- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #32360 üzenetére
Itt arról van szó csupán, hogy "hobbi fotósok", vagy még csak azok sem, bírálják más emberek munkáját, akik ezzel komoly lóvékat keresnek.
pl nem vagyok pék, de érzem, ha rossz a kenyér, és tojást sem tojok, mégis meg tudom fogalmazni, ha nem jó
de ha alapfeltétel, akkor kérek addig egy 1D mark-ot, amig fikázok, kölcsönbe
-
:AMF:
senior tag
válasz
szerintem csak egyszerűen nem vagy tisztában ennek a topiknak a lényegével, működésével. olyan emberek mondják el itt a szubjektív véleményüket, akiket érdekel a fotózás (nem feltétlenül ebből élnek, hobbisták, laikusok, bárki). márpedig a fotókiállítások többségét szerintem nem csak a szakmai elit és a vastag pénztárcájú gyűjtők látogatják, hanem azok, akiket érdekel a fotózás, ergo a fenti emberek.
láthatóan magasabb szintű fotósnak tartod magad, mint a topikot látogatók többsége. (van is némi alapja, az ide linkelt képeid többsége nekem speciel tetszik.) a célod ez esetben az lehetne, hogy megtudd, mit gondolnak a hobbisták, laikusok egy-egy képedről. felteszem nem csak leborulós szmájlikat szeretnél gyűjtögetni és azzal is tisztában vagy, hogy nem profik és gyűjtők véleményezik majd a képeket, viszont azok véleménye, akiknek itt megmutatod ezeket a képeket, nem érdekel. ez esetben mi a célod a képeid bemutatásával?
"...bírálják más emberek munkáját, akik ezzel komoly lóvékat keresnek." nem hiszem, hogy ez lenne a követendő értékrend egy olyan világban, ahol a neten már sz*rt is lehet venni és uve boll is forgathat filmeket (lehet ő is komoly lóvét keres vele). szerintem érdemes lenne elgondolkodnod Fejo véleményén.
-
bubi92
őstag
válasz
ne törölje admin, még egy kicsit nyúzzátok egymást
én most senki oldalán nem állok, szerintem akkor rakd fel a képet/képeid egy másik oldalra pl. fotozz
ott más emberek fogják véleményezni. ennek eredménye vagy az lesz, hogy ott is fikázzák, vagy az, hogy ott meg megdicsérik.talán ez vita döntő lehetne, hogy az itteni emberek a hülyék, vagy a képed/képeid a bénák
remélem most ezt a hsz.-t nem "támadásnak" véled, mert nem olyan szándékú, csak egy javaslat.
-
x123456
aktív tag
válasz
Nem bírálat, csak vélemény. Elfogadni nem kötelező. Szerintem.
Hogy valaki esetleg milliókat keres azzal, hogy a gép kereső felőli végén áll/ül/fekszik, önmagában nem értékmérő... (kortárs fotósokkal nem igazán foglalkozom, de a filmes világból tudnék egy-két elrettentő példát)
Az elmúlt kb. 8-10 évben, mióta újra előszedtem a fényképezőgépet és próbáltam a magam szintjén "komolyan" foglalkozni vele, alig néhány olyan (magyar) fotóssal találkoztam, akitől csupa nekem tetsző képet láttam. (pl. Friedmann Endre (nem Capa!), Kornis Péter, Tóth István).
A manapság annyira felkapott fotósok anyagaiban sűrűn találok olyat is, amire azt mondom, hogy ezt akár én is... (tökmind1, hogy szerinted v. mások szerint valóban meg tudnám-e csinálni - pusztán a véleményem ez) vagy egyszerűen csak nem tetszik, nem olyan, hogy kedvem lenne a neten újra előkeresni, netán albumban hazahozni. (asszem, szentségtörésnek számít, de van egy Henri Cartier-Bresson albumom, a benne lévő képek kb. felét nem érzem _annyira_ jól sikerültnek)
Mindettől függetlenül: miért ne mondhatna bárki véleményt egy-egy képről? Szerintem hülyeség ezen felkapni a vizet, pláne azt bizonygatni, hogy mennyire dilettáns akinek x v. y fotói nem tetszenek. -
biker
nagyúr
-
máyköl
veterán
válasz
BLOODSHOT #32353 üzenetére
"Egyébként Biker, köszi a kommenteket, visítottunk rajta!"
Miért rakod be ide a képed, és kérsz kommentet, ha minden negatív kritikára már hülyézel, és mindenki paraszt, akinek nem tetszik a képed?
Lassan minden belinkelt képednél vita van, mivel mindenkit fikázol, aki nincs elájulva a képedtől...
Próbáld meg elfogadni, hogy nem mindenki esik hasra a fotóidtól, ha meg nem sikerült, ne rakd ide be a képed, ezt már többen mondták neked... -
Mercutio_
félisten
válasz
BLOODSHOT #32323 üzenetére
Ha nem bírod a kritikát maradj a flickr-nél
szvsz itt általában jóindulatúak az emberek, tehát - hacsak nem flegmázva nagyarccal adja elő magát valaki - segítő szándékú amit írnak.
De ha kíváncsi vagy milyen a való világ töltögess a fotozz.hu-ra, na OTT fogsz kapni kritikát -
biker
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #32319 üzenetére
Az, hogy a red bull fotósa, szégyen és gyalázat.
Bocsi, én legalább nem nyúlok a photoshophoz, mert nem értek hozzá, ő se tegye, ha nem ért hozzá.
Hiba:
ez egy nem svenkelt kép, amire rátett egy kamu elmosást, ami itt hibázik:
1: a kerékpár merev, tehát ezt követte a kamera, ellenben a háttér elmosott, a talaj nem, magyarul a talaj mozogtt veled?
2: az elmosást nem tudom miért tette rá a szikla árnyékába, a talajon lévő árok árnyékába, és keresztbe egy fa árnyékára? mozog a fa?
3: az első kerék mögött álló fa ketté van vágva, teteje elmosott, alja nem.ez egy tipikusan olyan kép, ami szép lett volna, ha nem nyúlnak hozzá, és nem csinálnak belőle egy torz valamit.
nem vagyok fotós, nem vagyok grafikus, de felszisszentem a kép láttán, olyan égbekiáltó hiba...
ez nem olyan fikázás, hogy miért ilyen rekesszel, vagy miért ilyen isoval készült, hanem egyszerűen miért rontott el egy jó képet?
-
-
válasz
BLOODSHOT #32257 üzenetére
Nekem nagyon tetszik a kép. Régebben volt egy hasonló képem háttérnek a PC-n, szinte ugyanebből az állásból készült, csak nappal. Az Interfacelift-ről szedtem azt...
(#32260) Olcsi
Kicsit erősnek érzem a napot. Úgy értem minden figyelem arra irányul és a többi részlet "elvész". Persze lehet csak nálam
-
Ferdzsoo
addikt
-
pisti
őstag
válasz
BLOODSHOT #32005 üzenetére
Szép nappali fotó.
Az égkép szerintem szép, izgalmas is, amennyire az lehet az égkép, felhőkkel.
Gondolom ricsi naplementés színvilágra gondolt izgalmasabb jelző alatt, persze ha konkrétan leírta volna akkor nem kéne találgatnom. Ezzel meg úgy vagyok, hogy orrba-szájba nyomatják az ilyen képeket és igaz, valóban szépek tudnak lenni, de egy szép napsütéses napon is tud szép lenni a látvány, ilyen képek is kellenek.
Esetleg a horizontot el lehet tolni felső harmadolóba, hogy még érdekesebb legyen a kép.Vignettet te adtál hozzá vagy az obi peremsötétedése miatt ilyen sötétek a szélek? Csak mert így a zöld rész alul alexpós-nak hat.
-
kricsi81
senior tag
válasz
BLOODSHOT #32005 üzenetére
Sajnos a fények (és az ég) nem túl izgalmasak, (nameg amit látunk az sem) így szerintem az egész kép unalmas kicsit, és talán a horizont is ferde..
(és ha lehet erre ne azt reagáld mint mindig mindenkinek, hogy köszönjük az értelmes hozzászólást, hülye vagy, rossz a szemed, hanem próbáld elfogadni hogy nem mindenki dicséri agyon a képed) -
pisti
őstag
válasz
BLOODSHOT #31918 üzenetére
Polárszűrő és átmenetes ND4 volt fenn mikor fotóztam, szóval az eredeti kép is majdnem ilyen.
Annyi utómunkát csináltam, rajta hogy az ND4 átmenetét a hegyről nagyrészt eltüntettem, picit megvágtam a hisztogram jobb szélét, meg 3:2-es oldalarányba vágtam az eredeti 4:3-ról.forceberg: Várjuk a többit. Az eddigiek mind tetszettek.
Főleg az az F-16-os, nagyon komoly festése van. -
rumos14
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #31886 üzenetére
már csak ezért sem? mert hogy van egy k.jó fényerős ultranagylátó zoom FX-re? vagy hogy értsem? (nincs relatíve olcsó FF nagylátó zoom?)
nem mozgok Canon FF körökben, de már több helyről hallottam, hogy nem kicsit irigylik ezt az obit.
minek f2.8? hát, fényerőből sosem elégmeg hogy f4-re lrekeszelve már sokkal élesebb legyen (mint a 17-40 nyitva)
ha valaha lenne FF vázam, főleg fixekre gyúrnék, az fix, csak alulra vennék vmi ultranagylátó zoom-ot (akár még Sigma/Tamron 17-35-re is vetemednék, hacsak nem lennék kitömve). -
kricsi81
senior tag
válasz
BLOODSHOT #31886 üzenetére
Mert mondjuk egy esküvőn, vagy rendezvényen, vagy akárhol, ahol nem mozdulhatnak be az emberek, muszáj a rövid záridő (amihez ugyebér minél tágabb blende kell). De tény, hogy egy átlagos felhasználónak aki nem fotóz rendezvényt általában elég szokott lenni 12-17mm-en az f4.
FX-en azért 14mm f2.8-on elég penge. -
pisti
őstag
válasz
BLOODSHOT #31822 üzenetére
Nagyon jó ez is, kreatív. Tetszik.
A fekete-fehér színvilág is jól áll neki.Picit érzésre túl "balfeles" a kép, legalábbis ez volt a benyomásom, ahogy nézegettem.
Jó a döntés, de így a bal oldalra került a háttérben hangsúlyos torony, meg az előtérben hangsúlyos embléma is, a jobb oldalon ami még látványosabb elem lehetne - a lámpatest- az pedig sajna pont kilóg félig.
Úgy talán kerekebb lenne, ha ellenkező irányba döntöttél volna, az Eiffel tornyot a kép jobb felére rakva, a Mini emblémát pedig a bal oldalon tartva. -
drkbl
őstag
válasz
BLOODSHOT #31671 üzenetére
You->Your account->Privacy & Permissions lapon Who can access your original image files? mire van állítva?
This setting lets you choose who can see your original image files.
Enabling this setting also places deterrents to discourage downloading of your other sizes. (And we really do mean "discourage". Please understand that if a photo can be viewed in a web browser, it can be downloaded.)
Who should be able to access your original image files and other sizes without deterrents?
Only You
Your Friends and/or Family
Your Contacts
Any Flickr User
Anyone (Recommended) -
nesa
veterán
válasz
BLOODSHOT #31664 üzenetére
Ilyen opcio a te kepeidnel megse jelenik ,jelold be hova kell kattintani
-
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
BLOODSHOT #26632 üzenetére
Nekem is ez a problémám vele, hogy a sejhaja a domináns a képen, az arca meg alig látszik.
Augusztus 18-án vagy 19-én linkeltem Wakeboardos képeket az Omszki tóról, az is hasonló szisztéma. Csak mondjuk azoknak meg más baja volt: sötétek lettek, mert az akkori monitorom xar volt, nem láttam rajta semmit...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #24925 üzenetére
nagyon tetszik, a diszek is nagyon izlésesek!
BEE: egy linket pls adjál már, engem is érdekel.
másoknak: a barátnöm nagymamájának temetésén én is löttem 1-2 képet (sőt, még flickr-re is töltöttem fel), mert 1: megkértek 2: érdekes témának tartottam, semmi kegyeletsértés, semmi abberácio, stb. az durva, amikor emotinigecik temetöben szexelnek nyilván.
-
eastsider
nagyúr
válasz
BLOODSHOT #24606 üzenetére
wow ezek a színek
mintha duotone lenne
eszméletlen
nesa: végülis jó, de semmi különös
szép bokeh, egész jó élesség... de a fények nem voltak jók (értsd vmi szép megvilágítás a bogyónak, hogy érdekesebb legyen az amúgy hétköznapi téma...)
szabadulj ki a kertbőlpdave: megint nagyon tetszenek a fotóid (Te vagy az egyik kedvenc a topikból)
a nemzeti színházat sikerült nagyon jól megörökítened! szép tükröződés. csillaglámpák. érdekes, hogy sok a fekete a képen, mégsem zavar különösebben) mindegyik jó, nem is tudom melyik a kedvencebbha szabad tudni milyen obival készültek?
óriási grat hozzájuk
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- PS Plus előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest