- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz
hoffman_ #1921 üzenetére
Sajnos nem tudok segíteni. Utánanéztem annak a kábelnek, amit linkeltél, de semmi érdemi infót nem lehet találni róla. Lehet, hogy próbából érdemes egyet venni és lefuttatni pár tesztet, hogy ténylegesen megvan-e a kívánt sebesség.
Egyébként nekem ilyesmit adtak mind az alaplaphoz, mint a 830-hoz és helyileg nem volt vele problémám, bár én nem csinálok kábelelvezetést, talán ezért.
-
Jack@l
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
hoffman_ #1718 üzenetére
Amíg a BIOS-ban nincs beállítva a RAID, nem is mutathat semmit. Nem is az UEFI, hanem külön billentyű van az Intel ROM BIOS eléréséhez, ahol a RAID-et lehet konfigurálni.
Az UEFI-ben pedig be tudom állítani az is, hogy a SATA belső vagy külső legyen. Kiírja, hogy External, ha jól emlékszem. Talán csak azt kellene letiltani.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hoffman_ #1709 üzenetére
Itt van például egy jó részletező cikk, ahol leírják, hogy a használatához RAID-be kell állítani két meghajtót, BIOS-szinten. Az elsődleges meghajtó HDD kell legyen, erre telepítjük a rendszert. A másodlagos lehet SSD is, mint a cikkben, de ez egyébként nem feltétel. Utána be kell konfigurálni Windows-szinten is a felhasznált partíciót, legfeljebb 64 GB méretben. A másodlagos tároló fennmaradó része normál meghajtóként használható.
http://www.pugetsystems.com/labs/articles/How-it-Works-Intel-SSD-Caching-148
Mindezzel elérhetjük, hogy a Windows és a gyakran használt programok valamivel gyorsabban fognak betöltődni, miután a gyakran használt adatokat cache-elgeti magának a másodlagos meghajtóra.
Nekem meg ezzel általában csak annyi a gondom, hogy ha majd beszerzek egy SSD-t, akkor már inkább arra teszem az egész Windowst. Így az új alaplap vásárlásánál nem is tartottam fontosnak, hogy erre alkalmas RAID-lapot vegyek.
Van itt egy jó kis leválasztó program, én ezt szoktam használni merevlemezekhez, illetve ennél lehet variálni, azt is, hogy mit mutasson:
http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm
Egyébként a Windows általában azt a meghajtót szokta kivehetőként kezelni, aminek a Tulajdonságok-lapján be van jelölve az optimalizálás gyors eltávolításra (vagyis nem használ cache-t).
-
Kernel
nagyúr
válasz
hoffman_ #1690 üzenetére
Ha nincs tálcaikon, az Asztal jobbklikk-menüjéből is elérhető, normális esetben. Ha sikerült a telepítés, így kell kinéznie:
Ez mondjuk XP-menü, de amúgy Win7-nél nekem is érdekes volt, amikor feltoltam a drivert az új B75 alaplapra, és többé nem indult el a frissen telepített rendszer. Csak csökkentett módban. Oknak még nem volt időm pontosan utánajárni, amúgy is jobban kedvelem az XP-t.
Felpróbáltam egy Win8 64 bitest is, annak viszont nem kellett semmi driver, rögtön működött minden. A képen látható menü és a lenti GUI is. Csak két sárga felkiáltójel volt az eszközkezelőben, de még azzal sem tudtam foglalkozni, egyelőre.
Esetleg nézz utána ennek, próbáld elindítani:
Windows\System32\GfxUI.exe
-
Kernel
nagyúr
válasz
hoffman_ #1687 üzenetére
Le van írva a PDF-manuálban, hogy a megosztott video-RAM Auto beállítása esetén (ami egyébként default) külön videókártya behelyezés hatására letiltódik az alaplapi. Ezért, ha mégis szeretnénk használni --> UEFI, adni kell neki a RAM-ból.
Utána lehet telepíteni a Windows-drivert, majd a kártya kimeneteivel együtt már rengeteg monitort tudunk kezelni (Surround Display Feature).
Az alaplapi csatlakozás úgy működik, hogy automatikusan érzékeli a rádugott monitort, annak natív felbontását is, amire rögtön beáll. Illetve nálam a TV bekapcsolt állapotára is reagál. Amíg nincs bekapcsolva a TV, meg sem jelenik a választható lehetőségek között. Utána már lehet rá klónozni vagy kiterjeszteni. Mindez a szokásos Windows-beállításoknál is elérhető, vagy az Intel GUI segítségével:
-
zsigee
aktív tag
válasz
hoffman_ #1698 üzenetére
Tulajdonképpen igen, gondolom erre való a virtu...Nálam nem megy, nem tudom miért. Hivatalos lap, hivatalos driver, követtem az utasításokat, de nem megy. Így marad ez egyszerű megoldás. De lehet, hogy a wines résznél tudod ezt is szabályozni, vagy a vga control panelnél.
Üdv! -
zsigee
aktív tag
válasz
hoffman_ #1696 üzenetére
Szia!
Nekem pontosan ez dolog van megvalósítva. A monitorom (920N) A diszkrét VGA-ról üzemel, az alaplapi HDMI-re pedig a tv van dugva. A vurti nálam nem megy, nem tudom aktiválni (H77M), pedig a telepítő lemezen az MVP verzió van fennt.
A vga a saját Nvidia driverét használja, az alaplapi pedig az Intelest. Simán a kezelő paneleken belövöd a felbontást, és a linkelt wines kezelőn is állítasz.
Amíg a tv-n filmezik valaki (MKV formátum), addig akár fotószerkesztés is mehet a monitoron (RAW formátum).
Röviden ennyi!
Üdv. -
Coolmat
őstag
válasz
hoffman_ #1690 üzenetére
Természetesen megoldható, hogy egyszerre csak 1 megjelenítő működjön, ezt még a Windows is szépen tudja kezelni: [link]. Hogy ez pontosan így néz-e ki két külön VGA-val azt nem tudom, ha nem, akkor javaslom kérjél segítséget ShellKretortól, neki van gyakorlati tapasztalata is ebben, én csak azt tudom, hogy elméletileg ez működik, de még nem próbáltam.
A két GPU játékban csak Virtuval tud együtt dolgozni. Kipróbálhatod akár HD4850-el is, de valószínűleg vagy el sem fog indulni, vagy bugos lesz.
Két képernyő egyidejű használatára lásd az előbb linkelt képet.
Ha jól rémlik nekem sem volt sehol elérhető az Intel HD Graphics beállítás (valszeg mert én sem arra kötöttem a monitort), most pedig sajnos kideríteni sem tudom neked, mert laptopról vagyok, javaslom ezt is inkább ShellKretortól kérdezd meg.
-
Tin
veterán
válasz
hoffman_ #1693 üzenetére
bocs, nem gondoltam hogy együgyű vagy, épp tegnap este raktam fel a drivert win7-re, és a tálcán megjelent egy ronda kis ikon, megnyílt a jobb gombos menü, és simán tudtam használni. de gondolom ha pl. az alaplapon le van tiltva a proci igp-je, akkor a driver se megy fel, így nincs ikon sem.
-
Coolmat
őstag
válasz
hoffman_ #1687 üzenetére
Az alaplapi HDMI-ről mozizás és dedikált VGA-ról DVI-vel monitor megoldható egyszerre, és még virtu sem kell hozzá, csak be kell kapcsolni a BIOS-ban az IGPU multi monitor funckiót, és fel kell telepíteni az Intel HD Graphics drivert.
Virtut nem erőltetném a HD4850-el, valahol azt olvastam, hogy csak DX11-es videókártyákat (HD5xxx-es széria és felette) támogatja rendesen. -
Mans20
addikt
válasz
hoffman_ #1679 üzenetére
A letiltást azért írtam mert sok haszna nincs,amúgy az mvp az a vga-t és az integrált vga-t kicsit összehangolja,neten levan írva hogy hogyan,és így pár FSP-el gyorsabb lehet a játék,kb 2-5-el,de sokaknál bezavar vagy szétesik a kép,vagy lassabb lesz a game,ezért írtam hogy inkább tiltani,de azért nézd meg ha gondolod.
-
Rendo84
senior tag
válasz
hoffman_ #1675 üzenetére
1. Kaptál egy telepítő lemezt a laphoz, feltételezem. Azon a kötelező drivereket mind rakd fel, a nem kötelezőek közül válogathatsz, ártani nem fognak. Windows update-val természetesen minden rakj föl ezután.
2. Nekem is hasonló problémám volt, de ne ilyedj meg semmi baj nem lesz. Próbáltál már alaplapot kettétörni?
3. VGA drivert a netről letöltöd a legújabbat, az lesz a legjobb!
4. Első fejezetben benne van a válasz.
Az MVP-t érdemes feltenni, ad néhány FPS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Diablo IV
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Steam topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest