Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
Sam8888 #36367 üzenetére
Az első kettőn szépek a színek. A többi olyan... lapos. Panoráma jellegű vágás jól mutatna. A tetején épphogy a felhők alja látszódjon, alul meg a tükröződő nap.
Ez onnan a strand felől van kattintva? Régen nem jártam arra. Ha már Deseda, akkor inkábba a másik végében Füred felett a Deseda Arborétumnál kattintgatnék. A híd környéke jó még HDR-ezésre.
-
válasz
Sam8888 #35620 üzenetére
Sajnos én ezekben nem túl sokat látok... Kicsit valami egyedibb módon kellene megfognod a fákat.
Bubi92: nekem bejönne, de eléggé életlen a kép, pedig testszik a szinte eltűnő vállak hatása is.
Teszek én is néhány nemrég készült képet:
Bármilyen véleményt szívesen fogadok!
-
Slowman
aktív tag
válasz
Sam8888 #30134 üzenetére
Ez egy kicsit sok lett, ahogy Saint_ is mondta, és a téma sem egy túl lenyűgöző. Kicsit keszekusza (szárító, kerítés, félig belógó ház stb.)
"túl lett húzva": túl lett effektelve (pl. light mode, smooting, micro-smooting, strength stb.). Ezekkel szokott leni a baj, hogy nem mértékkel használja az ember. Nem mindig célravezető az ilyen, kicsit túlzott HDR. A másik tipikus probléma amit észrevettem szvsz az emberke mikor rátalálnak a HDR programra és megcsinálják első HDR-jüket megörülnek, hogy "jééé ez minden képet feldob" (ebbe a hibába én is beleestem
, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van).
A másik dolog, hogy én kb vagy egy hónapig kerestem a progit (mire rátaláltam meg mire kinyomoztam, hogy melyik is kell), aztán annyira megörültem neki, hogy állandóan azt használtam én is aztán meg is untam. Ha már ennyire állandó dinamikatartomány növelgetést szeretnél a képeiden, még azokon is amiken nem kéne inkább használd a TopazLab Adjust PhotoShop plugint szerintem egy fokkal jobb, de az sem a világteteje. Ettől függetlenül néha jó az a HDR, csak nem mindig. Pl. ez egy igen igényes és diszkrét HDR [link]
-
aginor
veterán
válasz
Sam8888 #29951 üzenetére
Rémlik korábbról, mintha linkelve is lett volna valami wikipedia oldal is hozzá..
Ezek a képek is csupán pár centiről készültek, csak nem szabad ajtóstul rontani a házba. Itt jön ki a tükörreflexes előnye (már ami az obikat illeti), bár néha nekem is kéne másik obi (egy sigma 150/180 jó lenne, de azt meg ember legyen a talpán aki kitartja).
Ma sikerült szereznem egy ilyet, itt is az első kép vele, bár nem lett az igazi, mivel rám szakadt az ég közben..
-
válasz
Sam8888 #29819 üzenetére
Szia!
Az első kép nekem tetszik, habár alul vágnék egy kicsit... a többi kép nekem semmit nem mond (bocs)
Egyébként hónapokkal ezelőtt én sem csináltam jobb képeket... Azóta elolvastam néhány könyvet, rengeteg képet néztem és máshogy látom a dolgotMinden esetre ha foglalkozol vele, érdekel a téma, akkor megéri foglalkozni vele és mehet a fejlődés
Ja, és közeli képeknél hasznélj makrót meg ne ekkora ISO-val (alacsonyabbal) fényképezz.
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest