- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
üdv!
sata kábelt szeretnék venni pár darabot, hogy be tudjam rendezni szépen a házam. kéne egy ilyen kábel, de ez csak sata2-es. Ezek szerint a kábelen is múlik a sebesség - hol tudnék ilyen speckó elrendezésű kábelekből mazsolázni? Itt csak ez az egy márka van, és ez nem sata3.
-
hoffman_
nagyúr
Ez azért érdekes, mert én az SSD-re telepítettem az egész rendszert. Semmiféle RAID beállítva sosem volt a BIOS-ban, drivert se telepítettem fel hozzá. Aztán kidobta leválaszthatóként az összes meghajtót, ezért javasolták az IRST feltelepítését, és el is tűntek a meghajtók. Ha megnyitom az IRST-t akkor viszont sehol nem ír RAID-ről, és beállítani se tudok konkrétan semmit.
Coolmat:
Igen, Rapid Storage Technology-t tettem fel. Eszközkezelőben az IDE/ATAPI rész rendben van, nincs ismeretlen és van SATA AHCI controller. A PCI részlegen van valami amit nem ismer, de az másik kutya lesz. Szóval akkor ennyi, rendben vagyunk?
-
hoffman_
nagyúr
Ohh, köszi a válaszokat, ez így nagyon zsír, ez kell nekem
Köszi még egyszer!
Más, közben belefutottam egy hibába. Ez lenne az. Azóta már megoldottam, felraktam az Intel Rapid Share Technology-t. Rendbe rakta, eltűntek a drive-ok, mint leválasztható eszköz. Ugyanakkor utánanéztem ennek a drivernek, de most elég bizonytalan vagyok.
Intel® Rapid Recover Technology is a feature of Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST). It uses RAID 1 (mirroring) functionality to copy data from a designated master drive to a designated recovery drive. The master drive data can be copied to the recovery drive either continuously or on request: ...
Mi is ez pontosan? RAID-et használ? Nekem nem kell mirroring, isten ments. Nem teljesen értem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Coolmat #1695 üzenetére
Okés, köszönöm
Akkor megpróbálok valamit bütykölni itthon, aztán ha nem sikerül, akkor kérdezek még. Kösz
A Win alatti képernyőkezelés tudom, hogy jó, bár én Catalyst alól csinálom, ez azért nem tudom hogy működne, mert a megjelenítővel együtt a használt GPU-t is váltania kéne, az meg azért nem mindegy
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Coolmat #1688 üzenetére
Köszönöm a tipped
Viszont lenne pár dolog, ami így nem tiszta
Én nem egyszerre akarom őket használni az esetek 98%-ban, hanem a 4850-ről a monitort 80%-ban, és a maradék ~20% lenne a filmnézés a tévén, erre kéne az alaplai HDMI(mert gondolom kevesebbet eszik). Egyszerre csak egy megjelenítő kellene tehát általában. Ez így megoldható?
Illetve még két eset marad fent:
- mikor játék alatt szeretném mind a két gpu-t. Virtu nélkül akkor ez nem megy?
- mikor mind két megjelenítő kellene egyszerre. Ezt hogy tudnám kivitelezni?
Virtut akkor hagyom, majd ha újítok vga-t, bár ez nem most lesz, mert nem sürgős. Köszi a válaszod még egyszer
Felraktam az Intel Graphics drivert, de nem találok hozzá semmilyen menüt - nincs is rákötve semmi jelenleg. Ezt hol érem el?
-
hoffman_
nagyúr
És mi van, ha nekem komplikáltabb beállításokra lenne szükségem? Ez már nem megoldható, ugye?
- a 4850-re, DVI-D-re kötném a monitort
- alaplapi integrált HDMI-re a tévétAlapesetben CSAK a DVI-D menne, és a monitort használnám, és adott esetben, ha szükségem lenne a TV-re(mondjuk minden este a mozizáshoz), akkor átváltanék a HDMI-re alaplapból. Esetleg játék alatt a két GPU-t kombinálná.
Ez ilyen álmodik a nyomor kategória?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Rendo84 #1676 üzenetére
1.) Okés. Megszoktam, hogy a régi Giga lapomnál volt 5-6-7 driver, ebből akkor voltam jó, ha 3-at raktam fel. Utility vackok nem kellenek, ahogy nézegettem.
2.) Ettől nem féltem, még akkor se mikor a Mugen volt fent, nem hogy a mostani hűtővel. Csak érdekes volt.
3.) A legújabb és az újabb driverekkel már jó ideje csak a bajom van, a 10.6-os Catalystot használtam azt hiszem már amióta csak kijött, gond nélkül. Mindenesetre most felraktam a 11.12-őt, az még azt hiszem ajánlott a 4850-hez, efölé feleslegese mennem.
MVP engem arról az oldalról érdekel, hogy idle képes-e lekapcsolni a dedikált vga-t. Ez volt az, ami első olvasatra megfogott, nem kicsit, jó lenne ilyen 40W-okkal gépezgetni
mod:
De azért érdekelne, hogy az ME Driver és a Rapid Storage Technology Driver and Utility micsoda pontosan, elég feleslegesnek hangzanak.
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Egy hete vettem egy Asrock H77 Pro4 MVP alaplapot. Ma sikerült összeraknom a gépet, már erről netezek. Win 7 Home 64 bit. Felmerül pár fontos kérdés.
1.) Mik azok a driverek, amiket feltétlenül rakjak fel, és mi az, amit inkább hagyjak a Windows-ra? LAN-t, audio-t és USB3.0-t raktam fel eddig csak.
2.) A régi alaplapom egy Giga 965P DS3P volt, 9 darab lyukkal, 9 csavarral rögzítettem a tálcára. Ez is ugyanúgy ATX elvileg, de vagy 3 centivel keskenyebb, így egy csavarsor kimaradt, és csak 6-tal tudtam felfogatni. Ez így normális?
3.) Ez az elsp Sandy Bridge rendszerem. Van bármi különleges teendőm ennek kapcsán? Milyen vga drivert érdemes telepítenem, vagy ezek függetlenek egymástól?
4.) A mellékelt DVD-n van egy rakat Utility. Ezek között van hasznos, vagy amit illik/érdemes/kötelező feltenni?
Előre is köszönöm
ui.:
Az MVP szoftver kapcsán még biztosan jövök, azzal kapcsolatban teljesen laikus vagyok, de nagyon érdekel, hogy működik-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- weiss: Pant* rant
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest