- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Xiaomi Scooter 5 Pro - emelkedőkre, városba, megfelelve a szabályoknak
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
Aktív témák
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
DeckardCain #7636 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy legjobb esetben is 245-tel kell megszorozni a dollárban megadott árat, ahhoz, hogy megkapjuk a legolcsóbb hazai kisker árat. Pedig ma például 183Ft volt egy dodó. Magyarisztán, én így szeretlek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeckardCain #7311 üzenetére
A Fusion az igazából Brand. Tehát nem konkrét termék. Jelenleg is van Fusion, csak még nem integrált a GPU, de minden AMD platform Fusion brandbe tartozik.
A kérdésre válaszolva az első APU, azaz az integrált GPU-s CPU. 2011-ben jelenik meg 32 nm-es csíkszélességen. Egy lapkából fog állni, azaz a GPU mag ott lesz a CPU mellett. Kb. 250 mm^2-es lapkára lehet számítani, ami 32 nm-en 1200-1350 milla tranyó. Függően a cache sűrűségétől. Ebbe négy mag és 640-800 shader processzor fér bele. A GPU-nak külön memóriavezérlő kell, mert a gyors memória a szükséges az etetéshez. Nyilván látható az AMD stratégiájából, hogy a legkisebb méretben szeretnék a legnagyobb teljesítményt kihozni a chipből. Az R600 architektúra erre alkalmas, sőt már le is hagyták Moore törvényét. A DX11 célja is az erőforrás tehermentesítése, gyorsabb algoritmusok ügyes trükkökkel.
-
elfelejtette
veterán
válasz
DeckardCain #6290 üzenetére
A selejt nem 1280/1120/960SP-vel fog jönni? Csak mert gondolom ugyanúgy 160SP-s blokkokban fogják letiltani a hibás részeket...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeckardCain #5081 üzenetére
Az AMD féle Blizzard kapcsolat sem olyan, hogy betolt az AMD egy valag pénzt és mostantól csak mi létezünk. Egyszerű munkakapcsolat. A Blizzardnak nincs szüksége anyagi fedezetre, így az NV-hez hasonló pénzbetolós akcióktól eleve elhatárolják magukat. Nyilván, az hogy a múlt évben az AMD-vel hosszútávú fejlesztési kapcsolatot kötöttek eleve nem jelenti azt, hogy az Intel és az NV hardvereit nem veszik alapul.
-
janos666
nagyúr
válasz
DeckardCain #5063 üzenetére
Szinte tudtam, hogy csak alimíniumlemezen át mutatják meg a kártyát, miközben olyan demók futnak, amit más kártyán még nem lehet reprodukálni.
Viszont gondoltak erre az ötletemre, ezért beizzították a Wolfit, ami csak DX9-es (nem is OpenGL???), csak ezzel meg az a gond, hogy erről sem adtak konkrét FPS értékeket, és itt sincsenek még más VGA-val kézült benchmarkok (nyilvánosságra hozva).
Bár önmagában épp elég nagy meglepetés, hogy mit keresnek a QuakeCon-on, kár hogy ez csak nekem szúr annyira szemet, hogy kérdezgessem.
Nameg legalább látjuk, hogy rádobáltak a dualslotos hűtőre 2 DVI-t, és egy-egy HDMI-t és display portot is, lehet hogy így hangosabb lesz a gyári hűtő, vagy több meleg levegőt fúj házon belülre. Az a 2. DVI nem kellett volna (de talán csak az ES kártya ilyen).(#5064) gbors - Hát azt úgy számolgattam, hogy az SP-kre közel annyi TMU és ROP jusson, mint az RV770-ben (különben mai játékok tesztjeiben még alulmaradhat, főleg a majani geforce ellen).
-
janos666
nagyúr
válasz
DeckardCain #5045 üzenetére
Ezt nem értem. Ha a sima egychipes kártya 192, és az X2 384-bites, az azt jelentené, hogy az az X2 is csak 2x192 bites (mindkét chip 192-es, csak nem szabadna így összeadni...). De ennek mi lenne az értelme? Sokkal gyorsabb GDDR5 nem lehet rajta, mint az 4890-eken, márpedig akkor inkább növelni kellhetett volna ezeket a biteket, nem csökkenteni.
Mondjuk nekem már ez eleve fura, hogy épp a QuaceCon-ra cipelik ki először a kártyáikat. Carmack nem Radeon fan (presze pénz beszél, de az AMD nem arról volt híres, hogy vaskos aktatáskákkal jár házalni). De ha ez igaz, akkor mire lesz még jó a szeptember 10? -
Str8 sk8r
őstag
válasz
DeckardCain #5045 üzenetére
...esetleg egy vállalkozókedvű ifjú titán nem fordítaná le a pórnépnek is?
...
-
zuchy
őstag
válasz
DeckardCain #4813 üzenetére
Följebb lesz az tuti.
(#4816) Gucunja: Az a táp elég rossz minőségű, gonodolom nem adja le a megfelelő mennyiségű áramot. Én nem erőltetném, tönkre vághatja az egész gépet.
Attól még hogy sürgős nem kell beírni egy tök más topikba...itt még lassabban kapsz rá választ. Mindennek meg van a helye/topikja. [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeckardCain #831 üzenetére
Hát kb. ennyi a CPU igény ... kettő vagy több mag.
Igazából sok dolga nincs a CPU-nak a fizikát számolja és kész. Az egységeket Geometry Shaderrel másolgatják.
DX10.1-ben elvileg mennie kell egy HD 3800/4600 kaliberű karin. -
rocket
nagyúr
válasz
DeckardCain #498 üzenetére
Tobb mint valoszinu, hogy a TSMC keslekedese a 40nm kapcsan szulte a 4830-at, a selejtes RV770 GPU-kat kitudtak volna szorni OEM kartyaval.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest