- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Egy csokor, friss Galaxy S25 render
- Távozik a Honor vezérigazgatója
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Windows CE fórum
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
TomPack
őstag
Nagyon szeretem a Samsung OneUI rendszerét, de ha Kr.u. 2025-ben tabletet kéne vennem akkor azt böngészni és videókat nézni venném! Így én fele ennyiért egy ugyanilyen combos Xiaomi Pad 6s Pro-t választanák az Ultra helyett.
Lehet, hogy egy kicsit kisebb a kijelző, de cserébe PWM-mentes, és jó IPS létére kirobbanó színei vannak.
Lehet, hogy egy kicsit hiányozna a GPS, dehát úgysem használnám navira, és a vibramotor is hiányozna gépelésnél és néhány játéknál, de nálam tényleg kimerülne a használata a böngetésnél és a főzés közbeni YouTube/Plex-nézéssel![ Szerkesztve ]
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
bostone
addikt
Nagyon fúrja az oldalam a kíváncsiság két dolog miatt, ami ebben a topikban csapott a szemembe.
Melyik ajánlott eszköz elfogadható egy háztartásban konkrét árat és típust megjelölve az Úr 2025. évében?
A második nem szorosan kapcsolódik a topik témájához.
Mesterséges intelligenciával, hogyan helyettesítheted a saját gondolataid? Bedobsz néhány útmutatót a dobozba és erre épít egy várat a rendszer? -
-
válasz Fuxosbömis #73 üzenetére
Ebben is egyetértünk, én hosszabban itt írtam le a véleményemet a tesztelésekről.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Fuxosbömis #71 üzenetére
Magyarországon, magyar nyelvű van ami szakportál másik?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Fuxosbömis
tag
Szakportálnak nevezni a Mobilarénát egy kicsit erős.
-
Tabletnél legyen az akár egy kicsike is mint a Nexus 7-esek is voltak, értelmetlen az egykezes használat. Ilyenről írni elmegy a Kiskegyed ajánlójában, de egy szakportálon...
-
crane75
senior tag
Sziasztok, elnézést, jogy ide rok, nem találtam más, aktív tablet topicot.Tab S9 az alany, fizikai billentyűzettel. A kérdésem: Hol tudom, beállítani a hibajavítást és a szó javaslatokat? Előre is köszönöm a segítséget
"Az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél."
-
-
Usgyi
aktív tag
Én nem vagyok tablet felhasználó (van, de alig veszem elő), de miért van negatívumként feltüntetve, hogy az egykezes használat nehéz? Melyik tabletet lehet egy kézzel használni?
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
mhydas99
aktív tag
Tudom. Mondjuk akkor is durvanak fohom tartani, hogy egy 11-12 colos Oledes Samu tablet annyiba kerul, mint egy 55 colos Oled tv....(Kozepkategorias, de tevenel mar kb. mindegy...)
Tudom eg es fold a 2 kategoria, nem is lehet osszehasonlitani, de na.
Nem veletlenul akcioz sokat a Samsung. Bejelenti ag uj S szeriat is 800-900 euros aron (alapot) aztan 3-6 honappal kesobb, az inflacio ellenere tudja akcioztatni ugy hogy hasznalt keszulekbeazamitassal es egyeb kedvezmenyekkel felaron wl lehet hozni. Szoval a haszon amit egy keszulekre raknak boduletesen sok, minimum 120%-os... -
atis123
tag
válasz hegedus001 #34 üzenetére
A lenovot adom. Ide is dobnék, Lenovo Legion i5 Pro 2 évesen megdöglött a billentyűzet, USB A-k is. A szerviz egy rémálom volt a 4iG megvette. A HumanSoft-ot és elé tettek egy hasznavehetetlen ügyfélszolgáltatot, plusz rátették a maguk sápját. Bill+borítás kombóra mondtak 100K-t (bill garanciális lett volna, borítás nem így csak egybe csere pénzért) plusz munkadíj, plusz áfa. 150K. Mondtam, köszi. Jófogáson megvettem a bill-borítást 42K-ért, még egy 1 terás SSD-it is vettem, és mindkettőt kicseréltettem kevesebb mint 107 K-ért. Mindent leír az egész foylamatról, hogy folyamatosan telefonon kellett egyeztetnem, mert a saját helpdesk rendszerük nem volt képes emailt küldeni. Míg a Humansoft szervíz folyamatosan frissítette a folyamatot, és a lenovo honlapján több infot kaptam mint a 4ig szartól. Félreértések, nehézkes kommunikáció. Az egész folyamat, majdnem két hónapot vett igénybe. Mindezt egy 700K-s laptopért. Ez a helyzet a Lenovoval magyarországon ma. Sojha életemben nem bosszantott még fel így. Mindezt egy Ezt mindenki kalkulálja bele ha Lenovo-t vesz.
A6 laptop olvasársra, video nézésére teljesen jó még most is 2017-ben vettem.[ Szerkesztve ]
"Nincs az elbaszva, csak másra lesz jó!"
-
Nekem egy 2021- ben 650 E Ft-os ASUS ROG Strix G17 G713QM HX1139T, amibe 32 GB-RAM-ot vásároltam plussz 52K-ert, és azért sokkal erősebb volt akkor mint bármelyik tablet. De még most is... Azért egy 8 magos, 16 szálas Ryzen 9 5900HX CPU és Geforce RX3060 VGA volt benne. Garanciális időn belül az alaplapja elromlott, így vitte magával a CPU és GPU-t is,de garanciában cserélték 0 Ft-ért amúgy olyan 500K lehetett volna a kár.
-
creathall
újonc
Na igen, én legalább tudom használni. Ez is előny! Anélkül, hogy hülyeségeket írnél le.
HP NX7400 | HP EliteBook 800 G1, G6, G9 | HP ProBook 5310M, 6460B, 430 G5 | ASUS ExpertBook B5 155H 96GB 6TB | ASUS ZenBook UX333FA | Dell Latitude 5430, 5440 | Lenovo ThinkPad T61 8896, Lenovo TP T14 G1
-
gusthy
veterán
Azért egy mai középkategóriás laptopban már nem visít fel semmi Nekem egy gen12 i5-ös notebookom van, egy kiló a súlya, 16GB RAM, 512GB SSD, nagyon röhögve kibír egy napot és ugyanúgy nincs benne mozgó alkatrész, mint egy tabletben. Került bruttó 370eFt-ba.
Ja, és ölbe téve is tudok rajta gépelniVan tabletem is, de az teljesen másik történet, annak e-ink kijelzője van, az az igazi jóság, ha sokat kell gépelni, nem folyik ki az ember szeme.
Ettől még ha valaki tablettel optimalizálja ki az életét, akkor fair enough, sokfélék vagyunk.
-
creathall
újonc
Igen neked kb ennyi az indokod, hogy GPT, bár sajnos nem olvastad el a másik bejegyzést, de akkor kb 0 lenne az érved,, de a DeX nem csak menő, hanem hasznos is, na az Ipad menő, csak semmivel nem hasznosabb, mint bármilyen Tablet, a kettő nem ugyanaz.
Tehát ha jól értettem, akkor azért menő az Apple, mert indulásként rá kellene költeni a beugró csomagra 1.2 millát? Vagy miért? (Ipad, Iphone, MacBook... ), Mert ugye, ha ezek nincsenek, akkor az Apple ökoszisztéma hol lenne, amire hivatkozni szoktatok.
Az azért megvan, hogy az Ipad semmivel nem kompatibilis az Apple termékeken kívül ugye? Ha működésre is tudom bírni, kitépem, a hajam, és rosszul működik.
Na az Samsung tabletemet, bármire rádughatok fog menni. Ja vezeték nélkül is. Apple-vel nem működik, de ha nem haragszol, hogy is fogalmaztál? "Telibefosom" az Apple termékeket, nekem nem tetszik, pedig van MacBook M1, és Iphone mini 12 is itthon.
De itt megálltam.Eladás lesz a vége. Szegénykék olyan buták a Linux-hoz, meg az Androidhoz képest, mint egy fabalta, pedig ZSH, Brew, és a többi mennek, nem jött be.
A S23U, S9+ és a Linux, Windows, Android ökoszisztéma egyszerűen sokkal nagyobb szabadságot ad, mint az Apple. Valami nagyon furcsa oknál fogva Samsung tabletek vannak a munkahelyemen knox manage-el, nem Apple
Ja hát én is néztem az Apple billentyűzetét, semmivel nem jobb, mint ami az én tabletemhez van.
Szóval ja ez egyik munkára való, a másik meg kreativitásra, csak az a baj, hogy szerintetek, minden hülye gyerek, csak stream-el reggeltől estig, meg esetleg játszik.
Szólok nem.
Sajnos én még egy magyar bemutatónál sem láttam, hogy mást csinált volna bárki, de azt értem, hogy pl USA-ba használják komolyabb dolgokra is, De ugye mi most Magyarországon vagyunk.HP NX7400 | HP EliteBook 800 G1, G6, G9 | HP ProBook 5310M, 6460B, 430 G5 | ASUS ExpertBook B5 155H 96GB 6TB | ASUS ZenBook UX333FA | Dell Latitude 5430, 5440 | Lenovo ThinkPad T61 8896, Lenovo TP T14 G1
-
nozs23
addikt
Van, igen. Szerintem egy jó cucc. De GPT-vel generált Samsung felszxpás és iPad ekézés elég fárasztó. A high-end tablet piacot ezer éve megnyerte az Apple. Az viszont nagyon helyes, hogy a Samsung továbbra is próbálkozik és az egyetlen értelmes alternatíva az droidos piacon.
Dicséretes, hogy dobozban van a toll, a DEX menő. A billentyűzetek elég gagyik az Apple megoldásához képest. Nekem a legnagyobb gondom még minding a szoftverben van, ami nem a Samsung vagy a Google sara igazán. Egyszerűen a fejlesztők telibefossák a droidos tableteket. Az iPadre iszonyat mennyiségű nativ app van, ami androidon vagy egyáltalán nincs meg, vagy egy felnagyított mobil applikáció.[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
Jol van, akkor te kihasznalod normalisan. Mondom nem vagyok tabletellenes, csak egy asztali OS helyett meg mindig azt mondom hogy az android erosen korlatolt rengeteg dologban. De ha amire te hasznalod teljesen megoldott az androidos platform, akkor okes.
Hasznald egeszseggel! -
spect80
senior tag
Lehet marginális használati mód, de számomra három fontos dolgot tud ez a tablet, amit a fent említett eszközök közül egyszerre egyik sem (vagy ha igen, akkor csak nekem nem volt szerencsém, mert soha nem találkoztam ilyesmikkel más platformon):
- Tudja a munkaprofilt sandbox módban futtatni ami bármikor kikapcsolható
- a DEX olyan desktop módot biztosít, ami számomra teljes egészében kiváltja a privát notebookot
- profilok és módok közötti gyors oda-vissza váltás reboot nélkülMivel a mostani munkahelyemen engedélyezik a tabon az MDM-et így nagy könnyebbség, hogy 1 tabletet kell csak magammal hordanom és nem privát telefon, céges telefon, privát notebook, céges notebook, ezek töltői, powerbank, stb.
Igen, van saját notebook-om is, de 2 éve a szekrényben, nem is hiányzik amikor filmezés közben felvisít a hűtőventi. -
Gabb0225@
kezdő
válasz creathall #41 üzenetére
Végre valaki normálisan leírta. Maximálisan egyet értek, hiszen teljesen objektív tű pontos.
Nagyon sokan majmolják az Apple termékeket, hogy az az Isten, pedig elég sok területen már egyáltalán nem kimagasló. Pl. én egy Tab S8 Ultrát vásároltam, lassan már 3 éve munkára. Az iPad szóba se jöhetett...
Pár gondolattal szeretném szemléltetni a tapasztalataimat.
- majd 3 év használat alatt az akku degradálódása 6%, jelenleg 94% a kondiciója, üzemideje majdnem 2 egész nap (napi 8órás munkában Dex módban) ez szerintem hibátlan.
- irodai használatra van többek között használva egy üzletben. Ezen végzem az üzletem teljes vezetését (árurendelés, könyvelés, statisztikák vezetése, kb 40 böngésző oldal folyamatosan megnyitva, webáruhazam teljes vezetése, szerkesztése..) Dex módban egy 24" ívelt LED monitorral összekötve.
- van egy 1tb-os felhő tárhelyet biztosító OneDrive előfizetésem. Így a (természetesen Samsung) telefonommal készített fényképek, letöltések rendszer szintén a tablet galériával azonnal szinkronizálodik. Nem kell harmadik féltől alkalmazás hozzá. Ha hébe hóba a laptopomat be kell kapcsolnom valami miatt, oda is szinkronizálodik minden fájl amire szükségem van. Ez igaz a Nots, naptár bejegyzésektől kezdve mindenre.
- a munka mellett azért a szabadidőmre is gondolok így folyamatosan fut a torrent is a háttérben. Mivel 40-50GB-os fájlok mozognak így a tárhely bővítés miatt vettem egy 512GB-os memória kártyát a tabletbe. Ipadnál ez, hogy működne?
- ha bejön egy hívás a telefonomra azt a tableten is kezelhető, ugyan úgy mint az SMS üzenetek. Ha Samsung Buds Pro headsetem a fülembe van és a tableten nézek videót, bejövő hívásoknál automatikusan azonnal átkapcsol a telefonra....
Tehát én úgy gondolom, hogy az az Apple ökoszisztéma amit mindenki imád, már rég nem egy egyedüli kiváltság. Van élet azon kívül is, van a Samsungnak is...
- munkán kívül is hibátlanul meg állja a helyét. Igen, van, hogy a nappaliban multimédiás eszköznek használom, az S23 Ultra telefonom helyett inkább azon fogyasztok tartalmakat és jobb, mint a telefonon...
- ingyen adják a tollat hozzá, amivel szabad időmben alaprajzokat készítek, vázlatokat, gondolataimat jegyzetelek dokumentumokhoz, képekhez...
- van, hogy szívesen néznék filmet az ágyból, mert nem akarok felkelni, az ágy közepére rakom és tökéletes arra is. Vagy akár zenét hallgatok a 4db AKG hangszoróján keresztül...
- biztonságos mappa, knox, multitasking, személyre szabhatóság, 7 év frissítés... aranyat érnek...Próbáltam iPad Prot is, de gyakorlatilag egy használhatatlan vacak egy rakás pénzért. Biztos jó valakinek az is, csak azt nem értem, hogy az a király iPad így miért nem használható? Arról nem is beszélve, hogy a képernyő aránya miatt nekem sokkal kényelmetlenebb volt fogni... Túl széles.
Szerintem ez a Tab S10 Ultra egy kiváló, nagyon szép készülék. Ha aktuális lenne egy frissítés akkor ezt választanám...
[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
válasz creathall #45 üzenetére
Megertem es tudom mire kepes a Samsung ecosystem, aktiv hasznaloja vagyok en is. Mondom meg egyszer mindenki azt vesz amit akar. Bar akinek draga tablete van annak is van laptopja, kivetel nelkul. Munkara mind a mai napig a laptop a legjobb (vagy desktop).
A tablet, meg ha munkara is kell az akkor is kiegeszito.
Laptopot berakod a taskafba viszed magaddal es onmagaban is kenyelmesen hadznalhato. Max eger kell hozza, de en azt sem hasznalok ut kozben.
Tablethez ha az ember dolgozni akar vele (amolyan himihumi modon) ahhoz meg kell nem keves periferia.
Ettol fuggetlenul van par olyan szakterulet ahol hihetetlenul nagy kenyelmet nyujt a tablet+PC kombo. Termeszetesen.
Jellemzoen ilyen a mobilitast igenylo, fokepp tervezoi munka. Ott aldas.
A legtobbszor viszont teljesen infokolatlan, sot valojaban idorablo a hasznalata. De ez csak az en velemenyem. -
creathall
újonc
- DeX, saját kijelzőn, és külső monitoron, valamint külső eszközön pl: másik tablet notebook stb.
- Knox (személyi és vállalati biztonsági rendszer)
- Központi management
- Kompatibilitás
- Személyes biztonság
- Háttér szoftver támogatás, és gyári fejlesztés (Good Lock, Home Up, QuickStar, stb)
- Elég sok év gyári támogatásMindeközben azt is tudja, amit egy sima Androidos tablet, csak sokkal gördülékenyebben.
Ez pénzbe kerül: Természetesen, ha kihasználom, ha nem, nincs erre szükségem, akkor pedig ez felesleges pénzkidobás valóban.
HP NX7400 | HP EliteBook 800 G1, G6, G9 | HP ProBook 5310M, 6460B, 430 G5 | ASUS ExpertBook B5 155H 96GB 6TB | ASUS ZenBook UX333FA | Dell Latitude 5430, 5440 | Lenovo ThinkPad T61 8896, Lenovo TP T14 G1
-
creathall
újonc
A Fogalmazás, (de nem, ChatGPT, valamint csak egy része) a mondani való az enyém! Tény ami tény nagyon ügyes ebben.
Ugyanakkor tény ami tény, helyre kell tenni, hogy mire akarom, használni, ha nem akarnám notebookként használni én sem vettem volna meg ennyiért, de akkor Ipad Pro-ra sem költöttem volna. Hanem elkerülném a Samsung S szériát, mert ami tény, az tény, ez csak akkor hozza be az árát, ha dolgozom vele. Tartalomfogyasztásra ez drága, de arra az Ipad Pro is. Viszont nálunk vállalati szinten is vannak Samsung S és , és Lenovo tabletek is az ökoszisztémában.
[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
Ebben az értelmezésben minden overkill, ami 2000Ft-nál többe kerül.
Munkára jóval olcsóbb cuccok is elérhetők: ásó, kapa, lapát, csákány, fűrész, taliga. -
creathall
újonc
válasz GoodSpeed #33 üzenetére
Samsung Galaxy Tab S (DeX és PC-funkcionalitás)
A Samsung DeX valóban kiemelkedő tulajdonság, hiszen asztali PC-szerű élményt nyújt. Ez az iPad Pro-nak nincs, bár az Apple próbálja a multitaskingot fejleszteni az iPadOS rendszerrel. A DeX előnye abban rejlik, hogy több ablakot kezel, és perifériák (pl. billentyűzet, egér) csatlakoztatása esetén is intuitív élményt nyújt. Ez erős érv a Samsung mellett vállalati és személyes produktivitási célokra.
2. Biztonság és nagyvállalati kompatibilitás
Samsung Knox és központi menedzsment
A Knox egy robusztus biztonsági platform, amely nemcsak a személyes, de a vállalati használatot is megkönnyíti. Az iPad Pro biztonság szempontjából szintén erős, de az Apple rendszerei nem olyan rugalmasak, amikor központi menedzsmentről van szó. Az IT-részlegek számára a Knox kétségtelenül előnyösebb, különösen olyan szervezetekben, ahol az Android natív támogatása fontos. Az Apple inkább az ökoszisztémájára támaszkodik, amely erős, de kevésbé nyitott. A Samsung ezzel szemben szélesebb körben alkalmazható eszközként pozícionálja magát.3. Kompatibilitás és kiegészítők
Samsung: USB-C, nyitott rendszer
Az USB-C szabvány támogatása óriási előny a Samsung oldalán. Az, hogy a tableted szinte bármilyen más eszközzel együttműködik (legyen az Windows, Linux, vagy más Android), hatalmas rugalmasságot biztosít. Az Apple, bár az EU-szabályozás hatására USB-C-re váltott, továbbra is zártabb ökoszisztémában működik, ami nem minden felhasználó számára kényelmes. Itt most lehet azt is mondani, hogy az Ipad Pro eddig is USB volt, meg minden más nem ami apple ökoszisztémába tartozott. A Samsungnál ilyen problémád nem lesz.iPad Pro: Kreatív szakemberek
Az iPad Pro fantasztikus választás grafikusoknak, videósoknak és tartalomkészítőknek. Az Apple Pencil és a kiváló kijelző valóban ideális a művészek számára, de ezek a funkciók nem mindenkinek relevánsak. Az iPad Pro tehát inkább egy rétegtermék, míg a
Samsung Galaxy Tab S szélesebb célközönséget céloz meg.
Samsung Galaxy Tab S: Vállalati és személyes felhasználásA Galaxy Tab S az iPad Pro-nál általánosabban alkalmazható, különösen olyan funkciók miatt, mint a DeX és a Knox, amelyek nemcsak a személyes, de az üzleti felhasználást is támogatják.
Samsung Galaxy Tab S: Ideális választás, ha notebook-helyettesítőt keresel, sokoldalú tabletet szeretnél, vagy vállalati kompatibilitásra van szükséged.
iPad Pro: Kreatív szakemberek és Apple-felhasználók számára tökéletes, de ha az ökoszisztémán kívüli kompatibilitás fontos, kevésbé rugalmas.Szóval azért a kérdés, hogy mire akarom használni! Nekem az S9+ sokkal használhatóbb mint egy Ipad, de ha majd youtube-ra akarok tablettel streamelni, akkor veszek Ipad Pro-t.
Igen az tudjuk, hogy a leggyorsabb az Ipad, meg a legszebb, meg, meg, meg, HA! Van mellette egy MacBook, meg egy Iphone, meg amúgy az Icloud-ba éled a fél életed, ha esetleg egy PC helyett, kell, akkor már annyira nem fényes a helyzet. pl: Én.
-
mhydas99
aktív tag
válasz hegedus001 #37 üzenetére
Felreertes ennyi. Ha valami munkara kell, az teljesen rendben van, abbol jon a penz tehat befektetes.
-
mhydas99
aktív tag
Hasznaltan is jok persze, nalam annyira ossze van hangolva minden hogy a frissitesek elengedhetetlenek. Nem vennek olyan dolgot mar amire nincs legalabb 4-5 eves tamogatas, ez a bajom csak a hasznalt dolgokkal semmi mas.
Akksit lehet cserelni, meg mindig sokkal olcsobb mint emiatt kukazni egy amugy jol mukodo laptopot. Tipustol fuggoen 10.000-40.000 forint a gyari, de az utangyartottakkal (ha megbizhato marka) sincs semmi baj.
-
Squirrel
őstag
És az akksi hány év után pusztult el? Mert nekem mindig az halalozik el először, általában igen hamar. Pedig vigyázok rá, probáltam mindig 20-80% között használni. De par ev után teljesen megpusztul. És szerintem nappaliba tartalom fogyasztásra is jok ezek a nagyobb tabletek. Új árán abszolút egyetértek, overkill ez a kategória, de használtan szerintem teljesen megéri. Inkább egy s8 vagy s9 ultra hasznaltan, mint egy s9 vagy s10 FE ujonnan
[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
válasz hegedus001 #31 üzenetére
Olvasd el ujra amit irtam.
Azt irtam hogyha valakinek a munakajahoz kell egy eros, minosegi es nagytudasu tablet, akkor az nyilvan nem kodobott penz. De nappaliba olvasasra, filmnezesre (nappaliban aki ezen nez filmet azt inkabb hagyjuk...) kis jatekra egyszeruen overkill.Amugy nekem 11 ev utan tort le a laptopzsanerom muanyag takarolemeze, de maga a zsaner sertetlen. 12 ev utan egett ki par pixel a TN kijelzon. Egyeb problemam a 20 ev alatt miota laptopom van nem volt komolyabb. Hozzateszem evente ketszer szetszedem es takaritom, ha elavulna akkor amit lehet cserelek bennuk.
-
-
hegedus001
aktív tag
Pontosan. A több mint 3 éves iPad Pro, a mai napig lazán hoz egy napot ha dolgozok és játszok is rajta. (Jegyzetelés, külső kijelző használata, video nézés, játék , mailek kezelése)
Anna az ugyan ilyen idős Lenovo gaming laptopom már háromszor szétesett és kb ugyan erre volt használva. (Sőt talán még kevesebbet hurcolásztam és használtam)nekem Samu tabletekkel nincs nagy tapasztalatom (csak alsó kategóriás volt az asszonynak, talán A6 és annyira szörnyű valami volt hogy arra nincsenek szava) mindig is iPad parti voltam, nekem ez jött be a legjobban.
-
Az én véleményem az hogy amennyiben nem számít a pénz, akkor az Apple összességében jobb választás mert egyszerre adja a szoftvert maga az Apple és a hardvert is, nincs kiszolgáltatva a Google-nek sem a fejlesztés irányát sem pedig ütemezését illetően. Mindezeken felül iOS és az iPadOS optimalizációja is legendás. Igen, nagyon drága az Apple de ma már vannak olyan esetek amikor a samsung termékei még drágábbak.
-
Squirrel
őstag
Én is egyetértek ezzel. Notebookoknál nekem pàr év alatt akksik mindig tönkrementek. Van 3 db samsung tab A 2018-as a családban, észre sem venni, hogy nem megy egy feltöltéssel ugyanannyit így 6 évesen, mint újonnan. Asszonynak most vettem karacsonyta egy s9 ultrat használtan (billentyűzet, outdoor tok, töltö, 512gb-os 5g-s 700 chf-ért, makulátlan állapotban) egyszerűen szuper használni. Újonnan sose adnék ki rà annyit, amennyibe kerülnek, de használtan az előző éves modell teljesen jó ár/teljesítmèny mutatóval rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
-
hegedus001
aktív tag
Nekem a minőségükkel azért vannak fenntartásaim. Elég sok hullik szér a rossz zsanérok miatt. Rossz billentyűzet, (sokszor kényelmetlen vagy egyszerűen nyomi kiosztás)
A degradáció alatt mit értesz? Szerintem sokkal-sokkal tovább bírja egy jó minőségű tablet, mint a 300K-s notebookok. Pl, nekem iPadem van, napi szinten használom, 2021-es pro, már 4 éves lesz és semmi baja. (én is használtam vettem fél éve) és nem hinném, hogy nagyon meg fogok tőle válni a közeljövőben. Egy billentyűzettel és magic trackpaddal teljesen renden lenne. (mondjuk ez használtan is 70-80 k köszi epöl )Nekem van olyan kollégám akinek untig elég lenne a mindennapi dolgaihoz egy ipad. Megy rajta minden irodai program, felmérni kitudna menni ezzel, rögtön digitálisan rajzolhatna, és ezen mindent meg tudna szerkeszteni amit neki kellene. (igények, beadványok, papíros aláírása stb)
Tény, hogy nem váltja ki a notebookot (nyílván szándékosan, pedig egy ipados + dex szerű macos-el már dobnám is ki a macbookomat) de azért azt kijelenteni, hogy munkára kidobott pénz, azért elég durva túlzás.
-
mhydas99
aktív tag
válasz hegedus001 #21 üzenetére
Teljesen jo minoseguek azok a laptopok, legyen Asus vagy Lenovo jellemzoen Oleddel. Nyilvan nem egy kaszt a tablet meg notebook, mindenki azt vesz amit akar. De degradacio szempontjabol egy meregdraga tablet (hacsak nem munkara kell...bar ezt nehez leirnom...) kukaba dobott penz...
-
mhydas99
aktív tag
válasz janeszgol #24 üzenetére
Szerintem meg tokmidegy ezeknel a hardverelemeknel. Aki ezzel a tablettel vegez bizonyos dolgokat, annak a gen3-as ssd, ddr4 illetve wifi 6 is tokeletesen tobbet tud majd nyujtani, mint a Pad...wifi 7 eszrevehetoen nem jobb a 6-nal, mindennapi feladatok vegzese el meg plane nem. Gen 3 vs gen4 ssd is jatekoknal hasznos max. De meg ott is tokeletesen elvan a gen3. Ddr4 vs ddr5...hat aki nem zuzza a gepet mindenfele szamitokapacitasigenylo alkalmazassal napi szinten orakon at, annak szinten mind1. Tabbal ezeket persze senki nem csinalja....Nem mondtam soha hogy nincs letjogosultsaga a Taboknak, de az OLEDes laptop koroket ver ra. Akinek meg entertainingre kell a nappaliba a tablet, annakeg boduletes overkill ezzel a speckel...
-
Frissítést havi szinten kap? Mert pl a Galaxy Watch6 van,hogy félévente.
-
3L1T3
addikt
Ipad Pro-ról váltottam erre a tabletre , tettem ezt úgy, hogy féltem az androidtól mert több mint 15 éve nem használtam androidot.
Na most, nálam az ár, és az adott tartozékok miatt esett ki az, hogy újra ipad felhasználó legyek. Lemondtam az ökoszisztémáról , és abszolút megérte. A minden napi használatban észre se veszem, hogy nem egy ipadot használok, talán csak a gesture kezelés ami hiányzik, de ezt is hamar megszoktam.
Ami vicces volt, hogy baráti körömben jeleztem, hogy jó-jó ez a tab, de az aluminium megmunkálása rosszabb mint az ipad. Majd pár napra észrevettem, hogy azért vágta a széle a kezemet mert gyárilag volt rajta egy olyan vékony fólia amit nem vettem észre.
Összeségében, teljesen elégedett vagyok vele.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Squirrel
őstag
Ezt a notch-ot annyira megszokja az ember, hogy most direkt ránéztem az s9 ultrànkra, annak van-e, mert nem tűnt fel, hogy van-e vagy nincs....
-
-
janeszgol
félisten
A kérdés jó. Szerintem a részletekben kell keresni a miértet. Vannak jó minőségű oleddel szerelt laptopok, amik dcpi 3 100%, 120 Hz 1440p, de nem a 300-400 ezres kategória az.
Akkor nem mindegy, hogy DDR4 van vagy DDR5. Nem mindegy, hogy 3-as vagy 4-es generációjú a háttértár.
Wifi 6 vs wifi7.Szóval számítanak a részletek.
-
Majd az S10 FE lesz az ár/érték bajnok: Exynos 1580-nal, 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, 350K-ért.😁
-
aktív tag
mert samsungék rájöttek, hogy lehet a bakkecskét megfejni Mátyás király
ez nagyon vékony, nagyon dizájnos, nagyon trendi és nem mindenki csóró. megvan a bázisa. mint ahogy a 4 millás táskának is.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion...
-
mhydas99
aktív tag
Valaki megmondana nekem, hogy miert kerul ennyibe, ha egy oledes 14-16 colos notebook windowszal (tehat sokeves tamogatassal), valid hardverrel (ami par komponenseben meg bovitheto is) miert tud 300-400 ezer lenni, ez a tablet meg a kiegeszitokkel egyutt (hogy ugy lehessen hasznalni mint egy notebookot) 650 ezerbe minimum?
-
doooo
veterán
válasz LosBlancosRM #12 üzenetére
Mert amúgy nem isteníti mindenki a Dimensityket ezen a fórumon?
Mi lenne helyette? Snapdragon. Mi a különbség így a cég szempontjából? Semmi. Exynos nem volt bennük eddig sem.
A BOE viszont egy másodrangú kijelzőgyártó, amelyik mellesleg kínai, nem tajvani, vagy amerikai. Soha nem fog tőlük érkezni a legjobb Androidos tabletekbe semmi se (márpedig ez a széria sajnos egyedüliként uralja ezt a címet, idestova legalább 10 éve).[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
"Talán az új tükröződésgátló bevonat miatt, de a panel kevésbé fényes, mint a tavalyi Tab S9 Ultra volt, és durván harmada a 2024-es tandem OLED-es iPad Pro kijelzőjéhez viszonyítva."
Ez természetesen ilyen formában nem igaz, és a bizonyíték ott van a táblázatban. Érdemes lenne átfogalmazni. A tavalyi modellel szemben max hibahatáron belül van különbség, az iPad esetén meg az 1600-nak nem egyharmada a 900. Mindezt Notebookcheck-en is le lehet ellenőrizni, az összkép ugyanaz, amit írtam.
A tükröződésmentességet meg lehetett volna szemléltetni egy képpel, ahol látszódna az is, hisz ez ugyanolyan képernyő mellett is sokkal jobb láthatóságot biztosít, mint a tavalyi modell (vagy pár kivétellel (lásd Samsung tandem képernyős iPadek) az összes többi tablet, amit valaha piacra dobtak).
Így talán kevesebb olyan agyrohasztó komment születne, mint amire fentebb reagáltam.[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
válasz LosBlancosRM #6 üzenetére
Remélem egy lábon egyensúlyozva várod. Úgy érdekesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
"főleg egy tableten, laptopon, egy motorikusan kiemelt kamera jó megoldás lehetne"
Ekkora tableten már nagyon sok esetben nem ideális az ujjlenyomatos feloldás. Sokkal egyszerűbb, kényelmesebb, és gyorsabb is az arcfelismerés. Egy motorikus kamerával maradna a tablet méretéből adódóan kényelmetlen ujjlenyomatolvasó, a lassú arcfelismerés, vagy a feloldókódozás. Ilyen drága eszköznél az ilyen kompromisszumok nem férnek bele.
-
Mert:
1. Már volt, olcsóbb készülékekben is
2. Eléggé lelombozó még szerintem is, ha úgy kell előhúzni. Ez nem toll.
3. Ennyiért meg már férjen is bele.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
kapal
tag
Miért kéne motort alkalmazni a kamerához? Simán kézzel kinyitható is lehetne, mint ahogy az SD kártyát betolod-kiveszed.
-
LosBlancosRM
őstag
Várom már a BOE kijelzős Samsungokat.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Igen, az lenne a legjobb megoldás, ha motorral jönne elő. Itt még az árba is bőven beleférne.
-
DS39
nagyúr
hát azzal próbálkoztak 1-2 éve, elég szerény eredménnyel.
főleg egy tableten, laptopon, egy motorikusan kiemelt kamera jó megoldás lehetne. nem percenként indítod el az előlapi kamerát, és ha megy, mondjuk egy meetingen, akkor hosszabb ideig használva van.
telefonon az insta és tiktokker társadalom előlapi kamera használatához nem ideális, hogy ki be lenne az ilyen kapcsolgatva, hamar elromlana.[ Szerkesztve ]
-
Sőt elvileg már a kijelző alatt megbújó kamerák korszaka is kopogtat.
-
PRO:
MediaTek Dimensity
IP68
12 GB RAM
microSD (max 1 TB)
Wifi 7
eSIMKontra:
az ára
csak 256 GB tárhely
Android 14-es indítás.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nintendo Switch 2
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB WI-FI (Space Black) Eladó!
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi, új, 2026.12.ig garos
- iPad 10th. 64GB Wifi Mint Az Új/2025.06.11.Apple Gar./Akku 99%/p3986