- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robb202
tag
válasz
Szten Márs #8094 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e feljebb is.
De az én alap obim ami 18-105-ös Nikon kizártnak tartom hogy tárgyfotózásra van kitalálva.
Nem mindenhol éles a képe. Pl sarkok, vagy egy bizonyos pontra fókuszál a többi rész meg nem egyformán éles.Am a fehér lap okés, de megvilágításhoz nem hiszem hogy egy SB900-as kéne, vagy igen?
Utómunka meg általában milyen eszközökkel történik PS-ben már ha persze profin szeretnénk csinálni? -
bubi92
őstag
válasz
Szten Márs #8033 üzenetére
aki szidja az igazából csak irigykedik, főleg ez láttán, persze bennem is felmerül, hogy a modell tologatáshoz miért van szüksége ilyen gépre.
-
Rol85
csendes tag
válasz
Szten Márs #7856 üzenetére
Köszönöm! Én is erre tippeltem, csak gondoltam meg erősítést kérek.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Szten Márs #7563 üzenetére
Az a baj, hogy tényleg legyőznél vele.
A relative nagyobb oldalnagyítások (portrék, tárgyfotók, makrók, teleobjektíves nagy oldalnagyítású képek stb.), nagyobb rekesznyílás esetén pedig jóval messzebb is az 1/2-1/2 arányhoz közelebb áll a megoszlás, mint bármelyik más "egész értékekből képzett hányadoshoz".
Ez pedig az általános fotótémák egy jelentős részét lefedi.
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #7560 üzenetére
1/3-2/3 módszerrel kapcsolatban: Rossz a kiinduló helyzet.
Így kell helyesen értelmezni: hova fókuszáljunk, ha van valami 10m-re és valami más 5m-re, és mind a kettőt szeretném élesnek látni? Akkor nem 7,5m-re (középre) kell a tárgytávolságot beállítani, hanem kb. 6,5m-re, vagyis kicsit közelebb a mélységélesség alsó határához, és úgy lerekeszelni. Ez erről szól, nem többről.
Megjegyzem, így elég jól alkalmazható a gyakorlatban.Azt, hogy ezt a 1/3-2/3-ot valaki általánosságban kijelentse, azzal én sem értek egyet. Nyílván hyperfocalra sem alkalmazható, stb...
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #7557 üzenetére
Univerzális arány nincs.
Más: ha már PNA, PDA, Telo, stb.. vagy kalkulátor... én tájképeknél mindig az vonalas felbontás elméleti határával számolom a mélységélességet (vagy hát ha úgy jobban tetszik, a minimális elméletben még elérhető CoC-ra). Ti?
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #7550 üzenetére
Nem mondod. Te is DOF kalkulátoros PDA-val mászkálsz.
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #7541 üzenetére
No offense. Ez valóságban ez egy igen elfogadott szabály.
[link]
(pl. itt is említik az 1/3-2/3 szabályt).Ha precíz akarsz lenni, akár igazad is lehet, de használhatatlan féloldalas képletek számolása nem használható módszer a gyakorlatban. Ilyet csak én használok, mikor tájképekkel pöcsölök, és biztos akarok lenni az eredményben, így a PNA-mal számoltatok mélységélességet...
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
Szten Márs #7541 üzenetére
Értem. Ha a kezdő fotóst a fény leképezésének fizikájára -blende, záridő, érzékenység szentháromsága irányának megértéséhez utat mutat, már jó. Nagyságrendekkel mélyebb ismereteket pedig máshonnan (gyakorlás, szakkönyv, fotós klub, web)-ről fogja megtanulni, kíváncsiságának függvényében
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #7484 üzenetére
igen, asszem 1,7 körüli szorzós a crop.
az az obi, ekv 24-120-as átfogással, f2.8-4.8 fényerővel, Zeiss névvel és minőséggel, hmmmmmm.... Sony Alphára egy hasonló darab 200k, van szerencsém birtokolni ilyet. -
eeXaa
addikt
válasz
Szten Márs #7478 üzenetére
...ok , köszi!
-
eeXaa
addikt
válasz
Szten Márs #7475 üzenetére
..hmmm
na jo... én a samsung ex1, Panasonic G1,-t Canon SX1 -et néztem....
...de amin nem tudok még nyugovóra térni az CMOS avagy CCD -
eeXaa
addikt
válasz
Szten Márs #7471 üzenetére
....és a kompaktok, bridge-k csúcsszériái közül valami, ami talán mégis megközelíti?
....neked nincs olyan amire rávágnád, "hogyha ezek a kritériumok akor ezt"..
...jja... én is végibujtam az utóbbi pár hónapban nagyon sok tesztet...nemcsak kompaktokét.... ezek során fel is merült egy két tipus... de ugy gondoltam azért kikérem olyanok véleményét is akik sokkal tapasztaltabbak nállam.... -
Xywacs
csendes tag
válasz
Szten Márs #7463 üzenetére
Nem akarom, hogy elmosodott legyen a kép... ha kicsit sötét van ...meghal..elmosodik a gép..és szeretném ha gyorsabban exponálna mert ez így idegtépő
-
Cancer
senior tag
válasz
Szten Márs #7232 üzenetére
Ezt nem tudtam, de akkor informálom. Thx!
-
válasz
Szten Márs #7170 üzenetére
Na, most kerültem újra fórum közelébe.
Igen, olyan gépre gondoltam amin rajta van az objektív és nem lehet leszerelni/cserélni. De magában a gépben van tükör.
Köszi a tippet, utánanézek hamarosan. Azt gondoltam még ma is aktívan nyomatják ezeket a gépeket nagy gyártók, de úgy látszik eléggé ritka dolognak számít. -
camalot
tag
válasz
Szten Márs #7181 üzenetére
Van egy otthoni kis szkennerem (hp f380). Oldjam meg azzal vagy vigyem valamilyen szakemberhez?
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #7170 üzenetére
No, ez nem az én napom.
1, Hát igen, ezt nem ismertem, de alapvetően így lehetséges a dolog, ahogy írtam, erről a ZLR-ről nem hallottam, de egy kivételes eset.
2, Igen, ez az én hibám, figyelmetlenség volt, elnézést!
3, Ide is azt tudom írni, amit az 1, nél írtam. -
jenei92
senior tag
válasz
Szten Márs #7046 üzenetére
Köszi,bepróbálkozom náluk
-
Zenebohoc
tag
válasz
Szten Márs #7042 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint rosszul kerestem. -
amdkiller
aktív tag
válasz
Szten Márs #6867 üzenetére
Köszi azért elviszem, h mit mondanak!
-
amdkiller
aktív tag
válasz
Szten Márs #6865 üzenetére
Hol lenne egyáltalán értelme próbálkoznom szervízeltetni?
-
amdkiller
aktív tag
válasz
Szten Márs #6834 üzenetére
-
Garffi
tag
válasz
Szten Márs #6861 üzenetére
Gondoltam hogy nem egyszerű
Tudsz olyan programot mondani amivel utólag tudok dátumot ráilleszteni a képre az efix adatból?
-
Siiiiix
tag
válasz
Szten Márs #6707 üzenetére
A szokás hatalma és kössz
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #6632 üzenetére
Igen, egy bridge Powershot S2 IS. Akkor biztos ezért van, meg amúgy is ez csak hackelt RAW-ozás. DSLR-es raw vs. jpg képet nem láttam még, próbálni meg főleg nem próbáltam, de akkor el tudom képzelni, hogy ott más a helyzet, és tényleg ki lehet használni..
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #6579 üzenetére
A dinamika nekem nagyon fontos. Én nagyon irritálónak tartom, amikor pl. a telefonom kameráját kicsit elfordítom, aztán minden egyből kiég. Analógnál ráadásul nincs is ilyen visszajelzés.
De ha itt mindenki ilyen okos, megválaszolhatjátok ezt a kérdéseimet is, örülni fogok neki:
Projektoros vetítéshez is célszerű -e (kimeneti) élesítést alkalmazni digitális fotókra? -
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #6573 üzenetére
Mindig moralizálsz velem.
A dinamikatartomány miatt bénáztam le, egyébként is arról volt szó. Ha a negatív a rawnak, a diafilm a JPG-nek felel meg - ami lehet, hogy szép telített színekkel hányódik ki a gépből, de ezen_kívül_semmi.
De egyébként nem hiszem, hogy a digitális világban bármelyik színes film labdába rúghat már... -
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #6533 üzenetére
Az ACR ismeri, valamelyik mostani frissítésbe bekerült a K-7 is. Ha még aktuális, akkor tudok belőle nagy jpeg-et csinálni neked.
Engem is érdekelne egy-két raw az új kitobival, mert előbb-utóbb szeretnék K-7-re váltani.
-
pdave
aktív tag
válasz
nekem az acdsee legutóbbi változata van fent, és megjeleníti a rawot (bár nekem arw van - sony), valamint egy mentés másként és kész is a jpeg
-
rhen
senior tag
válasz
ez sajnos ilyen. jobb módszert nem találtam.
ha mást nem, csinálsz egy eldobható e-mail címet és megadsz vmi fake adatokat. -
rhen
senior tag
válasz
Szten Márs #6530 üzenetére
windowsra létezik egy ingyenes program erre, Instant JPEG from RAW.
linuxon pedig ez a módszer lehet jó. -
pitman
őstag
válasz
Szten Márs #6530 üzenetére
A legtöbb képnézegető program alapesetben ezt a jpg képet jeleníti meg (hacsak másként nincsenek beállítva). Ha sikerül a megjelenítés, onnan már menteni nem nehéz a képet.
Ha mindez kötegelve kell, az már fogósabb lehet. -
toth_janika
őstag
válasz
Szten Márs #6471 üzenetére
Király vagy apám!
Nagyon jól működik!
És nagyon jó ez a program, így első ránézésre is!
Nagyon köszönöm!
KTTech: Természetesen! Nekem 350D-van, és azokat a rawokat rendesen megcsinálja, csak a 30D-vel szenved! De ez a RAW Therapee tökre bejött, és jobb is első ránézésre! -
Fryskitt
addikt
válasz
Szten Márs #6431 üzenetére
Ottkar, Szten: köszönöm. B
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #6426 üzenetére
Köszi, szépen. Sose úgy fotóztam portrét, hogy portréra állítottam, csakugye nem tudtam, hogy lehet állítani a rekeszt.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #6366 üzenetére
A zöld leveleknél pld semmi különbség a két felvétel között. Csak nem azért mert olyan erős a fény hogy a vaku nem is érvényesült?
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #6366 üzenetére
Nos itt van egy hiba. Nem lehet klasszikus derítés ugyanis minden felvétel közelfelvétel és itt a vaku sokkal nagyobb szerepet kap mint egy 3 m körüli távolságról végzett derítésben. Ugyanis a vaku lett a főfény. Nem látok valami géphibát, de ilyenkor szinte kötelező az egymezős AF. És a vaku nélküli képeken többségében elég gyenge a fény a 125-öd is mutatja.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #6364 üzenetére
Itt nem világosodik semmi. Bár lehet hogy csak gyakorlatlan vagyok. 1/125-öd éppen nem izmos zársebesség a vaku többezreddel villan.És van az egymezős AF.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #6362 üzenetére
Na itt van egy tévedés. A vakus képek expoideje döntően a vaku villanása az lehet 1/10000 is. Mellesleg nem találtam a megadott oldalon képet, miért a válaszolónak kell keresgélnie?
-
mutyi
senior tag
válasz
Szten Márs #6359 üzenetére
Márs ez nem túl jó hír. Reméltem hogy én vagyok a béna,de most beparáztattál rendesen.
Várom majd az ötleteket.
Addig kipróbálom másik obival, csak félek, hogy ugyanez a baja lesz,mert eddig is a vakumentes képek voltak ilyen kis silányok. -
mutyi
senior tag
válasz
Szten Márs #6357 üzenetére
Márs feltettem egy másik szerverre is.
http://www.nlvk.hu/Tomi/index.php
Innen gyorsabban le tudod kapni, ha még szükséges. -
mutyi
senior tag
válasz
Szten Márs #6355 üzenetére
Na tettem fel képeket a http://91.82.196.14/ oldalra.
Ugyanazzal a beállítással készültek párban, kicsit a vakus túlexponált, de lehet látni főleg a virágosnál ahol lesz méhecske, hogy a vakusnál a méhecske sokkal élesebb,mint a vaku nélküli képnél.
A digitális fényképeim topikba pedig tettem egy cicás képet, azt is utcán vakuval készítettem és elég éles lett.Kérdés: melyik fénymérési beállítást érdemes használni? Tegnap vettem észre este, hogy nekem a spoton volt, azóta átállítottam mátrixra. Mekkora jelentősége van?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #6308 üzenetére
Google-ban keresgéltem én is.
Még konkrét iskolát nem szemeltem ki magamnak.Találtam egy ilyet; Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskola (OKJ-s, 2 éves, Alk. fotográfus.)
Ennek a képzésnek az áráról most érdeklődtem mail-ben, választ még nem kaptam.
Index fórumán is olvasgattam, ott ilyen 200-250k -s árakat látni (a 2 évre).
Ami viszont tuti; "Alkalmazott fotográfus" OKJ-s papírt szeretnék szerezni.
Ahogy néztem, a Práter utcaiban ilyen szak nincs, csak "Fényképész és fotótermék kereskedő" .Mellesleg itt a tandíj is elég borsos.
..de köszönöm.
j.bravo
Köszi Neked is.
Kukkold meg amit én találtam, elég részletesen le van írva a "tanmenet" , stb..
Ha kapok infót, természetesen beszámolok.Addig is még keresek iskolákat.
Üdv.M
-
Minstrel
senior tag
válasz
Szten Márs #6294 üzenetére
Oké
-
szuper-t
őstag
válasz
Szten Márs #6237 üzenetére
köszönöm hali -
szuper-t
őstag
válasz
Szten Márs #6235 üzenetére
értem akkor ebben az árkategóriában kimondott jóminőségű gépet nem nrm találok
és ha csak úgy állok neki h van 35k-m amiből egy jó gépet akarok venní ami szép képet készít és az sem baj ha régí?
így már járhatóbb az út? -
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #6220 üzenetére
Nem ez az esetleg?
-
sbazsi
veterán
válasz
Szten Márs #6200 üzenetére
én is keresnék valami jó fotós iskolát. ezt a práter utcait hol találom meg a neten?
-
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #6200 üzenetére
Két éve, amikor kacérkodtam a Práter u-val, ez a két szak indult.
Az alkalmazott fotográfusit egy kedves barátom épp most fejezi be, vegyes érzelmekkel van iránta...(Azt a szakot akartam amúgy én is. Végül reggel kilenctől fél hatig dolgozó emberként nem tudtam bevállalni... annyi szabadság a világon nincs, amennyi kellett volna.)
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #6196 üzenetére
Ilyen tűző napsütésben még derítésre se nagyon jó a vaku szerintem. Mondjuk ésszerűbb fennhagyni a gépen mint folyton előrángatni.
-
errerr
tag
válasz
Szten Márs #6191 üzenetére
Pontosan. Annyira nem is bonyolult ez
Köszönöm mindenkinek
-
errerr
tag
válasz
Szten Márs #6180 üzenetére
Igaz így jobban fog látszani:
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #6170 üzenetére
Igen, manuál módban lőttem. Azonos beállítások mellett.
-
errerr
tag
válasz
Szten Márs #6172 üzenetére
EOS 300.
Filmtekercs kell bele.
Az objektívről pedig este teszek föl képeket. -
sanyixXx
senior tag
válasz
Szten Márs #6116 üzenetére
köszönöm. már megijedtem, hogy én vagyok helikopter...
ottkar, te olvasás/nyelvtan órák helyett is bogarakat meg madarakat fotózgattál?
mod: és igen, tudom hogy néz ki egy slr, akad itthon belőle
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #6109 üzenetére
Manuális expozíció, kézi megvilágítás, M állás, remélem így ÉRTHETŐBB
De végülis lehetne manuális fénymérés, ha M állásban külön fénymérőt használnék.Igen, jó lenne olyan 15 ezer alatt, de ebbe lehetőleg tartozzon bele egy obi is. Egyelőre a Pentaxok mellett vagyok.
-
Borify Péter
aktív tag
válasz
Szten Márs #6093 üzenetére
nem hinném..most csináltam egy felvételt...nem mentettem semmiképp..és mégis megvan...szal télleg nem tudom..hova tűnhetett:S
-
Borify Péter
aktív tag
válasz
Szten Márs #6091 üzenetére
na most kivettem..a képek megvannak,de az említett videó..így sincs meg:S
(pedig olyan jó kis felvétel...idegít,h nem találom)
-
Borify Péter
aktív tag
válasz
Szten Márs #6088 üzenetére
hát sem az említett videófelvételt,sem pedig a még akkor készült képeket,míg nem volkt bent kártya..nem tudom a gépen se megnézni
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #6077 üzenetére
Nekem megvan az említett könyv, valóban sok hibával rendelkezik a szerkesztésben, /olyan fejezetekkel, amik csak távolról érintik a fotózást, például a szem felépítése rettenetes részletességgel/ viszont olyan dolgokról is ír, amit máshonnan nem, vagy nehezen szerezhetsz be. A digitális része viszont a megírás óta folyamatosan avul, mivel újabb és újabb készülékek, találmányok jönnek naponta, amik értelemszerűen nem szerepelhetnek benne. A DFM -et én is rendszeresen veszem és olvasom, a negatív vélemény egy része igaz, más része igazságtalan.
A könyv igazából egyszeri elolvasásra nem való, inkább arra jó, hogy átfusd és ott legyen a polcon, ha valamit megnéznél benne. Jelentős részben lexikális tudást tartalmaz, helyenként abszolút nem olvasmányos, kezdő fotósként megtanulásra csak zseniknek ajánlott, de évekig nézegetve olvasgatva sok értékes ismerethez juthat az ember. A legnagyobb probléma a mérete, kisebb könyvespolcok a ráhelyezés után nyögnek, a gyengébbek összeroskadnak alatta.
Használhatóságát a bonyolultsága mellett ez rontja igazán, digitális formában, sokkal több ábrával és példával nyilván sokkal használhatóbb lenne. Két-három év múlva az újabb fényképezőgépek memóriájában meghúzódva mindig nálunk lehetne, az lcd-k felbontás, méret és mozgathatóságbeli fejlődésének hála pedig bármelyik része, fejezete könnyen előkereshető lenne....Szten: de még mennyivel előtted....
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #6071 üzenetére
Tényleg, eddig nem sikerült még megértenem a pixelek számának és a lapka méretének az ilyen összefüggéseit. De most már sikerült megértenem, full frame gépeknél miért olyan kevés a zaj még akár 26500(?)-on is. Hát mert a lapka méretéhez képest sem viszik túlzásba a pixelek számát. De jézusom, ez 100-as asához képest +8 blende, ha jól számolom, na, ezért biztos jó a full frame.
Jó lenne, ha lenne olyan összefoglaló könyv, mint régen a Fényképészet, csak mai dolgokkal, akkor talán nem lennék ilyen paraszt.
Remélem, azért nincs harag a sok butaságomért
-
Toncsi
aktív tag
válasz
Szten Márs #6067 üzenetére
Halvány lila f*ngja nincs az egészről csak vagdalkozik össze-vissza.
#6035-ben a nagyíthatósággal meg a részletekkel kezdte, aztán elég neki az 1Mpx-es hdtv is (ami mellesleg 2Mpx), és az egyik legrosszabb képmegjelenítő eszköz...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs #6066 üzenetére
Igazából a 3000MHz-s Prescottos példám találóbb volt, mint gondoltam. Nem látod a dolgok összefüggéseit, csak egyetlen adatot látsz, és azt tekinted az egész kulcsának, miközben ennél sokkal bonyolultabb és összetettebb a kérdéskör. Olyan, mintha a gépvásárló csak azt látná, hogy hány MHz-s a leendő gép processzora, de hogy emellé az csak egy magos, brutálisan hosszú pipelinekkel rendelkezik, meg úgy egyáltalában a gép nem csak processzorból áll, és bizony más is meghatározza a sebességet, és igen sok dolog hat egymásra, azt már nem látná és nem is lenne hajlandó meghallgatni azokat, akik elmagyarázzák a működését egy ilyen rendszernek.
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #6051 üzenetére
Már ne is haragudj, de ennek a sok rizsának, amit itt lenyomtál, nem sok köze van a valósághoz. Nem kéne általánosítanod a filmeknél alapból. Példának okáért vannak szuper finom szemcsézettségű filmek, amik nem fognak annyira se zajosodni, mint a Canon Eos 6D nagyszerű szenzora.
Felesleges ez a vita, de azért valljuk be, a digitális kép mindig csak digitális marad, a maga minden számítógéplelkületű tulajdonságával.
Remélem, az enyém lehet az utolsó szó. Ha nem, akkor majd a sörcsaphban jelentkezek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #5944 üzenetére
Diára fotóztál? Mert negára nem ér....
-
KTTech
veterán
válasz
Szten Márs #5930 üzenetére
Főleg nem egy ilyen régi TTL fénymérőnél... a maiak több 10E minta alapján döntenek (és 35-1000 mező alapján, kompaktoknál esetenként ennél is több mérőmezővel), ezek a régiek pedig olyan egyszerűek voltak, mint egy százas szög...
Szóval a korrekciókra biztosan szükség lesz.
-
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #5926 üzenetére
Az MTL 3-ban elvileg már van TTL fénymérés, úgyhogy ha az jól működik, valószínűleg egész jó esély van jól exponált képet lőni
-
KTTech
veterán
válasz
Szten Márs #5886 üzenetére
Én pont 350D-n akartam ilyet, igaz KatzEye féle törőékes mattüveggel... csak a végén letettem róla, nem győztek meg a régi objektívek képminőségügyileg, főleg változó fényviszonyoknál (elsősorban ellenfényben). De pl. makróra lazán használnék ilyen üvegeket, ha nem lenne egy 100/2.8 USM a táskában (ami multifunkciósként van jelen).
-
KTTech
veterán
válasz
Szten Márs #5883 üzenetére
Megfelelő keresővel (vagy liveview-al) nincs gond a MF-el, mondjuk amit én fotózok, arra alkalmatlan...
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #5874 üzenetére
Az de gáz..
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #5869 üzenetére
Igen, csak azzal! Persze PS-ben szoktam vágni minden képemet, de a végeredményeket még sose vetettem össze egy egyszerű képnézős nagyítással. Nem érdekelt.
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #5867 üzenetére
De nem, akkor is rosszabb már, ha a képnézőben ránagyítok.
DJ Reinhardtnak lehet igaza, mert wikipédia is ezt írja a digital zoom cikkben:
"The results of digital zoom are, however, sometimes superior to the results of manual cropping and interpolation in post-production. This is because the camera may apply its interpolation before performing lossy image compression, thereby preserving small details that would otherwise be lost. "
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #5831 üzenetére
A boxgépek tudását növelték AF fókuszt építettek be zársebesség és blendeautomatikát kapott ezek lettek a kompakt gépek. Tehát kompakt gép csak azóta van amióta IR autófókusz létezik. Voltak ugyan free fókusz néven olyan gépek amiken nem volt élességállítás de én azt nem veszem fényképezőgépnek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #5831 üzenetére
Ez milyen kategória lenne?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #5819 üzenetére
Dehát azon gyárilag nem szirom van, mert forog a vége....
-
adik
őstag
válasz
Szten Márs #5800 üzenetére
Egy fontos apróság azért lemaradt: milyen objektívre lenne?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #5810 üzenetére
Hozzávalót csak találsz előbb utóbb....
-
Zozzant
addikt
válasz
-
BalanceR
addikt
válasz
Talán a itt... Hívd fel őket...
Camera KFT -
sanyixXx
senior tag
válasz
Szten Márs #5786 üzenetére
egyelőre a használtakat nézegettem, de eddig nem jártam túl jól velük. az egyik obim IS-e szörcsög kicsit megdöntve, a másik meg nem rekeszel. az új viszont elég borsos árú...még a sigma is.
a tamronnál viszont frászt kapok a fordított zoomtól. volt egy 18-250-esem pár hétig, aztán hiába csavargattammindenesetre nézegetem a tamronokat is.
a canon 17-85 IS még játszik ebben a kategóriában? az legalább mondható nagylátósnak. viszont a fényerő ott sem az igazi.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #5758 üzenetére
köszi.
az nem tetszik benne hogy mintha csak C és N márkák léteznének a könyv szerint, ill. kicsit olyan amcsi jófejkedős a stílus. -
KTTech
veterán
válasz
Szten Márs #5744 üzenetére
Nem is kis erővel, valami kiálló tárgynak.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #5742 üzenetére
nőnemű?
mert ez megmagyaráz azért bizonyos félreértéseket annak kapcsán, hogy a garancia mit fed. -
Kazimír
őstag
válasz
Szten Márs #5740 üzenetére
Szóval még mindig nem derült ki, hogy tört össze "magától"?
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #5740 üzenetére
hímnemű?
-
pitman
őstag
válasz
Szten Márs #5735 üzenetére
Megkerestem:
Index
Sony Alpha a300 és a350 topic 1503-as hozzászólástól nézelődj.http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9180133
-
Kazimír
őstag
válasz
Szten Márs #5726 üzenetére
Azt a leborult...! Ilyet még nem láttam..
Beszámolsz majd a fejleményekről?
-
pitman
őstag
válasz
Szten Márs #5732 üzenetére
Nézz be az index fórumába is, valamelyik Sony topicban az elmúlt napokban valakinek volt hasonló problémája. Ott sem emlékezett a tulaj arra, hogy behatás érte volna a kijelzőt és ott is eltört.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Basszus, ez úgy néz ki, mintha megdobták, vagy megütütték volna az LCD-t.
-
adik
őstag
válasz
Szten Márs #5729 üzenetére
Ez szinte biztos, hogy nem fér bele a garanciális feltételekbe, általában valamilyen ütés, nyomás eredménye. Kaptatok egy gar.levelet, azon rajta van a cím, vagy Visegrádi u., Edigital, vagy Sony magyarország, (akkor, ha jól dereng, talán valahol Óbudán, vagy a Kárpát u.). Egy - talán - Ricoh gépbe a 2,5" lcd cseréje tokkal-vonóval 20k volt úgy fél éve (nem, nem az enyém
), szóval valsz a Sony sem fogja sokkal olcsóbban csinálni.
-
ottkar
addikt
válasz
Összetört a belseje. Ez ütéstől keletkezik általában. Hogy mennyiért vállalják el nem lehet még sejteni se.Ha az Edigitál a Visegrádi utcába adta a garanciát akkor ott foglalkoznak vele, rajta van a garanciajegyen.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5720 üzenetére
Ok, köszi szépen.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5657 üzenetére
Nem szó szerint kell érteni...
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5624 üzenetére
Csak pont megláttam ezt a kigeészítőt, és elkezdett érdekelni, hogy miben segít.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5613 üzenetére
s5600.[link] azt írja, hogy s7000-hez használta.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5586 üzenetére
Olympus, xd.
-
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs #5529 üzenetére
tedd azt...
-
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs #5527 üzenetére
semmit, de azok se nagyon ahogy elnezem. vannak teruletek ahova csak kapcsolatokkal fogsz bekerulni, van ahol csak a marketing szamit (es most induljunk ki abbol, h jok a kepek). ha vmilyen munkat akarsz megkapni is a kepeid fogjak nezni, es h tudj szamlat adni .
-
street.art
csendes tag
válasz
Szten Márs #5461 üzenetére
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest