- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigee
aktív tag
válasz
fntastic #854 üzenetére
Aki hozzászólt annak köszi
De tényleg itt az ideje a tisztán látásnak.
Az i5-2500 szintén SandyBridge alapú, és van grafikus processzor integrálva a cpu-ba. Tehát nem ez a gond.
Igazából, amit fntastic kolléga ír, ott lesz valami, de nem találom a hibát. Ezért írtam a fórumba, és ide konkrétan. Esteleg összeakadna az nvidia és az intel driver töltéskor???
Várom a megoldásokat, mert bár láttam és dolgoztam több száz lappal és cpu-val, ezt nem értemÜdv.
-
Coolmat
őstag
válasz
fntastic #822 üzenetére
Ventikkel a következő a helyzet:
- 3 pines házventit manuálisan be lehet állítani egy fordulatra, és fix annyin pörög, vagy a CPU FAN2-re bekötve a procival együtt szabályozza (alacsony terhelésen lehet be sem kapcsol így).
- 4 pines házventit automatikusan tudja szabályozni, de ilyen csati csak 1 van az alaplapon (mivel másik topikban kitárgyaltuk hogy nem ilyet veszel, ezért téged ez nem érint).
- 4 pines CPU ventit szintén automatikusan tudja szabályozni. Level1-re beállítva kicsit magasan pörög alacsony terhelésnél is, ezért az Asrock csinált egy custom fan speed opciót a BIOS-ba, aminél alacsony értéket beállítva teljesen leszabályozza alacsony terhelésnél a ventit (ez az ami pár embernél nem működik rendesen, és viszonylag magas fordulatszámon hajtja a CPU fant). Konkrétan Alpine11-et használva nem tudom működni fog-e neked rendesen ez a teljes leszabályozás, valszeg igen, de ha ne adj Isten mégsem akkor sincs katasztrófa, mert nem egy hangos darab. -
Coolmat
őstag
válasz
fntastic #820 üzenetére
Másik topikban válaszoltam.
Ventivezérlés működik, néhány embernél nem veszi le teljesen a fordulatot, de ez csak pár CPU cooler esetén fordult elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest