- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Légies iPhone halvány színei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oké, akkor vegyen egy olcsó z75ös lapot, máris van 2 sata3-a
30-40%? nem tuningol, nem érted? akadj már ki kicsit a SAJÁT helyzetedből
mire ezt eladja, mert kevés lesz, már tökmindegy h tuningolható-e vagy sem, fillérekkel sem kapsz érte többet. nézz rá az apróra, kit érdekel, hogy a valakinek a core2-je megy 3ghz-et...
1155re már kb semmi se jön. az intel 1-2 gennél többet sose hoz ki egy foglalatba
második vga általában szívás, jobban jártsz, ha egy kártyásból veszel jobbat.
tápon nem, de lapon lehet fogni pár ezrest, ha valaki NEM tuningol.
-
minek vegyen z77et, ha nem tuningol és az inteles marketingszarokra sincs szüksége?
minek ajánlasz neki drágább Ks cput, ha megmondta hogy nem tuningol?jobb vga kellene és a kisebb proci elég (akár egy 3450 is!) + valami olcsobb ram kittel is lehetne sporolni
pl az említett 7850 sokkal gyorsabb, mint a 7770, az nagyon kevés lenne a cpuhoz és a gép többi alkatrészeihez képest, állandoan vga limit lennesalaluiz: fullhdben játszanál egyébként?
-
válasz
The Lord #1014 üzenetére
van. vegyes.
+usb3 belső csati
+nemdrága
+3 év garis-6970ként nem működött benne a 6950em egy ideig, bios frissítés oldotta meg
-giga z68ban a 2500k-m 4400at bírt, ebben 4200mhz a végeállítólag vannak ventivezérléssel is gondok, nálam nem jelentkezett - házventit és cpuventit vezérel ahogy kell.
-
Intel 7-es lapjain az uj storage driverrel raid0-zott ssd-ken is van trim!
(jól kicsesznek a 6os széria tulajdonosaival...)
-
-
válasz
banderasz77 #865 üzenetére
lagról, mikrostutterről a frapsos "többefpéesem van" screenshot se adna képet
ráadásul ki kellene mérni kb 10-15 játék alatt, akkor kaphatnánk VALÓS képet az alkalmazásról
-
asrock z75/77 pro3-ban ki mennyi hajtja a cpuját?
-
ott a kép, magad is meggyőződhetsz róla, hogy mik a beállítások.
CR, CAS számít valamit (ez nem lett visszavéve, hiszen 1600hoz nincs profil!), a többi végképp semmit. ha 2%-ot gyorsul az órajeltől/beállításoktól összesen, akkor szerinted a tRAS pluszminusz 2-3-tól mennyit változik? 0.075-t?
azért aztán van értelme tuningolni....
-
semmi extra, biosban átállitom 1333-ról 1600-ra, minden auto-n
anno a llano-m mellett próbáltam ki (az nagyon igényelte a magasabb ramórajelet) és mivel kb hetekig használtam gond nélkül, feltételezem, hogy bírják az 1600at
most az intel konfigba téve (llano kapott 2x2g kingmax2000mhz-est) persze 1333-on járatom, mivel itt semmi értelme hajszolni...
-
- integrált vga nem számít, mivel egy geforcet tervez KJB
- photoshop teszt is van a linkemen, ZÉRÓ gyorsulást ad a gyorsabb ramtovábbra is várom a linket egy teszthez, ami megcáfolna
(csak mert a ramom bírja az 1600at (kingmax 1333) és ha TÉNYLEG érne valamit meghúznám kicsit
)
-
linkelnél valami tesztet a "tömörítős vagy sok ramot (mennyivel lesz több a ram, ha 1600on jár?
) használó" alkalmazásokról?
részemről parancsolj (alap, 2500k-s eredmények!)
winrarban az 1333-as ram az 1866-oshoz képest 15%-al lesz lassabb. minden másban kb hibahatár, vagy 1-3% gyorsulás... az 1600as még winrarban sem jobb 10%-al se, máshol meg kimutathatatlan az előnye. szerintem ez nem ér egy fillért sem, mert míg az 1333mhz-es ram olcsó és kompatibilis, addig a bordás tuningramok okozhatnak kellemetlen meglepetéseket...
vga-ra kell költeni minden "felesleges" ezrest szerintem is
-
4.2ghz-re tudok gyorsleírást a z75pro3-ra: beállítod uefi legördülőben a 4.2-ghz-es profilt és a lap beállít mindent (szinte mindent auto-ra, line calibration-t 0%-ra)
és megy, 1.28V-n terhelve
ha 4.4-re állítom (amin régebben a gigában használtam a cpu-t), akkor minden auton lesz, a line calibration is, ekkor majdnem 1.4V-ot kap a cpu
ha leveszem kézzel 0-50-100%-ra akkor pedig vagy betöltés alatt fagy a win, vagy már az OS kap kékképernyőt.
-
ha már a 2700k-ra egy kisebb vagyont költöttél, sztem ne a lapon spórold meg azt a pár ezrest, nehogy az fogja vissza!
szóval inkább extreme4... 4.8hoz vszeg komolyabban kell feszelned is, lesz fogyasztás, nem árt a 8+4 fázis... (pro3on csak 4+1 van)
---
amugy érdekes ez a pro3 az 1.4es bios-al... minden ugyanugy auto-n van mint előtte, és most a cpuz/aida szerint a cpu 1.32V helyett csak 1.28V-t kap... lehet javitottak itt is valamit? asszem nekimegyek megint a 4.4ghz-nek
-
Nokérem, az 1.40-es BIOS besütése után (Asrock Z75 Pro3) végre elindul a gép amikor a 2gb-os 6950-em bioskapcsolója a 6970es biost aktiválja.
Tehát eddig hulladék volt a BIOS. Kár, hogy az asrock support nem válaszolt, óriási minuszpont. Eddig szerettem a márkát, de ez az elsunnyogott hiba kissé megrendítette a bizalmam... ráadásul a bios changelog sem ír a hibajavításról.
Egyébként neten nem tudta magát frissíteni a lap, az 1.40et látta, de hibát dobott letöltéskor... pendrive-ről kellett megint "szenvedni"
Most látom,hogy az 1.40 ezen is javítani hivatott, bekerült pár uj, vonatkozó opcio. 1.50-nél meglátjuk.
Sajnos tuningban még mindíg nem ér fel a korábbi, giga z68as lapomig, ott 4.4ghz ment, asrockal csak 4.2ghz stabil.
-
tuning van?
milyen ramokkal használod?
alaplapi hangkártyába van kötve a hangszóród? windowsos driver vagy a realtektől a legfrisebb?BIOS 1.40? (tegnap jött ki, gondolom nem
)
---
SRT-t felesleges használni, marketinghülyítés, tisztán az OS-t az SSD-re kell tenni, meg a pár fő programot amit használunk és jobb lesz az eredmény.
-
jo lenne z75pro3-hoz is valami... retek support nem ir vissza a 6950@6970emmel kapcsolatban
-
nem postol, bootol a gép... ill lehet h a win is bebootol (hdd látom h dolgozik), csak a kártya nem ad képet, se hangot, így nem tudom biztosra ...
virtut stb fel se installáltam, csak amiket a w7 felismert eszközöket, azok driverei települtek + asrock weboldalról az intel usb3.0 driverek kézzel
-
nem találtam meg hol lehet
létezik, hogy nem is lehet letiltani? sajna win alatt device managerben ott figyel
emellett a feszelést sem tudom visszafogni, ha felrántom 4.4-re a cput, a fesz elmegy 1.39xx V-ig.
llc-t kikapcsoltam, disabledre tettem, 0%-ra állítottam, ahol tudtam, turbo extrafeszelést auto-rol +0.004V-ra tettem... kicsit bétának tűnik ez a bios - vagy én vagyok béna
-
asrock z75 pro3, 2500k, 6950, 2x4g kingmax 1333
most raktam össze, 4 sípszó, kikapcsol. pár mp után bekapcsol magától, ugyanaz elölről.
guglizva hosszu 4 sipszo: cpu venti nemoké. átdugtam a 3 pinesre a tx evo-t, ugyanaz.
átraktam a chassisra, cpu pinekre dugtam egy gyors ventit. ugyanaz.ötlet?
idén még nem indult gépem elsőre... MINDENNEL szopok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Modellvasút topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- OLED monitor topik
- BestBuy topik
- Óra topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest