- Mobil flották
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Boeing, Coolmat és én is csak azt szeretnénk, hogy jól járj.
Ha a játék a fő profil, akkor nyilván a VGA-nak kell nagyon bikának lennie.
Ami alatta van vas, az másodlagos.Azért másodlagos, mert a mai, fizikailag négy magot tartalmazó processzorok annyira gyorsak alapon, hogy egy izom VGA-t totálba ki tudnak tömni adattal.
És a rendszermemória sebessége nem limitál, inkább a mennyisége limitálhat.
Ezért mondjuk, hogy legyen 8GB memóriád, de az nyugodtan lehet 1333Mhz-es, mert sebességben nem profitálsz játékok alatt a gyorsabb ramból semennyit sem.Ami a 7-es sorozat mellett szól (alaplapoknál) az az, hogy natívan tudják az USB3-at, és megfelelő Ivy processzorral nem kell lemondanod a PCI-E 3.0 támogatásról sem, ami ugyan ma még csak marketing, de ha új gépben gondolkodsz, akkor miért ne?
Úgyhogy legyen egy akármilyen 7-es csipkészletes lap, benne egy Ivy a gyári hüsivel, 8GB memória, egy 120-as Agility3, korszerű táp erős 12 voltos ággal, és EGY BAROMI ERŐS VGA!
-
-
Coolmat
őstag
Szia!
Proci: Ezek olyan erős procik, hogy szerintem nincs szükség tuningolni őket, amikorra meg elavulnak, már tuningolva is kevés lesz a teljesítményük. Jövőtállóság szempontjából az sem rossz ötlet, ha apróról veszel I7-2600-at, 46-50k között lehet már találni.
Alaplap: Intel-Nvidia combo alatt gondolom a Virtu MVP-t érted. Sajnos azt kell mondjam nem éri meg a felárat, elég bugos még a program. Amúgy ehhez nincs szükség semmi SLI-re a lapon, sőt SLI-be kötött Nvidia kártyákkal nem is működik a Virtu MVP. Ezen okok folytán tuning nélküli lapból egy B75 Pro3 is tökéletesen megfelel.
RAM: Az Ivy procik már valóban ki tudják használni az 1600MHz-es RAM-okat, de tesztprogramokon kívűl semmi különbséget nem tapasztalnál egy 1333MHz-el összehasonlítva, ezért bőven jó a legolcsóbb CSX, Kingmax vagy Patriot 8GB-os 1333MHz-es kit is.
SSD: Az élettartam gari nálunk kiskertől függően 3-5 éves jótállást jelent, talán ha RMA-ban kipostázod a hibás darabot a gyártónak kicserélik ezután is, de ilyenről még nem nagyon hallottam. Ugyanazt tudom elmondani mint a RAM-ok esetében: a legjobb ár/érték arányú OCZ Agility3 120GB-nál is csak tesztprogramokban gyorsabb a többi SSD, valós felhasználás során semmi különbséget nem tapasztalnál köztük.
VGA: Az így megspórolt pénzt erre a részegységre költeném ha játék a fő cél, mert játékra elsősorban bika VGA kell. Az előzőekben megspórolt pénz talán elég a GTX560 TI és a GTX670 különbözetre.
Még a régebbi hózzászólásodhoz:
1. BIOS frissíteni FAT32 formázott pendriveról tudsz egyszerűen a BIOS-ba belépve
2. Valszeg nem lesz gond az Audigy2-vel, mégiscsak jobb hangot ad mint egy integrált hangkártya.
3. Azért nem ártana alaposan megnézni azt a tápot, mert a régi tápok elsősorban 5V-os ágra gyúrtak rá, ma pedig majdnem minden alkatrész 12V-on kéri az áramot, ezért kevés is lehet a tápod, hiába 550W és Chieftec (meg el is öregedhettek benne a kondik, stb.). Újnak Corsair CX430V2-t vagy Chieftec CTG500-80P-t ajánlanék.
4. Elég a gyári proci hűtő is ha nem tuningolsz.
-
fanti
addikt
- i5-3570K helyett i5-3450
- Z77 Extreme4 deszka helyett egy Z77 Pro3 vagy H77 Pro4/MVP
- Corsair DDR3 1866MHz 8GB kit helyett Kingston KVR1333D3N9K2/8G
- Kingston 120GB HyperX SH100S3/120G SSD helyett egy OCZ Agility 3 120GÉs így spórolsz annyit pont, hogy a Gigabyte GV-N560OC-1GI - GTX560 Ti videókártya helyett tudsz venni egy GIGABYTE GV-N670WF2-2GD GTX670 2GB GDDR5 PCIE grafkártyát amivel aztán nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sokáig elleszel.
Szerintem.
-
boeing
őstag
Jó kis gép lesz,de a memória szerintem felesleges ekkora bele.Biost frissiteni,majd pobáld meg a Bios alól hátha engedi ha nem akkor Win 7 x64 Sp1 alól még csupaszon,utána friss driverek fel.Táp elég lesz neki,ha jó minőségű,proci hűtött ugy is cserélsz majd,mert a gyári nagyon hangos lesz,Cooler Master Hyper 412S az nekem be vált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest