-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
cocus007 #128526 üzenetére
Alapvetően elég jó készülék a RN3P (SE), erős hardver, erős akku, kamera átlagos, kijelző jó, 5,5"-hoz képest elég kompakt. Fém ház, de elég vékony, szóval vigyázni kell rá azért. Ilyen áron az egyik legjobb választás, van róla teszt, van fóruma, olvass róla és könnyebb lesz döntened.
70-ért Nexus 5X van, de csak 2/16 RAM és ROM-al ami nem bővíthető, akku idő jóval gyengébb, a SoC kb ugyan azt tudja, mint a RN3S, kamerája egyedül ami sokkal jobb, egyébként szerintem nem éri meg RN3S-hez képest. -
Ájvé
veterán
válasz
cocus007 #128522 üzenetére
Az a 6 mag bőven jó, nem van az számít hány magos, hanem miyen van benne. 4 A53-as és 2 nagy teljesítményű A72-es magok vannak benne, szóval jobb, mint a legtöbb 8 magos (amikbe sokszor 8 A53-as mag van csak). Szóval a SoC bőven jó, felső kategóriás, persze vannak sokkal jobbak is, de ez is mindenre elég.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
cocus007 #99061 üzenetére
Az S168-nak 2000-es akkuja van. Pont.
A reklámképek szerint erős villanója van, erről kérem nyilatkozzon valaki!
Jiayu G2F villanója közepesen erős, jó. Ettől talán erősebb a Lenovo P780. Kifejezetten erős az Op3nDott, és a Samsung S5610 Primo.
A Cubot S208 viszont annyira gyenge, hogy mindegy lett volna ha kihagyják. A belinkelt comebuy oldalon az S208 mindössze 95 USD, ami megfontolandó, mert nagyon jó kis eszköz, 16GB ROM-mal (nettó 13,3 GB)
Szóval aki rendelt már S168-at és van összehasonlítási alapja, kérem nyilatkozzon -
cs.zs.
veterán
válasz
cocus007 #98439 üzenetére
Testközelből csak ezt az egyet ismerem, a többiről max olvasni tudok, ha kell. A lényeg hogy én az MTK6582-t tartom a legjobb ár-érték arányú chipsetnek, mindent tud amit kell, és olcsó. Én nem vennék mást, ez már a harmadik ilyenünk, de ezt mindenki másképp látja, majd biztos jön valaki aztán jól leköpködi
Tegye
-
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
-
KTU
addikt
válasz
cocus007 #98255 üzenetére
pl.: LEAGOO Lead 3S, és ebbe nem M-es cpu van
-
Laza...
addikt
válasz
cocus007 #91472 üzenetére
Már nem gyártják. Ha van valahol még készlet belőle, onnan tudod megrendelni. A baj csak az, hogy aki Neked megígéri hogy tuti van készleten, annak valójában lövése sincs arról hogy mi van a raktáron. Jobbik esetben tudja, de inkább lehúz hogy a pénzed egy kis ideig ő tudja forgatni. Capise?
Antelife nekem 5 sz@r telót küldött, amiről kettőn látszott is a szorgos kezek munkája. Mások esküsznek rájuk, ha onnan rendelsz, majd elmeséled neked bejöttek-e
-
TedThomas
aktív tag
válasz
cocus007 #91360 üzenetére
Hát nem egyszerű dolog a telefon választás.
Az európai raktárak közül max a minidealtől rendelnék: [link] (le van halva az oldal megint, majd egyszer csak rendbe jön)
Pl antelife teljesen felejtős, mert használt/rossz/javított teló is érkezett eu raktárból. De bővebben itt kérdezhetsz: [link]
Semmivel nem rosszabb ha Kínából rendelsz. DHL-el hamar itt van. Ha elromlik úgy is Kínába kell visszaküldeni hiába itt vetted.
Még esetleg nézd meg azt a boltot: [link]
Nincs eu raktáruk de elég gyorsak és nem kell foglalkozni az áfa/vám dologgal. Fedex szállítással kell kérni. -
TedThomas
aktív tag
válasz
cocus007 #91355 üzenetére
[szarkazmus on]
Ennyi pénzért már telefont is lehetne venni
[szarkazmus off]Efox, Moto G, Umi nem sok tapasztalat van a fórumon.
Szerintem:
- Efox felejtős. Nulla tapasztalat van
- Umiból van egy két tulaj de X3-at senkinél nem olvastam
- Moto G, régebben írta itt valaki, hogy nagyon bejött neki.Picit vissza olvasol és kapsz ajánlatokat egyből: [link]
bobcat egész jól összeszedte a márkákról: [link]
-
Dominó85
addikt
válasz
cocus007 #91268 üzenetére
Ne légy a számok embere... A jelenlegi 8 mag kb a középmezőnyre elég egy 4 magos Snapdragonnal szemben és a Mali450T is már csak a középmezőnyben kullog. Mikor kijött, már elavult volt (lásd akkortájt a Mali 760GT volt a csúcs, igaz ezzel szerelt telót még nem láttam). Illetve az MT6592 is egy csökevény az MTK SoC frontján. Rengeteg dolog kimaradt belőle, ami az MT6595, MT6752, MT6753 SoC-okban alap lesz. Nem mellesleg egy, a Mali 450T-nél vagy 4x erősebb PowerVR G6xxx szériás IGP lesz benne. A SoC pedig Glonass képes lesz GPS terén, multiband FDD-LTE 4G-t fog tudni és minden földi jóval el lesz látva. Az, hogy egy androidos telefon mennyire SMOOTH, nem a
kibaxottmagok számán múlik, hanem az OS optimalizáltságán*. Persze haverok előtt lehet vele villogni... fél percig.* Ezt te egy Blackview szitázó cégtől biza el ne várd. A Crown is valamelyik másik telefon 1-1-es másolata. Jó esetben kapsz egy "stock-féle" androidot, ami relatíve gyorsnak hat. De se nagyon romokat, supportot vagy későbbi droid verziót ne várj rá. Még a nagyobb kínai márkák (Zopo, Thl, Jiayu...) is legtöbbször jó ha egy frissitést megélnek. Mig egy Coolpad, Xiaomi, Lenovo kapja OTA-n keresztül a javításokat, figyeli a felhasználók észrevételeit és jó eséllyel dob a jól futó modellekre újabb android főverziót.
-
Dominó85
addikt
válasz
cocus007 #91265 üzenetére
A Blackview csak "szitázó" cég, nem egyedi márka. A Blackview JK450 például egy átszitázott Doogee DG450... még a 450-es számon se variáltak.
A THL 5000 meg lutri, mert biztosan van olyan webshop ahol a problémás első szériából maradtak bent selejtek. Ha utóbbit kapod, akkor szivacs van. Inkább nézegess Lenovo S860-at vagy S660-at.
-
Laza...
addikt
-
EG0
aktív tag
válasz
cocus007 #65325 üzenetére
- Igen, az AliExpress az Ebay-hez hasonló, amúgy egy jobb napján 6 milliárd dolláros forgalommal akár.
Egyébként a tőzsdék szerint nagyjából annyit ér, mint a Facebook, szóval többet, mint egész Magyarország GDP-je.- Igen, Ebay-hez hasonlóan nem mindegy, kitől vásárolsz. Nyilván sok ezer eladással és 95% feletti elégedettséggel bíró boltoknál mások az esélyek, mint 5 eladással és 60% elégedettséggel.
- Ha nem akarsz Aliról venni, akkor AnteLife-on 140 dollár a Lenovo S650-es.
Én az enyémet PandaWillről vettem, de ott még mindig 180 dollár, igaz, ajándék egérrel. -
EG0
aktív tag
válasz
cocus007 #65303 üzenetére
Ali-nál nincs PayPal, de van mindenféle bankkártya. Nekem jók a tapasztalataim.
Ha már 140 USD-t rászánsz telefonra és nem tetszik Lenovo S650 vagy THL T5s vagy ZOPO ZP700, akkor pl. UMI X1 Pro? -
EG0
aktív tag
válasz
cocus007 #65276 üzenetére
Van megint még pár darab fehér UMI X1S 100 dollárért.
Egyébként fehér színű Lenovo S650-est is lehet venni 140 dollár körül az AliExpress-ről.
-
-
-
svgyula
addikt
válasz
cocus007 #62154 üzenetére
Szia!
Úgy látom amit pár napja leírtak még sok ember számára nem egyértelmű. Megpróbálom egyszerű nyelver lefordítva.
A telefonok tartalmaznak egy munka tárhelyet ahonnan közvetlenül a processzorral tudnak kommunikálni ez a RAM induláskor ide töltődik be a rendszer.
Van egy másik tárhely ez a ROM ami az egész operációs rendszert tartalmazza. Mivel mindenki az egész tárhely méretét adja meg ami eleve formázás után nem akkora mint a "névleges" méret. Érthetően a 4Gb tárhely formázás után csak 3,6Gb kapacitású. Mivel az operációs rendszer feltelepítés után lefoglal belőle egy jó darabot, plusz kialakít egyéb particiókat amit csak azok a programok használhatják aminek létre lett hozva.
Tehát a felhasználó részére kialakított terület pl. nálad csak!? 1.3Gb.
Nálam ugyanez a "névleges" 8Gb tárhelyből 5,6Gb szabad! Tehát így kellene értelmezni a telefon paramétereit legalább is ami a tárhelyre vonatkozik.
Az pont úgy néz ki az android-nál is mint a windows-nál minél újabb annál "dagadtabb"vagyis nagyobb háttértárat igényel. Nincs kizárva, hogy a 5-ös android már a 2Gb RAM és 32Gb ROM tárhellyel sem elégszik meg. Persze ez még csak Sci-Fi egyelőre.
-
válasz
cocus007 #62154 üzenetére
A ROM maga 4GB, csak azon van rajta minden.
/emmc@android (system)
/emmc@data
/emmc@cache
/emmc@fat
és a rendszerinduláshoz szükséges összes egyéb....Pl a partíciókiosztás alapján a ROM mérete a Lenovo P780-ROW-nak 3,6GB; A Lenovo A820-nak 3,62GB, THL W100-nak 3,6GB, stb...
Amit te látsz, az lehet a belső SD tárhely vagy a data partíció.
-
kgymac
őstag
válasz
cocus007 #59659 üzenetére
Keress rá itt a fórumon az "invalid imei"-re és megtudod a lehetséges okokat és a helyreállítását is...
szerk: + a "bolondoztam" by Cappa72
szerk2: Benézhettem, bocsi. A gugli fióknál ? Az én W8-asomnál a gugli csak 1 IMEI-t mutat, pedig mindkét slotban járt sim kártya (bár ugyanaz).
-
fotosjani
aktív tag
válasz
cocus007 #59424 üzenetére
Én már többször rendeltem nála, semmi gond nem volt.
1-2 napon belül mindig feladta a csomagot.
Egyszer nem volt egyik telójából fekete színben, és még a rendelésem napján megkérdezte hogy tudok-e várni rá 4-5 napot. Én tudtam és az 5. napon már volt track számom.
Szerintem korrekt. -
fotosjani
aktív tag
válasz
cocus007 #59408 üzenetére
Itt az S820 Lenovo klón $102.49 kuponnal.
Szerintem korrekt ár,
4.7"QHD, 4mag, 1Gb Ram. -
-
raulicio
senior tag
válasz
cocus007 #59274 üzenetére
Ahol a 3G-nél WCDMA-t írnak aztudja az európai 3g-t. Annyi hgy érdemes megnézni, hogy a te szolgáltatód milyen frekvencián sugározza, mert nem mindegyik kínai telefon tudja az összes frekvenciát. Pl itthon a vodafone bizonyos helyeken 900MHz-n sugároz és ezt nem minden kínai telefon tudja, de erről ir Sacco is.
-
arfer
senior tag
-
Cpt. Flint
tag
válasz
cocus007 #58954 üzenetére
esetleg ez? vízálló meg minden... mondjuk nem IPS.
én úgy számoltam, hogy ÁFÁval együtt legyen 30 alatt... az most kb. 103 $ max.ehh, bocs, ez alapból mondjuk nem tud magyarul.
-
arfer
senior tag
válasz
cocus007 #58954 üzenetére
Ez a Vinus X1 a specifikációk alapján jónak tűnik, és talán ÁFÁ-val együtt is belefér a 30 ezres keretbe. Sajnos kezemben nem volt a készülék, csak a speckókat néztem!
Az általad linkelt telóról az a véleményem, hogy ÁFÁ-val már nem fér bele a 30 ezerbe, ha meg mégis a 40e a limit, annyiért már négymagos hiper-szuper telót is kapni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest