- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolmat
őstag
Ez az Agressive Link akármicsoda egy energiatakarékos funkció, én inkább kikapcsoltam, mert nem hiszem hogy érdemileg befolyásolná a fogyasztást, ellenben okozhat kisebb lagokat ahogy a linkelt wiki cikkben is írják. Az alatta lévő SMART funkciót viszont bekapcsolhatod, bár ha ki van kapcsolva akkor is látszanak a SMART adatok Windowsban, gondolom a BIOS is végez így minimális ellenőrzést, hogy rendben van-e az SSD/HDD.
-
Coolmat
őstag
Csak attól kell félni, hogy ne legyen áramszünet, a frissítés megvan 2 perc alatt. Ventiszabályozásról tudnivalók.
-
Kernel
nagyúr
Lehet pendrive-ról is vagy online is. Utóbbi esetben az Asrock szerveréről letöltött fájlt RAM-ban tárolja, onnan végzi a frissítést végül. Én mindkét módszert kipróbáltam már.
Hogy közben merevlemez is volt csatlakoztatva, az mellékes ilyen szempontból. Még jobb is lehúzni, mert ilyenkor végigkeresi a HDD egész területét (nyilván az NTFS sem akadály), a lehetséges frissítőfájlok után kutatva. Vagyis darál, várni kell rá.
-
Coolmat
őstag
Szia!
Kell lennie a BIOS Advanced menüjében egy Internet Flash opciónak, ami megkeresi és letölti a legfrissebb BIOS-t, majd frissíti magát és resetel minden beállítást. Ha nincs ilyen az 1.00-s verzióban, akkor egy FAT32-re formázott pendrivera másold fel az innen letöltött új BIOS-t, majd az Advanced menü Instant Flash opciójával indítsd el a frissítést.
Az SSD-hez valójában csak az AHCI-nak kell bekapcsolva lennie, ami default érték már minden lapon, ill. húzd le a HDD-t amíg a Windows települ. Egyéb számodra haszontalan dolgokat (pl. Intel Rapid Start, Serial Port stb.) kapcsolj ki nyugodtan, kevesebb ismeretlen eszközhöz kell majd drivert vadászni. A CPU/házventik beállításáról sok szó volt már itt a topikban, légyszi keress vissza, mert hosszadalmas lenne újra leírni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest