- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
sztyui2
őstag
válasz
attika89 #34428 üzenetére
Hát pedig egy kompaktnak nagy a mélységélessége
Talán azt tudnád csinálni, hogy messzebb viszed kicsit a gépet, és úgy lefotózod, aztán vágsz belőle egy kicsit, hogy ugyanez legyen a képkivágás, akkor a mélységélesség nagyobb lesz a végső képen.
Vagy esetleg megpróbálhatod azt is, hogy nem a hátsó vagy a hátsó melletti tollra fókuszálsz, hanem az elsőre vagy a másodikra(amelyikek el vannak most mosódva), mert elvileg az előtérben lévő dolgok sokkal jobban elmosódnak, mint a háttérben lévő dolgok, szóval lehet, hogy van itt nagy mélységélesség alapból is, csak túl messzire fókuszáltál. Lehet, hogyha mondjuk a másodikra fókuszálsz, akkor mindegyik éles lesz, bár ezt tartom a legvalószínűtlenebbnek.
Vagy még megpróbálhatod azt is, hogy állvánnyal lefotózod a hátsó tollakra fókuszálva, és aztán egy másik képen az első tollakra fókuszálva, aztán Photoshopban összerakod -
válasz
attika89 #34415 üzenetére
Szerintem kicsit életlen az alsó ceruza hegye, de amúgy jó. + még talán jobb lenne, ha felette lévőnek a teteje nem lenne félbevágva.
gzolaa: jó így is a haja, nekem még kicsit dobna rajta, ha a kéz szőrössége élesebb lenne.
Slowman: nem vagyok portrés, de egy valamirért házsártos vagyok, még pedig az erős, kontúros orrárnyék. Ilyen szemekből tessék többet kihozni. Legalább egy kézben oldalt tartott fehér kartonlapra villants rá vakuval vagy valami. Nem értek én ehhez. Vagy Sztyuinak lehet, hogy jobb ötletei lennének?
-
sztyui2
őstag
válasz
attika89 #34415 üzenetére
Nem rosszkis tárgyfotó, szertem ha kicsit darkosra van véve a feeling
Bár az alja kicsit szűk
Slowman:Lehet nem kellett volna levágni a tetejét. Igazából tényleg sokszor csinálják hogy levágják a fwj tetejét, viszont itt ez nem annyira jön be. Igazából szerintem az lehet a baj, hogy alapból a vágatlanon se annyira jó a kompozíció, és vannak ilyen képek, amiket már hiába vagdos az ember, már nem jön össze az igazán jó kompozíció. Szerintem talán itt is ez jött elő, hogy alapból kicsit esetlen volt a kép.
gzola:Ez megint állat lett! Elismerésem a koncertfotóidhoz, nagyon tetszik mind!
Sada88:Neked már kifejtettem kb a véleményem az eseményfotóidról
Amúgy ezek a képek láttan is sokszor felkiáltok, hogy "Uramisten, MIAFASZ????" És ezt nem csak a képeken lévő dolgokra értem, sőt, inkább nagyon sokszor a teknikai kivitelezésre
-
pisti
őstag
válasz
attika89 #32440 üzenetére
A többit nem állok neki értékelni, elnézést.
Annyit lehet mondani szinte mindre, hogy téma érdekesebb kéne rájuk, a legtöbbön sok giz-gaz látszik, meg egy-két virág. Persze ez igaz a fotózára egészében is, szóval ne vedd magadra a dolgot, az érdekes téma az mindig szükséges egy jó fotóhoz. Aztán ha a bemutatás módja is profi, akkor lehet igazán jó képeket csinálni.A fotózz.hu-n van egy cikkek menüpont, ott lehet olvasni sok érdekeset, mondjuk elég vegyes, soknak nincs még értelme számodra, de a hely linkjét érdemes azért elmenteni későbbre. Itt egy kezdőknek szánt cikk ezek közül.
Egy kis fotóelmélet a pixinfón, ezt sem árt ismerni legalább nagyjából.
Meg sok internetes irományt olvasgattam igazából nem emlékszem többre kapásból.
Hasznos még a nyomtatott irodalom is, de ezekkel kapcsolatban a többiek jobban irányba tudnak igazítani. -
pisti
őstag
válasz
attika89 #32433 üzenetére
Kedvenc oldalam.
A képek pedig, hát igen. Első próbálkozások, keress irodalmat a fotózáshoz, kicsit képezd magad, gyorsabban fejlődhetsz, mint ha itt értékelésekre vársz.
Ezt az egyet amit ide is beraktál, azért értékelem.
- Teljesen középre szerkesztett.
- Durván ferde a háttérben a horizont.
- A felhők kiégtek.
- Ha ennyire közelről mutatod gyümölcsöt, akkor igazából a háttér ebben a formában inkább csak zavaró. Ha a tájról meg a gyümölcsről akarsz mindenképp képet csinálni, a főtémát vedd kicsit kisebbre, komponáld bele jobb helyre a képen és a tájat is megfelelő minőségben mutasd meg.- Ha csak a gyümölcs a lényeg, akkor első körben próbáld meg ugyanezt a témát, de tele állásában a gépnek (bezoomolva), lehetőleg ne direkt napsütésben, de próbaképp végülis abban is jó lesz.
Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest