- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
Aktív témák
-
m3ss
veterán
(#48311) Karima nagyon hangulatos, nekem ami zavaro az a korvonal a hold meg a madarak korul. utolag kerultek ra vagy miert ilyen?
(#48312) Santiagain technikailag szerintem nagyon jo, de a kompozicio nem az igazi. szerintem is fektetve jobb lenne. valahogy igy olyan, mintha kiemelted volna a ket reszletet, a hidfot meg a szobrot, de nem egyertelmu hogy mi a tema. raadasul a szobor nagyon a sarokban van. inkabb mint varoskep nagyobb latoszoggel love nekem jobban tetszene. vagy ha mar ilyesmi akkor inkabb csak az egyikre koncentralva.
total90+szaby_gyerek: koszi.
-
szaby_gyerek
tag
Jó képek, jól svenkelsz. Főleg a hatodik tetszik nagyon. Ahogy nézem a képeket a Hungaroringen abszolút nem lehet jó pozícióba mozogni igaz? Ahogy nézem nem egy helyről lőtted őket, de hasonló szakaszon, oldalról, egyenesben.
(#48287) m3ss: Nagyon pöpec képek, főleg az első kettő tetszik igazán. Mondjuk az elsőt megnézném pár milliméterrel kisebb gyújtótávolságon.
(#48299) cOxeR: Nagyon jó, profi munka. És tovább emeli a fotó értékét, hogy annyian voltak ott zavarni titeket. Többször is láttam már kirándulás alkalmával jegyes fotózást, de kívülről nagyon elrontott szituációnak tűnt. Mindenki őket nézi, sokan túl közel mennek és a nagylátószöges képekbe belelógnak. Na, meg elkezdik fotózni az esküvőfotózást, mint valami cirkuszi mutatványt. Nem lehet egyszerű.
-
rrbmirgamid
tag
Szia!
Nekem tetszenek a fotók, szerintem, nagyon jól sikerültek; bár a színvilágában soknak érzem a vöröset/pirosat. Ha a köveket nézem, ott látszik is jól. Kicsit visszahúznám ezt a csatornát; (ezáltal kicsit hűvösebb is lenne). Tehetnél egy próbát, és be is linkelhetnéd, hogy úgy hogyan nézne ki.
----------
Hát igen... :-D
A jó öreg Neat Image valóban eltünteti az EXIF infót mentéskor, ezt első használatkor én is tapasztaltam. Ekkor jön a segítő PhotoMe.Eredeti fotó (zajszűrés előtti) > PhotoMe > Export Exif data> Neat Image feldolgozás > PhotoMe > feldolgozott fotó betöltés > Import Exif data = Már meg is van oldva a kérdés.
Persze, a kötegelt feldolgozás már macerás. (PhotoMe oldalán írják, hogy csak az 1.0-ban várható).
Gondolom, azért lehet találni kötegelt feldolgozást támogató szoftvert is. Én még nem kerestem, mert nem volt rá szükségem.
----------m3ss
Ezek nem halak, és nem is effekt. A Dömörkapunál található vízesés (mini) jellegzetessége, hogy alul remekül megforgatja a vizet, így a benne/rajta található dolgokat, leveleket, stb. Ettől jön ez a remek "effekt". Ismerős hely számomra. Jókat lehet itt játszani. :-)
-----------
PeethyAzt hiszem, én is világosítanék rajta minimálisan. De így sem rossz.
-
törölt tag
Nem hardveresen kalibralt, en magam toltottem el hosszu idoket a kepernyo beallitasaval, ezert is irtam, hogy teljes meggyozodessel nem tudok a szinekrol nyilatkozni. Egy biztos, en mindent megtettem erte, hogy a leheto legjobban allitsam be a monitorom. Az asztali gepem PVA paneles cuccahoz allitottam be kezzel, ami mar eleve szepen be volt love. Persze olyan eredmenyt nem kaptam.
Koszonom mindenkinek a hozzaszolasokat!
-
törölt tag
Nem ertem miert panaszkodtal, semmi baj nincs a swenk-eiddel, siman hozzak a szintet szinvonalban a masok altal kozzetett kepekhez viszonyitva is! Kar, hogy exif adatok sosem latszanak a kepeiden, swenknel pedig tobb a jelentoseguk.
Szinekrol jobban tudnek erdemben nyilatkozni, ha nem laptop kepernyorol vizsgalnam a fotokat, bar mindent megtettem annak erdekeben, hogy a leheto leg szinhelyesebb es kontrasztosabb beallitast megtalajam. Nekem innen ugy tunik, hogy az osszes foton inkabb a magenta iranyba all a WB, nemelyiken erosebben, nemelyeken gyengebben. Apro kiegyenlitesek utan lehet batrabban huzni a szintelitettseget is, igy tenyleg kicsit fakok lettek a szinek, viszont ha ilyen allapotban telitened oket akkor egyuttal erosen lilulnanak is. -
nesa
veterán
Erezni kell a gepet, ha van lehetoseged a stabilizatort ugy bealitani hogy csak fuggolegessen stabilizaljon az neha segit, en kb 1/80 al szoktam probalkozni mind1 mi van fent 18-55, 14-42 vagy 70-300.
Csinaltam mar terden meg allva is de szerintem ulve is menne....meg motorhazteton
-
-
Dolphine
addikt
pistivel értek egyet. Tényleg kellene valami séma, ami mentén elkészíted a képet, illetve amit ajánl az is nagyon jó. A buszmegállós kép nekem sem tetszik. Nem nagyon lehet látni a múlt és a jövő közötti ellentétet. Megvallom őszintén, hogy jó darabig kerestem, hogy ennek a képnek melyik része készült a múltban!
-
Karima
őstag
Jogos
Itt a revizionált verzió
-
pisti
őstag
Jobban belegondolva ebben a crop faktoros szorzásban nem vagyok biztos, sőt. Valószínű nincs is értelme ilyenkor, attól függ, hogy mekkora kép vetül a szenzorra. Ha kitölti az APSC szenzort, akkor gondolom marad simán a 750mm, ha nem tölti ki, akkor meg még kevesebb is lehet. Mégse olyan egyszerű ez. Aki jobban ért ehhez esetleg leírhatja ezt, itt vagy az asztrofotózás topikban.
Sucuka: Jah úgy levezettem, hogy rögtön meg is gondoltam magam.
Viszont mosmár kiderítem, hogy akkor hogy is van ez. -
Karima
őstag
Köszi. Tegnap aztán, ahogy elolvastam a hozzászólásodat kipróbáltam én is PSben, és az auto color balance + auto tone csodákra volt képes
Tényleg csak 2-3kattintás, és teljesen élethű színeket kaptam. Ezer hála az ötletért!
(én egyébként a Te 3. képednél egy hangyányit csökkenteném még a lilát, és akkor perfekt lenne) -
Sucuka
senior tag
-
Peethy
őstag
kiskornel, pisti: köszi a véleményeket! Valóban, 2.8 körül kellett volna lőni, akkor már jobban látszódna.. ez olyan pillanatkép volt, de majd más körülmények között megpróbálom megismételni - kissé más témában.
Cayman: köszi a HDR-es tippeket! Kipróbálom
gzola: nagyon tetszik a plüssbábus sorozatod ötlete! Ugyanakkor ha lehetne egy megjegyzésem: szerintem sokkal jobb lenne, ha különböző életkorú személyeket szereznél, mondjuk 6-10-30-50-75 éves, fiú/férfi és lány/nő is mindegyik korhoz. A három lány képe közül én így csak 1-et találok érdekesnek, a Kincsőset, a Lacis kép pedig egyértelműen a legjobb számomra az összes közül. De ez az én véleményem.
-
Beszaladtam egy stégre, de már nem tudtam értelmes helyre terelni, hogy szemből csíphessem el.
Szerintem ez pont az az élettér (ággal boggal, vízzel dagonyával), ahol laknak, ahol jól érzik magukat, nem egy műpatkány, stúdióban.
u.i PS-el kiszedegethettem volna egy részét, biztosan javított volna ezen a keszekusza érzeten. -
skiny83
aktív tag
Bár már írtam a bejegyzésednél, itt is megjegyezném, hogy nagyon szép munka.
Mikor csináltad? Hajnali órák?szaby_gyerek: svenkes tetszik leginkább, sakkosnál kár hogy lemaradt a tábla széle.
nesa: kommenteltem flickr-ön. nagyon eltaláltad ezeket.
kiskornel: mind tetszik de leginkább a 4.! tényleg megcsinálhatnád a cserépléces megoldást kiváncsi lennék egy két "fáról készült" erdei képre
-
fi:zi'k
nagyúr
Miért erőltetett a szerkesztés?
Így utólag már én is megnézném vmi "látványosabb megvilágításban", de ezért nem fogok utazni megint 350 km-t.#36983
Sajnos nincs meg az anyagi keret arra, hogy más évszakba utazzak.
Nekem még (kb soha) nem volt ilyen témám. Ráadásul egy általam eddig ismeretlen és szép növényt sikerült lencsevégre kapnom. Vállalom a sablonosságot.Nagyon nem jön át a képed. Miért így?
-
törölt tag
Ismerem az obikat, nekem is van mindketto, amennyiben a Zenit megegyezik a Helios-szal. Az E-P1-en is lencses adapter kell a vegtelen fokuszhoz? Nikon-on sajna olyan kell, ami rengeteget ront a kepminosegen, es a hasznalhatosagon is mert kozeli temanal le kell cserelni az adaptert, hogy makulatlan legyen a minoseg. Hozza kell tenni, hogy a Jupiter az egyik leg fantasztikusabb rajzu lencse, amit valaha lattam, lenyugozo kepeket lehet vele kesziteni. Belokok eni is nehany Jupiter fotot csak hogy ne legyek teljesen OFF, bar ezek lencses adapterrel keszultek, meg is latszik kisse rajtuk:
-
törölt tag
-
Nem veszem sértésnek, amit írsz... neked is más a véleményed és nekem is. Nincs ebben semmi rossz.
(#36612) Frigetrus
Köszi. Nagyon mélységélességet nem tudtam kihozni az obiból.
(#36613) cOxeR
Nem tudtam jobban megoldani, én elég kiemelkedőnek véltem.
(#36615) kiskornel
18-55-el lőttem, 55mm-en f5,6 (ettől nagyobb rekeszt nem tudok állítani 55mm-en), ISO800, 1/1250s.
A virág kitépős megoldás meg nem preferálom, de lehet legközelebb kivételét teszek.,(#36621) Sir Riccio
Nagyon tetszenek a képeid. Egyébként milyen géppel/obival lőtted ezt a sorozatot?
(#36622) Balinov
2. tetszik.
aktív tag
total90 képe szerintem jó a szemnek. Szép (de talán kicsit fakó) színek, szép háttérmosás, kompozíció is jó, tökéletes akár egy háttérképnek. Talán egy picit nagyobb mélységélesség belefért volna.
Szóval olyan kép amire jó ránézni.
Persze sablonos a téma, de ez nem akkora tragédia, hiszen sokkal unalmasabbra is sikerülhetett volna. -
Ezzel az erővel senki nem mutatná meg a képeit, mert annyira egyedit, hogy olyat (vagy hasonlót) még más nem csinált, olyat nem sokan csinálnak. Szerintem azért, mert egy téma "használt" még lehet jó. Nem mondom, hogy az enyém hű de milyen jó, de olyan képnek gondolom, ami talán megmutatható... Elfogadom a negatív kritikát is, sőt abból lehet okulni is legtöbbször, de ezt nem tartom igazán jónak ha valaki azt javasolja, hogy ne is mutogassuk, mert már ő is fényképezett ilyet az neki nem tetszik.
Egyébként semmi harag vagy hasonló, csak nekem ez a véleményem.(#36606) v2izzy
Az 1. témailag tetszik, kár, hogy sötét... persze vágom miért.
Flickr-en bedobtalak a conatck-ok közé.
-
törölt tag
Koszi! Bar szerintem nem sotet, lehet hogy csak ennyit ter el a monitorunk beallitasa, vagy az izlesunk. A perspektivakorrekcio mar megvolt, nagylato allasban nagyon osszetartottak a vonalak, lehet kicsit tulkorrigaltam igazad van, azt hiszem nekifutok meg egyszer utoljara.
-
kiskornel
addikt
(#33900) pisti: Köszönöm. Újabban csak leméretezek az irfanview-vel (Lanczos). Utána már nem nyúlok hozzá. Kellene még rá élesítés?
Amúgy ezek HTML-oldalba ágyazott képek, ahol azt mondom a böngészőnek: méretezd át a képet, hogy kitöltse vízszintesen vagy függőlegesen az ablakot. Az még ronthat a minőségen egy keveset.(#33901) Stitch: igaz, így jobbak. Tudom, hogy utólag még vagdosnom is kellene... ez a 2/3-as arány nem igazán passzol hozzám álló képeknél. De hát ez van. Próbálok úgy fotózni, hogy az előtérben is legyen valami. Nem mindig sikerül.
(#33902) Chapel: Nagyon jókat hallottam arról az obiról. Ha most nem lenne az EF 100-asom...
(#33903) filózoli: keresd a kihívásokat. Nem az a kihívás, hogy a sziluettet láttasd. Azt a gép automatán megcsinálja. Próbáld meg kiexpozni a fákat úgy, hogy ne égjen ki az ég! Többségünk már túl van az ilyen témákon.
-
-
-
-
aginor
veterán
És már retusáltam is ki belőlük..
Az Audinál nem kell a rendszám, anélkül ráadásul olyan reklámfotósabb hangulata van a képnek. A Mercinél azért hagytam meg, mert hozzátesz a képhez, az az OT-s rendszám mesél..Segnior_Barthez: szándékosan ilyenek a kények, szerintem jót tesz ezeknek a képeknek. Az Audi mögött nem valami látványos volt a tér, ezért komponáltam így a képet, mivel nincs megvágva sajnos így marad, vagy tudom még szűkebbre vágni.
Mindkettőtöknek köszi a véleményt!
-
Slowman
aktív tag
Így egy kicsit olyan mintha szegény kutyát pont fejbe nyomná a kő, vagy legalábbis nem a kő után ugrott, hanem a követ dobták a kutya után. Valószínű a kő röppályája és a kutya mozgása nincs összhangban így, hogy elmozdítottad a követ az eredeti képhez képest. Ezért van ez a furcsa hatása a dolognak - de lehet csak nekem - . Amúgy a kövek jobbak így szerintem is, és a két kis fehér akármi nélkül a háttér is jobb.
Btw jól sikerült a munka, mármint nem látszik a kő helye stb. -
Peethy
őstag
Köszönöm, az utómunkán valóban van még mit javítani, tudatosan oda kell figyelnem, de van, mikor nem igazán sikerül.. (nem nagyon segít az sem, hogyha a panorámát photomerge-dzsel rakod össze ps-ben vignette removal-al, akkor referenciának a legsötétebb képet veszi..)
A hely meg tényleg gyönyörű volt, körös körül tenger, és mellettem egy kis kunyhó a sziget legtetején..
-
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Könyvajánló
- Sweet.tv - internetes TV
- Kuponkunyeráló
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- DJI Pocket 2 Creator Combo +NDPL szűrők
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest