- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
Aktív témák
-
DeckardCain
senior tag
-
DeckardCain
senior tag
hm, jól hangzik. Érdekes lesz, hogy fog alakulni a piac. Kíváncsi leszek, hogy fog felzárkózni az Intel ehhez.
Akkor ő lenne az:
AMD's Llano Chip Is On-Track7314: Igen, akkor azaz
-
DeckardCain
senior tag
Csak, hogy On is legyen. A Fusion-ról mennyit lehet tudni, illetve mondani?
Nyilván ez még odébb van, de kíváncsi vagyok. Régebben említtetted már, hogy a 100$-ig fogja, lefedni a VGA piacot. Jól gondolom, hogy 32nm-es cpu, és 28nm-es GPU-ból fog állni? 2011-ben jelenik meg? Kérdés 28nm-en mekkora GPU-t pakolnak bele,illetve szándékoznak?
-
DeckardCain
senior tag
válasz
leviske #6858 üzenetére
Nekem az egészből egyre inkább az jön le, hogy HD 58xx-ek alatti kártyák váltják a HD 48xx-et, jelentősebb ármozgás nélkül. (4870/90 helyett 57xx, 4830/50 helyett 56xx). Árak nem nagyon fognak lejjebb menni. Minek, nincsenek rákényszerítve NV oldalról, egyelőre. A másik ok, amiről nem tudunk, hogy mennyi rv770/90 porosodik a raktáron. Tehát meglehet fizetni a Dx11-et. Akinek 4870/90e van egyértelmű, hogy csak a HD 58xx-re van értelme cserélni. Illetve 4830/50ről lehet érdemes lesz váltani 57xx-re ha közel lesz a a 4870/90-hez. Teszem, hozzá én ebben az évben még nem látom sok értelmét a cserének egy átlag user szemszögéből. A Fusion egyelőre csak 2011 elején jön úgy tudom, de erről Abu tudna konkrétumot mondani. Úgyhogy az 5xxx sorozatnak nem sok köze lesz hozzá.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
leviske #6667 üzenetére
Szerintem megy a fejlesztés, mivel Intelre figyelni kell, mennek előre. Kíváncsi leszek a 28nmes gpu-kra, illetve majd a CPU-ba integrált megoldásokra. De ez még messze van. Az új, kártyák a kapott teljesítményhez képest nem drágák. Most nézzem newegg-en 470$ alatt nincs gtx 295. Nyilván akinek számít az a 10-20e forint nem az első 1-2 hónapban fogja megvenni, bár akkor meg már nyakunkon a karácsony. Gyiku feljebb linkelte, hogy lesz 57xx, amit teljesítményben 4870-90 közé várnék. Ez alá jönne az 56xx. De szerintem még lesz 5830 is. Nyilván azért jót tenne az áraknak, ha NV mutatna valamit idén, de majd meglátjuk.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
elfelejtette #6294 üzenetére
De, jogos. Munka után nem megy a matek
-
DeckardCain
senior tag
Hmmm. Apa kezdődik! Az eddig olvasottak tetszenek,bár egyikre sincs pénzem
Idle fogyasztásra kíváncsi leszek.
Felépítéssel kapcsolatban: Az 1440 sps 5850-nek nyilván 2 oka van, egyik a teljesítménykülönbség a 70-es képest, bár az órajelbeli eltérés jelentősebb teljesítmény különbséget eredményez?
A másik ok, hogy "selejtes" rv870ről van szó..? Vagy nincs ennyi selejt még? Ennyire jó a TMSC már?
Árakkal kapcsolatban: a 199/299$ erős lett volna, bár nekünk jó lett volna . A 299/399$os árakból, ha esetleg megjelenik valami NV kártya ami közel lesz teljesítményben, akkor ebből könnyen lehet egy 50est lefaragni. Aztán megint any*zhatnak az NV partnerek..
Kíváncsi leszek mikor jön az 5830 1020/1180 sp-vel, mert "selejt" biztos lesz. Nyilván addig nem amíg van elég 4890. -
DeckardCain
senior tag
Hogy csak támogató az világos, a meglepett alatt azt értem, hogy voltak tavaly pletykák, hogy NV akart valamit Blizz-től, aztán elküldték őket a "sunyiba". Illetve hogy nyomták tavaly a Havok-ot és D3-al és SCII-vel kapcsolatban, aztán most meg megjelenik az NV mint támogató. Aztán most AMD sehol. Persze pénz beszél..
Hogy ON is legyen. Van valami újabb megosztható infó arról hogy csak az rv870 jön következő hónapban, és hagynak időt az HD 48xx sorozat kiszórására, vagy indul az egész.
-
DeckardCain
senior tag
-
DeckardCain
senior tag
-
DeckardCain
senior tag
Érdekes lesz, most néztem neweggen 4870 4890es kártyákat. (HD 4870 1GB 140$, 4890 190-200$) Biztos lesz még egy árcsökkentési hullám HD 4800as fronton. Nem lepődnék meg, hogyha a 90es kártyáknak 2 hónap múlva 150 dollár körüli áruk lenne, illetve alatta. Azon kívül, hogy baj van a Tsmc-nél, nem hiszem, hogy nagyon erőltetni szeretné az AMD a 4770-et . Valahogy el kell adni a 4830at illetve 4850et abban a szegmensben. HD 5850 (175$), HD 5870 200$ körül de inkább felette. Azt, hogy ehhez milyen teljesítmény párosul nem tudom. Ennél magasabb árral az agresszív piac szerzés nem fog működni, már ha az a cél. De azt is tudjuk a nagy pénz nem ebben a szegmensben van. De most már lassan röhögő görcsöt kapok attól, hogy mi megy a VGA piacon. 2 hónap és simán 40 alatt lesz itthon a 4890. Persze ha nem lesz 320 forint az euró, de ez más kérdés.
-
DeckardCain
senior tag
-
DeckardCain
senior tag
Egyébként gondolom a 40nmes 790pro/ xt nem lesz sokkal drágább mint egy 4850/4870 a mostani árakhoz viszonyítva. Az állítólagos megjelenésig még van két hónap, addig még egy raktár söprögetős árcsökkentés belefér
rv740 kapcsán, meg nem árt figyelembe venni a GT216B-t, hogyha megjelenik. Tehát túl lassú se lehet.
Ha meg igen akkor nagy lesz a teljesítmény különbség rv740xt és rv790pro között is.
Akkor megint jöhet az rv790LE, érdekes lesz. -
DeckardCain
senior tag
A 4830al és rv740el kapcsolatban.
Már a tavalyi év tavaszán voltak pletykák egy rv740ről, csak akkor mindenki rv770 lázban égett, gondolok itt a találgatásokra.
Elvileg 08Q3-Q4ben érkezett volna, már akkor 128 bitről és Gddr5ről pletykáltak és ha jól emlékszem 12 ropról, aztán nem lett az egészből semmi, gondolok itt a 40nm-re átállás és a TMSC problémájára. Aztán október végén megjött a 4830.
Valahol olvastam egy cikket, hogy eredetileg 480SP vel szerették volna kihozni csak az kevés lett volna a 8800GT/9800GT ellen. Szerintem az rv740 helyett jött ideiglenesen.
A fentiekből kiindulva szerintem elvárható lenne ha hozná egy 4830 teljesítményét. Eleve az rv740-et kb a 100$os kategóriába szánják. Ez mellett meglehet nézni mennyi most neweggen egy 4830.
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest