- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
Mindent nem néztem végig, mert hát ide úgy se postáznak tudtommal.
Szimplán nem iszok előre a medve bőrére, akkor lesz biztos, ha kifizetted és kezedben a telefon. De ha drágább is lesz, nem muszáj itt vásárolni és mint írtam, a kínálat bővülése (mármint a vásárlás helyének a több lehetősége szempontjából) mindenképp jó, aztán meglátjuk. Összességében örvendetes lenne, ha tényleg nyitna itt egy raktárt és üzletet.fateless (#59595):
Igen. Nekem fura, hogy egy adott "telefonházba" eleinte 6589, majd 6589T, ezt követően 6582 SoC került, és most többen 6592-t raknak bele. Több gyártónál láttam ilyet és a telefon elnevezése is majdnem (vagy néhol teljesen) ugyanaz. -
nbukta77
addikt
Hi. Lenne egy kerdesem az mtech atab5quad melyik lenovo keszulekkel egyezik meg, mert olvastam olyat, hogy van ugyan ilyen keszulek csak lenovo markanevvel. Elore is kosz.
-
gipsztigris
addikt
válasz
RVR400 #59592 üzenetére
Nem mondhattam azt, hogy ThL, mikor nem az! Ellentétben más "bennfentesekkel" akik tudni vélik egyetlen fénykép alapján, hogy kívül-belül ugyanarról a készülékről beszélünk, én tudom, hogy nem ugyanarról!
Egyetlen szóval sem írtam, hogy qrva jó, vagy azt, hogy jobb lenne mint a T100-as! Neked gurult el a gyógyszered és estél neki a Concorde-nak mint egy vörös posztónak!Igen, ugyanolyan sz@r kínai mint a többi, csak annyi különbséggel, hogy itt valódi garanciát és valódi számlát kapsz a pénzedért!
De ez sem lényeg! Az a lényeg, hogy volt egy kérdés, hogy ki hallott már a Concorde BlackBird-ről. Leírtam pár szót, erre elkezdted valami egészen más irányba vinni a beszélgetést, hogy "mennyire szánalmas amiket mondanak a concorde fórumon". Hogy jött ez ide?
Sajnálom ha utálod őket, de ez a TE problémád! -
Sanyesz.
őstag
válasz
RVR400 #59592 üzenetére
Bocsánat, ha a véleményem ekkora vitát generált. De nekem az első blikkre (még ha Gipsztigris nem is említette volna) is a T100s ugrott be. Egy időben barátkoztam a gondolattal, hogy rendeljek egy ilyen készüléket, ezért ugrott be azonnal, amikor a CC-félét megláttam.
Ha ez nem az, ám legyen. Bár úgy látom kínai körökben is jelentős a konkurencia.
Azon magam is csodálkozom, hogy a THL "elnézi", hogy egy konkurens (szinte megszólalásig) hasonló termékkel álljon elő. -
válasz
gipsztigris #59585 üzenetére
Azért csodálkozom, mert bár rengetegen gyártatnak egy bizonyos céggel a kínai márkák közül is, de a Thl az a márka, aki eléggé odafigyel(t) arra, hogy az ő általa árult "csúcs"-ot ne árulják más néven a kezdetekben. Míg mondjuk a T5s vagy a w100 / w100s már induláskor is elérhető volt más néven, addig pl w7 vagy w8 nem volt kezdetben más néven. Ezért csodálkozom még inkább, hogy a T100 esetén ilyen szerződést írtak.
Közben én is rákerestem a Neken N6+-ra, így tényleg nincs veszett nagy különbség árban, 250-ért szerintem megéri, csak 30USD a felár a legolcsóbb 6589T-hez képest.
-
RVR400
veterán
válasz
gipsztigris #59591 üzenetére
Azért Neked mondtam, mert Te fogtad meg azt a végét a dolognak, hogy ez nem THL. De nem is az volt a lényeg, hanem az, hogy a CC-sek milyen hadjáratot tudnak folytatni az igaznak vélt véleményük megvédésére. Pedig a CC is ugyanaz a "kínai szar", mint amit fikáznak. Sőt hozzáteszem, a THL még kevésbé szar, mint a Star...
-
RVR400
veterán
válasz
gipsztigris #59585 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy THL vagy sem, hanem felsőbbrendűen közlik a Concorde-fanok, hogy jó lenne nem egy kínai szarhoz hasonlítani a "világ legkirályabb márkájú" Concorde telefont (ami ugyanaz a kínai szar, csak más címkével...). Ez a szánalmas.
-
raulicio
senior tag
Amúgy én is pont ezen gondolkoztam, hogy sokkal jobban járnánk, ha egy olyan eus országból szállítanának ahol jóval alacsonyabb az áfa mint nálunk. HA nem is luxemburgbi 15%-al, de a 19% német áfával már kiegyeznék.
A spanyol lerakatban, a Lenovo S650 pl 19%-a drágább mint a rendes webshopjukon és 21% a spanyol áfa...
-
gipsztigris
addikt
-
válasz
RVR400 #59582 üzenetére
Én nem is a ROM-ra gondolok, hanem magára a készülékre (a ROM-ot egyértelmű, hogy nem raknám fel egy az egyben).
Ha még egy gyártó készít a T100-on kívül egy az egyben ilyen készüléket, az megdöbbentő, mert itt tényleg teljes a hasonlóság.
A Neken N6+ az árától is függ.
A "sima" N6-ot többen is szerették nagyon. Ha jóval drágább, én nem venném meg csak a 8 mag miatt... -
matrody
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lenne beruházni egy Neken n6+ -ra (mtk6592-es verzió)? Valaki nyomkodott már az új mtk6592-esekből valamit? Érdekelne az mtk6589t és az új nyolcmagos proci közti különbség. -
RVR400
veterán
válasz
fateless #59579 üzenetére
Minden Concorde-os fórumban vannak ilyen okosok, akik megmagyarázzák, hogy a Concorde az valami más. A 5700-as topicban is ott volt, hogy az nem Star 7589, mikor volt olyan példány, amit elfelejtettek átcímkézni belül, csak a doboza volt Concorde, és ugye simán crossflashelhető is emiatt, és sokan a Star ROM-jait használták inkább.
-
válasz
RVR400 #59578 üzenetére
A két készülék teljesen ugyanaz mind külsőt, mind belsőt tekintve.
Az egyik Kínából megrendelhető oda szóló garival, a másik itthoni forgalmazásban, helyi garanciával megvehető.
A felhasználó pedig eldönti, melyiket kívánja megvenni.Mivel nem túl gyakori, hogy nem akad fenn a vámon, így aki rendelni akar, az eldönti, hogy 83-85.000-et akar fizetni érte kintről rendelve, vagy 100k-t helyi garanciával. Van, akinek ez éri meg, van, akinek az, mindenki eldönti magának.
MOD
gipsztigris
Komolyan? Külső, belső tök ugyanaz. Akkor most a konkurencia másolta le ennyire arcátlanul a T100s-t, vagy a THL másolta le így a konkurenciát? -
RVR400
veterán
válasz
Sanyesz. #59576 üzenetére
Nah, ez még mindig szánalmas:
Nem túl korrekt "belebotlott" linket így megosztani, ráadásul egy "kínai" vackot belinkelni és azt a hitet hagyni a fórumozókba, hogy ez ugyan az, mint a CC terméke.
Nem, nem ugyan az. Már ha csak azt nézem, hogy egy garanciális problémánál az általad linkelt készüléknél vajnyi kevés esély van, ellenben a CC-nél csak beviszed a készüléket.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
gipsztigris #59573 üzenetére
Szerintem is ez egy az egyben a THL T100s hazai megfelelője. Feltételezem, hogy ROM-kompatibilisek is lesznek. Nem baj, mert ha lesz T100s-em, akkor egyszerűbb lesz a support.
(talán még a szerviz is)
Az ára nyilván a kínai 310$+VÁM+ÁFA+árrés figyelembe vételével került megállapításra. -
gipsztigris
addikt
válasz
#45553408 #59570 üzenetére
Miután a ConCorde egy hazai cég, nem csoda, hogy itthon is forgalmazzák majd.
Múlt héten volt a kezemben. Egy szépen összerakott, a ThL T100-ra hajazó darabról van szó. Gyorsaságát csak a Nexus 4-es telefonommal tudtam összehasonlítani. Kb. egy szinten vannak érzésre.
A pdafanclubon csináltak egy előzetes tesztet róla. Teszt -
-
nbukta77
addikt
Ki milyen launchert hasznal?
-
gulupeti
senior tag
válasz
aytukabozs #59470 üzenetére
Szerintem nyugodtan megveheted.
Mi a probléma a kijelzőjével? IPS, ha jól látom, az sokkal jobb mint a mezei TFT. A felbontása annyi amennyi, 4 colon a 800 * 480-as felbontással semmi probléma nincs, ennek a Rainbownak egy kicsit nagyobb a felbontása ahogy látom, egészen pontosan 854x480, elfogadható.Ami pedig az akkumulátor teljesítményét illeti: Én is olvastam erről a fórumban és abszolút nem értek vele egyet! Két ismerősöm is használja a DG100-as típust néhány hónapja, normál használattal 2 napot vígan elvan a telefon. Ha többet is használod és csak egy napot bír ki akkor mi van? Este felrakod a töltőre, reggel leveszed és boldog vagy. Használod. Ennyi.
-
Víz Elek
senior tag
válasz
KurtCobain #59564 üzenetére
Nagyon jó, pedig nem rég érkezett meg..
-
mgtom
csendes tag
Hogy lehet proximity sensort kalibrálni?
-
válasz
#03372544 #59555 üzenetére
Ha nem megy jön a droidtools módszer, gondolom ez alapján kellene: [link].
Igen.A flashtool-t nem találom, erről küldesz valami leírást?
Sasa311 leírása.
Persze neked csak a recovery-t kell bepipálni, minden más maradjon üres.
DE! meg kell jegyeznem, hogy a Lenovo esetén eltér_het_ egy apró mozzanatban a dolog: mégpedig kell_het_ a DA DL all with checksum belpipálása, különben előfordul, hogy blokkolt lesz a boot, és még recovery-be sem enged be. Ezt az infót viszont meg kell keresni a gugli segítségével.Igazából egy CWM telepítés már elég lenne, az a cél hogy fel tudjunk rakni egy olyan ROM-ot amiben van legalább egy normális angol nyelv + google play, van ilyen a needrom-on.
Ha ehhez nem kell root akkor nem erőltetem.
CWM felrakásához nem feltétlenül kell a root. Ha flashtool-lal csinálod akkor mindegy. -
Víz Elek
senior tag
Ismerősömnek van egy Jiayu G4 készüléke.
Pofára ejtette, és azóta se wifi, se bt..
Elképzelhető, hogy megsérültek az érzékelői és vissza kell küldeni javításra? -
törölt tag
válasz
cappa72 #59556 üzenetére
A bin4ry-t kipróbáljuk simán is, mármint nem az egyklikkes SRS cuccal.
Ha nem megy jön a droidtools módszer, gondolom ez alapján kellene: [link].
A flashtool-t nem találom, erről küldesz valami leírást?
Igazából egy CWM telepítés már elég lenne, az a cél hogy fel tudjunk rakni egy olyan ROM-ot amiben van legalább egy normális angol nyelv + google play, van ilyen a needrom-on.
Ha ehhez nem kell root akkor nem erőltetem. -
bela0401
csendes tag
Sziasztok!
Erről a W550-esről mi a véleményetek? Most a pandán 10%-os kuponnal csak 116$.
Szerintetek vállalható? -
törölt tag
Sziasztok, tudnátok segíteni Lenovo P700 root-olásban?
Találtam leírást róla, felszenvedtem az összes szükséges driver-t, letöltöttem egy exe-t ami elvileg megoldaná a dolgot.
A gond ott kezdődik, hogy a szkript amit az exe futtat elhasal mindig permission denied-dal.
Erre is találtam egy leírást, de elakadtam, erről lenne szó: [link]
Nem értem teljesen ezt az Engineering Mode dolgot, mert itt azt írja a 3 pontban, hogy a telefonról kellene kiadni terminal parancsokat, de nem találok olyat az MTK tools-ban ahol terminált tudnék nyitni. -
bopis
csendes tag
Sziasztok,
van egy Mpai S-720-as telóm és valszeg tönkrement a touch panel, mert nem érzékel az alsó 3 cm-en semmit.
Nem tudtok olyan oldalt, ahol árulnak kinai telókhoz alkatrészeket? Eddig nem találtam. Köszi -
Mivel a cwm mentés nem tartalmaz uboot-ot, ezért ilyenek jöhetnek szóba:
1, nem uboot hiba, hanem csak a kernel nem megfelelő: ebben az esetben flashtool-lal lehet egy működő mentésből a boot.img-t visszarakni.
2, mégis uboot hiba, ez esetben az eredeti uboot vagy a MDT a megoldás. -
citkar
addikt
válasz
hunaqua #59543 üzenetére
Meglátjuk, én is attól tartok, hogy drágább lesz mintha Kínából megrendeled és ÁFÁt is fizetsz (vámmal együtt), de ha van egy-egy jobb akció, akkor megérheti még a kínai rendeléshez képest is, illetve a másik, hogy bővül a kínálat, döntse el a vevő, hogy helyben drágábban, vagy távolról, de olcsóbban vásárol. A kínálat bővülésének örülhetünk és mindenki eldöntheti, hogy melyiket veszi igénybe.
-
krics
tag
válasz
cappa72 #59448 üzenetére
Mondjuk akkora huha nagyot a hootablettel max az szivott innen, aki volt olyan bolond es atutalassal fizetett, mer paypallal is lehetett ezt intezni, es vissza is kaptad a penzedet, egy probat megert szerintem. Sot, en meg nyertem is minimalisat az arfolyamvaltozasok miatt az uzleten. Persze azert csalodni senki se szeret. A ka anyjat az ilyen eladonak.
-
balazs1022
őstag
Nah itt lesznek a videok:
Gyári samsung az egyik. Ezt szoktam a legtöbbet használni.
(A sony-kat nem annyira szeretem mert mindegyik le van korlátozva és így nem túl hangos. Mondjuk a sony-k a legkényelmesebbek.)
A másik meg az olcsó maxell, be is van állítva. 00:30-tól lehet hallani egy kis ideig h szól, utána már nem olyan jó mert elcsúszott a mikrofon. Ez a maxell a leghangosabb fülesem meg ebbe van a legtöbb mély is. Meg olyan mintha a mély hangokat alacsonyabb frekvenciában nyomná. -
hunaqua
addikt
Én szerintem tudom is,hogy hol lesz!
Olyan 2 hónapja voltam a China Markt (Ázsia Center,első sárga épület).
Gyakorlatilag az egyik szintet építették be sárga munkások (nagyon jól nézett már ki), de ekkor jött a hanyatesés!!!
A dekorációs feliratok már oldalt az ablakokon.....HAIER, LENOVO, XIAOMI -
EG0
aktív tag
Ehhez mit szóltok?
"Antelife vision in 2014: We built Spain Warehouse in 2013. Italy, Hungary and more local warehouses will be built in 2014 on the base of European district.." Forrás -
balazs1022
őstag
Lehet botfülű vagyok. De majd akkor leviedózom neked a füleseimet hanggal együtt. Több in ear is volt nekem. Most is van több. És kb mindegyik egyformán szól nem is vennék drága fülest. 1x vettem egy számomra nagyon drágát, akkor még alig volt választék. Sony MDR ex35. 7000 volt,(kb 5 évvel ezelőtt) és semmivel nem volt jobb a hpm-70-nél. Sajna a tekercs megadta magát. Szétszedtem és már ellenállása se volt. Nah mind1. Haver vett egy Seinheser vmit 10 körül 126 dB volt ráírva. Én meg mondom akkor hasonlítsuk össze a kis olcsó(600ft) maxell plugz-al. (erre 95 dB volt írva) és ugyan úgy szólt mint az övé. Körbe is adtuk az osztályba szal nem egyéni vélemény. (seinheserbe kicsit több magas volt, a maxellbe meg több mély) Van még pár fülesem innen-onnan, Azt a fórumot is olvastam sokat, de én már olyan drága fülest nem vennék. De csak miattad megcsinálom a tesztet. (még ma este, de csak 2 fülessel) (Meg csinálok egyet a saját dobozhangjával, meg az általam feljavított EQ-val, mert ugye az oclsó fülesek mint doboz meg csőhangúak)
Melyiket teszteljem neked?
kép1 ezt lehet ismered is. elég ebay-os (THL) -
Upo
addikt
válasz
balazs1022 #59519 üzenetére
Akkor még nem hallottál jó fülest. Ha valamit nem ad ki akkor hiába EQ-zod, ha pl. nincs mély akkor az eq-tól csak lesz egy kiemelt mélyközepe ami a középbe sőt még esetleg a magasak aljába is beletorzít, vagy ha nincs magas akkor is csak a középmagasat hangosítja, nagyobb (kisebb) frekvenciát nem ad ki mint amire képes, csak eltorzul a hangkép. Én személy szerint semmire se tartom az eq-t, az ilyesmiket (dsp manager, beats audio stb) irtani szoktam a romjaimból, úgy szól legjobban (jó füleseim vannak). Érdemes benézni a fülhallgatós és/vagy fejhallgatós topikba, 4-5 ezerért lehet kapni olyant ami már normálisan szól (pl. Maxell Retro DJ), ha 7-8e-ig elmész akkor vannak superluxok pl de nem akarok nagyon off lenni, ha nem a divat fontos hanem a hang akkor lehet találni kevés pénzért is olyant amivel már hallod hogy az eq-t ki kell dobni...
-
-
Nem tudom milyen verziód van, ROW vagy kínai, de arra vigyázz, hogy egy nem egészen jól készített cwm-ből telepített ROM, aminek a telepítőszkriptje ki tudja mit takar, ízekre szedi a partíciókat.
Szóval mielőtt bármit csinálnál, ments legalább 2-féle képpen.CWM téren sem mindegy, hogy ROW vagy kínai verzió.
-
Swami
senior tag
válasz
balazs1022 #59516 üzenetére
Tényleg gagyi... Főleg, ha a Brainwavz R1-semmel vetem össze.
A teló FM rádiója érdekes, mert nem kell hozzá füles!!! Ez nekem új. Viszont nem írja ki az adók nevét, csak a Mhz-s infókat. Egyébként meglepően szépen szól az asztalra letéve is. Az R1-gyel meg egészen jó élmény. Elég basszus van, a közép és a magas is rendben van, és megfelelően "szélesen" szól.
-
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Lenovo s750-eshez hasonló telefont keresnék, de olyant, amit magyarországon számlával (céges lenne)be kehet szerezni keret 50-55 max 60k.
-
Swami
senior tag
Na ma megérkezett az Etotalktól a Lenovo S820. Gyors értékelés: A dobozban; készülék, 2000mAh akksi, microSD card- USB átalakító, USB kábel, töltő, hozzá EU adapter (ez felejtős, mert marha hülyén néz ki, ahogy egyiket a másikba dugod...), hallójáratos fülhallgató (s mint ilyen, kuka s amúgy is, mert max arra alkalmas, hogy a Kossuth-ot hallgasd egy Sokol rádión). A telefon nagyon egyben van; nagyon jól összerakták (én pirosat rendeltem, ami nem is igzán piros, hanem valami narancsos-piros - lényeg, hogy vagány és egyáltalán nincs "hölgymobil" kinézete).
A csomag itt volt 5 napon belül (DHL küldéssel, ami plusz 34 dolláromba került); az ír vámhivatal annyit se mondott, hogy fapapucs, tehát az egész játék 251 dolláromba került...
Most próbálgatom, de úgy látom, hogy hiába az Etotalkos mod-ROM, néhol az angol mellett megjelennek kínai feliratok is... Magyar nyelvet ugye el kell felejteni, de az amúgy sem számít Kínából rendelt telefonok esetén... -
Marty
tag
Sziasztok!
Talán tudtok segíteni!
Adott egy Star S7180 telefon, FWVGA, 1 GB ram
Ráflasheltem egy romot, és jelenleg szép fehér képernyőm van, így nem tudok belépni a CWMbe sem, legalábbis úgy, hogy lássam a dolgokat, és visszahozzam a régi romot, amit mentettem.
Ötlet esetleg?
Vagy netán valakinek egy Flashtool alól flashelhető romja?
Mert amit needromon találtam, mind vagy full fehér képet produkál, vagy fehér, és színes függőleges csíkokKöszönöm az ötleteket előre is.
-
cocus007
tag
Dúúúrva, ez a teló tegnap még 95 dolcsi volt, most csak 30at dobtak rá, vagyis a leárazást mérsékelték...
vajon azért csinálják, hogy ne rendeljenek annyit ünnepek előtt, hátha kevesebb lesz a panasz? -
TCr
veterán
válasz
mrgergoke #59505 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert én a telefonáláson, 1-2 irodai alkalmazáson (pl. naptár), nagyon ritkán netezésen és még ritkábban autós GPS-en kívül kb. semmire nem használnám, játékra ott a PS3 (lassan PS4), filmekre meg ott a házimozi.
Ezek szerint számomra bőven elegendő lenne a fél gigabyte RAM? -
mrgergoke
aktív tag
Nem lassú tőle a rendszer, alapjáraton nem lenne baj az 512 MB RAM-mal. Játékoknál már gyanús, hogy erősen tele lesz a memória, így ott előfordulhat akadozás, lassulás. Több program egyszerre való futtatásához is kevés lehet (pl. zenelejátszó + böngésző). De a normálisabb telefonokat nem igen szerelik már 512 MB-tal. Ez az én véleményem
-
hevizms
addikt
válasz
sbe561 #59502 üzenetére
Tegnapelőtt rendeltem náluk DHL szállitással egy telót,mármint a geekbuying-ról.
Tegnap irtam nekik hogy még az ünnep előtt küldik-e?
Ezt kaptam válaszul ma:hi dear,we are process your order,always need 3-7 business days.
there are hundreds of orders everyday.
could you please wait patiently?when it is shipped,you will receive a email sent by the system automatically.
so sorry for the inconvenience.
have a nice day.Hogy őszinte legyek fogalmam sincs hogy ez a kinaiak csavart észjárásánál ez mit jelent.
Szerintetek?
-
sbe561
tag
válasz
Thrawn #59501 üzenetére
Sajnos, akkor már értem, hogy Geek-en miért vették le a dátumot is...
Akkor az ünnepük után rendelek egy ZTE V965-öt, vagy a V956-ot. Segítséget kérnék, hogy melyik lenne a jobb választás? (Tudom, tudom, 512 RAM...) Esetleg valami hasonló alternatíva? Front kamera, és max 135mm magasság, 130USD-ig.
Köszönet előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest