- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
Aktív témák
-
zack
nagyúr
Az a szomorú hogy ennek ellenére 12k környékét még mindig tartja játék...
Mert szó mi szó...nekem sincs túl jó véleményem a GTA4-ről, de 6-7k-t azért adnék érte. Ennél a játéknál ez a lélektani határ. Ennyit tud számomra. Többen is vették volna ha eleve 7k környékét lövi be a Rockstar...ők fröcsögnek, meg durciznak a pc-s júzerekkel kapcsolatban, de okuk nincs rá, mert csináltak egy silány konzol portolást, majd úgy állítják be, mintha minden téren tökéletes lenne, hiszen 11-12k-ért csak azok a játékok pörögnek amik ténylegesen a tökéletesség határát súrolják.. Önismeretből elégtelen alá, arról nem is beszélve, hogy úgy állítják be, mintha még ők tettek volna szívességet, hogy kiadták PC-re, ami nem volt túl fáradtságos munka a részükről.Elöttem a Rockstar ezzel a GTA4-el nagyon leírta magát.
-
zuchy
őstag
De ha normálisan meg csinálták volna, akkor nem lenne rinya és vennék a PC-sek a GTA4-et... De hát egyszerűbb tojni az egészre.
Ez nem jó hozzáállás, koppanni fognak valamikor a jövőben.Dare2Live: Amúgy ez a Tukwila milyen proci?
Ahogy nézem, csak 1.4 milliárd tarnyó az L3 cache
-
HSM
félisten
Okés, de azért nem olyan egyszerű csak úgy megálmodni egy komplett új rendszert, új szemlélettel, új módszerekkel, hogy igazából nincs benne olyan igazi gyakorlati tapasztalatod.... Így is hihetetlen fejlődés.... De amúgy ha itt tartunk, mi is az a sok hiba?
(Én csak néhány apróságról tudok, kíváncsi lennék hozzáértőbb kezekből is a dologra...
)
-
zuchy
őstag
-
OK, de azt már 1.5 éve tudjuk, hogy ATI marad (RV670), azt pedig egy éve, hogy alávaló szemét módon versenyképes chipeket is tudnak csinálni (RV770). ennyi idő egy teljesen új architektúra piacra lépéséhez kevés, de a meglévőn egész komoly változásokat lehet eszközölni. ha az nVidia erre nem képes, akkor...
... most majdnem azt írtam, hogy dögöljenek meg, de aztán felrémlett előttem, hogy "Radeon HD5870 - special offer at $600" -
Gyusz
őstag
Azt tudtam, hogy a PhysX nem jelenti automatikusan a hardveres gyorsítást, de szerintem nem is nagyon volt arról szó, hogy a Mafia II GPU-val számolna fizikát. Meg amúgy is a Take-Two számára elsődlegesek a konzolok, így gondolom a felvásárlás óta a cseheknek is ehhez kell igazodni. Csak nekem valamiért tök úgy jött le a hsz-ből, hogy dobták az egész PhysX mókát.
-
Gyusz
őstag
De akkor most a Mafia II nem is használja a PhysX API-t, vagy akkor mi van helyette? (Bár nem hangsúlyozták agyon a dolgot, még valamikor 2006-ban olvastam a dologról, de akkor még nem is az NV tulajdonában volt az Ageia, meg a Mafia II hivatalos bejelentése is csak egy év múlva történt meg.)
Egyébként ez a titokban tartjuk dolog is hülyeség, mert így meg simán lehet azt is mondani, hogy azért nem mond senki semmit DX10.1-es és tesszalátoros játékokról, mert valójában nem is készül semmi érdemleges, csak nézőpont kérdése.
-
janos666
nagyúr
Igaz, egyedül a Terminátor az, ami megér egy telepítést, én veszek is hozzá egy 8800GS-t Physx kártyának. (Aztán ahogy végeztem vele, meg esetleg belenézek mit hagytam ki a Mirros Edge-el, adom is el amennyiért megvettem, mert való igaz hogy semmi más csemege nincs a physx étlapon
)
-
zuchy
őstag
Egyet nem értek. Mért kell átnevezni az .exe-t, hogy menjen a CF
Mindegy mire nevezi át az ember? Volt ilyen Crysis-nál is ha jól emléxem, hogyha átnevezte az ember szebb látványt kapott. De ez urban legend volt...
Meg volt olyan is, hogy direkt le volt tiltva asszem Need for Speed Prostreet-ben Nv alatt az autó árnyéka, ha átnevezte az ember előjött az árnyék. Radeonnál nem kellett annál a játéknál átnevezni, ott volt árnyék. Nyilván az utóbbiban NV keze volt bent. -
rocket
nagyúr
Annyira nem lehetnek kicsik, hogy max. +33mm² eleg legyen ahoz amit alapul vettem.
Emlekszem az RV740-rol azt hireszteled, hogy 100mm² alatt lesz, ehez kepest 137mm² lett, szerintem most is elvagy nagyon tevedve a merettel kapcsolatban
RV770 koruli meret (amit elozoleg irtam) jobban belegondolva valoban soknak tunik, 200-210mm² mar realisabban hangzik."ha kétszerezel benne mindent, akkor tranzisztorban csak 40 plusz, vagy még annál is kevesebb. 1200 SP-hez 1,3 milliárd tranyó elég."
Ezt gondold at megegyszer ha csak a minden alatt nem a SIMD egyseget erted.
-
leviske
veterán
1200SP? Akkor tényleg nem lesz duplázás? Mert gondolom 1200SP-al nem nagyon lesz meg a HD4870X2, pedig eddig sikerült az előző generáció csúcskártyájához belőni a felső-középkategóriát.
Vagy lehetséges, hogy az X2-es kártya fogja most képviselni a középkategóriát?
Érdekes lesz, ha megint az első pletykák lesznek az igazak. Az RV770-nél anno először 800SP-t jósoltak, a HD5800-asoknál X2/X4-ről beszéltek és 2400/4800SP-ról...
De ez a 1200SP milyen esetben valósulhat meg? Milyen egyéb specifikációk szükségesek hozzá? És így hogy lehetséges a 512bit-es memóriavezérlő? Mert ez gondolom egy X2-es kártya esetében sem lenne egy olcsó mulatság, de egy X4-es kártya esetében már biztos elég drága volna... Nem?
És amúgy arra van esély, hogy a 800-asoknál már lesz egybetokozás? Mint mondjuk a C2Q-ok esetében...
-
rocket
nagyúr
Ha a 300$-os X kartya teljesitmenyet 100%-nak vesszuk, akkor Y kartya 150%-os teljesitmennyel lehet 600$ nyugodtan, mint ahogy ugye a multban is volt mar jopar pelda erre, es a highendbe nem az ar/ertek arany a dominalo tenyezo.
Abbol indulunk ki, hogy 2xRV870 vs 1x GT300 igy amit irtal 2-2.5x nagyobb teljesitmeny irrealisan sok, boven eleg lenne ~1.8x az RV870-hez kepest es mar igyis is a tokeletes CF mukodest vettem alapul a 2xRV870 eseteben.
-
Én annak drukkolok, hogy ne csak a közeljövőben legyen nagy hal az AMD.
Tisztára úgy tűnik nekem, hogy az nV beáldozza a közeljövőt a távolabbi jövő érdekében.
Mert ugyebár, ha az nV és az intel is GPGPU irányba megy, akkor valószínűleg a játékok, és grafikai programok is arra fogják venni az útjukat.
Remélem, az AMD is látja ezt, és már sül a pár év múlva esedékes GPGPU/cGPU, vagy akármi a sütőjükben. -
rocket
nagyúr
Azert, hogy termekenkent a konkurencia hianya miatt 50-100$ plusz hasznot hozzon ~2-3 honapig.
Nem kell ugy beallitani a dolgot, hogy azert nem jonnek majd augusztusban az RV870-re epulo termekek mert minek, ha nem jon augusztusban az nem strategiai dontes lesz, hanem problema(k) kovetkezmenye.
#3661: G80-rol David Kirk mondta allandoan, hogy nem US architektura lesz.
Nem kell mindent elhinni amit mondanak, az NV alkalmazottai azert foglalkoznak inkabb a Larrabee-vel, mert az ATi-t mar nem tekintik komoly konkurencianak, viszont tudjak jol az Intel-nek milyen lehetosegei vannak. -
rocket
nagyúr
Csak abban az esetben optmista az oktober ha nem volt meg tapeout es valoban csak juniusban lesz.
Mindenki a TSMC-re figyel a tapeout miatt pedig vannak pletykak, hogy az NV szovetkezett UMC-vel a 40nm kapcsan, onnan meg lehet nem szivarognak olyan konnyen az infok mint a TSMC-tol#3659: Tapeout nem type out
-
Dare2Live
félisten
egyértelműnek tűnik. Ámde:
Ha 870hoz egy +60-100%ot 4890hez képest és nincs NV konkurens akkor lehet 399-499$ért adni.
Ezen az áron még a 4890 eladásokat sem veszélyezteti, ez sem indok.... és irtozatos lenne rajta a profit margin, mert ugye árban kb mint egy 4890.Sóval lehet amint feltornázták az órajelet, megfelelő a kihozatali arány már jön is.... ?
-
HSM
félisten
Pedig sajnos sokmindenben igaza van szerintem, de drukkolok NV-nek, hogy ne így legyen...
Nem hittem volna, hogy valaha NV-fan (alias NV-drukker) leszek...
(#3657) zuchy: Még jó, hogy képes lesz... Szoftveresen is lehet raszterizálni, CPU-n is...
Jó, a Larrabee-nél tuti lesz rá hardwer az X86-kompatibilis magok mellett az optimális teljesítményért...
-
R.Zoli
őstag
Csak az totál elfelejti mindenki megemlíteni ,hogy a Larrabee x86 , a GT300 meg nem ez óriási különbség...
Arról nem is beszélve ,hogy a Larrabee jövőre is csak "bemutató" változat lesz ,hogy lássák a fejlesztők mi van, namost kb. 2012 körül lesz a Larrabee második vagy harmadik generációs termékként valami ,de most életképtelen, ugyan úgy ahogy a GT300 is lesz...A GT300 mondjuk 3 év múlva sikeres LEHETNE, ha x86 lenne, vagy a cuda elterjedne, de addig túl sem fog élni az NV mert az emberek játékra veszik a VGA-t és nem videó kódolásra...
-
janos666
nagyúr
Ha már ennyire odavan azzal, hogy nem volt még kinyomva egy GT300 se, akkor miért nem irkál arról is, hogy mikor volt az RV870 tapeout, és hogy szerepelt? Mert én pl. eddig még arról sem láttam pletykahírt, akkor meg miért kétségbevonhatatlan számára hogy az ideér októberre?
(#3655) - Most nem a stílusa érdekel. Csak tényként kezeli, hogy "nincs még GT300 tapeout -> 2010 lesz belőle", de azt nem mondja, hogy szerinte mikor volt az RV870 tapeout. Szerintem még senki se mondta hírértékkel, hogy túlvannak már rajta. Akkor ezzel a logikával az RV870 is 2009 decemberében jön leghamarabb.
Persze felőlem akár a gyártásra kész RV870 is készlehet, de legalább hazudja oda hogy szerinte már túlvannak az rv870 tapeouton, hogy önmagában megálja a helyét a dumája. -
Beowulf_78
addikt
Ez jutott eszembe ami számszerüsíti az eredményt
...de akkor etek szerint ez tényleg rossz példa volt.
Végülis Crysis-ban is van CPU teszt...akkor nézzék meg ott, 1680-ban pl. szűréssel. Az valós alkalmazás...
mod: a pár % nem 15-25%.
Extrém esetekben gondolom max. 5-10% a plafon, de gondolom ez sem mindenhol. Nem azzal volt a bajom hogy javul, hanem hogy 15-25%-ot.
Mert már megint a "fényezés", és a túlzások mennek Vér István részéről, bizonyság és linkek nélkül. Ezekből kerekednek az urban legendek.
-
rocket
nagyúr
Egyfelol nem tartom kizartnak, sot azt se kizart, hogy atternek az AMD strategiajara, tehat nem lesz highend monolitikus GPU-juk. (persze a pletykak ennek ellent mondanak dehat a G80-rol is sok pletyka volt, amikrol aztan kiderult teljesen iranyt tevesztettek, meg csak azt se lehetett mondani, hogy majdnem eltalaltak
)
Masfelol viszont a GT300 kapcsan az NV fejeben szerintem nem az AMD volt/van, hanem inkabb az Intel es a Larrabee.
Szoval roviden osszefoglalva messze meg a megjelenes, barmi megtortenhet
-
rocket
nagyúr
Az AMD meg azt hitte a G80-rol, hogy nem Unified Shader architektura
Nagyon hasonlo dolgok tortennek az AMD oldalan mint az R600-nal, akkoriban ugye a Xenos miatt sokan (koztuk en is) megvolt gyozodve rola, hogy az elso diszkret US ATi GPU siman lealazza majd az NV megoldasat es joval elobb jelenik meg mert tapasztalatokat szereztek a Xenos-szal, erre ugye mar a tortenelem resze ami tortent, megszuletett az architektura ami a ra epulo ternmekekkel kicsinalta az ATi-t akkoriban, raadasul fel evvel kesobb jelenet meg vegul az R600, ez ido alatt a jatekfejlesztok kozott ismet csak elonybe kerultek (a TWIMTBP kivul is), es G80-ra epulo termekek eladasbol dolt a le.Most a DX11 kapcsan megy hasonlo, sokan azt gondoljak mert az AMD architekturaja 1 lepesre van a DX11-tol, hogy majd seta gallop lesz nekik mert az NV-nek tobb nagyobb lepest kell megtennie.
Nehogy megint pofara eses legyen a vege az AMD-nek. (nem tartom valoszinunek az lesz, de ovatosabb vagyok a tippelgetesben mint anno az R600-nal, mert az hatalmas csalodas volt.)Egyik ceg se a sajat maga ellenesege, ha kesz a termek megfog jelenni, ezzel lepessel piacot nyernek es mivel nem lesz konkurenciaja olyan arat adnak meg amilyet akarnak, ebbol dol majd a le.
Ezert is egy totalis baromsag, hogy varnak a megjelenessel es 2 hettel a GT300 utan fogjak megjelentetni azert, hogy az NV-nek ismet arat kelljen feleznie, ahelyett kijonne 3 honappal elobb es kaszalnanak vele, szoval ha a GT300 utan jon az nem strategia lesz, hanem kenyszerlepes. -
rocket
nagyúr
Ez mar megint valami kitalalt mesenek tunik
Mibol gondoljak az RV870 versenykepes lesz annyira a GT300-zal mint az RV770 a GT200 ellen? (a kerdesembol latszik miert nem valoszinu ilyet csinalnak, vagy ha igen akkor muszajbol mert csak addigra tudjak elrajtoltatni.)Az AMD-nek egyetlen eselye van most ha jelentosen elorebb akarnak torni, azt kell megcsinalniuk amit az NV a G70-nel, kiadni az elso adando alkalommal es remenykedni minnel kesobb jon a valasz.
-
-
Azt értem, hogy a gt300 450mm^2 körül lesz, de honnan lehet előre megsaccolni a teljesítményét? Nem lehet annyival erősebb, mint amenniyvel nagyobb?
Abból indulok ki, hogy - állítólag - nem a gt200-ra fog épülni, tehát annak a teljesítményéhez sem lehet hasonlítani.
Vagy csak én vagyok lemaradva? -
schwartz
addikt
Az exkluziv partnerek mar most ki vannak csinalva. Az NV gyarakat kellene vegyen mint anno a 3dfx...
A CUDA only jatekokat meg, hogy a πcsaba gondoltak az iden? Seperc alatt ossze lehet dobni oket a nullarol?Keldor papa
Az S3 meg az USA versenyjogi torvenyei hol talalkoznak? -
schwartz
addikt
En csak annyit nem ertek miert nem vereztetik ki az NV-t az RV870-el? Elmeletileg lenne ra 6 honap elonye az AMD-nek. A GT300-ra johetne az arcsokkentes annak megjelenese utan, majd a koronat is megszerezhetnek egy RV870X2-vel. En nem jatszadoznak egy "veszett kutyaval" az AMD helyeben...
-
Hmm, ez érdekes, de honnan tudja az AMD előre, hogy jobb előállítási költség/teljesítmény aránya lesz az rv870-nek, mint a gt300-nak?
Legjobb tudomásom szerint a gt300 nem egy foltozott gt200, hanem egy új csip. Ha pedig új, akkor lehet akármilyen is, nem? Vagy mégiscsak egy gt200+dx11 lesz a gt300? -
nem ironikus egy kicsit az AI kapcsán zombikat emlegetni?
de lényeg a lényeg - legjobb esetben is 2009Q4-ről beszélünk, nem?
a teszt eredményeit nem értem, és azt sem bírom összerakni, amit VaniliásRönk ír - a Far Cry 2-ben a 2 940-es között 20% különbség volt 800x600-ban, ebből hogy a fenébe' lesz 6% előny a másik fél javára a VGA-limitáció közelítésével?
Jelen állás szerint egy bizonyos szint felett mindegy milyen procit raksz a gépbe, ha azt játékra használod.
Ez attól függ, mik az elvárásaid. Ha ki akarod használni a 4870X2-esedet, akkor az a bizonyos szint meglehetősen magasan van. -
ezt nem teljesen értem - ha ultralow beállítás mellett a Core i7 sokkal gyorsabb (nekem is ez rémlik mindenféle benchmarkokból, de a bal herémet azért nem tettem volna rá), akkor mitől lenne gyorsabb a Phenom kevésbé CPU limites esetben?
amúgy két 4870-es GPU-val már igen sok játékból ki lehet hozni a platform limitet - lehet, hogy ez a limit pl. 70-80 fps körül van a Phenommal, de ha a szimpla 4870 is megy 50-60 körül, akkor meggondolandó, hogy van-e értelme dupla pénzt kiadni 40%-kal nagyobb teljesítményért.
a VGA-n számított AI-t még egy kicsit korai emlegetni, nem? vagy tudsz valamit a közeli jövőről?
-
Coccer
tag
Üdv.,
Az elmúlt napokban is folyamatosan nyomon követem az itt "elhangzottakat", de még ma reggel sem említette senki - egészen mostanáig, a te kivételeddel
- a CF lehetőségét AMD oldalon.
A kérdés bennem is felmerült, AMD + PHII + CF hogyan is nem jöhet szóba, pláne egy ATI -s (ami ~ AMD) totyikban?
Ugyan a konfigom végett nincs ilyen tapasztalatom (ami késik az nem siet...
), de olvasatom annál több, így nem igazán tudom elképzelni, hogy pld. egy PHII X3 710 -es alapfeszültségen húzva egy normális lapban (akár AM2+ akár AM3) ne lenne elég egy 4830CF vagy 4770 CF majdnem tökéletes kihajtásához.
Megítélésem szerint ez a teljesítmény már a napi felhasználáshoz is bőven sok, játékra meg a magasabb felbontásokat és beállításokat is "vígan" elviseli.
Árában szvsz. ennél jobbat nem igazán kapni mostanában, de persze mindig vannak kivételek (olcsóbb forrás, külfüld, nagyker, stb...
), de most a "hagyományos" beszerzést nézzük.
Azért az e feletti anyagi beruházás szvsz. az érte kapott teljesítménytöbbletért nem "indokolt" az esetek 90%-ban (ez csak egy hasraütés, nem a szám a lényeg, a mondanivalója). (pláne olyan embereknél, akik maguknak teremtik elő az összes élettel járó és felmerülő költségeket, mint pld. vagyunk néhányan itt ezzel, ahogy a hsz.-ekből kiolvasom).
Igen, van az a 10%, akik ennél többre is vágynak vagy csak megtehetik vagy vegyesen (mind1, hogy hívom), nekik is van alternatíva még feljebb (X3, X4.), a kékeknél meg i7 és társai.
Bármilyen színnel is nézed a világot, van NEKED való megoldás....
Minden háztartásba egy "ilyet"... és boldog a nép!
Ütemekben gazdag vasárnap délutánt nektek!
UI: és most mindenki egyszerre feláll és kollektíve kimegy a szép időbe....
mod: kicsit rövidebben megfogalmaztad közben mit akartam mondani!
vagy mi, szerintem nemtuom, legfeljebb mér' ne!
-
SLI-ről infokat vettem - de ennek a skálázódáshoz ugye nincs köze, csak igen/nem jelleggel
az AMD-s megoldás nekem is megfordult a fejemben, de nem tudom, ténylegesen mennyire jók játékra a Phenom II-k, ezért inkább nem okoskodom velük
pH-User: a RAM sebssége egyes esetekben nagyon kevés lesz, nem sok játék memória-limitált, de azok viszont akkor nagyon.
másrészt az a gond 4850CF-fel, hogy az 512M VRAM miatt pont ott fog befulladni a dolog, ahol már elkezdene a CF extra sebessége érvényesülni. egy csomó tesztemben az látszik, hogy 1920x1200 4xAA-hoz már kell a több memória. -
-
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elite: Dangerous
- Wise (ex-TransferWise)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Google Pixel topik
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest