- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
törölt tag
Helo!!
nem találtam más tpikot ahova ezt a kérdést beírhattam volna...csináltam mobillal vidót és szeretném feltenni gépemre de úgy hogy ne legyen rajta hang... van valami program amivel kiszedhetem a hangot? vagy betehetek helyére másikat? (és ezt a mobilon megoldhatom)
-
sztyui2
őstag
-
Magnum_
nagyúr
én azt szeretném megkérdezni, hogy szép betűtípusokat hol tudnék nézni, ill. letölteni?
-
sztyui2
őstag
válasz
Chapel #30188 üzenetére
Hát jah, nem bánnék egy 50D-t...
Azért viszonylag jó kis előrelépés lenne a 30D-hez képest, de az árkülönbséget inkább obira költöm(meg egyéb dolgokra), nameg sajnos már annyi expót beletoltam a 30D-be, hogy nem tudnám elég jó áron eladni. Szerintem ezt a vázat már meg fogom tartani, de azért remélem sokáig másodváz lesz az 5D mellett
Remélem sikerül 2-3 év múlva vennem egy 5D-t, addig meg sztem kibírom a 30D-vel.
És hogy ne legyek off, itt egy kép is -
válasz
Jarod1 #30193 üzenetére
Ha nem a PH-ra töltöd fel a képet, akkor fel kell tölteni egy normál méretű képet (max. 420 pixel széles), mellé az eredeti képet is, aztán a képet beszúrni, majd azt linkesíteni.
A legtöbb képfeltöltő oldal készít egy thumbnailt is, akkor nem kell foglalkoznod a kisképpel. A PH képfeltöltő egy 400 pixel széles thumbnailt készít.[L:http://nagy kép linkje][IMG:http://kis kép linkje][/IMG][/L]
-
Jarod1
veterán
hali hogy k,ell betenni ide a képet úgy hogy az egész kép látszódjon, de kelljen gördítősávot használni.
-
pdave
aktív tag
köszönöm a véleményeket!
a kompozíció eredeti lényege a csónakok meg a stég lett volna a naplementével, lehet hogy így a képen kuszára sikerült, élőben még jónak tűnt
a trutyi szerintem valami algásodás lehetett, élőben szintén nagyon jól nézett ki, ahogy egy sávban a szemcséken tükröződik a nap, sajnos nem tudtam sehogysem igazán kihangsúlyozni utólag
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz
sztyui2 #30173 üzenetére
Amúgy komolyan gondolkoztam 550D-n, abban a videózás vonz, mivel valszeg abba is beleásnám magam, mint a fotózásba. Csak hát a "játékgép" filingje visszatart,szeretem a masszív jól fogható vázakat és 50D inkább az.
Az utolag említetteken kivül,sztem te sem bánnál egy 50D-t
[ Szerkesztve ]
-
a000
őstag
válasz
total90 #30181 üzenetére
Az első képen az ég meg a felhők olyan furák. A hídig ilyen fakós, a híd utáni kicsi részen meg jó. Érdekes.
MIFtIli (#30179): Hát olyan amatőr kategória. Az oldalról ne is beszéljünk, gyalázatos, ilyen honlap után én szóba nem állnék a """""fotóssal""""
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz
MIFtIli #30179 üzenetére
Ugyan még nagyon amatőr vagyok fotózás terén, de ezek a képek nekem nagyon nem tetszenek. A keret nagyon gagyi és mag a képek minősége sem valami jó. Ha már fotózásból akar megélni az ember, akkor nem ártana valami komolyabb gép, mert szerintem ez sima kompakttal van lőve. Megnéztem még néhány képet az oldalion... Ebből megél a tulaj? Akkor én is nekiállok fotózni pénzért
______Ma képeim, a megszokottól kicsit eltérőbb témában:
-
MIFtIli
aktív tag
Ilyen munkából szerintetek meg lehet élni?
alap kép
módosított1
módosított2
...vagy csak nekem tűnik kritikán alulinak. -
varsam
őstag
majdnem el is hittem, h Csernobil, aztán látom, hogy ez az a város, ahol élek... Elég szomorú, régen sokat jártunk fel, kár, hogy ez lett belőle. Borzasztó, pláne EKF miatt, meg úgy egyébként sem kellene így kinéznie egy nagyváros "vidámparkjának".. Maga a kép nagyon jó lett, jó hangulata van, és pont emiatt el is szomorít kicsit a dolog.
Szívesen megmutatnám egy-két embernek a városházán... -
Chapel
addikt
-
eastsider
nagyúr
válasz
raczger #30140 üzenetére
most ebbe nem sok HDR-t látok.. elvileg az a lényege, hogy kiterjeszti a dinamikatartományt.. de itt elég nagy a kontrasztkülönbség az ég (bántja a szemem, olyan színű) és a mező vagy mi az között... ilyet HDR nélkül is lehet... csináld expokorrekció eltolással, exponálj fölé egy fé-vel, alá is egyel, illetve egy rendeset is.. vagy "amennyit érzel"...
-
varsam
őstag
válasz
forceberg #30149 üzenetére
Tetszik ezzel a fekete háttérrel és fehér szirmokkal / terméssel, (vagy minek nevezzem)
Jó kontrasztos kép, a vízcseppek pedig mégjobban feldobják, tetszik.
Kicsit talán lehetne élesebb, vagy a megvilágítást kellene átvariálni (ha lehet), hogy a kis fehér szálak mégjobban látszódjanak.
Ez egyébként gyermekláncfű? -
-
Sada88
aktív tag
válasz
raczger #30145 üzenetére
Olvass utánna
annyi a lényeg,hogy úgy érdemes,hogy a blend az fix legyen M módbe blendet és záridőt tudsz állítani .
Záridővel érdemes machinálni úgy,hogy a blend ne változzon és úgy kell sorozatba 3 képet lőni.Fotómasinának a manualjaba leírják tuti mit ,hogy állítasz. De DSLRekbe van expozíciós sorozat is .
-
Slowman
aktív tag
válasz
Sam8888 #30134 üzenetére
Ez egy kicsit sok lett, ahogy Saint_ is mondta, és a téma sem egy túl lenyűgöző. Kicsit keszekusza (szárító, kerítés, félig belógó ház stb.)
"túl lett húzva": túl lett effektelve (pl. light mode, smooting, micro-smooting, strength stb.). Ezekkel szokott leni a baj, hogy nem mértékkel használja az ember. Nem mindig célravezető az ilyen, kicsit túlzott HDR. A másik tipikus probléma amit észrevettem szvsz az emberke mikor rátalálnak a HDR programra és megcsinálják első HDR-jüket megörülnek, hogy "jééé ez minden képet feldob" (ebbe a hibába én is beleestem
, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van).
A másik dolog, hogy én kb vagy egy hónapig kerestem a progit (mire rátaláltam meg mire kinyomoztam, hogy melyik is kell), aztán annyira megörültem neki, hogy állandóan azt használtam én is aztán meg is untam. Ha már ennyire állandó dinamikatartomány növelgetést szeretnél a képeiden, még azokon is amiken nem kéne inkább használd a TopazLab Adjust PhotoShop plugint szerintem egy fokkal jobb, de az sem a világteteje. Ettől függetlenül néha jó az a HDR, csak nem mindig. Pl. ez egy igen igényes és diszkrét HDR [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sam8888
tag
Bemozdult sajnos és a felhőkön is van egy kis zaj, de az ilyen mértékű hdr-nek sajnos ez a hátránya...
-
Az-X
őstag
-
Az-X
őstag
válasz
total90 #30122 üzenetére
No ha S állásban van az AF akkor elvileg megnyomod az exponáló gombot az első állásig. Ekkor fókuszál. Ha megtalálta az éles pontot akkor már elmozdíthatod a gépet, nem fog újra (máshová) fókuszálni. Ha C módban van az AF akkor keresi folyamatosan az élességet a gép. Másik megoldás ha a keresőben más élesítési pontot választasz. Ezek többnyire úgy vannak elosztva, hogy megkönnyítsék a komponálást. Milyen géped van? Hátha ismerem és akkor tudok segíteni konkrétabban is.
-
total90
veterán
Ma a borús idő ellenére is kimentem fotózni... Lőttem jó sok képet és érdekelne a véleményetek azokról, amiket én jobbnak találtam. Íme a galéria: 2010.06.03.
-
eastsider
nagyúr
nem tudom ismeritek-e, ma kaptam
The PEN storyszerintem marhajó
-
sztyui2
őstag
válasz
kricsi81 #30113 üzenetére
Jah, eljátszogattam vele tegnap délután
És igen, a 100-as makró is nagyon bejövős cucc
Viszont kicsit nehéz "kezelni", úgy értem tényleg jól jönne bele az IS, mert elég nehéz kitartani 100mm-en a durvábbnál durvább nagyításokat, csak hát az L-es, IS-es verzió meg kicsit már drága[ Szerkesztve ]
-
Sada88
aktív tag
http://www.flickr.com/photos/sada1988/4665289271/ tessék nézni
Lehet tippelgetni,hogy lett a "láng" -
Chapel
addikt
törölhető.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GTA V
- Politika
- Path of Exile 2
- Autós topik
- További aktív témák...