisebb lenne a híd, hogy a szobor is beleférjen.
Olyan verziód nincs? -
-
Throme
veterán
válasz
sztyui2 #44667 üzenetére
szvsz:
1., Az egész fotózásnak nincs elég nagy közönsége. Az emberek jelentős része vagy nem fotózik semennyire, vagy csak események, emberek "dokumentálására" veszi elő a kis kompaktot és az nekik elég. Ilyen alapon minek fotózol, kinek fotózol?
Ilyen papír szemüveget meg több folyóirathoz (pl IPM, DFM), vagy már zabpelyhes dobozokhoz, meg a jó ég tudja mikhez hozzápasszítanak, tehát elég sok háztartásba valahogy el-eljut.
Ha meg lusta valaki elővenni a szekrényből, akkor az azt jelenti, hogy teljesen hidegen hagyja az ilyen fajtájú kép és csak lom a szemüvege. Ki kell dobni a szemétbe és kész.2., Én is észrevettem, hogy a színek megváltoznak, de nem is pantone színskálának lett ide berakva ez a kép, hanem mint érdekesség.
Fejo, ha lesz még ilyen szerintem nyugodtan dobd be ide, vagy csak a linket.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #44072 üzenetére
vagy az jön le a "becsületes" megtalálónak, hogy van ezen a címen más is ha csak így elhagyja az állványát, nézzünk be....
-
Throme
veterán
Számomra nagyon hangulatos kép. Azért is tetszik mert egy kis részlet elég a természetből ahhoz, hogy szép kép kerekedjen belőle.
Nem vagyok szakértő, de a felkelő/lemenő nap pont jót tesz a színvilágnak (szvsz).eastsider: lehet már unod, de nekem is tetszenek és baromira bejönnek a balatoni képek. Arra gondoltam, hogy én is akarok ilyet lőni (majd utómunkálni)
-
Throme
veterán
válasz
Karima #43380 üzenetére
Te könnybb helyzetben vagy mert van szélső keresztszálas fókuszpontod.
Ha van időd átváltani rá, akkor nem kell ide-oda mozgatnod a gépet.
Nekem nincs, csak középen és gyengébb fényviszonyoknál már az AF lock marad komponáláshoz.
Pedig szeretem használni a szélsőket. Pl kisbaba képnél, fényerős fix-el, vaku nélkül (emiatt kis dof-al) szerintem jól jön....jó lenne ha a D5100 utódja megkapná a D7k fókuszpontjait
.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz
radi8tor #42138 üzenetére
Huh az 1 és a 2 nekem nagyon tetszik.
Nem ismerem ezeket a publikálási követelményeket, de mikor néztem a digitalrev tv-n pár videót ott sem hiszem hogy az a srác engedélyt kért volna bárkitől hogy megjelenítse az elkészült fotót. Igaz az Ázsia. Ott lehet hírből nem ismerik az emberi jogokat
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Azt elárulod, hogy tájképnél (és most vegyük a legutóbb belinkelt 2 képed) milyen utómunkát végzel? Persze csak címszavakban.
Illetve azt, hogy ezekre azért készülsz (kinézed a helyet, majd felszereléssel visszamész), vagy nálad a cucc és kiránduláskor lősz ha látsz valami jó témát? -
Throme
veterán
Ejnye de jó lett ez is. Mint egy makett a sok kis apró (ebből a távolságból ) lego házzal.
Mennyivel jobban tetszenek az ilyen képek, szemben mondjuk egy fürtös családtagról 360°-ban, percről percre lőtt sorozat, némi faragott kőfeszülettel fűszerezve
Miért nem dobsz fel többet az oldaladra? Ennyit utómunkálsz, vagy 2 napopnta jársz nyaralni?
-
Throme
veterán
A koncertes képeid általában tetszenek, de ezt most hogy kell értelmezni/nézni? Ketten már megdicsérték, tehát biztos jó, csak nekem valahogy nem jön be. Egy énekest lefejeztél egy unalmas háttér (valami gyárépület vagy mi lehet az) előtt.
Tényleg nem akdékoskodásból, de nem értem ezt a képet. -
Throme
veterán
válasz
ClintEastwoo #36238 üzenetére
Ismét tetszetős képet tettél közzé
.
-
Throme
veterán
válasz
ClintEastwoo #36027 üzenetére
Szerintem is jól áll ezeknek a képeknek a picit túlhúzott HDR.
"profi természetfotósok összes alapelvét"
Aki meg a matekot keresi egy fotóban annak egészségére... -
Throme
veterán
...csak egy "read only" tetszésnyílvánítás
Marky21
A "Bee" az nagyon klassz lett. A színek miatt is tetszik!cOxeR
A fekete széleket leszámítva bejövős nekem. Itt is színek, valamint az ívek kellemesek számomra.ClintEastwoo
"ice2" és az "on the icefield", valamint a Valentin téma nálam a favorit. Az "ice" szintén szép lett, csak az a becsillanás (vagy minek hívjam) nem kéne oda szerintem. -
Throme
veterán
válasz
Szten Márs #34100 üzenetére
Hát nem kis meló lesz! Sok sikert hozzá és kitartást!
Én beérem azzal is, ha újraindul az a fórum..bocs az off-ért...
-
Throme
veterán
válasz
Szten Márs #34094 üzenetére
A "kreatívkodjunk egy témára" (remélem jól írtam...) topikot nem folytatod? Vagy inkább jövő tavasszal lesz rajt? Nem nevezek, csak kérdezem.....
-
Throme
veterán
válasz
Játékos #33752 üzenetére
A 34 megtekintő közt voltam én is. Biztos vagyunk egy páran akik csak nézelődnek, de nem töltenek fel és nem is mondanak kritikát.
Olyan képeket látni ebben a fórumban, több esetben, amitől az áll a földre koppan.Nekem tetszett a képed (még jobban tetszene, ha én csináltam volna
), számomra kicsit sok benne a növényzet.
Nálam is hasonló a szitu. Ismerősök megcsodálják pár fotómat, aminek örülök, de tudom, hogy nekik majdnem minden dslr-el készült kép frankó, meg éles, mert kompakthoz szoktak, ott sem a legjobbakhoz.
Viszont ide nem teszek be fotót, mert itt rögtön szétszednének.
Marad a bámészkodás.
-
Throme
veterán
válasz
Balinov #30778 üzenetére
Helló!
Szerintem jó képet sikerült készítened. A HDR verzióban (szeretnék majd én is foglalkozni ezzel a témával) a felhőzet változatosabb, érdekesebb, de nekem a többi "eleme" a képnek eredetiben jobban bejön. Szebb a tenger és a a nap is természetesebben hatol keresztül a felhőkön, szemben a HDR verzióval.
Lehet azért nem jó a nagylátó ebben az esetben, mert amire a kép címével utalsz az a teljes kép egy kis része (ott a távolban)...
-
Throme
veterán
válasz
forceberg #30555 üzenetére
Ez is tetszik
!
Ezeket a madaras képeket 300mm-en fotóztad? És kb mennyit vágsz - ha vágsz - a képeken?
Bocs, hogy ennyit kérdezek! A képeket letöltöttem, hogy exif adatokat megnézzem, de nem volt "csatolva".Nekem a max 105 mm és emiatt ki kell vágnom a képből a lényeget. Így se rossz, de azért egy telével jobb és könnyebb...
Kösz!