- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
szőröscica
addikt
válasz
v2izzy #37756 üzenetére
Én sokkal kisebb záridővel lőttem volna, és egész sötétnek hagytam volna a virágokat, hogy csak a kontúrjuk látszódjon. A te képeden beégett az ég, és a nagy világosság elvonja a figyelmet a virágról. Szerintem.
Inkább a fény irányából kellett volna lőni, vagy oldalról, ha a virágok színére koncentráltál.
-
pisti
őstag
válasz
v2izzy #36614 üzenetére
Az is befolyásolja a zajosságot, hogy mennyire kiexponált a kép vagy annak egy adott része.
A sötét részeken (ahol kevesebb vagy kevés fényt kapott az érzékelő) előjön a "sötét zaj". Ez általában akkor látható, ha a sötét részeket utómunkával világosabbá teszik, amik ilyenkor úgy néznek ki mintha (jóval) magasabb iso-val készültek volna.Én nem látom ezt a zajosságot egyébként amit mondasz azon a két madaras képen.
-
biomassza
tag
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
v2izzy #33156 üzenetére
én őrülök, ajánlom figyelmedbe az én pókom:
Spider-with-leaf -
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
v2izzy #33154 üzenetére
Helló, a pók rendben van jó a fókusz, gondolom napnyugtakor fényképezted szép narancsos a szín, de sok az üres terület, a másik meg olyan semmilyen se :I Az a fekete alulra nem kell, így szükebbre kell venni a vágást, és akkor is csak egy szelet látszik abból a habos nyálból amit nem tudjuk hogy mi, meg minek
hajrá, a végtelenbe és tovább
-
aginor
veterán
válasz
v2izzy #32287 üzenetére
Ne izgulj, az első kép amit feltöltöttél, jó lett, a makró amúgy is egy nagyon nehéz "szakma". Igyekszem nem elfelejteni a képeket.
máyköl: alakul ez, bár az élesség mintha hátra csúszott volna az én ízlésemnek. A feje tetején élesek a szőrszálak, míg a szeme lehetne élesebb is, de lehet nem jól látom.
-
aginor
veterán
válasz
v2izzy #32285 üzenetére
Pedig ritka az ilyen jellegű életkép, és ha jól meg van csinálva, akkor nagyon értékes is szerintem.
A diffúzor az fénylágyító eszköz, abban tud segíteni, hogy ne legyen a vaku fénye olyan éles, sokkal lágyabb árnyékokat tesz lehetővé, miközben minimalizálja őket. Ha gondolod, akkor valamelyik nap csinálok neked pár tesztképet.
-
aginor
veterán
-
aginor
veterán
válasz
v2izzy #32268 üzenetére
Ezért kell próbálgatni, mert néha csak akkor tudja meg az ember, hogy melyik a jobb, ha már látja őket egymás mellett.
Akkor az nem olyan kicsi már, szerintem ilyet fényképeztem én is korábban, sajnos nagyon ritka, azóta sem láttam ilyet. A P90 ilyen jó makrókat tud lőni?
-
aginor
veterán
válasz
v2izzy #32266 üzenetére
Én valahogy így gondoltam (utólagos engedelmeddel
), de igazából egymás mellett látva az eredeti és a megvágott képeket, lehet az eredeti mégis jobb, mivel az alapanyag inkább a művésziesebb makrónak kedvez, bár a kép kellően részletgazdag, így dokumentalista stílusnak is elég lenne, de sajnos ahhoz nem elég természetesek a színek szerintem.
Milyen felszereléssel lőtted és mekkora volt a jószág?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
v2izzy #32189 üzenetére
Nesa arra próbált meg utalni, hogy a szűkebb értelemben vett koncertfotók elsősorban a zenekart igyekeznek bemutatni, illetve a zenélés egy-egy pillanatát. Tágabb értelemben beletartozhatnak a kategóriába a pár látogatóról, vagy akár az egész közönségről készült képek is ugyan, de jelen esetben nem kap elég hangsúlyt az együttes aki játszik, akik miatt odament ez a rengeteg ember.
-
-
máyköl
veterán
válasz
v2izzy #31823 üzenetére
Nem-rossz, nem-rossz.
Kár, hogy pont kifele sikerült elkapnod, mikor már elvégezte a dolgát, így már csak sajnos háttal láthatjuk.
Talán ha pont éppen a virágban lenne, vagy afelé tartana, még jobb lenne...A zajosság még kicsit zavar.
Az előző (füves-vízcseppes) kép jobban tetszett, de ez sem lenne rossz, ha nem háttal lenne a méh...
Máyki
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest