- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
m3ss
veterán
koszi. mire gondolsz? 50 1.8D@f2.5. vagy a fokuszalasra gondolsz? nem olyan nagy szam am, ne madarakat kepzelj el
ott "lebegnek" egy helyben par masodpercig...amugy soha nem szallnak le (a viragokra).
(#49034) aldebaran koszi. eloszor en is igy akartam vagni, de mar az en verziom is eleg fura keparanyu, azert gondoltam a retusalasra...
-
fi:zi'k
nagyúr
Majd teszek be más szögből készültet is. Egyébként nagyon más hogy nem lehet. Vagy ferdén van a téma és akkor sarokra kerül (persze hagyhatok neki több helyet), vagy rám merőlegesen, de akkor meg nagyon szűk lesz. Most szándékosan nem volt kiegészítő elem a képen.
A kanálra hogy érted, hogy nem harmónikus? -
Chapel
addikt
Esetleg egy város van a háttérben? Csak mert pont a fák vonalában van a világos sáv, ahol a fák teteje van, ott ér véget a fény. Annyira pontosan ott, hogy azt hittem az eget esetleg "leecsetelted", a fáknál meg hagytad
Hétvégén Duna parton leszek, ha hullócsillag nem is lesz feltétlen, csillagos éjszaka remélem igen
-
Karima
őstag
Megcsinálod az egyik képen a műveleteket, kijelölöd a képeket, és a jobb oldalon alul rányomsz a sync all gombra (vagy csak simán sync, erre most nem emlékszek), és az ott felugró ablakban kijelölöd a szinkronizálni kívánt funkciókat. (pl nem mindegyik képnél akarsz vágni)
-
m3ss
veterán
jo lett, de a vitorlas kep meg foleg
riccio is csinalt perseidas kepet ugy latom, uccso eleg klassz lett!
(#47675) Cayman egyetertek kiskornellal, talan kompo lehetne erdekesebb, nem is tudom hogy. valahogy ez a kozepen levo nap meg az egbolt/talaj aranya nem a legjobb.
(#47669) kiskornel klasszak a szinek nagyon, en felul meg hagytam volna egy kis helyet.
(#47677) Karima ezek most annyira nekem se, az utomunkaval nekem nincs bajom, inkabb a kompok. a parlamentesen valahogy zavar az eloterben levo sok haz, kicsi a kepen a parlament, nem annyira jon at, hogy az-e a tema.
masodikon nekem szinten tul messze van a hid, vagy nem annyira egyertelmu itt sem, hogy mi a tema. sztem ezeknek a kepeknek annyira nem hianyzott ez a nagy latoszog. -
kiskornel
addikt
"Milyen naglatos efektusra gondolsz, igazabol ehez valami 10mm koruli uveg lenne nyero." - hehe. Feltetted a kérdést, és egyben meg is válaszoltad. Nagylátós üveg + kihasználni, hogy a közeli dolgokat nagynak, a távoliakat kicsinek mutatja.
Mostani képedre: Neked tetszik ez a kékeszöld monochromítás...
Akartam írni: ez lett sötét, de kb ez felel meg az ottani fényviszonyoknak.
-
gab.m
senior tag
Miért nem kapcsoltad ki a zajszűrést? Én még ilyen hosszú felvételt nem csináltam, max 3 perceset, de annál is ki volt kapcsolva, engem megőrjített, hogy még legalább annyit kell várni, mint amennyi a záridő volt... Sokkal zajosabb a kép ilyen hosszú (20 perces) záridőnél szűrés nélkül, mint szűréssel? Utólag nem lehet olyan jól kiszedni?
-
Fejo
őstag
Szép, jók a színek!
Alvin (#47409): Nekem kicsit alexpós, kontraszttalan. A másik gondom, hogy ez a táj semmi érdekeset nem tartogat (számomra), ami miatt én itt egy "kockát" is ellőttem volna. Így csak egy turistafotó, az itt is jártam kategóriából. Baloldalon belóg egy kis lépcső, jobbon egy kis korlát... Sorry, de ezt most így látom.
-
kiskornel
addikt
(#45955) nesa: Isten megbocsát. Mi nem!
Miközbe mész Mekkába, útközben korbácsold magad, és filózoli hsz-eiből készített hangoskönyvet hallgassál (de csak füllhallhagatón, mert különben zarándoklatod mentén megnő az öngyilkosságok száma...)(#45950) Peethy: ötletes. Csúcsfényekre vigyázz. A kép rendben van.
(#45945) Sir Riccio: ez megfelelő az én ízlésemnek. Szép. Különösen a "mosott" búza.
(#45953) End-ru: nyuszihoz szerencse is kell.
A 300/2,8 meg megfizethetetlen. Talán Sigmába.
-
nesa
veterán
Rossz kepet raktam fel itt a jo link.
#45801) D4rkm4n
A masodik nekem jobb tetszik, viszont valoban ahogy az elottem szolo is irta mar zavaroan kiegett az egbolt.
-
Sucuka
senior tag
Mindenféle rosszallás nélkül: érdekes ez a szubjektivitás a képek terén, van olyan "profi" (értsd: hivatásos) ismerősöm, akinek nagyon tetszik az első kép, kevesebb vignette is jó, de maradtam ennél.
A kerítésfestést illetően: az Ő elképzelése, valósítsa is meg
(#45617) bigmasterg: és honnan tudom mik ezek?
-
-
V43_1048
csendes tag
Neem, azért annyira nem komoly az ügy, csak mint favorit gép, "kitulajdonítottam magamnak". Nicknév-ügyileg már mindenki így ismer.
Amúgy maga a gép kicsit szebb, és erősebb mint a képen látszik, avagy augusztusban nézett így ki.
-
gab.m
senior tag
Vak? LOL Ennél jobb beszólást nem tudtál kitalálni?
Egyébként sejtettem valamiért, hogy te leszel az első aki beleköt.
Egyébként se nem vak, se nem photoshoppolt a szeme, hanem mindig ilyen gyönyörű, de nem fogok magyarázkodni, megmutathatnám az eredeti raw képet, de semmi értelme, maradjon neked/nektek csak vak macska szem -
-
m3ss
veterán
egyetertek nesa-val a szerkeszteset illetoen, haja meg valla szerintem beferhetett volna meg, pont jo helyre kerulne a modell. igy kicsit tul nagy a ter bal oldalon. amugy nagyon tetszik. jok ezek a visszafogott szinek a portreidon, ha nem tudnam, hogy ki csinalta, akkor sem lenne nehez kitalalni
szeme is brutal jo lett.
-
törölt tag
-
-
Ebből a 3-ból igen. De sajnos ezek olyan képek, amiket bárki meglő. Nem érzem benne a munkát, pedig Sucuka tud jobbat is, mint egy öltözőkabin!
A logót meg. 2mp leretusálni, meg nem vagyunk mi akkora nagyágyúk, hogy a logónk "eladná" a képeket. De én is ráteszem általában a ki piros-fehér-zöld "4"-esemet. -
kiskornel
addikt
(#42014) nesa:
Esetleg nézd meg, h vágsz a bal oldalából egy picit.
(#42013) nesa: no vaku. Ez csak napfény volt.
Igen, én is a braziloktól tartok a legjobban. Ezért nincs kint állandó lesem... persze a tónál volt, de az csak sátor volt. Nem tudom, megengednék-e a tulajok egy állandó építmény létrehozását."az en lesem is elkeszul majd, a sajat foldemen," - ez úgy hanzik, állandó építmény. Nagyon gondosan tervezd meg. A legkisebb részletekig. Ügyelj nagyon a napszakra, árnyékokra. Ha szeretnél szembefényt, akkor arra. Amúgy mit szeretnél fotózni?
Idén gyúrgyalagfotókra megyek majd rá (ha elengednek szabaira). Egy-egy helyzet kidolgozása években mérhető. Minden évben egy kicsit közelebb-közelebb, más helyzetben, más ötletekkel, más stb... Nincs szerencsém a hellyel, mert a hajnali órákban árnyékban van a löszfal, és a magas ágak baromi magasan vannak. Meg már két emelet magasan szédülök is rendesen...
-
qfm
őstag
Forog a front lencse. Az ajánlott előtétet használod/próbáltad? Vagy a véleményekre alapozol? A 0.7 szimpatikusabb lenne, bár nem tudom mennyire erős a torzítása.
Néztem a raynox honlapját is, de dslr-hez csak makró lencsét ajánlanak, wide-ot nem. Láttam több helyen a soligor, és egyéb olcsó nagylátó előtétetek, de gondolom azok még rosszabbak. Ezért is fordultam ide, mert kipróbálni nem tudtam még egyet sem, de ha találnék normális minőségűt, akkor beszereznék egyet.
-
-
Mindkettőben van igazad, ezeket a képeket nem is önállóan kell nézni, mivel nem tájképek és nem is divatfotók. A hosszúsággal nekem is volt gondom, de ha egy pár magát nézi, akkor másként alakul az érzet, nekik ez az intervallum pont az amitől azt érzik, hogy nem csak 25-30 képet kaptak, hanem egy egész "napot" megörökítő képsorozatot, legalább is én így gondolom.
Aktív témák
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest