- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
Hirdetés
Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Mercutio_ #31981 üzenetére
Nagyon nem vág a témába, de ha már felhoztad, válaszolok.
Torockón a szállásadónk székely létére a kettős állampolgárságra és az autonómiatörekvésre is azt mondta, hogy megkéstek vele a magyarok cirka 21 évet. Székelyföldön 10-20 éven belül bekövetkezik az, ami itthon is várható, a vidéki generáció kihalása. Hirtelen fog drasztikusan csökkenni a népességük.
Az osztrákokkal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy a bátyám kinn él az osztrák-német határon (osztrák oldalon) és ő mesélte, hogy mennyire nem értik meg a németek amit egy osztrák mond (és fordítva). Nagyon sok tényezőben eltér a két nyelv.
A székelyek pedig leginkább szókincsükben térnek el az itthoni magyar nyelvtől. A zászlóra visszatérve pedig; igen, ki szeretnék. Ezt Révben, Torockón és Szentegyházán is megerősítették.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #8388 üzenetére
A "Leparkoltunk" nagyon ott van, hangulatban címben, ami hibaként hozható fel, a quad kerekének elvágása, a tetejéből még futná, lehetne vágni egy keveset, ha az eredetin még teljes a kerék.
A "Pasik" is jól eltalált kép, a vágást szűkebbre venném, a ruhacsomó nem kell a képre igazán, hangsúlyosabb lenne a két alak, a kapcsolatuk is erősödne a képen.
Az "áranyeső" nagyon jó, ott a szirom végén az árnyék zavaró egy kicsit, de ez a kedvencem./ nám ázért
/
A "Wallpaper"-nél szintén levágtad a motívum alját, vagy többet kellene vágni, vagy kevesebbet. -
drkbl
őstag
válasz
Mercutio_ #8388 üzenetére
A Leparkoltunk hangulata 10 pont
, kompozíciójában nekem sok a bal szél. Az árányeső jobb háttér, mint a Wallpaper, mert kevesebb szín, több árnyalat, és a vízszintes szirom élessége miatt (ami makró szempontból nem a hozzám legközelebbi, elvileg zavaró lenne) teljesen passzív. A Wallpaper sem lenne rossz, de kár, hogy vágott. Tessék újra arra sétálni, és belekalkulálni a Windows Tálcáját is
Én is küzdök egy régi villa kapucímerével, még csak 3x jártam ott
-
Teng
aktív tag
válasz
Mercutio_ #7376 üzenetére
tényleg más kategória, sajnos az a baj igazán nemtudom hogy szükségem van-e az ultrazoomra... mert egy tükörreflexes géppel sokkal szebb képeket lehet csinálni, viszont a videofelvétel és a forgatható lcd kijelző csábító számomra... igaz nem videózni veszem legfőképp.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Mercutio_ #6879 üzenetére
Volt kitől örökölni a piromán hajlamot, anyám (lvl 51 sorceress) ma megidézett a kertben egy 3-as szintű fireballt:
...aztán a lapáttal beletuszkolta a falevélkupacba:
Köszi egyébként mindenkinek a véleményeket a gyufás képekre
Genius007: speciel ezeket egy Canon EOS 400D-vel, de ez nem igazán olyan kép, ahol olyan sok múlna a gépen. Annyit kell tudnia, hogy legyen manuális mód, manuális fókusz és időzítő. Utóbbi kettő majd' minden gépben van, az első meg nem létfontosságú csak mondjuk anélkül elég szenvedős. Ezen kívül kell egy külső vaku, bármilyen. Én egy anyámtól örökölt Starblitz 160M-et használok, bolhapiaci értéke nem haladja meg az 500 Ft-ot
Manuálisan sütöm el a tesztgombbal, a gépre nem is tudom rátenni, ezeknek a régi szutykoknak sokkal magasabb volt a talpfeszültsége, megsüti a gépem elektronikáját a visszatáplált feszkó.
Annyi a kép lényege, hogy hosszú záridő közben gyújtod a gyufát, és amikor a doboz végére értél, elsütöd a másik kezeddel a vakut. Ja, és mindezt sötétben, hogy csak a vakuvillanás idejére kapjon fényt a képÉn még annyival megbolondítottam, hogy direkt hátulról villantottam, a drámaibb hatás kedvéért
-
Brumi
senior tag
válasz
Mercutio_ #5547 üzenetére
Gondolkodtam azon, hogy azt levágom, de akkor kevés maradt volna meg a törés után. Ez így nekem arányosabbnak tűnt. Csak a monitort kellett kikapcsolni, mert a fénye bevilágította volna a "tárgyat".
Egyébként szeretek érdekes dolgokat fotózni. Egyik délután leültem és lefényképeztem a nyakkendőim mintázatát, de úgy hogy csak a textúra látszódjon, az ne, hogy miről készült a kép.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Mercutio_ #4678 üzenetére
Sztem nem elég határozottan vezetik a vonalak a szemet és az előtérben sok a homály, közelebbi fókusz vagy egy alsó vágás javítana rajta. Ilyen témánál én igényelném az egyszerűbb, letisztultabb formákat (amiket egyébként is szeretek). Bár nem írtad le, mit akartál de úgy látom, a sínek hosszát akartad kihangsúlyozni a perspektívával. Ezt szertinem egy még nagyobb látószöggel lehetne még drámaibbá tenni de nem halszemmel mert az görbít ami itt nem lenne jó. Valamint a háttér jóval világosabb az előtérnél ami szerintem itt megint nem jó, nem terelődik eléggé a hangsúly a sínekre. A jobb fölsőben az autó lámpák is elvonják a figyelmet, csakúgy mint a bal fölsőben az oszlop ami a képnek a legkontrasztosabb része. Vagyis a téma lett közel homogén hatású, a háttér pedig összetett. Épp fordítva mint ahogy azt lehetne elérni amit szerintem akartál. Valahogy ki kéne zárni a hátteret vagy legalábbis jobban háttérbe szorítani. Például lehetne ködben (ennél jóval nagyobb, tejfölszerű ködben), vagy este de úgy, hogy direkt fényforrások ne nagyon essenek a háttérbe.
A tükröződés, a színvilág és a békaperspektíva viszont jó, azon én nem változtatnék. (az elsőnek a színvilága tetszik jobban).
Talán a szerkesztésen lehetne módosítani, mondjuk vagy a jobb fölső aranymetszésben "tűnjenek el" a sínek, vagy adják ki az átlót, de így sem rossz. -
-
Hydra SR
addikt
válasz
Mercutio_ #4588 üzenetére
A 4. és az utolsó előtti tetszenek a legjobban de a negyedikből vágnék úgy, hogy a bal alsóban a sín és a jobb alsóban a lépcső becsillanó széle eltűnjön, bár az utóbbi még nem olyan gáz de a sín eltereli a figyelmet a lényegről. Az utolsó előttit pedig kiegyenesíteném és talán jobbról vágnék belőle egy keveset. Összességében hangulatosak, főleg így sorozatban
Na én is tolok pár kín-pót-természetfotózást, amolyan nagyvárosiasan:[link]
[link]
[link]
A sirályoson vaciláltam, hogy kiegyenesítsem-e mert valójában tényleg egy ferde betontömbön állt, nem a gép volt ferde de a kép szempontjából mégis furán hat nekem. Végül mégis így hagytam.
A Deákon pedig kihagyhatatlan állásajánlat, vagy átmeneti képzavar a hirdető részéről. Nem derült ki, melyik, de ezt írták ki:[link]
-
Dtomi
őstag
válasz
Mercutio_ #4533 üzenetére
Már csak azt mond meg mi a jó istent kerestél 2000 hozzászólással ezelőtt
Azóta sajnos új, de negatív tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Úgyhogy innentől még bizalmatlanabb vagyok. De legalább igazoltva lettek a félelmeim. És mindnekinek lofasz a picsájába <= ezt szerkesztettem a szövegbe utólag
[Szerkesztve] -
-
biggamer
veterán
válasz
Mercutio_ #2912 üzenetére
Az első kettő nagyon tetszik, főleg az első.
Viszont a kutyus fülének az alsó része talán benne maradhatott volna, de nem biztos, és a másodiknál az alakok picit sötétek, talán világosítottam volna őket.
Viszont meg kell hogy állapítsam, egyre jobb képeket teszel fel.
Csak így tovább.
drkbl
Az óraműves képed jó lett, a szín is passzol szerintem.
lesaux
Király lett a svenkelt képed, viszont én sötétítenék rajta, szerintem úgy jobban mutatna, részletgazdagabb lenne.
[Szerkesztve] -
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mercutio_ #2158 üzenetére
Bár nekem itt sok szavam nem lehet, de állatfotózásnál mindig elsődleges szempont az, hogy lehetőség szerint ne felülről fotózzunk, hanem az állat szintjéről, mintha fajtársként látnánk őket és úgy akarnánk bemutatni. Ha megnézed Hydra képeit azon is azt láthatod. Egyből sokkal jobban fognak kinézni, mert ettől eltekintve teljesen korrekt kis képek
-
orbano
félisten
válasz
Mercutio_ #2082 üzenetére
kár, hogy nem volt állványod, a szoba megvilágítása önmagában is nagyon hangulatos. egy jól elhelyezett emberalakkal egész tisztességes lehetet volna. de a pontenciál így is érződik bene
a vitátokra meg inkább nem írok semmit, követhetnéd néha te is az okos enged szamár szenved filozófiát -
D4rkm4n
őstag
válasz
Mercutio_ #2099 üzenetére
Végszó: akár hiszed akár nem, tisztában vagyok a gépem beállítási lehetőségeivel. Ennek ellenére a te képeiden semmit nem fog javítani ha másokat fikázol.
Tudod annak ellenére hogy egy hónapja van Pentaxod, szar képet csináltál lássuk be. Vagy manapság már minden gagyi képre rá lehet fogni hogy művészi? Jó. Akkor ezentúl én is ezt fogom tenni.
Mellesleg szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy hol lehet záridőt beállítani. Mert hogy az utolsó feltöltött képed véletlen lett ilyen, az is biztos. Szóval, kedves kivénhedt csatalovas nethuszár, fejethajtok a tehetséged és a nagy szád előtt. -
D4rkm4n
őstag
válasz
Mercutio_ #2092 üzenetére
Nem akarok az önbecsülésedbe gázolni de ez [link] a képed homlokegyenest ellene van mindennek amit eddig mondtál magadról.
Szerintem ideje lenne ismételni a záridős gondolatokat... Mr. 1/3''
Amúgy az eddig feltöltött képeimet egy ócska kompakttal csináltam. Míg te egy Pentaxxal sem tudsz normális képet csinálni. Na ez a ciki!
Egyébként sok esetben értékelem és megköszönöm a kritikákat és próbálok tanulni is a hibáimból. Csak azt nem szeretem ha olyasvalaki oktat ki aki maga sem tud rendes képeket csinálni.
Részemről a vita lezárva és hidd el, a Te véleményed ezek után főleg nem fog érdekelni! Persze nem fogom elvárni hogy értékeld a képeimet. Sőt, ezzel kimondottan megtisztelnél!
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
válasz
Mercutio_ #2087 üzenetére
Tényleg nem akarok nagyon közködni de az eddigi fotóid alapján hiába vagy tudatában az egyes dolgoknak, mégsem sikerült tökéletes képeket készítened.
Vegyük példának ezt: [link]
Ez nem más mint egy elrontott kép amire ráerőltetsz némi filozófikus mondanivalót. Elhiszem hogy sokkal rutinosabb fotós vagy mint én, de azt hiszem, hogy azért mert megmondtam az őszinte véleményemet még nem kellene lehordani.
Szóval a kritizálás helyett szerintem gyakorolhatnád az állítgatást. Vagy ha már valaki nagyon bele akar mászni a képbe akkor szólj neki hogy maradjon nyugton! Ja és ajánlom a rövidebb záridőt!
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
Mercutio_ #873 üzenetére
Ha ilyen helyen fotózol, sajna, sok-sok megalkuvás kell hozzá, vagy erős vaku.
Ha ezt egyáltalán engedik!
Ja, és semmiképpen se direkt vakuzással, tehát, a beépitett vaku kilőve, vagy csak másodfénynek alkalmazva, hogy ne keltsen a hátteren árnyékot, ergo, csak külső vaku jöhet sóba.
BEE-hez csattlakoznék én is. Az alexpó itt abban segítene, hogy mondjuk a zenészeken semmi részlet nem lenne, csak simán a körvonalaik, de, amit a kezükben tartanak, hangszer meg éppenséggel a fényességük miatt mél láthatóak lennének (ezt utólag is meg lehet oldani ps-l, csak egy csuszka). Külömben, ezen tutira átjön a hangulat így is tetszik.
-
Allien
veterán
válasz
Mercutio_ #478 üzenetére
A nappal szembeni fotózásról nem kell leszokni. Csak tudni kell, hogy az nehéz téma, és inkább alul kell exponálni, a legerősebb fény miatt, ergo, lehet, hogy a téma tök sötét lesz. Ha ez így megfelel, semmi baj. Vagy le kell vakuzni. No már ha van olyan erős vakud.
Ergo, ez a téma ugrott is.
-
BEE
addikt
válasz
Mercutio_ #454 üzenetére
Az első képed tetszik, ami hibája van, azt a géped rakta bele.
A másodiknál rosszul választottál élességet, mert elől a legnagyobb virág
a leghangsúlyosabb, de pont az életlen. Meg a fehér sem fehér a képen.
A harmadiknál a hátteret választottad meg rosszul. Pont a témából log ki a
villanyoszlop, elvonja a figyelmet a háttér rajzossága.
Jobb lett volna ha a maga a fa a háttér és a téma ismétlődik többször életlenül.
A két utolsónál az a hiba, hogy nem ilyen géppel kellene készíteni.
A képminőség lerontja az amúgy egész jó képek nézhetőségét.
A negyedik pedig tipikus esete annak, amikor sorozatot érdemes lőni.
Ideje lenne valami jobb gépet beszerezned.
BEE
Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Új Insta360 X5 8K Akciókamera, számla, gari
- ELADÓ Canon 80D tükörreflexes váz + EF 50mm f/1.8 + EFS 18-55m
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest